Плюсове и минуси на кварталите в София - 9 тема

• 38 006
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Говоря за МанЛи Изток, затворените комплекси и новите сгради на BLD, Arcadia... Има пространство колкото искаш, гаражи също не липсват. Просто не щат да купуват.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 09:21 от mokka

# 361
  • София
А там пък вече цените удариха космоса. Освен това, кварталът си има някои недостатъци. Има едни малки, тъмни междублокови градинки и е доста пренаселен.

# 362
  • София
Ее, ми много кусури намират хората.
В един квартал много студенти, в друг много цигани, в трети нямало улици, в четвърти имало кал, в пети нямало водопровод, в шести пък цените били космически.
Избираш си 2-3 компромиса и готово. Няма как всичко топ, а цените да са ниски.
Ман ли и на мен не ми харесва, каквото съм видял. Но нямам претенции да съм видял много.

# 363
  • София
Явно не си обърнал внимание къде желае да закупи апартамент съфорумката. Става дума за почти до Парадайс. Това място няма нищо общо с местата, за които си писал.

Сега това ли е обясненито - кварталът не става, ама точно до Билата е супер. Simple Smile Там има една нова сграда, точно над паркинга на Билата, знам я много добре понеже по вътрешната улица (Джон Атанасов) минавам за да байпасна трафика на сфетофара на мола (което правят всички, които познават района). Тая улица е ужасна - тясна и се вие между парцелите от времето когато са били лозя, и такива като мен я правят още по-ужасна (да ми простят живущите). Блокът е на самия булевард, което значи постоянен боботещ фонов шум (аз съм на един ред блокове зад Черни връх, в частта, която се кара бавно и пак боботи ли боботи). Там горе се кара по-бързо и е още по-шумно, а приказките за "тиха и спокойна улица" са като за деца вярващи в Дядо Коледа. Отделно, че там паркиране няма - задължително ти трябва гараж(паркомясто). Уличката е супер тясна и няма как да се паркира. Но да - метрото е сравнително близо и имаш Мол, отделно, че тия нови сгради на Черни връх може да имат канализация, което си е бонус за квартала. Simple Smile

# 364
Това са фактите. Както вече казах мястото е до метро, супермаркет, мол със стотици търговски обекти и парк. Рядко се случва да има толкова благинки на едно място.

# 365
  • Blondeville
Един бивш колега живее в Кръстова вада, всеки път като сме ходили до тях се удивявам как е застроено буквално навсякъде, лъскави нови кооперации, никакви зелени междублокови пространства, мноооого тесни улици, стеснени още повече от паркиралите коли. Моята кола е малка, градска, и въпреки това ми беше приключение придвижването и паркирането там. Къде играят деца, къде излизат майки с колички, за да стигнат до близките магазини и мол не знам. То ако трябва да се качиш на колата за да стигнеш до читаво място за игра и разходка, мерси...

# 366
В случая с имота на ул Джон Атанасов децата ще играят в Южен парк

# 367
  • на земята
Така като ви чета направо се плаша,че читаво място да си купиш апартамент е просто мираж.
По горе някой правилно написа,идеално няма,ще трябва да се примирим с някои неща и така.
Аз търся от доста време и не намирам,спряхме се на няколко добри кооперации в няколко района,много бях навита за Бояна Гърдова глава,но се отказах,ако искам да живея на село и отдалечено ще търся къща на село,приключихме с Гърдова глава,канализация няма,улици няма,кал,в гората с малко дете не мога да се прибера нормално,транспорт няма,ако реша едно вино да изпия с колежки вечер в тази джунгла сама няма прибиране,та така.Сега се оглеждам в района до Южен парк и още няколко района и така.

# 368
Един бивш колега живее в Кръстова вада, всеки път като сме ходили до тях се удивявам как е застроено буквално навсякъде, лъскави нови кооперации, никакви зелени междублокови пространства, мноооого тесни улици, стеснени още повече от паркиралите коли. Моята кола е малка, градска, и въпреки това ми беше приключение придвижването и паркирането там. Къде играят деца, къде излизат майки с колички, за да стигнат до близките магазини и мол не знам. То ако трябва да се качиш на колата за да стигнеш до читаво място за игра и разходка, мерси...
Да не би да го бъркате с Манастирски ливади (и то западната част)? В Кръстова вада има да се презастроява още доста, докато настигнат съседния квартал. Grinning

# 369
  • Blondeville
Точно Кръстова Вада си се води по карта, ул. Ивайло Петров ако не се лъжа. От няколко години има апартамент там и всяка година като се събираме за рождения му ден коментираме, че е все по-застроено и ако разчиташ да се ориентираш по спомени от миналата година, не става 😁 А където не е застроено са едни кални, прашни терени, които ще бъдат и те застроени. А кооперациите хубави, нови, ама...

