Турски филми и сериали - обща тема за общи приказки (2)

• 52 805
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Не, не са такива, че да се разплачеш. Много са хубави. Smile
Виж например тук, намерих един клип. Личи си, че човекът е тренирал. Blush

Май единствено в Кузей Гюней ми хареса как Къванч се биеше. Личеше си, че се е подготвял.
Другите в другите сериали са толкова изкуствени бабаити.
Благодаря ти, много си мила, но не. Simple Smile

Аз харесвам само източни боеве, дето мъжете са като балетисти и боят е изкуство. И жените много ми харесват в тези боеве, много красота намирам в движенията.

# 91
Може ли малко разяснения за рейтинга - какви са трите числа за всеки филм?
Много им се чудя на турците, как ги смятат тези рейтинги ... При нас всяка телевизия си има свое отчитане и не признава това на другата телевизия. Да не говорим, че с цифровата телевизия почти нищо не гледам в реално време, дори предаванията, които следя, ги пускам поне 20-30 минути след започването им, за да мога да превъртам рекламите.

# 92
GG_BG, ще повторя обяснението отпреди време в темата за Новости - на руски език е, в спойлера. Три са групите, които се измерват. Ако нещо не е ясно, питай.

Освен рейтингът, важни са и продажбите в чужбина. Сериали, които са продадени "на зелено" се снимат докрай, независимо от рейтинга.
При нас и в Турция пазарът на реклами е несравним.

Скрит текст:
ТВ Рейтинги и с чем их едят

Кто считает рейтинги? Международная исследовательская группа TNS, которая изучает общественное мнение, касающееся телевизионного рынка, считает рейтинги практически во всем мире и во многих странах является монополистом в этой области.
В основном исследования проводятся с помощью специального прибора — пиплметра, который крепится на телевизионную панель. Выглядит он как ресивер для приема спутникового ТВ. К нему прилагается специальный пульт, при нажатии на кнопки которого аппарат фиксирует сколько по времени, когда и даже кто из членов семьи смотрел тот или иной канал. Один раз в сутки сведения передаются в центральный узел сбора данных, где они обрабатываются и синхронизируются.

В таких экспериментах участвуют семьи, члены которой старше 4 лет, проживающие в городах с населением более 100 тысяч человек. Среди них проводится предварительное анкетирование на предмет определения возрастной группы, социального статуса, благосостояния и т. п. (отсюда и разделение на Total, A, B, C, D, E и т.д. группы). В разных странах количество исследуемых групп варьируется от 2000-5000 человек. Далее полученные цифры по рейтингам экстраполируется и переносится на все население. Семьи, участвующие в исследовании, с помощью пиплметра, раз в год получают от группы TNS подарки.

Социальный рейтинг измеряется разными исследовательскими группами, и в зависимости от измеряемой площадки данные по разным версиям могут отличаться за одни и те же проекты. Отсюда, например, и разница в положении нашего сериала по данным SOMERA (где "Родина" всегда на 1 месте, т.к. мерят в основном Twitter) и KIMOLA (где мы не всегда первые, т.к. кроме Twitter мерят несколько других площадок). Так же могут отличаться методы исследования. Количество твиттов и социальный рейтинг за сериал никак не влияет на ТВ рейтинг и его результаты. Проект или персонаж может занимать первое место в рейтинге в соц сетях по уровню обсуждаемости, но сам сериал при этом может быть не самый успешный на ТВ. Типичный пример - сериал "До самой смерти", главные герои которого в марте набрали самое большое количество (больше 500 тыс.) твиттов и заняли 1 место по обсуждаемости, при этом сериал завершили на 13 серии из-за очень низких ТВ рейтингов. И напротив, самые рейтинговые сериалы и их персонажи за неделю вообще не попадают в ТТ. Как правило, среди топ-обсуждаемых пар на первых местах обычно молодежь, соответсвенно поэтому социальный рейтинг никак не отражает ситуацию по общей популярности проекта, т.к. здесь охвачены не все социальные группы.

Почему так важен ТВ-рейтинг для проекта?
Рекламодатель, покупающий место для своей рекламы на определенном телеканале платит не за эфирное время и количество повтора своей рекламы, а за рейтинг телеканала или телепередачи, во время которого показывают его рекламу. За месяц до планируемой рекламной кампании специалист по размещению рекламы выгружает очень подробные данные по рейтингам от TNS Gallup из системы Паломарс и на их основании строит прогноз на следующий месяц. Так рассчитывается стоимость рекламы. После завершения рекламной кампании сопоставляется планируемый рейтинг и фактический и рекламодатель, в случае недобора рейтингов за которые он заплатил докручивает свою рекламу в следующем месяце, набрав рассчитанные и оплаченные ранее рейтинги.
Рейтинг является валютой ТВ, поскольку он измеряет фактически количество людей, увидевших рекламу. При этом недостаточно иметь просто высокий TOTAL рейтинг. Важно, чтобы рекламу увидела именно та аудитория, на которую она рассчитана (индекс соответствия для этого и считается). Поэтому если будет высокий TOTAL рейтинг, но при этом низкий АВ - проект могут запросто закрыть. И напротив, имея высокий АВ и не самый лучший TOTAL рейтинг, проект остается рентабельным (например ситуация c ВВ Кесем в 1 сезоне).

