Отговори
# 180
Изгледах епизода,отново съм със смесени чувства.
Хем чаках някакво развитие при ГГ,хем и си имаше забавни моменти.
Надявам се вече наистина следващият епизод да има развитие,да си признаят ,да говорят.Вижда се отдалеч,че Серкан е много променен,в сравнение с първите епизоди,усмихваше се доста.
А Еда продължава да си мисли,че иска Селин.
Наистина се вижда отдалеч,че вече е много влюбен и как бързо хукна към хижата,надявайки се,че ще говорят.
Харесаха ми моментите на Еда с Айдан,на Еда с Джерен ,разговорът им за малките роботчета Joy

Сцената от фрага,в която Еда се качва в таксито и Серкан отзад я наблюдава.Ами напомня ми,на сцената от последната серия на РП,как Джан така наблюдаваше Санем и после я настигна и я спря.ДАНО вече и при нас има такава сцена!!Заслужава си вече да ги съберат,че историята със Селин и договора вече омръзна и да вкарват други сюжетни линии!

# 181
По отношение "лечението" на Айдан аз съм не просто скептична, но и леко негативно настроена към сценаристите и директорите на сериала. Хайде непредубедено да видим какво се случи:
- Еда превърза очите на Айдан, хвана я за ръка и без да й казва къде отиват направиха две - три крачки навън.
Ако знаеше къде отива, щеше ли да го направи Айдан - за нищо на света;
Можа ли да го повтори Айдан - не;
Излекувана ли е Айдан - не;
Лекува ли се толкова тежка фобия по този начин - не;
Въвеждат ли в заблуждение по-незапознатата част от публиката - да
Дават ли фалшива надежда - да
Не отричам желанието на Еда, готовността й да помага, способността й да съпреживява и подкрепя. Направеното само показа, че подобрение в състоянието на Айдан е възможно, но с упорито и постоянно мотивиране и пробване.
За мен култова реплика на епизода беше, когато гламавия ухажор на Фифи се опълчи на великолепната четворката  в защита на лелята /когато Мело снесе, че Еда ще се жени/ - "Халам аклъ / МОЯТА леля е права" /.. за дето е сърдита/.  
Много се смях, защото той ми прилича, на животинче което изритват през вратата, а то се връща през прозореца Че и заявява принадлежност.
На мен ми е интересно как смислово могат да се преведат думите от бълнуването на Серкан във фрага. Той казва "Брак бени ..."/ "Остави ме".
Може би е "Ти ме остави, нека дойда с теб".
Първо констатация, че го е оставила, а после молба - да го вземе със себе си".
А не както го превеждат "Не ме оставяй, нека дойда с теб" - т.е двойна молба.
Не, че е от някакво съществено значение, де.
Очевидно е, че Серкан няма да настигне Еда щом бълнува болен, че тя го е оставила.
Не очаквам сдобряване в следващата серия. Все пак в сряда се връща ДЕК с нов сезон и вниманието ще е насочено към него.
Не знам защо толкова му се дразните на договора, като е видно, че е само предлог и вече дори Серкан и Еда се смеят на нарушаването на клаузите му. Аз като характер съм повече логична, отколкото романтична. За това, ако бях на мястото на Еда повече бих се зарадвала на назначаването ми във фирмата като ландшафтен дизайнер, отколкото на терариума с две цветя и три китайски пластмасови фигурки.
Като се има предвид професионализма на Серкан първото е по-голям комплимент и признаване качествата на Еда, отколкото второто.
Simple Smile Simple Smile Simple Smile Ако ще ме убивате - нека да е с рози Flowers Rose, моля Sweat Smile

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 16:01 от dariVale

# 182
Здравейте,
Аз ще пиша по-късно подробно мнение, че още ми трябва време да асимилирам епизода...
Няколко сцени бяха много силни:
— сцената на Еда с Айдан, която sevgito спомена;
— сцената, когато Серкан гледаше Еда как спи и й каза, че пак ще си отиде като падаща звезда;
— когато Еда сподели за клаустрофобията и родителите си. Още когато Серкан каза, колко е важно за него как е помогнала на майка му и как ако имат още малко време той би помогнал на Еда за клаустрофобията. Митологичните препратки на Айше са уникални. Серкан се възхищава на бог Аполон, който освен бог на изкуствата и слънцето е бил и лечител... Той вече сподели как е излекувал Сириус, видяхме го с болния кон и т.н...
Между другото сцената, когато Серкан кара Ердем да млъкне е била импровизирана. Сарп е пуснал туит. Браво и на Керем и на Сарп. Това са големите актьори, както каза Серкан забравяш кое е игра...
И последно рекламата на Керем за BMW излиза довечера:

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 16:32 от druon77

# 183
  • Плевен / София
По отношение "лечението" на Айдан аз съм не просто скептична, но и леко негативно настроена към сценаристите и директорите на сериала. Хайде непредубедено да видим какво се случи:
- Еда превърза очите на Айдан, хвана я за ръка и без да й казва къде отиват направиха две - три крачки навън.
Не отричам желанието на Еда, готовността й да помага, способността й да съпреживява и подкрепя. Направеното само показа, че подобрение в състоянието на Айдан е възможно, но с упорито и постоянно мотивиране и пробване.

