Отговори
# 165
  • София
Може ли да ми разясните рейтинга - защо има две групи и по какво се различават? А това първото е средноаритметично между двете ли? Според вас добър ли е? Сам по себе си за летен сериал - да. Но се мъча да намеря някаква седмична статистика за всичките сериали, за да видим как се движим спрямо останалите.

Нямам търпение за еп. 11. Ще е тъжен, да. Но се надявам да завърши щастливо и нашите да се съберат най-после! Леле, как ще подскачам на първата им истинска целувка. Съпреживяваме всичко с тях и всъщност се радвам така, все едно на близък приятел се случва всичко това. Simple Smile

# 166
Може ли да ми разясните рейтинга - защо има две групи и по какво се различават? А това първото е средноаритметично между двете ли? Според вас добър ли е? Сам по себе си за летен сериал - да. Но се мъча да намеря някаква седмична статистика за всичките сериали, за да видим как се движим спрямо останалите

Не търси , по скоро не очаквай някаква логика или аритметична зависимост.
Рейтингът в Турция е малко , меко казано ,, интересен,,- 2200 домакинства са представителна извадка за цяла многомилионна Т-я. Те определят кой да остане на екран с две думи. Който сериал или предаване гледат това е т.н гледаемо. При толкова мн. ТВ канали и различни предавания тази извадка е ,, уникална,, за страната. Имаше преди години разкрития, че се подкупват домакинства, нещо типично за Балканите.
Втората група е на хората с образование, тотална е сбор от другите две.
Може и да греша, но това съм чела и доста коментирали в някои теми на под форума.

Информация от минало време

https://m.inews.bg/%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%85%D0 … l.a_i.136952.html

# 167
Не съм изгледала още епизода, но сцената с бълнуващия Серкан от фрага ме стисна здраво за гърлото. Каквото и да направи, каквото и да каже Серкан (и самия Керем 😉) така ми е легнал на сърцето. Къса ми се сърцето като го гледам как безмълвно  страда... и как Еда не разбира истинската причина..

# 168
  • София
eliNIM, благодаря ти за разясненията!

Мисля, че този сериал ще бъде успешен и ще се задържи на екран поне година с около 50 епизода, ако сценаристите успеят да измислят съдържание за толкова. Съдя за това по броя фенове, които следват сериала в социалните мрежи. Досега такъв успех сред ром-комите са постигнали само Любов под наем и Ранобудна птичка. Факт е, че гледаемостта се дължи на невероятната химия между главните герои. При гореспоменатите два сериала беше същото. Главната двойка е много определяща, но и сюжетът също. Надявам се да успеят да задържат вниманието сценаристите и да измислят хубави истории за разказване/покзване. Simple Smile

Кастът е страхотен. Начело с Еда и Серкан, разбира се. Но и Селин, приятелките, майката, лелята, Сейфи не отстъпват по нищо. Според мен могат да се получат страхотни сюжетни линии. Има доста интересни и различни персонажи - някои са силни, други са комични. Има много хляб на този етап във филма. Дано да доразвият историята на ГГ добре и да вкарат нещо ново, договорът и бившата се изтъркаха вече. Wink

# 169
Ети и бг суб за фрагмана
   https://m.ok.ru/video/2024011926135

# 170
Бърборанка и Сезона на Черешите имаше голям успех първия сезон после им паднаха рейтингите
И в чужбина особено в Италия
Другата седмица започват конкурентни сериали които миналия сезон бяха с доста добри рейтинги не знам какво мислят и за Учител с Илкер защото той беше в сряда с доста добри цифри също.

# 171
  • София
Бърборанка и Сезона на Черешите имаше голям успех първия сезон после им паднаха рейтингите
И в чужбина особено в Италия
Другата седмица започват конкурентни сериали които миналия сезон бяха с доста добри рейтинги не знам какво мислят и за Учител с Илкер защото той беше в сряда с доста добри цифри също.

Засега се справят доста добре, но си права, че тепърва идва истинската конкуренция. Надявам се сценаристите да си свършат работата, като измислят добро продължение на историята на Еда и Серкан и предложат нещо ново с останалите герои - имат достатъчно добри персонажи, за да измислят не една, а повече интересни сюжетни линии. Стискам палци, защото искам да гледам по-дълго време Керем и Ханде заедно! Heart

# 172
https://vk.com/sen_cal_kapimi?z=video-160446904_456239113%2F269c … l_wall_-160446904
Тук има превод със субтитри на руски език - за който е по-нетърпелив и има възможност. Simple Smile