В Турции самая важная группа - это АВ, которая охватывает почти все необходимые для рекламодателей целевые аудитории: взрослые, образованные, с достатком от среднего и выше.

АВС - образованная с достатком выше среднего молодежь - эту группу так же выделяют для соответствия определенного вида рекламы.

TOTAL отвечает за общий престиж и популярность проекта.

Извънбрачна връзка последно гледах в "Парампарча" - преди шест години, и сега във "Вавилон". Почти винаги е в миналото - разказват спомени - като в "Чукурова" - преди 30+ години; или по подразбиране, че съществува - покрай показването на извънбрачни деца - подхвърлената Айшен в Чердака.
Впрочем отдавна не бях се смяла така, със сълзи, както в последната серия.

Хадисе и Чаалар Ертуурул ще са гости в "Хекимолу", вероятно като пациенти. Joy

В сериала с Нургюл "Kefaret" ще участва Юрдаер Окур - в ролята на съпруг на нейната героиня.

# 93
Сетих се за сериала с Юрдаер и Пелин Карахан. Някой сеща ли се каква беше случката там? Той биеше ли я, какво беше? Тя май искаше да избяга от него. Първите серии горе-долу ставаха, после като стана хептен сапунка спрях да гледам, то и тогава спряха сериала, че тя май беше бременна с второ (Пелин, а не героинята й), напусна, замениха я с друга и накрая финал.
Хадисе се намърдала при приятелчето да снима. Много ми е неприятна, както и приятеля й Каанчо.

# 94
Как става такава промяна??

# 95
На първата снимка е още дете. По-нататък с подходящи намеси се получава втората снимка. Като Фахрийе Евджен. Само дето пак не я харесвам. Smile

# 96
Може ли малко разяснения за рейтинга - какви са трите числа за всеки филм?
Много им се чудя на турците, как ги смятат тези рейтинги ... При нас всяка телевизия си има свое отчитане и не признава това на другата телевизия. Да не говорим, че с цифровата телевизия почти нищо не гледам в реално време, дори предаванията, които следя, ги пускам поне 20-30 минути след започването им, за да мога да превъртам рекламите.

Има 2201 домакинства с инсталирани устройства които замерват гледаемостта на емисиите. АВ С1 С2 D са разделенията според образование и финансова осигуреност. АВ са образованите и с добро финансово състояние. С2 и D са бедните.

Тотал рейтинг е общият за всички (изчисляват се всички над 5 годишна възраст).

АВ рейтинг е на интелигенцията (.Над 5 годишна възраст отново )
АВС1 20+ обхваща както интелигенцията ,така и по-средно доходни като пенсионирани служители например( тази група е над 20 години)
Най важни са АВ и АВС1 20+ защото това са таргетните групи за реклама

Последна редакция: сб, 19 сеп 2020, 23:55 от nikolexa

# 97
Tрети тийзър на "Великите селджуци"

# 98
Пуснах си филма на Гупито за Етървите. Трябва да й дадат награда за най-тъп филм, след Делиха нищо с нейно участие не ми хареса. Няма такава тъпотия, но пък чух песента, която Бергюзарка беше изпяла в едно стори за Карди Би, че гледала Великолепния век. Smile Kimin kocası buu, benim kocam. Joy

# 99
Гупсела върза Баръш Ардуч. Човека каза че му харесва да носи халка.

Не съм гледала филма за етървите и не помня цифрите но по гледаемост празнуваха че се гледал и приел много добре .

# 100
По-точно той я върза. Wink Тя има по-стабилни доходи от него.

# 101
Както и да е ,те си знаят .
Да си имат едно баръшче .
Феновете посвикнаха с избора.

# 102
Феновете могат да си гледат работата. Smile И на мен не ми харесва жената на Къванч ама си трая. Smile

# 103
  • Варна
Феновете могат да си гледат работата. Smile И на мен не ми харесва жената на Къванч ама си трая. Smile

Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Trollface

Как пък се сети да сравняваш Гупа с Башак?
Сега майната му коя на кого е жена, ама Гупа е на светлинни години назад от Башак.
Не ми пука на кого е жена Гупса , но е много антипатична и неприятна. Дано сега се кротне покрай Баръш и повече не трови ефира с тъпизмите си.

# 104
Не ги сравнявам. Joy Просто споменах, че на мен не ми харесва Башак ама не нападам Къванч като някои, заради които си е спрял коментарите. Smile Живота си е негов и ще бъде с която си иска. Smile

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 00:13 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт