Борбата с рака - Духовното оцеляване, физическото преодоляване - 67

• 49 888
  • 775
  •   1
Отговори
# 195
Надкинка, премедикацията са антиалергични лекарства, които се приемат вечерта преди вливката, ако е необходимо. Не при всяка терапия се налага да има такава. На мен ми правиха само преди първите шест (бели) терапии, защото към тях често се получават алергични реакции.
     И аз нямам порт и дано не се налага да си слагам. Вените ми издържат вече втора година, слава Богу.

# 196
  • София
Надинка успех, кати цяло химиите добре влияат на разсейки и тумори.
Бела досадно е но ще мине, важното е че си добре.
Аз тия дни пак съм се набрала да спирам хормоналната терапия. Вие какви доводи имате да я продължавате?
 Четох тия статии http://bezrak.com/uncategorized/истината-за-тамоксифенa-при-рак-част-2/
Рени добре си нали.

# 197
  • София
.....
Аз тия дни пак съм се набрала да спирам хормоналната терапия. Вие какви доводи имате да я продължавате?
 Четох тия статии http://bezrak.com/uncategorized/истината-за-тамоксифенa-при-рак-част-2/
......
Страх от рак например, като довод? Stuck Out Tongue Извинявай, не се сдържах! Blush
На второ четене - ами пак страх от рак. Това ми е единствения довод. Който дори не е особено издържан при мен, защото хванах втори път рак - с Тамоксифен /и Золадекс/. Ама 100% гаранция няма, това на всички ни е ясно.
Скоро питах ендокринолога дали да не спра всички хормонални, нали така или иначе нямам гърди вече. Той каза - а евентуални метастази в други органи? По-добре да си с остеопороза, отколкото с тумор. И е прав, де. Нарочно не изчетох статията горе /възможно е да съм я чела преди време, не помня/, то стига на Тамоксифена да изчетеш листовката - там всички странични ефекти са описани /вкл. вероятност от рак, тромб и други такива зловещи/. Слава богу, след 3,5 години не съм усетила никакви проблеми от него, сега от Екземестана по-зле се чувствам.

# 198
  • Варна
Здравейте, понеделник почвам химиотерапия и много усилено търсих Алокси няколко дни. Искам да споделя ако някой също го търси, че открих в една гръцка аптека, която доставя до бг. Дадоха ми цена по вайбър, но е доста скъпо(85 лв 1 бр с доставката), поне идва за 1 ден. Намерих също така и в Турция, там е 155 турски лири, но доставката е по сложна.
И аз много се чудя за това хормонално лечение, обмислям варианта за премаване на яйчниците, но лекарите ме разубеждават. Като свърша химията мисля да отида до Надежда за една консултация и там да ги питам.
Успех на всички с лечението Flowers Four Leaf Clover

# 199
Аз съм добре . Ще проучвам тази лекарка какво видя по ставите нещо. Аз пък си мисля ,че е от щитовидната жлеза . Ама така не ми се ходи по лекари.
Моят мъж ме хвана да купуваме кола и днес с това се занимаваме. Понеже социалните не ми дават винетка, защото колата не е на мое име и нямаме брак сега ще ставам собственик аз.

# 200
Привет!
Днес, окончателно ме "разшиха" и  даже съм освободено от гимнастика, за деня...Simple Smile
Ходих и до другата база, да се запиша на химия, ама получих само дата за скенер на 2-ри октомври( доктора тоя път май ще кара с всички салтанати и  процедури), след това ще обсъждаме с какво ще ме наливат- щото нали тия дето вече съм поела, не работят при мен, явно. Но, ще си отнеса 6 вливки, като стой, та гледай.....това е ясно. И херцептина, ще продължавам....
Lagertha, аз също не разбрах какво имаш в предвид? А, за хормоналната- на мен ми беше казано в прав текст, че щом с нея( и таргетната) съм направила рецидив в такива кратки срокове, без нея, положението е щяло да бъде още по-зле...та ще си пия хапчетата и ще  давам да ме бодат.
М Слънчева, това Алокси от лекар ли ти е  препоръчано или от пациент? Погледнах му листовката, в горната част нещата звучат добре, но като прочетох възможните странични ефекти и  вече нещо не бях толкова очарована......А, на твоето чудене- аз съм с премахнати изцяло женски органи, но пак имам хормонална терапия. Просто е различна.

# 201
  • Варна
Aloxi ми го изписа лекаря, и даже вече си купих 4 броя, така че ще видим как ще ми понесе.

# 202
  • София
Имам предвид, че според статията, тамоксифена пази от рак на гърдата, но причинява  рак на други органи. Пак казвам според статията, защото не е ясно дали наистин е така, и затова питам дали някой е задълбавал в темата. Истината за мен е че аз съм половин човек, вечно отпаднала, дебела и с високо кръвно.

# 203
И сега, дами, с поредния тъп въпрос от мен! Green Heart
Колко от вас са с рецидиви? Толкова често ли се случва? И, в крайна сметка, толкова ли е показателно за лош изход колкото пише в официалните източници?

# 204
Хули е имала не знам колко поредни рецидиви и така вече 20+ не знам колко години.
Не е тъп въпросите даже.Heart

# 205
Надкинка, навремето като четях официалните източници ми идваше да гушна едно павенце и да се отправя към Стамболовия мост. Затова спрях да ги чета. С това заболяване всичко е до голяма степен Божа работа. Това че имаш рецидив нищо не значи. Ще се оправиш, както си се оправила и първия път. Важното е да крепим положението, а медицината междувременно да напредва и да изкарва нови неща за нас. Колкото и да се тревожиш сега, опитай се да мислиш позитивно и да вярваш ли. в изцелението си- това е нещото, с което можеш да си помогнеш🤗
       Колкото до въпроса- доста познати от Надежда лекуват рецидиви и се справят добре засега.