За мен култова реплика на епизода беше, когато гламавия ухажор на Фифи се опълчи на великолепната четворката  в защита на лелята /когато Мело снесе, че Еда ще се жени/ - "Халам аклъ / МОЯТА леля е права" /.. за дето е сърдита/. 
Много се смях, защото той ми прилича, на животинче което изритват през вратата, а то се връща през прозореца Че и заявява принадлежност.
На мен ми е интересно как смислово могат да се преведат думите от бълнуването на Серкан във фрага. Той казва "Брак бени ..."/ "Остави ме".
Може би е "Ти ме остави, нека дойда с теб".
Първо констатация, че го е оставила, а после молба - да го вземе със себе си".
А не както го превеждат "Не ме оставяй, нека дойда с теб" - т.е двойна молба.
Не, че е от някакво съществено значение, де.
Съграсна съм, но за мен надеждата, че нещо може да се промени е първата крачка към промяната и започването на лечение...Толкова години Айдан не е посмяла да направи крачка навън...сега видя, че макар и неосъзнато я направи....и докато го правеше не почувства страх, неспокойство....това, което стана, когато опита със Серкан....
Не знам турски и е възможно твоят превод да е по правилен....и е по логично да е така, защото повече подхожда наСеркан Болат.

# 184
Ето един линк за английски субтитри:
https://www.facebook.com/youknockonmydoor/videos/662341578015625

Относно рейтинга
Скрит текст:
той се определя от тези 2200 домакинства, в които са инсталирани някакви устройства, с кото се отчита какво гледат. Тези домакинства са разделени в ралични категории - A, B, C, D..(не знам колко са точно), като А са най-богтите и образовани, а D (ако приемем, че това е последната катогория) са най-бедните и необразовани.
Тотала предполагам е средноаритметично на всизки категории. А АВ и АВС1 са най-важни за рекламодателите защото включват по-заможните хора.

Още не съм гледала епизода с буквички, но мога да кажа следното.
В момента най-жал ми е за Селин. Тя иска да си продължи живота, а всички около нея и навират Серкан в лицето и и обясняват как са един за друг, той е влюбен в нея и т.н., което и дава някакви крила, но всико това много лошо ще я нарани, надявам се да не се озлоби заради това. В последния епизод тя ми е дори миличка. Винаги се е държала уважително към връзката на Серкан и Еда и не се е предлагала директно, освен в последния епизод и то само защото чу разговора с Енгин (още не знам какво са си казали Simple Smile) Дори във фрага тя се учуди как Еда и говори за Серкан и и напомни, че са годеници.

Много ми харесва, че Айдан не е типичната злобна свекърва, интригантка, която само прави сечено на снахата.

Ферит също за сега ми е много симпатичен. Още не знам какво точно направи в този епизод, но с Еда винаги се държи много открито и уважително, и е явно, че много обича Селин, и дори и да прави нещо, което би могло да засегне Серкан, то това е свързано с доброто на Селин. Надявам се да не го направят лошия.

Възхищавам се на Еда как въпреки чувствата си полага всички усилия да направи любимия щастлив, но само ако знаеше истината....Също би се засрамила малко от начина, по който постъпва със Селин, защото да наранява хората никак не е в нейния стил, а в крайна сметка така ще се получи.

Серкан...чува решителните думи на Еда, че не го иска, и не вижда смисъл да разкрива чувствата си, но кога ще види поглледа и? Работата е единствения начин, който вижда да я задържи до себе си, но не може ли поне да и каже, че не обича Селин, а просто иска Ферит да е далече от холдинга?!
Та това тяхното не бих го нарекла инат, а нерешителност, безсилие или знам ли как....

Иска ми се сега Еда да усети на къде духа вятъра и да поизмъчи малко Серкан нарочно преди да си разкрият картите Smiling Imp

И ми се иска,  когато дойде времето, да измислят някое много романтично признание за Серкан.
Това на Керем Сайер в слънцата ми е едно от топ обясненията в любов. Дали ще може Робо да го надмине?

