COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 001 722
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 15 105
  • София
По Канал3 продължава.

# 15 106
Има ли официална статистика в България на починалите от коронавирус по възраст?

# 15 107
  • Там,където се събуждам щастлива.
0001, причините за големия брой починали в Белгия и Нидерландия сме ги писали тук десетки пъти. Разрови се за информация, че е вече досадно с тези мантри.

# 15 108
Вярно ли е казал, че има 7000 легла за ковид, аз това съм го пропуснала в потока му на нездрав оптимизъм в близкото минало.

# 15 109
Трогателни са усилията на отговорните лица, да представят действията си като навременни, адекватни и ползотворни.

Само аз ли чух, че полицейските „парамедици” са шофьори, изкарали курс за първа помощ???

# 15 110
zon,
По брой починали от ковид на милион население.
Около 1000 починали към момента в Белгия, сравнено с около 200 в България.
Вече достатъчно съм писала тук относно смъртността в Белгия. Нямам намерение да пиша отново и да обяснявам за n-ти път. На който му се чете може да гледа назад мои публикации.

Иначе в Нигер например имат ниска смъртност от ковид. Сигурно здравната им система е много добра.

# 15 111
  • в страната на чудесата
Ей така е като всеки се занимава с неща, от които не разбира.
Диагнозата ковид е клинична, тестът е supportive

# 15 112
много са ни зле журналистите....задават въпроси без всякакво практическо значение в момента, защо нещо не било направено преди някакви месеци - да бяха питали за това преди месеци, сега вече е иррелевантно, а и отговорите, които получават на такива въпроси са бла-бла

как пак никой не попита какъв ще е текущият протокол за хора, които могат или искат да отидат на допълнителни изследвания/преглед БЕЗ да ангажират линейка, необходима за истински спешните случаи; къде да огидат тези хора, задължително ли е да имат тест (какъв - отрицателен или положителен?), ще бъдат ли наказвани за нарушена карантина? в крайна сметка такива са болшинството от хората, които в момента са отрязани от здравеопазване освен по телефона

# 15 113
Борис Джонсън обяви нова четириседмична блокировка в цяла Англия в опит да държи коронавируса под контрол.
Ограниченията, които ще бъдат гласувани в парламента в сряда, се очаква да влязат в сила в 00:01 GMT в четвъртък и да продължат поне до 2 декември.

Но знаем, че заключването е настроено да включва следните правила:

На хората ще бъде казано да останат у дома, с изключение на образование, работа (ако това не може да се направи от дома), упражнения и отдих, медицински причини, пазаруване на храна и други важни неща или да се грижат за другите
    Всички кръчми и ресторанти ще трябва да се затворят (взимането и доставките за дома могат да продължат)
    Всички несъществени магазини ще трябва да се затворят (супермаркетите могат да продават несъществени стоки)
    Домакинствата няма да имат право да се смесват с други хора на закрито или в частни градини
    Физическите лица могат да се срещнат с един човек извън домакинството си извън обществено пространство
    Поддържайте балони за хора, които живеят сами и домакинствата, съставени от самотни родители и деца, могат да продължат
    Децата ще могат да се придвижват между домовете, ако родителите им са разделени
    Училищата, колежите и университетите ще останат отворени
    Работните места ще бъдат помолени да останат отворени, ако хората не могат да работят от вкъщи - включително строителство и производство
    Ще бъдат разрешени упражнения и отдих на открито, но фитнес залите ще трябва да бъдат затворени
    Клинично уязвимите хора се съветват да не ходят на работа, ако не могат да работят вкъщи
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-54777067

# 15 114
  • София
Сега Хеликаза като пита, и аз се замислих какво всъщност чух. В първия момент мисля, че чух за тези на МВР, че ще има шофьор и фелдшер. После май шефът на центъра спомена, че  бусовете щели да ги използват  за случаи, в които нямало нужда да ходи бяла престилка. А фелдшерът не е ли бяла престилка?

# 15 115
Антеа, не съм съгласна за журналистите. Този път биваха. Не е тяхна работа, да питат какво следва да правят хората. Министерството си има прес служба, която следва да сведе до знанията населението, нужната информация. Разбира се, че ще питат какво се е объркало и как така хем има легла, лекари и всичко, хем хората си мрат по къщите.

