COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 002 973
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 14 265
Мисля, че ще задържим на това ниво и няма да се качват много болните. Но както виждаме и тези са достатъчни здравната система да е пред колапс. Не знам докога ще издържат лекарите

Лекарите започват да "окапват" сериозно всеки ден. От снощи /23.00 ч/ до сега /10.20 ч/ вече знам за три случая на наши приятели с Ковид и един, който е зле, но още си чака теста. Два от случаите са на лекари, единия от които е на кислород. Всички са под 50 г. Направо съм гипс - имам чувството, че всичко буквално се случва за секунди. Като лавина на бавен кадър - стоиш, гледаш и нищо не можеш да направиш.

# 14 266
  • на пъпа на Златията
Той знае, че говори невероятни глупости. Но така камъните са в градината на ЛЛ. Тук всеки прехвърля отгорности.

Аз имам спомен  от едно старо време.
ЛЛ от преди 9-ти септември ,   наистина навестяваше пациентите си , дори  без да са болни .
Знаеше родовите  проблеми .

Ама ние не искаме да спазваме никакви правила  а искаме болница . Много е лесно да хвърлиш  някой от семейството си  в болница .
Фелдшер  в едно село с 1000 човека , едва ли имаше  и 20 да навести .
Това е една една добра практика .

Това с електронните рецепти не ми се вижда удачно .

# 14 267
Златният учител на България: Целият свят има нужда от пробуждане
https://bnr.bg/horizont/post/101365627/teodosii-teodosiev-celiat … jda-ot-probujdane
Цитат
Нещата отиват на зле. Откъсването на хората от работа, от училище, от университета, може да бъде фатална за света като цяло“. Това каза пред БНР Теодосий Теодосиев, преподава приложна математика и физика, наричан е Златния учител на България.
Цитат
„Ако се пазим непрекъснато, никога няма да получим колективен имунитет. Не трябва малките да се извеждат от училище, те минават безсимптомно болестта и те ще са първите, които ще бъдат бариерата. Това за мен не е и истинска епидемия, защото навремето правехме грипна ваканция, когато 25% от учениците са разболеят, но да са на легло. В момента за целия свят няма не 1%, а 1 промил, който да се е разболял. Това е една изкуствено раздухвана истерика и целта е създаване на световна икономическа криза… Нищо не става случайно“.
Цитат
„Онлайн обучението ще доведе до тотална неграмотност сред учениците. Който иска да си спаси детето, трябва да го накара да учи. Светът се омързеливи, оставихме всичко да правят китайците, тези от далечния Изток. Останалият свят отива на упадък... Хората не искат да мислят“.
Мангъродите вадят скрит коз от ръкава - "златният учител, математик и физик". Само дето този велик математик дори не е прочел условието на задачата, но си позволява да дава решение. Защото колективен имунитет доказано няма. Що за наглост да говори, че не трябва да се пазим, на фона на запълнени болници и влошаващи се хора на домашно лечение, които вместо да получат адекватна медицинска помощ са оставени на произвола на вируса и на божията помощ...

# 14 268
  • София
Интересен въпрос е и частните болници само по каса ли лекуват Ковид, защото силно се съмнявам. В този смисъл, леглата там не се броят като другите легла, защото не може всеки да ги ползва. Като за всяка друга болест.

# 14 269
Искам утре да се събудим с новината как започват да строят във всеки областен град голяма модерна инфекциозна болница със срок на изпълнение месец да речем....Thinking и спираме засега със всички други магистрали и т.н.
Първо трябва да клонират мед. служители, че с толкова много новозаразени на ден изобщо леглата и местата в болницата не са ни най-големият проблем.
Разбирам,но вожда да звъни на нато и приятелите му от Европата да му пратят персонал.Нали сме едно цяло

# 14 270
Имат му телефона ако първо си е запазил час през онлайн платформата или по телефона, там си оставяш личните данни. Но какъв е смисъла лабораторията да те пише положителен,  без да ти е взета никаква проба.
Не знам да има записване по телефон или сайт, но мен винаги са ми искали личните данни като ми дойде реда.

# 14 271
  • на пъпа на Златията
Някои лаборатории изискват предварително запазен час, за да няма струпване на хора. Разбирам логиката ти рорик, но смятам, че имат достатъчно много работа, за да си набират по този начин клиентела. Има нещо недоизказано в този случай.

Питам се в тая  толкова много работа колко са грешките? Умишлени и неумишлени .
Аз не съм чула за лаборант в лаборатория да се е заразил??

