COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 001 977
  • 22 282
  •   2
Отговори
# 15 075
Ladybird_,
Да, следя е и отчитат всички починали у нас , не само в болница.
Даже преди време имаше скандали с болницата в Благоевград, че бяха изписали човек с отрицателен тест , пък той после починал и защо били го отчели като такъв.
Да не говорим, че следя и статистиката на починали по седмици за годината.
В края на годината, ако броя общо починали в България е близък до този от миналата година, значи няма скрита смъртност.
До колко дни след положителен ПСР тест болният почине се вписва в статистиката като такъв?
Примерно за Англия е 28дни.

# 15 076
bobby_me,
България въобще не може да се похвали  с налети милиарди.
Само ще ти кажа, че в Белгия се харчат повече пари процентно за медицина от при нас сравнено с БВП.
Там обаче БВП е 550 милиарда долара, а в България е около 70.
Сам си отговори на въпроса.
Разходи за медицина , отбрана ... се смятат процентно от БВП на страната.
Затова и от НАТО не искат всички да харчат еднакви пари в съюза, а еднакъв процент от БВП.
Познайте къде е България в тази графика... Отговора в скритото.

Скрит текст:

Милярди са това и по наши стандарти ..

# 15 077
ieatchips,
Какво има да познавам.
България харчи по-малко от средното за ЕС и доста по-малко от Белгия.
8.1% от БВП за България означава около 4.5 евро милиарда
10.3% от БВП за Белгия, означава около 45 милиарда евро годишно
Аз ако бях белгиец, щях да попитам, как е възможно това, най бедната страна в ЕС, отделяща 10 пъти по малко от нас, само с 4-5 милиарда евро годишно за медицина, да има 5 пъти по-добри показатели от нас.

# 15 078
  • София
Нещо не вярвам за Нинова. Да не говорим, че за нейната клинична картина на обикновения гражданин нищо не му се полага, освен да чака с чайче и парацетамол.

Руснаците и те имат проблем с линейките и по-точно с определянето на това кои да са за ковид и кои не. Проблемът им е основно извън Москва и другите големи градове.

Започва на НОВА.

# 15 079
Здравейте,
а някой знае ли телефона на този координационен център? Човек не е зле да го има под ръка в тези времена...
ВАЖНО: За връзка с Координационния център за COVID на РЗИ – тел.: 0893 540 079 и 0893 540 080. Само за София-област
Това от профила на Петър Велков

# 15 080
Вижте, Нинова, Бойко, президента, няма как да се третират като обикновени граждани, това не подлежи на коментар. Но поне да бъдат достатъчно умни да не се обаждат. Единият от телевизора колко е гадно да си с вирус, а другата, че имала температура.

# 15 081
В коя телевизия е брифинга?

И аз чакам брифинг.

Лейка, аз нещо се замислих и не зная ти , или друг, дали може да ми отговори.
Едно момиче писа, че лекар и е препоръчал, след като преболедува, да не се пази много, за да се "зарежда" едва ли не с вирусен товар, за да поддържа антителата.
Та , като антилогика, ама знам ли- да не би тези, които не се пазят стриктно, да са поемали малки дози , и да преминава през тях вирусът по-леко, а ние с маските да сме си сринали имунитета. Охх. Съжалявам за минорността, но се притеснявам за родителите ми, възрастни са , само слухтя и те така, тЕ.

# 15 082
Не намирам по никоя ТВ брифинга, сега прочетох, че ще е в двора на ЦСМП. Дано по -късно го отразят.

# 15 083
  • София
Министърът дава брифинг и обяснява как ще има линейки за всички. Тук е въпросът дали ще има лекари, сестри и шофьори, които да ги карат болните

Тук го дават
https://www.facebook.com/watch/live/?v=1532701443785751&ref= … ve_video_explicit

# 15 084
Гебрейесус под карантина след като е бил  контактен с позитивен с ковид. Нямал симптоми.

https://www.rte.ie/news/2020/1102/1175329-tedros-in-quarantine/

# 15 085
  • София
По ТV - Канал 3 показват брифинга.
ТУК е на живо.

# 15 086
За съжаление старата песен на нов глас....

# 15 087
Статистиката на починалите в Белгия по възраст
85+        821
75-84    706
65-74    522
45-64    356
25-44      49
0-24          4
NA           12
https://public.opendatasoft.com/explore/dataset/covid-19-pandemi … efine.agegroup=NA

# 15 088
  • в страната на чудесата
Тайс, аз не мисля така.
Смятам, че трябва да се пазим.
Не одобрявам разходките без маски на Пепи Атанасов в медиите, намирам го за непрофесионално. Също и доброволното заразяване. Но това няма да коментирам.
Повторни заразявания има. Не знаем още промените в имунитета дългосрочно, не знаем лонг ковид точно какъв феномен е. Интуицията ми подсказва, че няма нужда от експонация допълнително.
В Непал всички имат антитела за хепатит А, защото са мърляви и от деца в това. Не означава, че трябва да го правим и ние.

# 15 089
ieatchips,
Какво има да познавам.
България харчи по-малко от средното за ЕС и доста по-малко от Белгия.
8.1% от БВП за България означава около 4.5 евро милиарда
10.3% от БВП за Белгия, означава около 45 милиарда евро годишно
Аз ако бях белгиец, щях да попитам, как е възможно това, най бедната страна в ЕС, отделяща 10 пъти по малко от нас, само с 4-5 милиарда евро годишно за медицина, да има 5 пъти по-добри показатели от нас.
Да, бюджета на България е колкото бюджета им за здравеопазване. Това няма нищо общо с мнението:
Резултатите са 10-годишно наливане на милиарди левове в една нереформирана здравна система.. система, която облагодетелства единствено търговците на фармация, апаратура и шефчетата по високите етажи на управление, повечето подставени лица на политици. А болниците в провинцията са пълен леш.. такива са резултатите.
Действително се наливат милярди в нереформирана система, от която определни кръгове си печелят добре. Колко струва здравеопазването в други членки на ЕС не го променя.

Общи условия

Активация на акаунт