Четвъртокласници 2020/2021

• 42 548
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
И при нас ще ги раздава класната утре. Който няма възможност, може да го получи след това от канцеларията.
Заради лошото време празненството за завършването се измести за 5.7.
Днес бе публикуван списък с препоръчителна литература за 5 клас:

Много благодаря за този списък! Ние сме в чужбина и се чудех какви книжки за през лятото са препоръчани за децата в България след 4ти клас.  Това иначе от сайта на МОН ли може да се намери?

# 676
И при нас ще ги раздава класната утре. Който няма възможност, може да го получи след това от канцеларията.
Заради лошото време празненството за завършването се измести за 5.7.
Днес бе публикуван списък с препоръчителна литература за 5 клас:

Много благодаря за този списък! Ние сме в чужбина и се чудех какви книжки за през лятото са препоръчани за децата в България след 4ти клас.  Това иначе от сайта на МОН ли може да се намери?

Първите 10 произведения всъщност мисля, че са задължителните, които ще изучават в 5-ти клас.
Прегледайте темата назад, някой беше снимал Христоматия за 5-ти клас и информация откъде е закупена.
Иначе, препоръчителните книги всеки класен сам ги подбира и нямат отношение към МОН.

# 677
Вчера им беше тържеството в класната стая, затворено за родителите. Продължи 3 часа.
Свидетелства се дават днес, но нашето си остана в училище....тъй като си продължава 5-ти клас там, след приемния изпит.

Мама Ру.....резултат от изпита по рисуване няма ли?

# 678
Има резултати. Няма да влезе. Оценката й очаквано е по-ниска - Добър (4). Тя и още едно дете са с такава оценка. Ще си остане в същото училище явно. След 7 клас ще кандидатства в професионална гимназия.

# 679
Алиса, да не сме в едно и също училище? И при нас ги раздават само утре, в лафката, като могат да ги вземат само родителите лично, баби и дядовци - не. И само това е датата. Ние сме на море, няма да ги вземем сега, а наесен. В момента не ни трябва, няма да сменяме училище, а в посочената от нас паралелка се влиза директно, без записване.

# 680
  • European Union
Резултатът от НВО се нанася като процент, но в точки - все си мисля, че МОН са достигнали дъното и те ме изненадват с нова глупост. Същото е и за 10 клас.

При нас децата завършиха с много мило тържество на класа, а удостоверенията ги раздаваше директора на целия випуск.

Струва ми се, че списъкът с книги на четвъртокласничката е по-малък от този на първокласника.

# 681
Алиса, да не сме в едно и също училище?

Мдаам, гаранция.
По лафката ще се познаем. Trollface
При нас първо оценките бяха нанесени в Школо-то като точки, после - изтрити и нанесени отново, но вече като проценти. Дано няма и други неприятни изненади утре.

# 682
Между СМГ и ПЧМГ кое е по-добро училище според вас /за периода 5-7 клас/?

# 683
  • София
Аз съм пристрастна към частните за този период, но което и да изберете - няма да сбъркате.

# 684
  • София
Субективно и въпрос на късмет. Зависи от конкретен випуск и учители на които ще попадне детето.

# 685

И ние бяхме в същата чуденка.
Ако изключим, че ПЧМГ все пак е платено, и това не е малък фактор, решихме че все пак е по добро от СМГ.
- По малко паралелки и по малко деца в клас - в СМГ като гледам предишни набори стигат до 30.
- По добро преподаване на чужд език, поне от това което чета и от познати деца. Но в СМГ има и немски, в ПЧМГ може да изучаваш немски допълнително на курс.
- Имат много добро обучение по химия и физика, спрямо СМГ не знам кое е по добро.
- на НВО -то за 7-ми клас ПЧМГ имат 15 ученика с максимален резултат 100 точки по математика. От това което разпитах познати и чужди деца е само от подготовката от училището без допълнителни курсове. За СМГ не мога да кажа същото, имам познато дете, което ходи на курс по математика.

Мисля, ще трябва да им се признае добрата подготовка по математика.
При випуск от 68 деца - 15 деца с 100т.

# 686
На ПЧМГ рекламата им е по-голяма.  И е разбираемо, като за едни 10 бона на година....

# 687
Много благодаря за отговорите! Той все още не е приет в СМГ, но има малка вероятност. ММ предполага, че ПЧМГ е по-добро, детето иска СМГ, аз съм между чука и наковалнята. Simple Smile

# 688
Мой племенник завърши  7 клас в ПЧМГ. Много са доволни от подготовката, атмосферата. Повече от половината клас са приети в Американския колеж. Обаче и СМГ е добро. Моят мъж казва, това е избор между БМВ и мерцедес. Въпрос на стил.

# 689
Извинете, но конкретен град ли имате предвид относно спора ПЧМГ или СМГ?

Общи условия

Активация на акаунт