# 370
Нико отново кръгова защита на Кръстовa вада Grinning

# 371
  • София
В случая с имота на ул Джон Атанасов децата ще играят в Южен парк

Като достъпът до Южен Парк е през булеварда само - по уличките не става. И си е поне 15 мин ходене без деца с два сфетофара (дори от топ мястото до Била). С деца е приключение, ако са малки. В това отношение Хладилника е супер... Ама иначе ме кефят обявите - тихо и спокойно на 5 мин от Южен Парк (с дрона може би).

# 372
  • София
Само човек, който не го е вървял може да си мисли, че пеша и без деца е 15 минути до парка... Иначе, мнението ми за квартала съм го споделяла тук и изобщо не е розово. Но на черното не бива да се казва бяло (и обратно).
Според мен, ако някой се замисля за покупка в Кръстова вада, въпреки минусите на квартала (щото локацията си е плюс, а за някои хора е най-важна), да гледа да не е в сграда на булеварда и по възможност да е с канализация. Не разчитайте на празни пространства край сградата, ако купувате за дългосрочно ползване. Проверявайте за влага в мазета и гаражи. Имайте едно наум, че все още доста хора в квартала се топлят на твърдо гориво и есен/зима си мирише като паднат мъглите (рядко, но понякога имат и вкус).

А като чете човек, остава с впечатление, че всички, които не живеят в парка са някакви будали. И изобщо не е плюс парка, ако няма детска площадка пред блока ти. Това пък да вървиш 10 минути, да пресечеш булевард  (или, недай Боже, да запалиш колата), е живо наказание.
В същото време, да се нашиеш да живееш в квартал с въздух и зленина (подножието на Витоша) също е ужасно, защото без ГТ никой никога не е оцелял, а на пешеходно разстояние няма нищо читаво. Честно казано, само няколко района в този град стават за живеене (още не сме уточнили кой е по-по-най), а останалото са някакви гета, в които хора не живеят - само плебс.

# 373
Така като ви чета направо се плаша,че читаво място да си купиш апартамент е просто мираж.
Сега се оглеждам в района до Южен парк и още няколко района и така.
По-скоро всеки има собствени критерии. Един не ще да живее в Люлин, друг в Младост, трети в мръсния център, четвърти в презастроения Лозенец, пети в Кръстова вада, Гърдова примка и всякакви новоизлюпени изгъзици. И като теглим чертата, то навсякъде било гадно. Не е гадно, вкусовете и крайните ни изказвания правят тази тема толкова пъстра. Живяла съм в 8 квартала за 25 години, откакто съм в София, средно х 3 години на квартал, не съм се местила щото е било гадно, а от любопитство как е другаде. Номадска кръв 😄
Районите около южен парк са много и разнообразни, все ще си харесате нещо. Успех!

# 374
  • на земята
Сега се оглеждам в района до Южен парк и още няколко района и така.
По-скоро всеки има собствени критерии. Един не ще да живее в Люлин, друг в Младост, трети в мръсния център, четвърти в презастроения Лозенец, пети в Кръстова вада, Гърдова примка и всякакви новоизлюпени изгъзици. И като теглим чертата, то навсякъде било гадно. Не е гадно, вкусовете и крайните ни изказвания правят тази тема толкова пъстра. Живяла съм в 8 квартала за 25 години, откакто съм в София, средно х 3 години на квартал, не съм се местила щото е било гадно, а от любопитство как е другаде. Номадска кръв 😄
Районите около южен парк са много и разнообразни, все ще си харесате нещо. Успех!
Много добре написано!
Благодаря,дано намерим нещо.
Няма да се отказваме,но е много трудно с това търсене,много.
Днес ми се обади брокера за апартамент близо до Детелина ,Това до Пулс фитнес ли е?Бихте ли ме ориентирали като място как е,аз много не се сещам къде е.
Благодаря

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 22:35 от *аличка*

Общи условия

Активация на акаунт