Плюсове и минуси на кварталите в София - 9 тема

• 37 991
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
1. Някой може ли да отбележи на картата къде точно са двата строежа?
2. Прави ми впечатление, че някои от 3-стайните апартаменти в Старлайт имат само 1 баня. Няма ли някакъв стандарт за това нещо?

# 451
2. Прави ми впечатление, че някои от 3-стайните апартаменти в Старлайт имат само 1 баня. Няма ли някакъв стандарт за това нещо?

В тази част на Лагера са

# 452
  • Sofia
И двата комплекса са рекламирани на супер място до метро и т.н от което не е нищо вярно. Едно мрачно тъмно кътче близо до реката и комина на ТЕЦ-а в Лагера, далече от метрото а и до Борис не е много близо. Както казах и преди спокойствие там няма да има - басейна гарантира шум и в двата комплекса, отделно 210+150 апартамента са общо 360. Само си представете да имат средно по 1 кола на домакинство и сутрин и вечер ще е някакъв ад да се влезе и излезе от комплексите и да се влезе в тази част на квартала изобщо. По-зле и от МОЛ дори...

# 453
И двата комплекса са рекламирани на супер място до метро и т.н от което не е нищо вярно. Едно мрачно тъмно кътче близо до реката и комина на ТЕЦ-а в Лагера, далече от метрото а и до Борис не е много близо. Както казах и преди спокойствие там няма да има - басейна гарантира шум и в двата комплекса, отделно 210+150 апартамента са общо 360. Само си представете да имат средно по 1 кола на домакинство и сутрин и вечер ще е някакъв ад да се влезе и излезе от комплексите и да се влезе в тази част на квартала изобщо. По-зле и от МОЛ дори...

Да далече е от Борис, което е най-голямото му предимство. Ако беше близо не бих купила за нищо на света. До метрото е на 10 минути пеша, няколко пъти го ходя и е доста приятно, предвид градинките и междублоковите пространства през които минаваш. Но метро няма да ползвам, та не съм критерий. Със сигурност не е кой знае колко далече. А чак пък тъмно и мрачно място? Бих казала, че е доста слънчево даже...

# 454
И двата комплекса имат тристайни с една баня, явно няма такъв стандарт. Първо мислех, че няма кой да ги купи, обаче се продават както тези с 2 бани. Иначе аз и двустаен да търсех, пак бих искал да е с 2.

# 455
Това с басейна не знам как им е хрумнало. Лично аз не бих искала летните месеци да имам денонощно парти в двора. За тристайните с една баня не знам, но аз се чудя кой ще купи тези с гледка към комините.. на мен ми изглеждат да са като точно зад блока.

# 456
Фирмата меркурий99 строи предимно по морето и това обяснява идеята за басейна...

# 457
Иначе аз и двустаен да търсех, пак бих искал да е с 2.

Израстнал съм в апартамент с една баня. След това 4 години сме споделяли с двойка съквартиранти една обща баня с тоалетна без каквито и да е драми. В текущата квартира (двустаен) са отделно баня и тоалетна без мивка и така или иначе ако някой се къпе, трябва да му нарушиш спокойствието.

Сега ремонтираме бъдещото жилище и нарочно премахнахме второто мокро помещение. Преценихме, че в малък тристаен ни е по-важно да имаме портманто и пералнята/сушилнята да не са в кухнята. Ако апартаментът беше с 15кв по-голям сигурно щяхме да го оставим, но... компромиси.

# 458
  • Sofia
По БДС тристайните трябва да бъдат с 2 бани.

# 459
Много лошо впечатление ми направи и това, че сменяли тухлите. За старлайта не знам, ама на сайта на Ваклин си пише тухли Wienerberger.. ама колко процента Wienerberger не е уточнено Simple Smile

# 460
По БДС тристайните трябва да бъдат с 2 бани.

Може ли малко повече информация по въпроса? Гледах на сайта на Българския институт за стандартизация, които поддържат и разпространяват различните Държавни Стандарти и там не попаднах на нищо по въпроса с устройството на апартамен. В ЗУТ бегло е споменато, че всяко жилище трябва да има 'баня-тоалетна', наред с още няколко задължителни неща, но признавам, четох по диагонал.

# 461
Съмнявам се, че ще намериш нещо по въпроса с "БДС". Това, което пише по обявите за ново строителство, за издаване по "БДС" - на шпакловка и замазка, са глупости на търкалета. При соц-а, апартаментите се издаваха готови с настилки, санитария и т.н., дори и с тапети по стените (естествено грозни хартиени от най-евтините).

БДС в смисъла, който ние си представяме по спомени от онези времена, няма. Стандартите, повечето, са доброволни. И в никакъв случай не са "държавни".

И аз зададох скоро въпроса защо масово 3-стайните НС са само с 1 баня/тоалетна и ми беше отговорено, че преди, при соц-а, по ЗТСУ, е имало изискване за баня/тоалетна и тоалетна за 3-стайните, но вече по ЗУТ нямало такова.

Да не зачеквам голямата заблуда за БДС при храните, че не е по темата.

# 462
абе вие какво работите, че знаете толкова много неща, толкова задълбочено? Знаете ли колко пъти се удивлявам Wink) Тотално ми се издигате в очите

# 463
Съмнявам се, че ще намериш нещо по въпроса с "БДС". Това, което пише по обявите за ново строителство, за издаване по "БДС" - на шпакловка и замазка, са глупости на търкалета. При соц-а, апартаментите се издаваха готови с настилки, санитария и т.н., дори и с тапети по стените (естествено грозни хартиени от най-евтините).

БДС в смисъла, който ние си представяме по спомени от онези времена, няма. Стандартите, повечето, са доброволни. И в никакъв случай не са "държавни".

И аз зададох скоро въпроса защо масово 3-стайните НС са само с 1 баня/тоалетна и ми беше отговорено, че преди, при соц-а, по ЗТСУ, е имало изискване за баня/тоалетна и тоалетна за 3-стайните, но вече по ЗУТ нямало такова.

Да не зачеквам голямата заблуда за БДС при храните, че не е по темата.

Благодаря за информацията! Успя и да ме върнеш повече от 30 години назад, когато родителите ми се нанасяха в мечтата на всеки инженер-конструктор - чисто нов панелен апартамент. Наистина от ден 1 имаше мивки, душ и тоалетна чиния. А тапетите ни ги бяха оставили да си ги налепим сами, ако искаме. Не искахме Simple Smile

А колкото до изискването за минимум 2 бани - предполагам, и май така ще излезе, че е някакво апокрифно познание, разпространяващо се на принципа "аз така съм чул". Но предпочитам да питам, току-виж съм научил нещо ново.

# 464
За първи път чувам за изискване да има 2 бани на тристаен. Че е по-удобно - така е, но да е изискване - дълбоко се съмнявам.

Общи условия

Активация на акаунт