COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 001 670
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 15 090
  • Bulgaria
Ladybird_,
Да, следя е и отчитат всички починали у нас , не само в болница.
Даже преди време имаше скандали с болницата в Благоевград, че бяха изписали човек с отрицателен тест , пък той после починал и защо били го отчели като такъв.
Да не говорим, че следя и статистиката на починали по седмици за годината.
В края на годината, ако броя общо починали в България е близък до този от миналата година, значи няма скрита смъртност.
Как следите дали отчитат всички починали, дори и тези, които не са били настанени в болница? Точно от Благоевград имаше случай на човек, който е починал след изписване от болница, влошил се е и го бяха приели отново и не беше отчетен в статистиката. Тогава имаше и случай на зъболекар от Благоевград, също не беше отчетен.
Аз подозирам, че след 14 дни хората на домашно лечение вече са „излекувани” и ако се влошат и починат в последствие няма да бъдат отчетени в статистиката на починали от ковид-19.

# 15 091
  • София
Прехвърля отговорността на директорите на болниците и забравя, че той самият е бил директор на болница.
Много, много гнусен тип. Всичко било наред, всичко ще е наред.

# 15 092
  • София
Да вине питам нещо тук, че форума се оказа доста по-достоверен източник на информация , за разлика от РЗИ, които и без това не си вдигат телефона цял ден.

Контактна съм на болен в семейството. Дотук добре. Под карантина сме всички, кой 10, кой 14 дни. Аз проявих леки симптоми, всички се лекуваме. И така: уведомила съм личния лекар, но не следва ли след като съм проявила симптоми насред карантината ми, някой да ме тества? Рзи? Аз съм си извикала домашно посещение, де, че не разчитам на тях, вече седми ден и не са ни дали предписания.

Друг въпрос: Ако аз съм под карантина до 7.11,  а утре например ми излезе + тест (все пак се надявам да е фалшива тревога), новите 14 дни от кога се броят? От деня на теста или от края на карантината ми като контактен?
Едни ми викат първото, други - второто, а аз съвсем се ошашках.

# 15 093
  • София
От деня на теста, разбира се.

# 15 094
  • Bulgaria
От деня на теста трябва да се броят.

# 15 095
На всичкото отгоре и други вируси си циркулират упорито. Този вирус стомашния още си го има, имам познати около мен с него . На близки детето за два дни беше с температура и чревни проблеми един ден. После му мина. Аз пък три дни имах леко дразнене в гърлото(без болка) и запушен нос съвсем леко, нещо като задна хрема. Днес вече нищо ми няма. Но първия ден се бях притеснила, защото имах главоболие, но мина бързо. Температура не съм вдигала. Реших въпреки че вече нищо ми няма да остана вкъщи още няколко дни.  Пазиш се, пазиш се и пак нещо ти се случва.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 14:54 от daisy12

# 15 096
ieatchips,
Какво има да познавам.
България харчи по-малко от средното за ЕС и доста по-малко от Белгия.
8.1% от БВП за България означава около 4.5 евро милиарда
10.3% от БВП за Белгия, означава около 45 милиарда евро годишно
Аз ако бях белгиец, щях да попитам, как е възможно това, най бедната страна в ЕС, отделяща 10 пъти по малко от нас, само с 4-5 милиарда евро годишно за медицина, да има 5 пъти по-добри показатели от нас.
В какво по точно България има по добри показатели? В продължителност на живота?
Не сравнявай въобще неща от които нямаш никаква представа, имам предвид здравната система в Белгия.

# 15 097
MK_,
След като има отрицателен тест, значи вече не е болен от ковид.
То може и да го изпишат и да го блъсне кола пред болницата, как да го отчетем в статистиката.
Един от починалите около 700 човека годишно в катастрофи
Един от починалите около 2500 човека за 2020 година от ковид.
или два пъти да го преброим...
Би било нормално, тази година , да има с около 1500 починали повече българи от 2019 година заради пандемията, като отчетем и намаляващото население на България с всяка година.
Ако отчетем 5 хиляди повече, значи е съмнително , не че е сигурно, да има много починали от ковид, без да са стигнали до тест дори

zon,
По брой починали от ковид на милион население.
Около 1000 починали към момента в Белгия, сравнено с около 200 в България.

# 15 098
Ако не се спре притока на нови и нови болни, които на всичкото отгоре се увеличават в геометрична прогресия с няколко линейки повече и легла тук и там, няма да се реши проблема.

# 15 099
  • София
Половината от линейките имат само столове.
Тези се подиграват. Да вземат да пращат каруци, то няма голяма разлика

# 15 100
Половината от линейките имат само столове.
Тези се подиграват. Да вземат да пращат каруци, то няма голяма разлика
па каруците поне са открити...тамън по-малко заразяване

# 15 101
MK_,
След като има отрицателен тест, значи вече не е болен от ковид.
То може и да го изпишат и да го блъсне кола пред болницата, как да го отчетем в статистиката.
Един от починалите около 700 човека годишно в катастрофи
Един от починалите около 2500 човека за 2020 година от ковид.
или два пъти да го преброим...
Би било нормално, тази година , да има с около 1500 починали повече българи от 2019 година заради пандемията, като отчетем и намаляващото население на България с всяка година.
Ако отчетем 5 хиляди повече, значи е съмнително , не че е сигурно, да има много починали от ковид, без да са стигнали до тест дори

zon,
По брой починали от ковид на милион население.
Около 1000 починали към момента в Белгия, сравнено с около 200 в България.
Тогава в кой ден на статистиката е отчетен 33 годишния от статиите, който е бил положителен?

# 15 102
  • София
И какво сега, трябваше БНТ да направят репортажа, за да се размърдат ли? А като е дал заповед защо досега не е задействана поне три пъти проверка? Дал е заповедта в края на юли, минаха август, септември и октомври - три месеца. Цяло тримесечие проверка и данни не са постъпвали ли, или са решили директорите, че "ще се измирише, бе, братчет"!

# 15 103
  • София
От брифинга и това, което коментирате, да разбирам, че този път г-н министъра успокоява с "Линейки има....вече, бъдете спокойни. Към празните легла прибавихме и едни полупразни коли". Сигурно е основание за отваряне на дискотеките и баровете, все пак - гарантирахме линейките в Сф, по-скоро колите.

# 15 104
18 линейки още за София, с фелдшери.  Аз лично съм без думи... изводите си ги правете вие.

Общи условия

Активация на акаунт