# 14 272
  • София
Да, де, ама в Рамус не се записва предварително час. А оттам бил уж случаят. Да не говорим, че обаждане лично не знам да правят за резултатите.

От друга страна, понякога стават и обърквания.

Вчера споменах на позната за липсата на лекари. Не било вярно. Имали сме не знам колко си на глава от населението, от най-многото в Европа. Какво като не били точните специалисти, по телевизията някой бил казал, че то не били нужни кой знае какви познания. Всеки можел да лекува Ковид. И освен това се възмущава защо лекарите не искали да работят с Ковид, нали това им било работата.

И подобен разговор съм водила и с други хора.

# 14 273
би била полезна информация, ако даваха такава, колко са активните случаи при лекарите и другия медицински персонал, ясно е, че скокът последните дни при тях е жесток, но пък друга част вече трябва да са излекувани и отново в играта?

запазила съм си един скрийншот от статистиката към 13 октомври:

лекари - 501
медицински сестри - 458
санитари - 205
фелдшери - 22
други - 198

днес за същите категории
лекари - 832 /+331/
медицински сестри - 748  /+290/
санитари -309 /+104/
фелдшери - 51 /+29/
други - 328 /+130/

би трябвало цифрите в скобите /минус починалите/ да са активните случаи при медицински персонал в момента? около 880 активни случая спрямо 29910 активни общо са около 3%, не знам и аз защо ги смятам, сякаш искам да се успокоя, че не са всички лекари под ножа....

# 14 274
Скрит текст:
https://bnr.bg/horizont/post/101365627/teodosii-teodosiev-celiat … jda-ot-probujdane
Цитат
Нещата отиват на зле. Откъсването на хората от работа, от училище, от университета, може да бъде фатална за света като цяло“. Това каза пред БНР Теодосий Теодосиев, преподава приложна математика и физика, наричан е Златния учител на България.
Цитат
„Ако се пазим непрекъснато, никога няма да получим колективен имунитет. Не трябва малките да се извеждат от училище, те минават безсимптомно болестта и те ще са първите, които ще бъдат бариерата. Това за мен не е и истинска епидемия, защото навремето правехме грипна ваканция, когато 25% от учениците са разболеят, но да са на легло. В момента за целия свят няма не 1%, а 1 промил, който да се е разболял. Това е една изкуствено раздухвана истерика и целта е създаване на световна икономическа криза… Нищо не става случайно“.
Цитат
„Онлайн обучението ще доведе до тотална неграмотност сред учениците. Който иска да си спаси детето, трябва да го накара да учи. Светът се омързеливи, оставихме всичко да правят китайците, тези от далечния Изток. Останалият свят отива на упадък... Хората не искат да мислят“.

Мангъродите вадят скрит коз от ръкава - "златният учител, математик и физик". Само дето този велик математик дори не е прочел условието на задачата, но си позволява да дава решение. Защото колективен имунитет доказано няма. Що за наглост да говори, че не трябва да се пазим, на фона на запълнени болници и влошаващи се хора на домашно лечение, които вместо да получат адекватна медицинска помощ са оставени на произвола на вируса и на божията помощ...

Дам, при 2% системата кляка, но ние трябва да чакаме да станат 25% за да има истинска епидемия защото.... защото така било при грипа. Както се вижда дори и интелигентни хора могат да вярват в абсурдни неща, особено когато не са запознати с детайлите или са им грешни предположенията.

# 14 275
Вчера четох във форума за вит. Д и попаднах на тази статия:
https://www.bb-team.org/articles/4614_ednogodishen-eksperiment-s … TUM0Z54YTMSKY9xwo
Реших да я споделя тук, защото мисля, че е актуална.

Пазете се и бъдете здрави!

Това не бива да се разпространява, защото може да увреди някого много сериозно!
Дневните дози витамин Д при деца и възрастни без риск от хиповитаминиза са 400 единици, бременни 600 единици, а при риск от хиповитаминоза е 1000 до 2000 единици.

Дози от порядъка на 4000 до 10000 единици каквито се спрягат тук се използват за лечение на специфични заболявания, изписват се от специалисти, но при нормален индивид ще доведат до сериозно предозиране!!!
Няма изобщо да коментирам остаталати глупости, написани в статията. Много внимавайте каква информация ползвате. Не вярвайте на интернет (знам малко е оксиморон моето мнение), но не мога да замълча.

Имам професионални познания и категорично твърдя, че тази статия е фактологично невярна, а информацията е опасна.

Щях да си замълча, ако не беше опасно това, към което се призовава там.

Докладвах на модератор.

