COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 003 452
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 14 085
Интересно-премиерът е на домашно лечение, а Нинова мигом в болница. Освен да има и някакви други симптоми.
Пак добре, че не са я пратили вкъщи с дежурен екип от ВМА.
Аби тия нямат ли си Правителствена болница?

# 14 086
Корнелия Нинова във фейсбука си е написала, че е приета във ВМА и че била добре.
Тази дори не осъзнава, как си вкарва автогол с такива постове.
За много българи които не са добре , трудно се намират легла в болниците.
Ей, 100 пъти го написа. Борисов сигурно го лекуват с парацетамол. Линейка стои до дома му, а вътре не се знае. Може на всеки час изследвания да му правят.

# 14 087
Във ВМА само с много дебели връзки се влиза. Днес търсих болница за прием на близък с направление (не ковид) в много лошо общо състояние- е няма такава. Отделенията под карантина, няма легла за други болести. Всичко е ковид. Другите болести да си убиват хората по къщите.

Това се очакваше отдавна. И по-зле ще става. Но ние сме народ с много крехка психика и не можем да спазваме никакви по-леки мерки, затова чакаме да се срине всичко и да минем направо към най-тежките. Както вървим, хич не сме далеч от тази цел.

# 14 088
Борисов е премиер на България.
Нинова е никой.
Тя е просто един депутат председател на партия, като Марешки, Сидеров, Карадайъ ...
Президент, Премиер и Председател на народното събрание са хората , считани за най важните в държавата.

Нинова сама е написала в профила си ...
Добре съм.
Жалка история. На обяд в парламента на трибуната раздава морал, следобяд в болницата пише , че е добре.

# 14 089
Преди 2 часа ми се обадиха от ПИБ, че са ми блокирали картата, защото някой се опитвал да плаща с нея, сканирали са я. Трябва да я сменя, но ме е страх да ходя по банки точно сега. Какво мога да направя?
Не разбрах. Не излизате ли въобще от вкъщи?
С куриер са ми носили карта.

# 14 090
Президент, Премиер и Председател на народното събрание са хората , считани за най важните в държавата.

Аааа, къде без главния прокурор! Значи "само" 4 линейки с 4 екипа.

# 14 091
Mury-mur,
От къде ти е информацията.
Трудно един екип може да дава 24 часови дежурства , седем дни в седмицата. Да не би да са цяло отделение с лекари които се сменят на 8 часови смени в линейката пред къщата му и даже и сандвичи не им дават.

Разказваше в някакви новини по тв някой от шефовете на ВМА, мисля точно на пулмологията. В деня, когато ни известиха за трагичната новина, че Баце се е поболял.

# 14 092
  • София
Проверяват ли децата под карантина?
На едната щерка им обявиха карантина от училището - разбрахме  го от училищна заповед. Изтича на 02 ноември , до сега никой от РЗИ ( или от другаде ) не се е обадил. Освен всичко друго на края на втория ден от "карантината" към 18:00 часа личната лекарка не виждаше в системата им детето ми като карантинирано ...
???

# 14 093
нова,
Вярно , че и Гешев беше в карантина , като контактен.
И той трябваше да е във ВМА, че до 10 дни може да стане положителен.

# 14 094
Стана това, което всички очаквахме. Богомазаните обгрижени с най-добрите лекари и оборудване. Останалите - у тях си. Гледах репортажа по БНТ и ми стана мъчно за нас като народ. Аз знам какво представлява Четвърта градска болница и не съм си представяла, че някой ще иска отчаяно да е там, за на не умре в дома си от задушаване. Пазете се, че да не висим така в линейката нежелани и от  най-нещастните болници. Представям си какво е чувството да си зле, да не те искат в мизерната болница и една сърцата лекарка на своя отговорност да те приеме......Пък може и да са видели камерата на БНТ, вече всичко е възможно.

# 14 095
Изобщо не им прави чест. Борисов се показва всеки ден на народа, уж болен пък, за видео не е болен. Тази пък уж е добре, ама нали да е под наблюдение. После хората не вярват, ами как да вярват? То примерите са потресаващи. Поне да кажат чувствам това и това и това е лека форма, замислете се. А те .. все едно настинка хванали, единият дори всякаш отпуска взел.

# 14 096
Във ВМА само с много дебели връзки се влиза. Днес търсих болница за прием на близък с направление (не ковид) в много лошо общо състояние- е няма такава. Отделенията под карантина, няма легла за други болести. Всичко е ковид. Другите болести да си убиват хората по къщите.

Това се очакваше отдавна. И по-зле ще става. Но ние сме народ с много крехка психика и не можем да спазваме никакви по-леки мерки, затова чакаме да се срине всичко и да минем направо към най-тежките. Както вървим, хич не сме далеч от тази цел.
Да, всичко това беше коментирано тук още през лятото, но тогава тези, които го правиха бяха наричани истерици и паникьори.

# 14 097
просто ми се гади вече, след репортажа с младия доктор от Спешна помощ (когото губим , заминавайки за Германия), и 4-та Градска, и на този фон да ни осведомяват кой колко е добре и къде е настанен

такива неща може да са присъщи в династични държави, но в демокрации за депутати, които нямат изпълнителни функции от първостепенно значение в държавата - не бива да се случват

# 14 098
На едната щерка им обявиха карантина от училището - разбрахме  го от училищна заповед. Изтича на 02 ноември , до сега никой от РЗИ ( или от другаде ) не се е обадил. Освен всичко друго на края на втория ден от "карантината" към 18:00 часа личната лекарка не виждаше в системата им детето ми като карантинирано ...
???
Е ти пък сега, хората чакат по седмица да се видят че са вкарани в системата.
Да, не излизам изобщо. Не знам как да заявя нова карта, без да ходя там.....
С електронен подпис?

# 14 099
  • Bulgaria
Колега на мой роднина. Малко над 50 г. Първоначално се е лекувал вкъщи с предписаните му лекарства. Изпива ги и се влошава, има задух. Приемат го в болница /нямам идея дали са го хоспитализирали лесно или се е налагало да използва "връзки"/. След няколко дни в болницата го изписват, защото им трябват места. Нямам идея точно колко са, но не са повече от 4. Той все още се чувства зле и има задух, но не знам дали вече няма да фигурира като "излекуван" в информационния портал. Дано не се влоши човекът и да успее да се доизлекува в домашни условия.

Общи условия

Активация на акаунт