# 206
  • София
И сега, дами, с поредния тъп въпрос от мен! Green Heart
Колко от вас са с рецидиви? Толкова често ли се случва? И, в крайна сметка, толкова ли е показателно за лош изход колкото пише в официалните източници?
Аз съм с три рецидива . Първия 1993 год., втория 1995 год. и последния 2008 г.
Сега ме налази кожен рак, който няма нищо общо с РМЖ.
Уж беше кокоши трън. Да, ама не.

# 207
Имам предвид, че според статията, тамоксифена пази от рак на гърдата, но причинява  рак на други органи. Пак казвам според статията, защото не е ясно дали наистин е така, и затова питам дали някой е задълбавал в темата. Истината за мен е че аз съм половин човек, вечно отпаднала, дебела и с високо кръвно.
Лaгертa...кaк те рaзбирaм.. Сaмо 7 месецa съм нa хормоно и резултaтa е +10 килa..вечно уморенa..зaдъхвaщa се от мaлко нaпрягaне, ниско кръвно, депресии и неспaне от горещи и студени вълни.. Понякогa толковa ми писвa, че чaк ревa от нерви колко съм скaпaнa.. И aз съм челa и съм се зaмислялa повече вреди или помaгa тaя терaпия..? С оглед нa момичетaтa тук дер повреме нa нея пaк е цъфнaлa тaя гaд.. Aмa знaе ли човек без нея дaли нямaло дa е по лошо.. Генекологa ми кaзa, че тaмоксифенa пaзи гърдите, не пaзи от рецидив в кости нaпример.. Aмa тогaвa колежките без гърди що сa нa хормоно.. ? Ей тaкивa въпроси ме зaнимaвaт..aмa си пия хaпчето..докaто издържa пък току виж минaли 5 те години..или пък излезнaло нещо друго.. A относно мaхaнето нa яйчници..aз съм против..ще се спести еднa инжекция, a aко нещо е здрaво зaщо дa се мaхa.. Мислилa съм го, но генекологa ми кaзa aко си нaд 60 ок..aмa ти си нa 38.. Тaкa че пии си хaпчетaтa, слaгaй инжекциятa, дебелей си нa воля.. Aмa може и дa отслaбнем я вижте Мaритa.. Воля трябвa, aмa пустa уморa...
Почнaх с леки упрaжнения..ми то нa 15 стaтa минутa всичко ми стaвa черно пред очите, пот се лее, вълни ли сa чудо ли е..не се откaзвaм..15 мин днес 15 утре..дaно ги увеличa..но зa жaлост вече седмицa прaвя упрaжнения и ни съм по тонизирaнa ни съм увеличилa минутите.. Кaто цяло съм уморенa.. От хaпчетa, терaпии, лекaри,скенери мисли зa гaдтa и 10те ми + килa.. Нa моменти ми иде дa спрa всичко, но стрaх ме е, не от смърттa, a от смърттa от рaк...болезнено и бaвно Sad
Извинете зa депресaрското ми писaние..

# 208
Хули, явно си родена войн!
Какви нерви имаш само мога да предполагам, но от сърце ти желая поредна успешна битка Heart

# 209
  • София
Тони, ти сигурна ли си, че всичко това е от Тамоксифена? Аз горещи вълни имах още от химията, след 4 ми спря цикъла, после още няколко месеца продължи и спряха и вълни, и проблеми. Аз затова казвам, че особен проблем с Тамоксифена не виждам. Кръвното ми винаги е било ниско, а депресия/пълнота боря с режим и спорт. Но със спорта е добре да се започне с нещо по-леко и като ти поомръзне, да го сменяш с нещо по-трудно и натоварващо. Преди години правех йога /то не е точно спорт, но физически е по-леко/, после минах на пилатес, после упражнения със собствена тежест - напади, клекове, коремни преси. Сега заради последната операция още не мога да спортувам, но ходя по 5-10 км на ден. Аз лично откачам, ако не се движа, това ми влияе отрицателно на настроението, на мен /а и на всички хора изобщо/ ендорфините ми се вдигат от движение и спорт. Почни с нещо по-лесно и постепенно усложнявай!

Лагерта, аз те разбрах, но и в самата листовка на Тамоксифен пише, че причинява рак. Но не е задължително. А и явно ползите са повече от вредите. Тези сайтове понякога много ме дразнят, защото са смесица от истина и недоказани твърдения. Има един пич - https://www.chrisbeatcancer.com, не че искам да му промотирам сайта, но тези дни се замислих за него, той е нещо подобно. Нещата, които пише /написал е книга/ са верни по принцип - че западната диета и начин на живот води до рак, в същото време прокламира лечение без операции, химии, лъче...да де, ама той самият се е оперирал от рак, вярно, не е правил химия, но както един лекар отбеляза - той само с операцията е имал 60% шанс да оцелее, с химия е щял да скочи на 73%, е, не я е направил и твърди, че сам се е излекувал. Това е много подвеждащо, защото хем повечето неща относно начина на живот са верни в книгата му, хем ги обърква с безотговорни твърдения - да се лекуват хората без операция, химия и лъче. И естествено, прави доста пари от това - хората си купуват книгата му, купуват си инфо от сайта му, той срещу заплащане вероятно промотира разни продукти... Та така, сложно е. Simple Smile
Аз лично бих заложила на критично мислене - гледах му наскоро едни лекции - 10 броя, беше ги пуснал безплатно. Повечето неща бяха истина, но винаги трябва с едно наум да гледаш/четеш. Щото ако ти си отидеш, това е твоя живот, не неговия.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 21:35 от Olive

Общи условия

Активация на акаунт