COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 000 199
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 15 450
Сега пък 10 годишно дете от Стара Загора било в тежко състояние . дано не е вярно, Confused
Прочетох новината. Не знам какво да кажа. Има вероятност диабетът да е открит късно и по-скоро диабетът да е причината. Дано се възстанови миличкото...
Или вируса да е провокирал диабет....
Дано го овладеят!

# 15 451
Новият рекорд  - починалите показва, че в медицинската част от мерките и организацията сериозно бъркаме.
Не мисля. Бъркаме в немедицинската част от мерките. Аз днес се изненадах като видях починалите. Интересно нещо е човешката психика. Аз казах че спирам да следя стат. за починалите средно на ден защото очаквам те да стигнат до 80 средно на ден в края на Ноември и началото на Декември, а ако трайно се изкачим на стъпалото 3 000+ очаквам да посрещаме Коледа и Нова Година с 3-цифрени починали средно на ден. И въпреки че ние сме тръгнали натам и аз го очаквах, осланяйки се на логиката, надеждата която понякога е ирационална и скъсана с логиката умира последна както казват, и затова се изненадах като видях починалите.

За мен най лошото в последната стат. освен броя на починалите е това, че интензивните не спират да растат. Което гарантира че и починалите няма да спрат да растат. Защото срещу тоя вирус все още няма лекарство. Умират по слабите и по болните. И именно заради това основният проблем за мен е в немедицинската част от мерките. Ако здравната с-ма не беше претоварена в момента, да кажем че от тези 51 починали 5, 6 са щели да бъдат спасени, защото са щели да бъдат приети по рано в болница, щяло е да има по добра грижа за тях, ако повече лекари отговарят за по малко болни, и съответно обръщат повече внимание на всеки, вероятно ще повлиаят на смъртността но не много. Защото това е един доста по смъртоносен вирус от грипа и убива 10 пъти повече от заразените отколкото грипа. И съответно колкото са повече заразените и починалите ще растат. Ние все още при починалите не сме стигнали до зоната 2 000+, втората половина на Ноември вече те ще са в тази зона и тогава ще видим колко ще са всеки ден и до колко ще се увеличат, когато започнат да идват от зоната на 2 000+. В момента идват от зоната 800 - 1300. За поне 95% от починалите основна причина е немедицинската част от мерките. Ето тук е проблема.

https://www.bgdnes.bg/Article/9178728
Гледайте за какъв гъчканяк става дума.
https://www.facebook.com/sofimarinovaoofficial/videos/355250315562362/
При зараза 2% в о-вото в този момент, там е имало инфектирани с вируса. Ето тук е основният проблем. Защото това е причината за 95% от починалите. Да кажем че останалите 5% са заради лоша организация в здравната с-ма  и нейното претоварване.

# 15 452
  • София
Преди две седмици позната си прави тест в, да я наречем, държавна болница. Бяха и препоръчали антиген тест, а не ПСР, защото антигена не са длъжни да го докладват на РЗИ. Ако това е така и остане така имам чувството, че бройките рязко ще намалеят....

А за моята математика със съотношението хоспитализирани болни – странно малко са хоспитализациите на фона на активните случаи, трябваше да са към 7000. За мен ние просто нямаме данни. Не е само до брой тестове, а до причините за тестване. От една страна имаме хора, които са зле и се тестват, от друга рутинни тестове на персонал в болници и фирми. И от там идва едно изкривяване, което е толкова яко, че реално ако някой може нещо да екстраполира от наличните числа ще има целите ми възторг и уважение.

# 15 453
Дори контролирания диабет е рисков фактор при Covid. Moя позната се е наложило да си вдигне дозата на инсулина, защото въпреки ограниченията в храненето заради вируса е вдигнала захарта от 6 на 16. Така е било няколко дни в пика
Днес в статистиката има и  21 год момче от Разград. Не намирам нищо за заболявания при него

# 15 454
Здравейте ,преди 1 седмица се разболях, първо започна с хрема след това втрисане и така 2 3 дена подред дигам около 37.5 - 38 градуса ,не повече ,нямам зачервено гърло само това са оплаквнията. На 3 ден започна силна болка в главата,такава,че не можех да спя и да се наведа,каквито и движения да правя ,както и парене в носа, започна и лека кашлица.и също така нямам мирис,  ,но вкус си имам. Отидох на личния си лекар, казах какви са ми симптомите ,без да ме преглежда поради вируса и установи, че е синузит и затова дигам температура и ми изписа антибиотик Амоксиклав и Ибупром синус. От вчера започнах да го пия , а днес ми е 6 ден от както съм болна, но кашлицата ми продължава и това ме притеснява, моля някой да сподели как протича синузита,защото за първи път боледувам толкова и се съмнявам да не корона вирус и че това не е правилното лечение, а съм от малък град и тук не правят тестове за ковид

# 15 455
Направих си току-що тест за антитела, донесоха ми го от аптеката... Отрицателен е... Въпроса е да му се доверя ли или да направя след карантината нов в лаборатория? Не ми се ще да вярвам, че нямам антитела... Дано е някаква грешка, че ужасно се разочаровах

# 15 456
Момичето е родилка. Не съм сигурна дали е предприето раждане поради влошаване на състоянието. Роднина е на моя съсед. Бебето било добре и нямало ковид.

# 15 457
За баба Пена и у нас бяха измислили вариант март месец. С рецептурната книжка отидох в аптеката, в която последно съм взимала лекарството, и 3 месеца подред си го получавах там, без ново писане в книжката. Разбира се, беше вариант за хората БЕЗ промяна в терапията, като мен и баба ми. Но това не е никак малък процент висящи при ЛЛ хора. Като бройка също.
Последния път като ходих при ЛЛ, я попитах няма ли пак да го направят, поне за още 3 месеца. Отговори, че не вярва. А за електронната рецепта се смя чак. Каза, че не вярва да я доживее.

# 15 458
Здравейте ,преди 1 седмица се разболях, първо започна с хрема след това втрисане и така 2 3 дена подред дигам около 37.5 - 38 градуса ,не повече ,нямам зачервено гърло само това са оплаквнията. На 3 ден започна силна болка в главата,такава,че не можех да спя и да се наведа,каквито и движения да правя ,както и парене в носа, започна и лека кашлица.и също така нямам мирис,  ,но вкус си имам. Отидох на личния си лекар, казах какви са ми симптомите ,без да ме преглежда поради вируса и установи, че е синузит и затова дигам температура и ми изписа антибиотик Амоксиклав и Ибупром синус. От вчера започнах да го пия , а днес ми е 6 ден от както съм болна, но кашлицата ми продължава и това ме притеснява, моля някой да сподели как протича синузита,защото за първи път боледувам толкова и се съмнявам да не корона вирус и че това не е правилното лечение, а съм от малък град и тук не правят тестове за ковид
Изолирай се и следвай предписанията на лл.
Дори и да е "корона" лечението е симптоматично.

# 15 459
  • При семейството си
Тесла, бъркаме И в немедицинската част от мерките.

# 15 460
Скрит текст:
[/spoiler]

Синузита може да го влачиш и повече време, както и да кашляш от секрета. Снимка на синусите не правят ли вече?

# 15 461
За баба Пена и у нас бяха измислили вариант март месец. С рецептурната книжка отидох в аптеката, в която последно съм взимала лекарството, и 3 месеца подред си го получавах там, без ново писане в книжката. Разбира се, беше вариант за хората БЕЗ промяна в терапията, като мен и баба ми. Но това не е никак малък процент висящи при ЛЛ хора. Като бройка също.
Последния път като ходих при ЛЛ, я попитах няма ли пак да го направят, поне за още 3 месеца. Отговори, че не вярва. А за електронната рецепта се смя чак. Каза, че не вярва да я доживее.
Кои са тези, които го правят "това"?
Ясно е, че лл не може еднолично да промени "с-мата"

# 15 462
Е как кой, със заповед на МЗ беше. И то на Ананиев. Дето не е лекар. А сега хем лекар, уж много в час, и нищо. Само пуска по някоя сълза в ефир
Разбира се, че ЛЛ не го решава еднолично. Тя само потвърди това, което мислех и аз.

# 15 463
От вчера не се спря споделянето на този клип с ромите в болницата. A от къде стана ясно, че това е ковид отделение? Призовава се да се види коя е болницата, да се вкарат в затвора всички навързани в измамата, включително лабораторията направила тестовете.И да се отнеме и лиценза на болницата.

# 15 464
Е как кой, със заповед на МЗ беше. И то на Ананиев. Дето не е лекар. А сега хем лекар, уж много в час, и нищо. Само пуска по някоя сълза в ефир
Разбира се, че ЛЛ не го решава еднолично.
Да имаше такава заповед, но май вече е отменена...

Общи условия

Активация на акаунт