Това е статия в Интернет. Всеки може да достигне до нея чрез търсене в google. Беше коментирана нуждата от вит. Д и заради това я споделих. Не съм целяла да споделям опасни неща. В статията се дава пример и се коментира, че трябва да се правят кръвни изследвания преди да се приемат каквито и да било добавки. Освен това има препратки към изследвания, които потвърждават информацията. Нещо, което при теб липсва! Споменаването, че има някакви си доказателства, и препращането на ЛС, не прави информацията ти достоверна, нито думите ти какъв бил опита ти. Типичен Мангъров, от вида ЕЖК. Опасно е да се предписват дози във форум, твърдейки, че те са здравословни и в нормите, което правиш ти. Защото някой ще влезе тук и ще види твоя пост и ще започне да пие препоръчаните от теб дози. Без да си направи изследвания преди това.

Вит. Д е свързан със слабия имунитет. Който и да е вирус "обича" точно това. Аз лично успях да се измъкна от диагнозата Хашимото, защото нормализирах границите на вит. Д и моят доктор потвърди тази връзка. Но заради такива като теб, които споделят подобна информация с цифри, се пренебрегва ролята на витамините и профилактичното проследяване на стойностите им.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 12:36 от Анонимен

# 14 276
  • Пловдив
Интересен въпрос е и частните болници само по каса ли лекуват Ковид, защото силно се съмнявам. В този смисъл, леглата там не се броят като другите легла, защото не може всеки да ги ползва. Като за всяка друга болест.

Ти пък! Разбира се, че по каса. Дават на пациента1800 лева, касата покрива 1200 лева. Предполагам картоиграчите сами си носят картите, защото по горната сметка едва ли остават пари за тестето.
Мисля, че трябва да имат договор с касата. Поне тези частни болници, за които знам, че приемат пациенти с ковид, имат договор. Процедурата е дълга и тромава, сега сигурно ще я претупат набързо, но ресурсите са изчерпани. Май наистина останаха само АГ, онкоболниците, очните клиники, т.е. тясно специализираните, да са без ковид отделения. Но пък гинеколози да лекуват ковид.......или офталмолози...... Колкото и да си говорим за грипа, в отделения с грипноболни никога работното облекло не е било такова каквото е при ковид. Защо някой поне не пробва да се облече. И да постои на едно място за 10 минути......

# 14 277
  • София
Цитат
Цитат
Цитат
Аз не само, че не съм мангъроид, но и върл негов противник, НО ако не се вторачваме в несъществуващия ТРАЕН имунитет, шапки долу пред този УЧИТЕЛ!

# 14 278
  • София
Всичко е на принципа, който оцелее.
В началото казваха стойте си вкъщи докато не получите задух. Нали, да не се претовари системата.
Сега лятото и септември казваха: не чакайте да се стигне до задух и влошаване, защото вече лечението е трудно и се стига до лош изход.
А сега??
Стоиш вкъщи, никой никога не те е прегледал реално (защото разбираш, че си контактен и се свързваш с лл и той те лекува по телефона) и чакаш и ти не знаеш какво? Да си от късметлиите.
Защото не може да идеш на лекар, не можеш да излизаш защото си под карантина. Чувстваш, че искаш да си направиш рентгенова снимка, но не може да излизаш. Спешна помощ трябва да те закара, а то няма да дойде докато не береш душа.
А ти искаш да не стигаш до там да не можеш да дишаш и да се погрижиш за здравето си. А реално това право ти е отнето. Човешко право на достъп до лечение.
Реално седиш затворен под карантина и се молиш да не си “суха клечка” ли казваше онзи мерзавец спомогнал да стане буен огъня.
И така. Даже пари да имаш не може да стигнеш до частна болница, защото трябва да те закара спешна помощ (а те няма да дойдат, камо ли пък да им казваш къде искаш да те возят все едно са такси!), защото частната нямали екип за транспортиране с линейка.
Лудост.
Не мога да повярвам, че стигнахме дотук. И въпроси явно се задават, но не виждам сериозен натиск как е възможно да се оставя човек да не може да получи лечение.
А да. Има и по-тежки случаи, хората не могат да дишат, губят живота си обикаляйки напред-назад.. съжалявам безкрайно и пак не искам да бъде чакано до дупка. Да не можеш да се погрижиш да не се влошиш и да играеш руска рулетка с лечение по телефона.
И по-зле ще е. Знам.

# 14 279
Моите уважения към златния учител, но не е прав. Нека по-добре да си гледа преподаването, вместо да ни призовава масово да се заразяваме, хвърляйки децата напред в боя.

Общи условия

Активация на акаунт