# 173
  • София
Привет от мен! Sunglasses
Нетърпението ми да гледам епизода снощи беше тотално объркано и съответно нереализирано, защото някъде по средата на епизода внезапно прекъсна интернет връзката и повече от 16 часа бях без интернет! В първия момент буквално се вбесих, постепенно си дадох сметка, че съм много ядосана, а днес след повече от половин ден без интернет осъзнах, че липсата му ме отрезви! В смисъл установих, че не е фатално, ако изгледам епизода със закъснение! Нямах време да търся превод с английски субтитри, но ако някой се интересува за превод с руски субтитри, такъв може да бъде гледан на тези сайтове:
https://uteta.tv/movies/serialy/70804-postuchis-v-moju-dver-10-s … kie-subtitry.html
http://1plus1tv.ru/series/tureckie_serialy_na_russkom_jazyke/206 … sskom-yazyke.html
Приятно гледане! Flowers Hibiscus

P.S. Писали сме едновременно с Katya_I, но тъй като сме дали различни сайтове за гледане с руски субтитри, оставям моя пост!

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 14:16 от nrgmama

# 174
Здравейте! Чета,че идвали силни сериали и то с рейтинг голям...Аз лично нито един такъв силен сериал не съм почуствала и не следя  по простата причина,че не са ме грабнали въобще,а и от собствен опит знам,че един сериал като започне да се протака става БОЗА и еднообразието те кара да превключиш на нещо по различно....та...вярвам,че нашето сериалче,ще подмине по гледаемост от някой тъй наречени идващи сериали...Аз например следях един сериал и цяло лято нямаше инфо за него позабравих ,а и се отдалечих от него и с %%% казвам,че няма да го следя повече ,а като мен има бол...така че не се отчайвате и бъдете положителни ,ще ни бъде още много епизода....не на всеки му харесват драми,сополи и едно и също във всички сериали....ние сме в период на пандемия и не ми се вярва,че повечето,ще предпочитат да се натоварват с тежки драми,а ще предпочитат нещо по леко и разведряващо каквото е нашето сериалче....аз съм оптимист и вярвам,че ГГ ни любимци ,ще има много още да ни предоставят изненади и любими мигове...Тъй като Селин,Ф.и другите герой са второстепенни не си го слагайте на сърце,че Серкан,че се събере с втора употреба Селин и ще изпусне питомното...аз съм ограничила главните със второстепенните типажи и не се вайкам дали Серкан ,ще се събере със употребената СЕЛИН...вярвам,че ще имаме търсене на неоткритото и премълчаното от ГГ /не държа да се мляскат и пляскат/...и най-вече реализирането и стъпването здраво на краката си ЕДА и гордия Серкан да се възхищава от победите в живота на любимата си без негова намеса....Слънчев и здравословен ден от мен...Прегръщам ви!../няма да се извинявам за грешки в правописа/ толкоз си мога Simple Smile

# 175
  • София
Здравейте! Чета,че идвали силни сериали и то с рейтинг голям...Аз лично нито един такъв силен сериал не съм почуствала и не следя  по простата причина,че не са ме грабнали въобще,а и от собствен опит знам,че един сериал като започне да се протака става БОЗА и еднообразието те кара да превключиш на нещо по различно....та...вярвам,че нашето сериалче,ще подмине по гледаемост от някой тъй наречени идващи сериали...Аз например следях един сериал и цяло лято нямаше инфо за него позабравих ,а и се отдалечих от него и с %%% казвам,че няма да го следя повече ,а като мен има бол...така че не се отчайвате и бъдете положителни ,ще ни бъде още много епизода....не на всеки му харесват драми,сополи и едно и също във всички сериали....ние сме в период на пандемия и не ми се вярва,че повечето,ще предпочитат да се натоварват с тежки драми,а ще предпочитат нещо по леко и разведряващо каквото е нашето сериалче....аз съм оптимист и вярвам,че ГГ ни любимци ,ще има много още да ни предоставят изненади и любими мигове...Тъй като Селин,Ф.и другите герой са второстепенни не си го слагайте на сърце,че Серкан,че се събере с втора употреба Селин и ще изпусне питомното...аз съм ограничила главните със второстепенните типажи и не се вайкам дали Серкан ,ще се събере със употребената СЕЛИН...вярвам,че ще имаме търсене на неоткритото и премълчаното от ГГ /не държа да се мляскат и пляскат/...и най-вече реализирането и стъпването здраво на краката си ЕДА и гордия Серкан да се възхищава от победите в живота на любимата си без негова намеса....Слънчев и здравословен ден от мен...Прегръщам ви!../няма да се извинявам за грешки в правописа/ толкоз си мога Simple Smile

+1

# 176
Серкан си мисли ,че  ако излезе от живота на Еда ,то тя ще е по-щастлива ......Еда също си мисли ,че без нея  и той ще е по-щастлив....

