Четвъртокласници 2020/2021

• 42 553
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
За утре госпожата е обявила час за раздаване на удостоверенията. Обаче пред нас се явява сериозна пречка да отидем в това време. А след този час госпожата ще отсъства. Трябва ли да си уговаряме среща в друг ден с нея, или може и друг от училището да даде документа?

# 661
  • Варна
И при нас ще ги раздава класната утре. Който няма възможност, може да го получи след това от канцеларията.
Заради лошото време празненството за завършването се измести за 5.7.
Днес бе публикуван списък с препоръчителна литература за 5 клас:
1.Старогръцки митове и легенди(преразказани от Петър Кърджилов)
2.Библейски разказ за началото на света(откъс от "Битие")
3."Господ и дяволът правят света"-Българско народно творчество
4."Тримата братя и златната ябълка", "Златното момиче", "Троица братя града градяха"-Български народни приказки.
5."Главатарят,който иска да плени месечината"-Турска нар.приказка
6."Котаракът в чизми","Приказки от стари времена"-Ш.Перо
7."Грозното патенце"-Андерсенови приказки
8."Похитителят на мълнии"-10 глава Рик Риърдън

9."Хайдути"-Хр.Ботев

10."Легенда за рома"-преразказана от Михаил Георгиев
Препоръчителна литература
1."Тайната градина"- Фр.Бърнет
2."Питър Пан"-Дж.М.Бари
3.Приказки -Ел.Пелин

# 662
  • София
И нашата класна е обявила неприемлив час и ден за мен - другия понеденик, 10.30.
Оказа се, че от днес 1.07, може да се вземе от канцеларията. Ще ходя другата седмица, но по-рано, преди работа.

# 663
Нашите са днес от 11,30.
Закрита церемония в училище. Може би директорката ще им ги връчва, знам ли. Искат ги с униформи.

# 664
Само при нас отново няма и помен от тържественост в цялата работа. Утре ще си получим удостоверението от бюфета (!!?). Ами, там щели да бъдат, драги мои. "Елитно" столично школо. За сметка на това, ще мина да го взема в удобно за мене време. Просто последната капка на разочарование от класна, която е страхотен специалист, но пък  не и' пукаше особено да сплоти децата и да им изгради усещане за общност. Както и да е, сбогуваме се с този клас и това училище.
Желая на моя четвъртокласник и на всички деца от темата много късмет, да срещнат много нови приятели и стойностни хора и преподаватели през следващата учебна година!

# 665
Мина при нас днес раздаването.
За пълните отличници имаше грамота и книга, за всички иначе- блок за рисуване и диск с моментите от 4- те години-  подарък от класната.
Първо се качиха в стаята, там им е пуснала да изгледат диска, после отидоха на един паметник и там им дава свидетелствата.
Приятно беше.
Весела ваканция на всички деца и родители, и наесен- с нови сили, нерви и търпение.Simple Smile

# 666
Може ли който си е взел Удостоверението да сподели , дали резултата от НВО е нанесен като точки( мах 50), или като % от максималния брой точки( max 100). При нас е нанесен като точки и мисля, че е сгрешено.

# 667
В електронния дневник се виждат като 78т 🤔. Сега ще погледна. И аз мисля, че трябва да са или точките (до 50) или процент.

# 668
Ние няма да си ги вземаме сега. Директно наесен:-)

# 669
НВО- в удостоверението като резултат:
БЕЛ- 89 т.
Мат.- 66 т.
Само това е, няма проценти.

# 670
И ние взехме удостоверението. Също без тържествена част, но пък децата вчера се върнаха от много хубава екскурзия. Класната им беше подготвила нещо като албум със снимки от всички мероприятия и празници, които са имали тази година, като беше успяла да включи и тези от екскурзията.
В удостоверението пише т., но са нанесени процентите, така трябвало да е Rolling Eyes
Алисса, вие къде отивате в крайна сметка - решихте ли са за СМГ?

# 671
  • София
В удостоверението резултатът от НВО трябва да се впише като процент от 100. Объркващото е, че пише точки. Пише точки, но всъщност е процент.

# 672
Да и аз така знам, но при нас са го объркали.

# 673
  • Sofia
Сега увеличих симката, която набързо им щракнах сутринта с класната - точките са, но до тях май се мъдри знак за процент (ако виждам добре).

При нашите ще има планински лагер по програмата на МОН.

# 674
Luthien, утре ще подадем заявления за СМГ и НПМГ, но най-вероятно ще е СМГ.
Последните две седмици прекарах в доста четене и до голяма степен се успокоих. Пък и часовете по програмиране (още от 5-ти клас) и школите, които се предлагат там са най-голямото за нас предимство.
Дано имаме повече късмет с класния ръководител този път, само за това се моля... Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт