Плюсове и минуси на кварталите в София - 9 тема

• 37 801
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Тука нещо модераторите яко орязаха пейзажа, поне 5-6 поста липсват, които до преди 10 минути ги имаше.

# 91
  • София /Абсурдистан
По темата - интересувам се от Княжево и Горна баня. Плюсове и минуси.

# 92
По темата - интересувам се от Княжево и Горна баня. Плюсове и минуси.

Основното и огромно предимство а тези два квартала е близостта до планината. Според мен там най-добре ще се чувстват хора, които обичат да имат бърз достъп до природата. По-чист въздух, по-малко трафик.
Зле са с транспорта и магазините, има тегави баири. Абе като цяло трябва да разчиташ на кола.
Иначе мен лично Горна Баня не ме кефи особено. Бих избрал Княжево.

# 93
Доста скоро се обсъждаха Княжево и Карпузица в темата. Въздухът е чист, с изключение на късна есен и зима, когато напалят печките. Другото неприятно за мен е големият брой кучета - и дворни, и бездомни.

# 94
В Горна Баня как е канализацията? Преди 10-на години бях харесала една къща там, но брокерката ми каза, че няма канализация.

# 95
Не харесвам и двата квартала.Ако трябва да избирам само между тях,Княжево.лятото е прохладно в сравнение с центъра на столицата и др.квартали.И в двата виждам само минуси.

# 96
  • София /Абсурдистан
БЛагодаря ви. Ами няма начин, бюджета е не чак толкова много голям. Евентуално и Лозен, стара къща. Още го мисля.

# 97
От районите с къщи като че най-добре ми се струва Банкя. Но не знам цените как са там. Може би и Лозен е хубаво. Доста хора го предпочитат. В Горна Баня май четох, че към вилната зона нямало канализация. Много е тъжно, че все още не могат на места да направят елементарни неща като канализация, улица, тротоар.. Sad сигурно даже Марс ще колонизираме, а тези неща още няма да са направени.

# 98
Мисля, че Горна баня е по-добре откъм въздух, в сравнение с Княжево. Като природна даденост.
Бях писала за позната, която живее в Горна баня - малко извън центъра, но не и много далече от него, къщата е наследствена фамилна, от много отдавна живеят там. Проблем с чистенето на улиците през зимата, дори таксита не отиват/взимат от адрес, а само до най-близката изчистена улица. Имаше проблем с комуникациите преди години (скоро не сме говорили за това) - заради това, че е квартал с къщи, имаше само Булсатком като доставчик, обикновените кабеларки нямат изгода да прокарват кабели и да свързват отделните къщи с по 1-2 абоната. Сега вече има повече възможности май за интернет и телевизия, така че вероятно този проблем е отпаднал. Оплаквала се е от спирания на тока. Иначе тя е на отопление с пелети, зарежда през есента за целия сезон. Придвижва се с кола навсякъде.

# 99
Разходих се малко из Горна баня, частта близо до бъдещата станция на метрото, дето уж била почти готова. Честно казано кварталът ми допадна доста, и проектът беше ок, на Тобо. Огромен плюс е, че там никога няма да има криза с паркоместата. Обаче, 50 минути даже по оковоловръста до Младост и офисите ми се видя малко множко. Вярно че беше януари, преди ковид и хоумофисите, но все пак...
Иначе, за мен е по-добре от кварталите срещу него южно от Околовръста.

# 100
Честно казано кварталът ми допадна доста, и проектът беше ок, на Тобо.
Да не би да става дума за къщите горе по ул. Обзор, към вилната зона? Щото за там бях гледал няква оферта на Тобо, мястото ми харесва (на мен) и къщите изглеждат прилично, но проекта им е супер тъп - 3 броя къщи близнаци (т.е. общо 6 имота), всяка от тях уж ЗП към 140 кв.м. (което за къща е малко), и на всичко отгоре на 2 етажа. На всеки етаж имаш по 60-70 кв.м. ЗП, от тях 10-15 са стълбища, и накрая остава една плюнка. Първия етаж е холокухня от около 35-40 кв.м. което дори за апартамент не е много, на втория са две маломерни спалнички по 12-15 кв.м. и туйто. Разбира се цялото нещо се повтаря огледално в другата половина на "близнака". Поне да го бяха направили единия да е само на единия етаж, другия само на втория, нямаше да се губи двойно от стълбища.

# 101
И у нас сме на 2 етажа, долу е всекидневна и 1 спалня, горе са 3 спални. И така разделено е много удобно. Аз мога да си тропам долу, горе си спят.

# 102
Slashy
Не, това беше единичен висок блок, десетина етажа, януари им бяха останали само няколко свободни апартамента, те бяха близо до Акт 15, продали са ги вече почти сигурно. На края на булевард Линкълн беше някъде, някаква малка клиника или болница имаше срещу блока.

# 103
  • Blondeville
И аз харесвам Горна баня (по спомени😁), но пък на нас всичко ни е концентрирано в по-източната част на София. Познати живеят в Княжево, и като им ходихме на гости през лятото си беше приключение по тяхната улица - доста стръмна, тясна, и неравна, та не знам как е зимата. Хубаво е ако има конкретен имот да си се огледа и да си проучи той, защото има хубави и не толкова хубави части и улици из всеки квартал. И тук из Лозен има стръмни и тесни улици лунни пътеки, където снегорин не мисля, че минава. Ние сме на основен път към БЧК от едната страна, и винаги е изчистено.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 10:23 от blondie_anna

# 104
О, снегорин зимата из тези райони забрави. Чистят само улиците, по които върви градският транспорт - в Карпузица по линията на 107, в Горна Баня - 260, а в Княжево май никъде.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 00:49 от moonriver

Общи условия

Активация на акаунт