Отговори
# 180
Включвам се да коментирам "Братя". От видяното дотук - наистина страхотен сериал и мисля вече да го гледам редовно, когато мога Smile

Единствено се надявам накрая да не ме разочарова с най-тривиалния край, който за мен е - Драгомир умира по някакъв драматичен начин, спасявайки Борис, на когото уж преди отмъщаваше, но все още тайно обича като брат.

# 181
  • Другата България
Току що писах в темата..
Най-силният епизод от началото на сериала.
Три пъти превъртах началото-умишлено не коментирам заради Кали.
Брилянтни и двамата, Калин Врачански в драматични роли определено е добър.
И съм сигурна, че Драго обича брат си, дано наистина не трябва да умре, за да го докаже.

# 182
  • София
Доколкото подразбирам (едно птиче ми каза) в този ''чуден'' бг сериал се експлоатират сексуално непълнолетни?
Явно сме ок, 16 г. момичета да правят секс с престъпници.

# 183
Не че нещо, но много голяма част от 16 годишните така или иначе правят кекс.

# 184
  • София
Е, чудно...
То и 14 г. правят, въпросът е трябва ли да се дава? И естествено ще е с някакъв престъпник. Мила родна картинка.

# 185
Е, чудно...
То и 14 г. правят, въпросът е трябва ли да се дава? И естествено ще е с някакъв престъпник. Мила родна картинка.

Diavolo, филмът е криминална драма, какво очакваш да дадат?  По твоята логика може би трябва да се забранят всички филми с насилие, убийства, изневери и прочие, защото дават лош пример. Освен това го излъчват в 22:30, а не в прайм тайма.

И нали не мислиш, че подобни сюжети са приумица само на българското кино?

# 186
  • Другата България
Доколкото подразбирам (едно птиче ми каза) в този ''чуден'' бг сериал се експлоатират сексуално непълнолетни?
Явно сме ок, 16 г. момичета да правят секс с престъпници.
Кои "ние" и кое е "явно"?
Значи мнението НИ за един сериал или каквото и да е трябва да е обосновано само върху някакъв епизод, сцена, или каквото и да е друго, основано на наистина действителността в страната ни? И не само?
Разбирам, че не ти допада, твое право е, но вече за втори или трети път наблягаш основно и само на това, което е недомислица и според мен, но не означава, че заради това целия сюжет е булшит.

В ОЖ един мафиот и престъпник пореден сезон върти цяла болница и хората в нея на малкия си пръст.
Човешки животи се залагат за сметка на това един директор на болница да свидетелства за оправдаването на един убиец. С мафиотски "мръсни" пари отново се спасяват животи, купува се медицинска техника, и т.н., а когато някой не играе по "свирката" на мафиота той /с помощта на същата полиция, която ти твърдиш, че се осмива в "Братя"/ вкарва непослушкото в ареста. Защото и полицията е в "кюпа".
Хора в министерства търгуват с органи с цел лична облага. Още от недоразуменията да изреждам ли? С това ОК ли си? Веднъж вече те питах, не ми отговори. И не, не ми го е казало "птиченце", а и аз го гледам този сериал както и ти, и ми допада, въпреки недоразуменията, които са доста.
ОЖ се излъчва в най-гледанотот време - 20:00 часа.
"Братя" е от 22:30. Именно заради сюжета.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 13:39 от Merri_An

# 187
  • София
Каквото и да кажете, 16 годишната си е 16 годишна и не, не се прилага повсеместно, нито се набива така в очите на хората. Simple Smile
Гледам много сериали и филми и знам какво пиша.
Иначе няма как да пиша за другото, защото не гледам, ако гледам ще дам по-общо и стойностно мнение. Но не виждам причина да почвам с подобни простотии в сюжета. А и твърде много епизоди, 6 актьора на кръст и камерно присъствие е признак за нисък бюджет и сценарий тип сапунка.

# 188
  • Другата България
Joy Joy Joy
То щото в ОЖ има много повече актьори, и изобщо, ама изобщо не е сапунка.
Типичен медицински сериал, от най-"медицинските", д-р Хаус пасти да яде, а д-р Рос направо да си хвърли дипломата..... И е по "20 епизода" сезон.....1234-ти поред.....Joy
"6 актьора", ама какви....Sparkling Heart за мен поне никога не е била важна масовката, статистите и пълнежа, а това главните герои да са на местата си и да се справят с това, за което са там.

Нямам против нечие мнение по даден въпрос, всеки харесва различни типажи и жанрове, имам против субективизма и двойния аршин.
Друг е въпроса, че все още нищо не се е случило между 16 годишната и "злодея". Допускам и да не се случи.

# 189
  • София
Аз не вкарвам довен аршин, защото просто не гледам шоуто и не правя пряко сравнение с нещо друго родно, което гледам, а само дълбая в една определена точка. Simple Smile Е, дано не се случи. Аз разбрах, че са замесили брашното на кекса, дали са го употребили ще кажеш, че ми е любопитно.
Ще видим, мога и да го гледам някой ден, ама си падам малко инат и се зарекох след Ягодовата луна да не давам шанс на новата ни родна крими драма, особено пък като разбрах, че епизодите са безброй, има само една основна сюжетна нишка и актьорите малко (сигурните признаци на евтината сапунка).
Но май като цяло мненията са положителни, та ще видим...

