COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 001 361
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 15 135
  • София
Скрит текст:
Ама хора, оставете Мазнейкови. Те са акушер-гинеколози. Какви легла за ковидни искат от тях? Разбирам, да е за родилка с ковид, ама да закарам там майка ми-кой ще я лекува?

Съгласна! Хич пък да не почваме кои са точно Григорови, че да нищят нечии уж нечестни доходи, след като на тия хора за толкова години не стана ясно откъде са им медиите и апартаментите на пъпа на София. Но това е една много друга тема.
Пожелавам бързо оздравяване на Корнелия Нинова, но е по-добре да спре с излиянията. Ясно е, че опитва да замаже гафа с "Добре съм, ама съм във ВМА", няма нужда да пресолява манджата. Надявам се да е добре и да оздравее безпроблемно все пак!
Междувременно, за да не е спам - AstraZeneca засилва производствения си капацитет - https://www.corkbeo.ie/news/local-news/top-phrama-firms-positive-vaccine-19204615

# 15 136
# 15 137
Първо Мазнейков не е акушер-гинеколог,и второ,болницата им не е само за родилки и бременни.

# 15 138
фаастък,
МБАЛ знаеш ли на какво е съкращение...
Динамично развиващата се МБАЛ ”Света София” разполага с диагностично-консултативен блок, стационарен блок с 21 отделения, учебно-преподавателски и научно-изследователски център, физиотерапия и следоперативна рехабилитация, школа по плуване и център за долекуване и продължително лечение.

В МБАЛ ”Света София” има 12 операционни зали и 496 болнични легла.

Болницата е акредитирана като база за обучение на лекари и медицински специалисти, а през годините са обучени стотици млади лекари...
Това е информацията на сайта им.
Много отделения с близо 500 легла, но без ковид

# 15 139
На всичкото отгоре и други вируси си циркулират упорито. Този вирус стомашния още си го има, имам познати около мен с него . На близки детето за два дни беше с температура и чревни проблеми един ден. После му мина. Аз пък три дни имах леко дразнене в гърлото(без болка) и запушен нос съвсем леко, нещо като задна хрема. Днес вече нищо ми няма. Но първия ден се бях притеснила, защото имах главболие, но мина бързо. Температура не съм вдигала. Реших въпреки че вече нищо ми няма да остана вкъщи още няколко дни.  Пазиш се, пазиш се и пак нещо ти се случва.
И ние минахме по този път с голямата ни  дъщеря - болки в стомаха и температура 2 дни. Правихме и антиген тест.И други деца от класа са имали такъв проблем.

# 15 140
Еми за да не се срине системата , да въведат възрастова граница и в България. Понеже нямаме такива възможности.
Явно, от повечето това се възприема като допустимо и се омаловажава броя на починалите.
Над 60 години въобще да не звънят за линейки и лечение, без значение дали става въпрос от социални домове или частни.
Ако има такива приети в болници да ги изписват.
Лошото май е че и на повечето пишещи от чужбина, майките и бащите им са в България, както и нашите.
Може да умрат повече над 60 , но пък за тези под 60 ще има място в болниците ни, още известно време.
Това е сарказъм, ако случайно някой не разбере
А не е ли по-добре да се въведат адекватни мерки с/у разпространението на вируса, да се следи стриктното им спазване и така да не се стига до препълване на болници?
Да се създаде алгоритъм за пациента.
Да се открие ковид линия - телефон и онлайн за връзка с хората.
Да се правят безплатни ПСР тестове за хората със симптоми, а не всеки според джоба си да се тества с който тест му е изгоден, пък дали е точен....

# 15 141
MK_,
След като има отрицателен тест, значи вече не е болен от ковид.
То може и да го изпишат и да го блъсне кола пред болницата, как да го отчетем в статистиката.

В Швеция влизаш в смъртната статистика за covid-19 ако починеш до 30 дни след положителния тест и независимо къде (болница, вкъщи или старчески дом). Затова има забавяне в докладването на смъртните случаи, защото се прави проверка дали си в базата данни с положителен PCR и дали причината за смъртта по време на тези 30 дни не е убийство, самоубийство, инцидент, катастрофа и т.н. Или казано накратко - ако умреш до 30 дни след положителния тест и няма друга видима причина за смъртта - попадаш в статистиката за covid-19.

Отделно тук всеки може да се тества безплатно дори с най-леките симптоми и влиза в базата данни за положителен PCR. Ако умре извън болница влиза в статистиката.

# 15 142
На всичкото отгоре и други вируси си циркулират упорито. Този вирус стомашния още си го има, имам познати около мен с него . На близки детето за два дни беше с температура и чревни проблеми един ден. После му мина. Аз пък три дни имах леко дразнене в гърлото(без болка) и запушен нос съвсем леко, нещо като задна хрема. Днес вече нищо ми няма. Но първия ден се бях притеснила, защото имах главболие, но мина бързо. Температура не съм вдигала. Реших въпреки че вече нищо ми няма да остана вкъщи още няколко дни.  Пазиш се, пазиш се и пак нещо ти се случва.
И ние минахме по този път с голямата ни  дъщеря - болки в стомаха и температура 2 дни. Правихме и антиген тест.И други деца от класа са имали такъв проблем.
И лятото си го имаше, сега явно си продължава този стомашен вирус. Ковидът си е ковид и другото си върви. Да и обаче гръпът се поограничи както стана в Южното полукълбо.

