COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 003 049
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 14 220
Всъщност много хора се чудят кога ще им се появят симптомите и едва ли не чакат с облекчение да разберат, че са хванали вируса.

# 14 221
TafTaf,  това с разиграването на спешната помощ е факт не от вчера. Още през 2016 имах мисед аборт, установен през едни от дългите ни празнични дни в Майчин дом след лично посещение в спешното. “Нямаме лекари сега,  ето ти лист, ако    станеш зле, ела по спешност”.
Е , станах много зле след един ден- сутринта, звъня на Бърза помощ, чудят се къде да ме закарат, чух ги да казват  Окръжна (“ Св. Анна”) и им обясних, че имам документи от Майчин дом. Закараха ме там, а на вратата ги питат “ Защо я карате тук?” Тогава представиха листа, който им бях дала и аз в състояние, което не е за описване трябваше да чакам плановия прием на родилките, легнала и крещяща от болка.
Видяха ме, но не ме отразиха, докато самите чакащи момичета не ги помолиха да ме вземат. За отношението вътре не ми се и пише. В болницата нямаха и елементарни лекарства.Добре, че от Спешна помощ ми биха инжекция.
Та това за нашата здравна система и преди Ковид.
За съжаление, всичко ми е много познато. Имала съм не е един челен сблъсък със здравната ни система. Аз едва оцелях след раждане, заради престъпна лекарска немарливост в една от водещите софийски болници, а детето ми е с увреждане в следствие на безумията. Да не говорим през годините с него какво съм видяла. И точно затова недоумявам как хората не разбраха по-рано, че ако се наложи сега да влязат в болница, може да си умрат по къщите буквално или на болничното легло, без никой да ги погледне.

# 14 222
  • София
Добро утро, стара новина. От онзи ден е вече с отрицателен. Предполагам, че се е тествал всеки ден, защото писаха, че 19 дни е имал ковид и вече се бил "изчистил".

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 07:39 от Ronald

# 14 223
  • София
Мисля, че ще задържим на това ниво и няма да се качват много болните. Но както виждаме и тези са достатъчни здравната система да е пред колапс. Не знам докога ще издържат лекарите

# 14 224
  • на пъпа на Златията
Гледах тоя 3 мин. репортаж.
Не ми е ясно . Карат болен  с доказан ковид. Шефът отказва да го приеме . Щото имал някакво нареждане, разбрах и такъв болен не трябва да се приема .
Доколкото разбрах имало проблем със стомаха и не могъл да си пие лекарствата и трябва да се вливат?
Болницата не предупредена. Посрещат го  пазача и санитарката. Лекарката излиза  по халат . Лекарката в почтенна възраст , или така ми се стори?
Дет казваше баба , ако си имаш дни ще се излекуваш .

# 14 225
Да, и лекарката от болницата със смъкната маска се запътва към линейка с ковид болен, добре че младият лекар от СП я подсети да си я сложи. После имало много заразени лекари, ми ще има.

# 14 226
Попадали ли сте на информация, за някакво развитие на идеята за лекарство на д-р Люпке? От САЩ също имаше информация за нещо, което щеше да се пръска в устата. Там някакви новини?

# 14 227
  • София
Мдааа, лекарите на преклонна възраст работят, защото младите бягат в страните, в които трудът им, ще бъде оценен и уважаван. Сестрите от години "реват", за проблемите в здравеопазването, не само за заплащането. Някои от тях и по прозорците на властта "висяха" от безсилие и отчаяние, но ги нарекоха "терористки", "изтрещяли женици" и т.н. И докато медиците изчезват, разни овластени типове направиха милиони от бизнеса здравеПогазване. 🤬🤬🤬

# 14 228
  • Варна
Информация за починалите по област и община:
72    M
70    F    Стара Загора    Казанлък
44    F    Бургас    Айтос
85    F    Смолян    Златоград
85    F    Търговище    Попово
62    F    Сливен    Сливен
64    F    Шумен    Шумен
38    F    Сливен    Сливен
75    M    София-град    Столична
68    M    Кюстендил    Дупница
76    F    Габрово    Дряново
66    M    Плевен    Плевен
46    M    Монтана    Лом
61    F    Търговище    Попово
44    M    Монтана    Монтана
57    F    Кърджали    Момчилград
65    M    Ловеч    Луковит
59    M    Пловдив    Асеновград
73    M    Плевен    Кнежа
76    F    Силистра    Дулово
67    M    Хасково    Димитровград
68    F    Кърджали    Крумовград
81    F    Кърджали    Момчилград
82    F    Бургас    Карнобат
82    F    Хасково    Свиленград
68    M    Стара Загора    Чирпан
74    M    Плевен    Червен бряг
58    F    Смолян    Смолян
61    M    Смолян    Борино

