COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 003 173
  • 22 282
  •   2
Отговори
# 14 100
  • София
На едната щерка им обявиха карантина от училището - разбрахме  го от училищна заповед. Изтича на 02 ноември , до сега никой от РЗИ ( или от другаде ) не се е обадил. Освен всичко друго на края на втория ден от "карантината" към 18:00 часа личната лекарка не виждаше в системата им детето ми като карантинирано ...
???
Е ти пък сега, хората чакат по седмица да се видят че са вкарани в системата.
Да, не излизам изобщо. Не знам как да заявя нова карта, без да ходя там.....
С електронен подпис?
Ми да може да се появят на вратата на 5 ноември ( примерно ) и да поискат , да им подпиша декларация, че карантината не е била нарушавана ...

# 14 101
  • София
Гледах и аз новините. Тъжна история. За съжаление с ВМА, Александровска, Пирогов и евентуално още някоя и друга болница в София не би трябвало да се изчерпва понятието българска болнична помощ. И други болници имат рампи, но флашмобове със светлини от телефоните не виждаме. Случайност. Не мисля. Има лекари и здравни служители в темата, могат да кажат дали е случайност.
За протокола - братът на ММ беше пулмолог във ВМА. Преди месеци (броени) замина в Англия. Майка му беше пулмолог в друга софийска болница до скоро. Не от изброените по горе. Нерде Ямбол, нерде Стамбул....

# 14 102
Колега на мой роднина. Малко над 50 г. Първоначално се е лекувал вкъщи с предписаните му лекарства. Изпива ги и се влошава, има задух. Приемат го в болница /нямам идея дали са го хоспитализирали лесно или се е налагало да използва "връзки"/. След няколко дни в болницата го изписват, защото им трябват места. Нямам идея точно колко са, но не са повече от 4. Той все още се чувства зле и има задух, но не знам дали вече няма да фигурира като "излекуван" в информационния портал. Дано не се влоши човекът и да успее да се доизлекува в домашни условия.

Дано се оправи човекът.
Познат така го изписаха, излекуван от ковид, но после месец в пулмологията. Преди, докато имаше места по болниците.

# 14 103
  • София
Бойко Борисов, въобще премиерът, може като Тръмп, ако поиска - няма да влезе в болница, а съответният екип, предвиден за държавните глави, ще стои до вратата му или в тях, за да го наблюдава.
Нинова не разполага с тези права. Възможно е състоянието й да налага временен прием. Това ще се разбере.

# 14 104
Изобщо не им прави чест. Борисов се показва всеки ден на народа, уж болен пък, за видео не е болен. Тази пък уж е добре, ама нали да е под наблюдение. После хората не вярват, ами как да вярват? То примерите са потресаващи. Поне да кажат чувствам това и това и това е лека форма, замислете се. А те .. все едно настинка хванали, единият дори всякаш отпуска взел.

Не съм чула да кажат, че Борисов е болен. Казаха, че е с положителен тест. Писах за случай със симптоми само главоболие и разстройство. Жената дори работеше онлайн в периода на карантината.

# 14 105
А кой ни доведе до това положение, сетете се сами.
Именно защото се сещаме кои ни доведоха до това състояние искаме те да се лекуват като редовите граждани ... а някои направо в затвора да се лекуват.

# 14 106
Вече има линк за репортажа на БНТ от 4та градска.
https://bntnews.bg/news/edna-nosht-s-lineika-kak-minava-dezhurst … -1080957news.html

# 14 107
Не знам пускано ли е вече, ако повтарям се извинявам Bowtie
Като за 3 минути видео доста добре отразява реалността на терен.
БНТ - Една нощ с линейка: Как минава дежурство по време на COVID-19

# 14 108
  • При семейството си
Изобщо не им прави чест. Борисов се показва всеки ден на народа, уж болен пък, за видео не е болен. Тази пък уж е добре, ама нали да е под наблюдение. После хората не вярват, ами как да вярват? То примерите са потресаващи. Поне да кажат чувствам това и това и това е лека форма, замислете се. А те .. все едно настинка хванали, единият дори всякаш отпуска взел.

Че и в темата за Сблъскалите се с коронавируса има такива, доста, които за 3 дни им минава...ако не беше ПСР, можеха и да не разберат, че нещо изобщо им има.

# 14 109

Снощи е заснел видео шефа в което призовава народа стриктно да спазва настоящите мерки, за да не се налага въвеждането на по строги мерки подобни на останалите държави в Европа, демек, стягайте се, носете си маските, че не спрем ли вируса ще трябват мерки тип полицейски час, или затваряме всичко без аптеки и хранителни магазини.
https://www.dnevnik.bg/video/2020/10/29/4133343_borisov_prizova_ … da_ne_se_nalagat/

Цитат
Бойко Борисов, въобще премиерът, може като Тръмп, ако поиска - няма да влезе в болница, а съответният екип, предвиден за държавните глави, ще стои до вратата му или в тях, за да го наблюдава.
Нинова не разполага с тези права. Възможно е състоянието й да налага временен прием. Това ще се разбере.
Възможно е, обаче много глупав пи-ар ход прави като казва че е добре, а заема място в болница. Аз ако съм и пи-ар в момента ще съм бесен от глупавият и ход. Политиците трябва да знаят как да използват соц. мрежите, защото както може да ги използват в тяхна полза, така и в тяхна вреда. Тя всъщност може да иска да каже че е добре, в смисъл, че не е в критично състояние и с опасност за живота и не това е причината да е в болница, да не се притесняват хората, ама трябва да каже какво изисква да е в болница. Или да не казва нищо, тя не е длъжна да дава информация защо е в болница, здравето е част от личният живот и не е длъжна да споделя всичко с о-вото. Но да казва добре съм и да не казва защо е в болница е възможно най тъпият пи-ар ход който може да направи в този момент.

# 14 110
И това е в София, градът с най-много болници и персонал ... не ми се мисли ако болницата в Айтос е препълнена какво се случва с такъв пациент.

# 14 111
Здравният министър е написал, че днес му е излязъл и втория отрицателен тест, но ще остане до понеделник в изолация, когато му изтича домашната карантина

# 14 112
И това е в София, градът с най-много болници и персонал ... не мисли ако болницата в Айтос е препълнена какво се случва с такъв пациент.
Ясно е какво става, вижте смъртността по градове, в София град има 3-4 на ден от всичките случаи...

# 14 113
И това е в София, градът с най-много болници и персонал ... не мисли ако болницата в Айтос е препълнена какво се случва с такъв пациент.
Не че знам, но предполагам в малък град такива номера "при нас не може, вървете в съседната болница" сигурно по-малко се въртят, просто защото няма да имат друга болница.

# 14 114
  • на пъпа на Златията
17 генерали  от ВВС са в ковид отделението на ВМА .
Ние имаме ли толкова  самолети??На всеки самолет генерал  ли имаме?
Кой знае колко са във ВМС   на една подводница .

Толкова генерали , професори , журналисти , ....

Общи условия

Активация на акаунт