# 15 143
Един от симптомите на ковид при деца е повръщане и разстройство.

# 15 144
Leika_moja
И аз искам да ги видя частните ...
Шефът на най новата модерна болница в София, даде едно интервю преди няколко дни, не че не искали да лекуват болни от ковид, ами проблемно им било с персонала.
Над 200 хиляди заплата на месец в София за него и жена му не е лошо май..

ето и линк
https://boulevardbulgaria.bg/articles/da-vzemesh-1-mln-za-godina … ichnite-direktori

Управителят на МБАЛ „Св. София“ д-р Христо Мазнейков е на първо място по годишни приходи от заплата с повече от 1 645 000 лв. Това прави месечно възнаграждение от 137 хиляди лв. Съпругата му д-р Валентина Мазнейкова, която е зам.-управител и началник на клиника по АГ, е декларирала годишен доход от 866 хил. лв., което означава, че заплатата ѝ е 72 хил. месечно
  е що да лекуват ковид като не могат да точат ЗК.

Днешната ми констатация: на входовете на супермаркети има поставени дизенфектанти от няколко дни се заглеждам кой ги  позва. Масово жените, ако е мъж е изключение. Оттук след толкова говорене за ДДД, може да си направя извода за хигиенните навици на двата пола и защо повече мъже боледуват.

# 15 145
  • София
Leika_moja
И аз искам да ги видя частните ...
Шефът на най новата модерна болница в София, даде едно интервю преди няколко дни, не че не искали да лекуват болни от ковид, ами проблемно им било с персонала.
Над 200 хиляди заплата на месец в София за него и жена му не е лошо май..

ето и линк
https://boulevardbulgaria.bg/articles/da-vzemesh-1-mln-za-godina … ichnite-direktori

Управителят на МБАЛ „Св. София“ д-р Христо Мазнейков е на първо място по годишни приходи от заплата с повече от 1 645 000 лв. Това прави месечно възнаграждение от 137 хиляди лв. Съпругата му д-р Валентина Мазнейкова, която е зам.-управител и началник на клиника по АГ, е декларирала годишен доход от 866 хил. лв., което означава, че заплатата ѝ е 72 хил. месечно
  е що да лекуват ковид като не могат да точат ЗК.

Днешната ми констатация: на входовете на супермаркети има поставени дизенфектанти от няколко дни се заглеждам кой ги  позва. Масово жените, ако е мъж е изключение. Оттук след толкова говорене за ДДД, може да си направя извода за хигиенните навици на двата пола и защо повече мъже боледуват.

Гениално Grinning Grinning Grinning
За протокола - и аз ползвам дезинфектант, както на влизане, така и на излизане.
А вашите заключения на базата на колко поредни дни по 12 часа наблюдения върху колко различни търговски обекта се базират? Grinning

# 15 146
  • София
Един от симптомите на ковид при деца е повръщане и разстройство.

Не само, и възрастни познавам, които ги удари баш в стомаха. Почти никаква температура и кашлица, но много силна отпадналост и скапан стомах с диария.
В момента върлува и съвсем обикновен риновирус.

# 15 147
Това е трагедия. А министърът не го е грижа. Че те повече от починалите лекари. 8 човека за седмица само и то от тази професия. Не мисля, че са се заразили всички навън и са си го разпространили. Това след откриване на уч.година месец и половина няма. А пишат и имало тежки случай приети в болници. Четох и мнение на една учителка как никой не и помогнал и как се е лекувала, била в училище се заразила. Ми...жалко. Че и как се пише под статии за обучението, никой не мисли и за тях, нито за лекарите, нито за никой.
Имаше пак официално предложение от ЛЛ да се ходело при тях с тест.  Искали да го одобрят официално. Значи там с тест , в училище..както дойде всеки ден, че и на други места. Очаквам до Нова година да се пенсионират повечето -които могат предсрочно, останалите в неплатен отпуск или не знам...та и ДО няма да има, вероятно и годината ще е нулева. Сега се чака май да има достатъчно дни присъствени, за да не се обяви такава, не знам законите, но криви ще са сметките. Жалко за починалите учители. Но това няма да се оцени от хората, както и трудът на лекарите -те сами не си го оценяват и не са солидарни за мен. Какво ще ми пращат обучени за първа помощ хора, та ние си имаме лекари. Справедливо ли е това, всяка специалност може да помогне, няма значение -нали са учили обща медицина преди специалност да вземат. В Италия бях чела на лекар изповед как си помагат и как всеки лекар е ценен без оглед на специалност, просто защото трябва да спасяват хора, борят се...какво да пиша, ядосах се ...Какъв народ сме само..отчайвам се. Младите да бягат далече, къде могат все ще е по-добре. Тук е отровно просто.

# 15 148
Stuck Out Tongue Winking Eye случайни Роланд, без статистическа значимост. Да оставим науката за статистиките а ние да си мием ръчичките.Blush

# 15 149
Уелс излиза от двуседмичен firebreak lockdown на 09.11. - новите мерки след него са:
    Две домакинства в Уелс ще могат да се обединят, за да образуват "балонче" или разширено домакинство
    Само тази група ще може да се среща в домовете на хората
    До 15 души ще могат да се срещнат заедно, за да участват в дейност на закрито, и до 30 за дейности на открито
    Училищата ще отворят отново изцяло
    Работата от вкъщи ще стане още по-важна
    И всички бизнес места, които са затворени от 23 октомври, ще могат да се отворят отново
    Услугите на местните власти ще се възобновят
    Местата за поклонение ще могат да се отворят отново
    Няма да има ограничения за пътуване вътре в Уелс, но тъй като Англия влиза в lockdown, пътуванията няма да бъдат разрешени извън Уелс.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-54777067

Общи условия

Активация на акаунт