# 190
Каквото и да кажете, 16 годишната си е 16 годишна и не, не се прилага повсеместно, нито се набива така в очите на хората. Simple Smile Гледам много сериали и филми и знам какво пиша.
Иначе няма как да пиша за другото, защото не гледам, ако гледам ще дам по-общо и стойностно мнение. Но не виждам причина да почвам с подобни простотии в сюжета. А и твърде много епизоди, 6 актьора на кръст и камерно присъствие е признак за нисък бюджет и сценарий тип сапунка.

Diavolo, според мен Merri_An е права. Все още нищо не се е случило, а дори и да се случи може да ни покажат впоследствие, че не е правилно. Убедена съм, че ще има някаква, вероятно дори поучителна, драма около тази ситуация, защото едва ли целта на сценаристите е да ни покажат как го прави 16 годишна с престъпник.

Относно "замесването брашното на кекса" - момичето много опитно и самоуверено подходи, все едно е правило много кекс Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 16:48 от Telesilla

# 191
Убедена съм, че ще има някаква, вероятно дори поучителна, драма около тази ситуация, защото едва ли целта на сценаристите е да ни покажат как го прави 16 годишна с престъпник.
Да.
За останалото го има "творчеството" на Трейси Лордс ( първите и шест филма са снимани на тази крехка възраст ).

# 192
  • София
Освен, че съм изцяло съгласна с казаното от Merri_An, ще кажа само, че каквато ни действителността - такива са ни и сериалите...
От друга страна, нека не забравяме, че една от най-големите световни класики е Лолита. Като едноименната героиня даже е 12-годишна....
Да, съгласна съм, че "Братя" е доста далеч от Набоков. Но пък за сметка на това се доближава доста до американските "сапунки". И слава богу, не до турските!!!
А играта на "6-те" актьора е брилянтна! Колкото и да ми е неприятен Врачански, никога не мога да кажа нещо лошо за играта му! Напротив! Въобще целия актьорски състав играе страхотно!
А за Влади вече нямам думи!!! След Бахарчето и Кръстанов, той е следващата ми голяма любов! HeartHeartHeart
За сега толкова.
Мери, обичам те! Вече можеш да пишеш и повече, останаха ми  2 серии. Но ни дойдоха гости и трябва да изчезвам!

# 193
Аз пък се загледах в един турски сериал- "Завинаги", понеже уж бил по действителен случай (вероятно е поукрасено доста)  хареса ми и го гледам. Може и да се счете за лош вкус, но точно този сериал ми допадна и с актьорите и със сюжета. За турците знам (не твърдя де, така съм чула), че техните актьори във филми и сапунки не са учили актьорско майсторство, нямали май такова нещо в Турция и ако е така ми...доста добре се справят.Малко е разводнен естествено сериала, но няма пълно щастие. Ни луната ме впечатли (озвучаването на нашите филми е трагично за мен и винаги ме дразни) , откраднат живот ми е приятен за гледане (един сезон почти целия се отплеснах и то май не най-интересния) ама тези Братя нещо ми се губят, все заспивам или нещо правя. В последно време много изморена се чувствам и не съм наред да гледам какво и да е. Много залагах на игрите. Бях се зарекла да не го гледам, после уж да видя има ли някой, като Юли и какво са направили все пак след онази излагация. Ама сега ме е яд на мен , че го почнах. То никой не ме задължава ама... Като цветарка си избирам все някой уж да съм за него и все удрям на камък. То..няма за кой да се залепиш да викаш, дори и с компромиси. Май ще съм за Любо, ама той пък много интелигентен и отнесен ми се вижда емоционално. Там трябва да си по-борбен , да имаш характер и стратегия или поне да си по-твърд , знам ли...мекушав ми се вижда. Милен съвсем ми се загуби от поглед, Ивайло обаче ми е интересен (бях за него при влизането, после ми опъна нервите и не го понасям, ама..нещо има дето не мога да си го обясня -толкова ли е дебилен или така се прави)
От жените Ваня не я понасям, но най-вече двете сестри, особено Йоана. Нещо гнило има в това младо момиче, нечист характер, не знам... такива хора са опасни за мен, не ги искам около мен в реала, прикрита лицемерка и злобарка ми се вижда, а е умна и плете, плете...да не си и на мерник на такова си мисля. Дори Екатерина ми се вижда не толкова опасна, тя не мълчи , дразни и е опозиция, ама..поне я знаеш каква е. Ваня ми се струва жена-нарцис, иска да се покаже и докаже, иска внимание, ама не и се получава. Не е толкова интелигентна , като Йоанна и не знае как да манипулира тънко. Йоанка я виждам втора Радостинка, но по-млада. Ваня няма шанс с Йоанна. Дори вече игрите съм ги прежалила, то се видя, че няма да има нормално състезание. Но пък характерите са интересни , само дето не съм психолог и много лаишки си гледам и обяснявам. Новите - Борислав е по-умен и комплексен от Чудомир ми се струва. Как само отряза Ваня, а тя пък как страдаше. Даже си мисля, че има някаква химия от нейна страна, харесва го , ще видим. Вайс ми беше надежда, ама такъв лицемер , няма нищо мъжко в поведението му, иначе е добър за игрите има качества и е силен играч.

# 194
Мери, излезна ми пост на Фермата. Жанета отпадна. Обаче... Да питам: Йордан и Даяна!? Що е туй нещо? Той сгоден, пък тая нон стоп е яхната на врата му (гледах клипче)... И Полина (която и да е тя) : Слушай сърцето си Joy
И там вирее ББ. 😀

Общи условия

Активация на акаунт