COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 002 513
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 14 280
Silver birch +1000
Реално хората са лишени от достъп до здравеопазване. Нашият сценарий вече е по-лош от италианския през пролетта. А някои още спорят как им се ограничава свободата да носят маски и им се отнема правото да ходят на кръчма.

# 14 281
  • София
Silver birch +1000
Реално хората са лишени от достъп до здравеопазване. Нашият сценарий вече е по-лош от италианския през пролетта. А някои още спорят как им се ограничава свободата да носят маски и им се отнема правото да ходят на кръчма.

Абсолютно. И е ужасно чувството за безпомощност. Сякаш животно да мре.даже последното изречение в днешно време е недопустимо. Реално.

# 14 282
Някой знае ли, как се определя брой излекувани? Сега, когато не се тестват контактните лица и заразените не ги тестват след като им свърши карнтината, как се разбира дали са излекувани?

# 14 283
Silver birch +1000

Цялата идея на маската като символ на борбата срещу вируса и натягането на напрежението между носещи и неносещи маски е да се прикрива, че нищо не се прави от държавата, а да се вменява вина на хората, че те са си виновни и понеже държавата за пореден път не си  е на мястото да следи за изпълнението на мерки, които е наложила оставят умишлено да се ескалира напрежение по този въпрос, за да се не занимават с нещата, които администрациите трябва да правят, но не правят.

# 14 284
Абсолютно. И е ужасно чувството за безпомощност. Сякаш животно да мре.даже последното изречение в днешно време е недопустимо. Реално.
Ами аз имам познати, даже близки приятели, които постоянно споделят апели за спасяване на бездомни кученца и котета, активно участват в такива каузи, но и се прехласват под глупостите на Мангъров. Аз не мога да си обясня как си състрадателен към животинче ( така трябва да бъде), но ти е все едно, че ще  измрат хиляди хора, от които ще има и твои близки.

# 14 285
  • на пъпа на Златията
Някой знае ли, как се определя брой излекувани? Сега, когато не се тестват контактните лица и заразените не ги тестват след като им свърши карнтината, как се разбира дали са излекувани?
Направи ми впечатление  че днес са много излекуваните . Мисля че бяха около 182.
Явно са изписани овладяните .
По колко време е престоят в болница?
Къде са преболедувалите лекари??
Тест за антитела и на запад??

п.с. Редактирах  излекуваните .

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 11:32 от rorik

# 14 286
Как става ли? Чрез лъжи: "90% няма да го усетят".
Чрез дехуманизиране на починалите: "Много възрастни хора, които са щели да умрат така или иначе и просто по случайност са имали и положителен тест и са умряли с ковид."

# 14 287
  • София
Тази тема става безполезна.

Това, от което се опасявахме и за което предупреждавахме от февруари, вече е тук. И е такова, каквото го очаквахме. Пълен провал на отсъстващата система.

# 14 288

След като вече няма тестове след карантината, единственият начин е, като свърши, да влизат автоматично в бройката излекувани, ако не са умрели или да са се влошили и да са имали късмета да ги вземат в болница.
Като мен вече започва да ме съмнява и броят на умрелите.Явно се отчитат починалите в болниците.  С невъзможността да се добере човек до лечение и предвид, че старците са най-застрашени, много е вероятно да нарасне общата статистика на починалите, без да се споменава ковид.

# 14 289
Тази тема става безполезна.

Това, от което се опасявахме и за което предупреждавахме от февруари, вече е тук. И е такова, каквото го очаквахме. Пълен провал на отсъстващата система.
Не просто на системата, а на управлението. Могат да приемат, че изборите са минали - и за тях, и за Столетницата, предвождана от "чувстващата се добре" VIP персона Нинова.

# 14 290
Ами аз имам познати, даже близки приятели, които постоянно споделят апели за спасяване на бездомни кученца и котета, активно участват в такива каузи, но и се прехласват под глупостите на Мангъров. Аз не мога да си обясня как си състрадателен към животинче ( така трябва да бъде), но ти е все едно, че ще  измрат хиляди хора, от които ще има и твои близки.
И аз наблюдавам това. Също и познати споделящи апели за събиране на средства за болни хора, но вярват на Мангъров и постоянно публикуват  конспирации за вируса. Не мога да го разбера това.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 12:21 от daisy12

# 14 291
Да, нека да спасим работните места на ресторантьорите. Няма значение, че дори те може да загинат  епидемията, важното е да има какво да се яде, щото те не могат да работят друго.....Ега ти логиката!

# 14 292
Чрез дехуманизиране на починалите: "Много възрастни хора, които са щели да умрат така или иначе и просто по случайност са имали и положителен тест и са умряли с ковид."

Дехуманизиране?
А хуманистите, които громят лошия Мангъров, без колебание хвърлят на улицата хилядите безработни, които остават без препитание заради локдауни и затваряния. Да се преквалифицирали, да се оправяли, да станели доброволци в 112 и Ковид отделение, не можели да ги мислят, да са предвиждали и да спестяват. Това е просто върхът на хуманизма и емпатията, нали?
Зовът за затваряния не е хуманизъм - това е страх за собствената кожа. На никой от паниките не му пука за старите хора. Те са само аргумент в подкрепа на уютната сигурност, която всички трябва да им осигурим.

Противниците на Мангъров не са виновни за икономическия срив. За него са виновни проповедниците на масовото заразяване.

# 14 293
Говорителката на СП в София при Георги Любенов. Заслужава се да се изгледа видеото.

https://bnt.bg/bg/a/katya-sungarska-speshna-pomoshch-e-prvata-li … -na-prvata-liniya

Част от това, което тя каза:

https://news.bg/health/mezhdu-3-i-4-adresa-na-chas-za-lineyka-ot … iya.html?amp=true

# 14 294
Говорителката на СП в София при Георги Любенов. Заслужава се да се изгледа видеото.

https://bnt.bg/bg/a/katya-sungarska-speshna-pomoshch-e-prvata-li … -na-prvata-liniya

Част от това, което тя каза:

https://news.bg/health/mezhdu-3-i-4-adresa-na-chas-za-lineyka-ot … iya.html?amp=true
Мен ми стана мъчно. Жената се разчувства като сподели какво е чела точно снощи в интернет -  въпросните конспирации и омаловажаване на нещата.

Общи условия

Активация на акаунт