# 15 116
Мнистър Ангелов каза нещо много конкретно на брифинга и това е "От събота в София вече няма проблем с болничните легла за Ковид" Много се надявам да е така. И продължавам да си дудна с неадекватнатат доболнична помощ и липсата на наблюдение на болните вкъщи. После плюят по хората, че заемали ресурс на СП с кашлица и температура. Ми Корнелия точно с това заема ресурса на болницата, даже й била спаднала вече температурата. Да си ходи вкъщи и тя....Значи личните лекари /поне моят вторник и четвъртък не могат да преглеждат въобще болни, защото имат бебета за ваксинации/ В часовете за неотложна помощ не могат да ме поемат, защото нуждата ми е от спешна помощ /по инфо от клиниката, която замества моя ЛЛ като не работи той/. Обаче СП пък не иска да й заемам ресурса. Организация един път!

# 15 117
0001, причините за големия брой починали в Белгия и Нидерландия сме ги писали тук десетки пъти. Разрови се за информация, че е вече досадно с тези мантри.
Какво е значението, дали майката на някой ще почине в къщата си или в социален дом.
Почива защото са допуснали масово заразяване с вируса и не са осигурили навременно лечение.

Хората са си починали.
Ти застрахована ли си , че няма да стигнеш до социален дом и така да пишат и за теб.
И в България имаше доста случаи дето ги караха в София от социални домове във Видинско, защото нямаха капацитет да ги лекуват.
Част от тях починаха, но има и такива спасени, защото не им казаха, няма място във видинската болница. Сорри

# 15 118
  • Пловдив
В Германия ресторантите щели да работят само на откритите си площи и с поръчки и доставки.
Мисля, че е добре и тук да процедират по този начин ресторантите. Без да се слуша Алибегов.

# 15 119
Скрит текст:
Стига сте нищили студентите. Таксите са еднакви за всички ЕС студенти включително и български. Студенти извън ЕС плащат пълна такса с програма на английски. Обикновено са от близкия изток или Африка. Никога немец няма да стъпи в МУ. Първо заради рейтинга и второ, че дипломата му няма много да мине лесно в Германия.
А заминаващите доктори не ги чакат с отворени обятия. Обикновено работят на по ниско ниво като позиция и им скъсват от работа и правила. Голяма част от тях след 2 год се прибират тук с мотива "може да са малко парите но поне е по спокойно", купуват си апартамент или правят ремонт и до тук със спестяванията.

Няма такова нещо. Пишете непроверена информация.
За справка дъщеря ми в МУ плаща 900 лв такса за обучение. Чужденците от ЕС плащат 7 хиляди евро за медицина на български!!!! и 8 хиляди евро за медицина на английски!!!
Коя такса е еднаква?
И чужденците не са от Африка!
В потока на дъщеря ми (5 курс, МУ-София) са предимно италианци и гърци.

Твоята дъщеря е държала кандидатсудентски изпити, италианците и гърците не са. И аз имам приятелка (българка), която беше платено обучение, защото не можа да изкара добри оценки на кандидатсрудентските.

По Нова казаха, че в случай, че се задушаваме например, трябва да използваме личния си автомобил, за да стигнем до болница, защото линейките са малко.Grinning

Не се заяждам, но не обичам когато някой пише нещо в пространството без да е проверил информацията, която пише дали е актуална!
  Чужденците държат конкурсен изпит по английски език, химия и биология.
И за да не съм съвсем offtopic, от потока на дъщеря ми половината чуждестранни медици ще останат да лекуват в България!
И ги подкрепям, защото виждам и с дъщеря ми какво отношение имат и искат да останат в България да лекуват пациенти!

Скрит текст:
Да е жива и здрава дъщеря ти и дано е от тези 1% които са амбициозни и любознателни, защото има близък който преподава на студенти МУ и според него нивото на  останалите 99%  е трагедия - мързеливи и с претенции. И много скоро наистина няма да има лекари.

Общи условия

Активация на акаунт