COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 000 902
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 15 195
Що се касае до лабораториите и PCR тестовете, подозирам, че на сто слепи са оставили по един  едноок да ги води. Откъде си представя министърът, че ще назначат още хора?

# 15 196
Ние в момента с тези тестове просто си правим статистика и си отчитаме разни неща, но не контролираме епидемията. При 20-30% позитивни, а кой знае може и повече да са в таргетната група за никакъв контрол не може да става дума, изпусната работа и реално тичаме след събитията и хващаме само върха на айсберга. А при този вирус, ако не си една крачка пред него, нямаш шанс. Къде спаха цяло лято, че не увеличиха обема на тестването, на контактното проследяване и карантиниране? Много въпроси, без отговор. Ако ще и 100 локдауна да въведем, ако нямаме адекватна система за контрол, всеки път ще се връщаме на едно и също място.

# 15 197
Лейдибърд, сегашният локдаун при вас е за да се спре експоненциалното нарастване. Това, че сега натискът върху болниците не е като през март, не означава, че ако го оставиш да нараства няма да се стигне до този момент. Тогава Великобритания доста закъсня, което се оценява на повече от 20 хиляди изгубени живота и големи щети за икономиката. Всъщност колкото по-рано вземеш мерки, толкова по-безболезнено и по-бързо ще излезнеш от кризата.
Лили какво разбираш под "експоненциалното нарастване" - новозаразените от около 10дни са приблизително/+,–/една бройка.
Какво означава "колкото по-рано вземеш мерки, толкова по-безболезнено и по-бързо ще излезнеш от кризата" при положение, че тази криза се очертава да е с години?

Пролетта UK може от гледна точка на смъртните случаи да е закъсняла със заключването, но за да се наложи локдаун се иска обсъждане и гласуване, както и приемане на редица икономически мерки предхождащи заключването, които също се обсъждат и гласуват, но пък те запазват бизнеса и работните места.

Малко са държавите, в които държавния глава излиза и казва "от утре стойте в къщи,  затваряме училища, болници,  граници, вземайте платена, неплатена отпуска... абе оправяйте се"

Знам, че си фен на Нова Зеландия, ама те са със затворени граници от 19.03.2020г. и преди 2 седмици пуснаха самолет до Австралия, ама не и на обратно.......
Кажи ми коя държава в Европа може да си затвори границите за толкова време?

# 15 198
Лили, слез на земята! Кой да тества? Това да не е да буташ епруветки в апарата? Маса ръчна работа има, от хора с висше образование! Настръхвам като си помисля кой и как работи и в момента. Иначе да, трябваше да помислят за автоматизация, ама там апаратурата е мега скъпа, а им се свиди.

Надявам се поне на антигенните да наблегнат, ако не са забравили да поръчат.

# 15 199
Лейдибърд, по-добре със затворени и контролирани граници за известно време, отколкото да побъркаш цялото население с безкрайни мерки, локдауни, да съсипеш икономиката и да убиеш и осакатиш много хора, не мислиш ли? Лесни решения няма, както и такива без да жертваш нещо, но някои решения са очевидно по-добри от други.

# 15 200
Е, и аз не бих отказала да се преместим с магическа пръчка на остров на края на света, ама пустия Аспарух!

# 15 201
Сега очаквам и от Великобритания някой да се обади "ама те са остров" и вече да слагаме край на този разговор.

# 15 202
Е, и аз не бих отказала да се преместим с магическа пръчка на остров на края на света, ама пустия Аспарух!
Hands Plus1
Щом стигнахме до Аспарух, нещата наистина не са добре.

# 15 203
Лейдибърд, по-добре със затворени и контролирани граници за известно време, отколкото да побъркаш цялото население с безкрайни мерки, локдауни, да съсипеш икономиката и да убиеш и осакатиш много хора, не мислиш ли? Лесни решения няма, както и такива без да жертваш нещо, но някои решения са очеивидно по-добри от други.
Интересно ми е колко да е това "известно" време - като 1, 2, 3 години?
Щото скоро ще стане година НЗ да са затворени, а още нямат идея да ги отварят....

# 15 204
Честно казано очаквах мерки днес, нов месец, нова седмица, кофти новини през уикенда, болниците не насмогват и т.н.
Щом сегашните обстоятелства не са достатъчни за стягане не ми е ясно какво чакат да стане?

# 15 205
  • в страната на чудесата
и аз очаквам довечера доста висока бройка, министърът го намекна на обяд, било заради лабораториите, които не въвеждали данните от тестовете навреме, понякога дори с три-четири дни закъснение
Аз мисля, че е анти-паник.

# 15 206
  • София
Честно казано очаквах мерки днес, нов месец, нова седмица, кофти новини през уикенда, болниците не насмогват и т.н.
Щом сегашните обстоятелства не са достатъчни за стягане не ми е ясно какво чакат да стане?
Чакат да се молим. Това, за да не плащат. А може пък да чакат и да им плащаме, освен да се молим. Ще видим.

# 15 207
  • София
и аз очаквам довечера доста висока бройка, министърът го намекна на обяд, било заради лабораториите, които не въвеждали данните от тестовете навреме, понякога дори с три-четири дни закъснение
Аз мисля, че е анти-паник.
И това не е изключено. Но веднага ще си проличи по случаите в следващите дни. Тръгнат ли да падат - ОК, било "натрупване от забавено качване", останат ли си на същото ниво или продължат нагоре...колко да е забавено това качване.

# 15 208
Ще затворят ресторантите, може би и училищата. Сега търсят пари.

# 15 209
Сега очаквам и от Великобритания някой да се обади "ама те са остров" и вече да слагаме край на този разговор.
Е, то и ние сме остров при това малък, но не можахме да преборим вируса. Но тук стратегията отдавна се обърна  от " да спрем коронавируса" на "да живеем с ковид".

Общи условия

Активация на акаунт