# 14 229
В София болниците явно се справят добре,защото имат малко починали при много заразени...В провинцията обаче....

# 14 230
Само да напиша , че се разплаках. Ама наистина. Писахте тук и чух по новините за случая за 4-та градска и болният от ковид разкарван. Чак сега изгледах на запис имаше линк във ФБ и клипче.
Това е лекарят от СП, който закара майка ми във ВМА с бронхопневмонията преди няколко месеца. Тогава и тук писах. Млад, енергичен, човечен, компетентен..... помогна и на санитаря при качването, изчака пробата за теста в болницата с мен, успокояваше ме, дори ми казваше как да дишам (получих задух пък аз и нещо като криза)
Не бях виждала такова отношение, такава доброта и загриженост. Това е лекарят, без него нямаше да е жива сигурно, друг би я подминал и не би я закарал и то ден след изписване от тази болница да я карат отново там. Така постави въпросът там , че не можеха да откажат (не знам дали са възнамерявали, но..) правеше всичко в интерес на болния. Сега и на клипа се видя, че по принцип това му е разбирането, това му е отношението. Сега губим и този лекар, един млад и всеотдаен човек, жалко...много жалко. Ако всички бяха такива, ако всеки лекар даваше поне половината на този млад човек някак си мисля бихме се справили. Такива трябва да изработят системата за борба за вируса си мисля-млади, отзивчиви, ентусиазирани, с грижа към болния. Направо се отчайвам, като гледах репортажа. Тъкмо си мислех, че и нещо да стане пак лошо, поне в СП ми е надеждата. Защото аз друга нямам, сега и тази умря.((

# 14 231
  • на пъпа на Златията
Мдааа, лекарите на преклонна възраст работят, защото младите бягат в страните, в които трудът им, ще бъде оценен и уважаван. Сестрите от години "реват", за проблемите в здравеопазването, не само за заплащането. Някои от тях и по прозорците на властта "висяха" от безсилие и отчаяние, но ги нарекоха "терористки", "изтрещяли женици" и т.н. И докато медиците изчезват, разни овластени типове направиха милиони от бизнеса здравеПогазване. 🤬🤬🤬
Защо са се върнали 1200 млади лекари в последните години.
2 млн пенсионери ги правят специалисти .
Сестрите станаха болногледачки на запад . .
Процъфтяващия запад , дава работа на  толкова специалисти , колкото да чакаш по 2 месеца за прием .
Процътяващите англичани оставиха хората  да мрът .
 Швеците не приеха болните над 80  г в болниците си .
Френците  не могат се оправи с пришълците си .
Италианците мрът,  ама   първи пуснаха китайските туристи да видят папата .
Испанците го карат на фиести .
Немците се пънат да правят нещо .
Австриците ни  взеха един самолет мед.сестри .
Сега им трябват ,  после пак ще ги изхвърлят.
Ще  се върнат  младите лекари и сестри и ще плачат , тия 2 млн пенсионери  българи  , които от тях оцелеят,  да ги направят специалисти  с мизерните си пенсии. .
 ИзоПщо - живот.

# 14 232
  • София
Един малко наивен въпрос, но нямат ли телефони болниците и спешна помощ? Защо не звънят по болниците и да търсят места, вместо да возят болните из града и да получават откази? Съвсем отделен въпрос е защо няма единна електронна система, която да показва къде има свободни места в Ковид отделение.

# 14 233
Освен саморазкрилата се армия от професори и генерали в България, разбрахме и защо е толкова гнусно в българските болници -защото лекарите са мърлячи по душа, които ги мързи маска да си сложат на носа.
И младите лекари, които не могат да се пречупят, отиват в чужбина.
Желая успех на младия лекар, нека да намери място, на което се чувства полезен.

# 14 234
  • София
Някои в другата тема писаха, че казват едно от координацията, а докато линейката отиде, вече им сервират друго и не приемат пациента.

Мен ме дразни целият разнобой, а по-равните се въртят като пумпали и станаха лъжливото овчарче. И вместо да се стегнат, пак продължават да го правят. И професори, и политици, и всякакви. А млади лекари като описания в репортажа ще си тръгват - като ще се ядосват, поне да е за повече пари. Дори ядосването има цена.

Общи условия

Активация на акаунт