Ах, много смешно ми стана когато Еда обяснаваше нещо за евентуалните им деца (май?) и ги нарече малки роботчета Stuck Out Tongue Closed Eyes

За сега толкова по картинки, чувство и почти без никакъв превод. Може след превода да променя коренно мнението си за някои неща Wink

# 185

Съграсна съм, но за мен надеждата, че нещо може да се промени е първата крачка към промяната и започването на лечение...Толкова години Айдан не е посмяла да направи крачка навън...сега видя, че макар и неосъзнато я направи....и докато го правеше не почувства страх, неспокойство....това, което стана, когато опита със Серкан....
Не знам турски и е възможно твоят превод да е по правилен....и е по логично да е така, защото повече подхожда наСеркан Болат.

Аз съм също твърдо ЗА надеждата. Но трябва и доза реализъм. Заради обществения отзвук на показаното и невъзможността на част от публиката да отсее желаното от възможното.

Честно казано и аз не знам турски. Някой друг лаф от сериалите, както и едно две правила - как се образува отрицание, принадлежност, умалително именуване. За това поставих въпроса на преводачките и знаещите, които четат темата.

Ще се съглася и с Патерина. Цели сериал се завъртя най-вече защото Серкан не може да каже на Селин, че не я иска като жена, а е загрижен за нея като приятел и за холдинга в най-голяма степен /не от алчност, а от отговорност към делото на родителите им/.
Селин прави стъпки точно защото обича Серкан и получава от него смесени послания и окуражаване.
Аман от мъже - кавалери, които не смеят да обидят жена  Simple Smile

# 186

За мен култова реплика на епизода беше, когато гламавия ухажор на Фифи се опълчи на великолепната четворката  в защита на лелята /когато Мело снесе, че Еда ще се жени/ - "Халам аклъ / МОЯТА леля е права" /.. за дето е сърдита/.  

Олее задавих се от смях Joy Joy Joy
Сега пускам на моите деца Смехораните, които аз като дете много обичах. Направо си ги представих с лице на Ердем как се промъкват през прозореца Simple Smile

# 187
Аз мисля, че бълнуването на Серкан е във връзка със смъртта на брат му. Не ми се вярва да е свързано с Еда. Били са свързани много, но никой не говори за това. Очаквам тайни да бъдат споделени. Изобщо мисля в съвсем различна посока. Смятам, че Еда ще разбере и ще остане. Не зная дали някой го е споделил, но ни очаква интересна развръзка. Харесвам Айше Кутлу.

# 188
И нов афиш на Фокс

Аз мисля, че бълнуването на Серкан е във връзка със смъртта на брат му. Не ми се вярва да е свързано с Еда. Били са свързани много, но никой не говори за това. Очаквам тайни да бъдат споделени. Изобщо мисля в съвсем различна посока. Смятам, че Еда ще разбере и ще остане. Не зная дали някой го е споделил, но ни очаква интересна развръзка. Харесвам Айше Кутлу.
+1 👍

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 17:02 от Snimi

# 189
  • Плевен / София
+1 👍
е....убихте всичко детско в мен искам Серкан да се променя и да признае, че Еда му липсва

# 190
# 191
  • София
А на този сайт самата реклама на Керем Бурсин за БМВ:
https://uteta.tv/movies/serialy/70804-postuchis-v-moju-dver-10-s … kie-subtitry.html
Приятно гледане!:hibiscus:

# 192
  • Яко в Матрицата...

# 193
И аз мисля ,че Серкан  има кошмар свързан с брат му ,но......

# 194
  • София
Не знам защо толкова му се дразните на договора, като е видно, че е само предлог и вече дори Серкан и Еда се смеят на нарушаването на клаузите му. Аз като характер съм повече логична, отколкото романтична. За това, ако бях на мястото на Еда повече бих се зарадвала на назначаването ми във фирмата като ландшафтен дизайнер, отколкото на терариума с две цветя и три китайски пластмасови фигурки.
Като се има предвид професионализма на Серкан първото е по-голям комплимент и признаване качествата на Еда, отколкото второто.
Simple Smile Simple Smile Simple Smile Ако ще ме убивате - нека да е с рози Flowers Rose, моля Sweat Smile

Независимо дали сме по характер повече логични в мислите и действията си или повече романтични, в конкретния случай мисля, че не би следвало да се смесват нещата. В смисъл, Еда определено беше приятно изненадана,  щастлива и благодарна от предложението на Серкан да заеме длъжността ландшафтен дизайнер! И оцени това като голямо признание от негова страна (това става ясно при разговора й със Джерен, когато тя сподели новината с нея)! Колкото до терариума и придружаващата го бележка, те имаха съвсем друго предназначение, Еда искрено се зарадва и на двете, защото това беше средството чрез което тя получи дълго очакваното от страна на Серкан извинение! Извинение, което според мен той й дължеше!
Никого не се каня да убивам, само споделям мнение! Sunglasses
Хубава вечер! Nature Moon

Общи условия

Активация на акаунт