# 177
  • Плевен / София
Серкан си мисли ,че  ако излезе от живота на Еда ,то тя ще е по-щастлива ......Еда също си мисли ,че без нея  и той ще е по-щастлив....
за съжаление и двамата грешат, защото са инат и не си казват истината....
Здравейте момичета,
Изгледах серията на руски…..имам възможност да пиша от компютър и ще се разпростра на дълго и широко….Ще ме изтърпите ли
Както и на онлайна снощи писах и сега с превод се убедих, Серкан се разстрои не защото губи Селин, а защото ще загуби Еда…..така следеше реакцията и на чутото, че само сляп няма да разбере, че е влюбен в Еда… Grinning
Голямата изненада е, че Ферит и Селин отиват за една седмица в Италия да си купят дрехи за сватбата и да изчакат фирмата, която са наели да организира сватбата.
Втората бомба е, че Еда и Серкан също ще се женят и Еда бързичко отказа Селин от ходенето в Италия за рокля, защото майката на Серкан и помага за роклята и може да направи същото за Селин….едната задача поставена от Серкан е бързо изпълнена, сега остава Еда да каже на Селин, че Серкан е влюбен в нея…а дали е така…Категорично „не“, той я накара да седи до него в холдинга на баща му, не защото има задача за нея, а защото през тази последна седмица иска тя да е винаги до него…..ако и това не е любов….Чудя се как успешни бизнесмени като Серкан и Енгин, които би трябвало да са и прозорливи, са толкова „смотани“ и неуки в отношенията с жените. Енгин попадна също между два огъня-Пъръл и Джерен и той като приятеля си ще изгори като факла.
Серкан зададе много важен въпрос….“Защо в живота ми няма нито един нормален човек?“… ами защото той самият не е „нормален“….ако беше такъв нищо от това нямаше да му се случи нали?
Хубави диалози между Серкан и Еда…заредени с много енергия…любимият ми е когато Серкан каза на Еда, че макар и да е професионалист в нея все още живее едно дете, а тя му го върна, че и тя трябва да върши неща, които би трябвало той да направи….
Много добро попадение са паралелните разговори на Еда и Серкан….отговорите, които дават са точно в десятката и показват колко много двамата са хлътнали, но от инат не го признават….
И стигаме да сюблимнният момент …Еда покани Серкан на разговор в горската къща….далече от всички и лице в лице да си поговорят….Какво бихте си помислили вие, ако бяхте на мястото на Серкан…../между другото много хубаво той се изчерви, като чу предложението/…че най после ще си кажат истината за случващото се между двамата…..Разбираемо е защо толкова се разочарова впоследствие Серкан, когато видя Ферит и Селин…Аз не упреквам Еда, че за поред път замълча и си свърши „професионално“ работата….При всеки удобен случай майка и син и заявяват, че тя не е подходяща за семейството им, Селин въпреки, че се омъжва е готова при първият знак от страна на Серкан да се върне…и не на последно място Серкан винаги е бил  за нея човека, който е стъпкал мечтата и да учи в Италия….
Няма да коментирам случилото се в горската къща…казаните и премълчаните отговори….даже различната сила на пламъка в камината е показателен за  сила на чувствата на говорещите….Всеки от вас ще го види и преживее по свой начин. Аз  останах без дъх ….
И последното…че много ви досадих…..
Как така Селин, която е отраснала със Серкан пред Айдан и е снахата мечта за нея, не направи за нея това, което стори Еда….хвана я за ръка и я изведе през вратата на имението и и дава възможност отново истински да живее….
Извинявам се за чаршафа,  многото емоции, но серията за мен си беше бомба…
Не ми се мисли какво ни чака в следващата….Еда си тръгва, а Серкан плаче като дете , което е загубило най любимото си нещо….
Хубав ден....

# 178

Интересна снимка на Керем. Нищо не съм гледала още, снощи заспах рано.

# 179
Аз се трогнах от момента, в който майката на Серкан попита сЕда Simple Smile  - след като изтече договора, ще ме държиш ли пак за ръката. И Еда и отговори, че винаги, когато има нужда, ще бъде при нея. Ох просто нямам време да пиша "чаршафи", но има страхотни моменти. Като това, как Серкан каза, че няма да се учуди, ако така на шега се окаже, че са женени и с две деца.... И обяснението му, че той не желае Селин, а желае Селин да не се жени за Ферит. И то заради фирмата ( а може би и заради приятелството им). Но в никакъв случай няма чувства към Селин...
Лекичко да се редактирам и добавя:
- Селин чува Серкан да говори с Енгин. Серкан говори, как Еда ще излезе след 2 дни от живота му и той не може нищо да направи. Селин обаче дива и щастлива, защото не знае за договора и си мисли, че Серкан говори за нея. Това всъщност и дава сили да му каже, че ако има и малка надежда да са заедно, тя ще отмени сватбата.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 06:48 от sevgito

Общи условия

Активация на акаунт