Къде в Русе- 12

• 48 499
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
Там е скъпня. Затова ,Агнес следващия път свиркай от рано за Одрин
Като гледам всяка седмица ходят вече Ел Еф травъл. Че имат и цени от 25 лв. Аз за 40 лв ходих преди месец и половина пак с тях.

# 601
Свиркам! На 28ми пак има автобус. Сърбела е страшна работа. Много ми се ходи, кафе да пия Joy

# 602
Само да спомена във връзка с шопинга в Одрин, може на някой да му е полезно: в аптеките там има и вентолин и пулмикорт, които тук са дефицитни в момента. Аз редовно купувам, защото и преди да изчезне са си много на сметка медикаментите там.

# 603
Аз ви чета сега, и ми е странно - заслужава ли си цялата нощ биене на път за 30-40 лева, за да се купят няколко неща вместо по 4, за по 2 лева... Или вие пазарувате мащабно и парите се избиват? Или се ходи като на почивка? Стана ми интересно сега, и се опитвам да си наредя плюсовете и минусите за едно такова пътуване.

# 604
  • Русе
Тоя магазин Карагьозови къде всъщност се намира? Гледам в страничката им, че са 3 магазина, но адресите нещо не мога да ги "разконспипирам"...например улица Русофили я виждам край автокъщите на Русофилите.

# 605
Карагьозови май имат и склад - излизала ми е реклама във Фейса преди време.
PeacockLove в "твоя" магазин да препоръчаш хубава баклава и локум? Перилните им стоят навън като съм минавала и нещо не ми е "фън шуй" да си купя от там Simple Smile.

# 606
Да ти кажа, според мен магазина над Билла на Руското посолство е по- добре зареден откъм баклава, отколкото този тук. За жалост, във всички магазини, в които съм ходила до сега обслужването е било ужасно. Едни кисели, изнервени. Все едно : ти се що питаш какво е това? Вземай и се махай, че имам работа.

# 607
  • Русе
Аз ви чета сега, и ми е странно - заслужава ли си цялата нощ биене на път за 30-40 лева, за да се купят няколко неща вместо по 4, за по 2 лева... Или вие пазарувате мащабно и парите се избиват? Или се ходи като на почивка? Стана ми интересно сега, и се опитвам да си наредя плюсовете и минусите за едно такова пътуване.
Парите се избиват. Особено ако си със собствен транспорт.
Но и с автобус - като гледах последния път аз май бях с най-малко чанти. Все пак бях ходила месец преди това с кола. Хората и килими си бяха купили.
На мен ми е и тръпка ходенето в Турция.

# 608
Къде се намира този магазин?
Спирката на блок Афродита, до паучИтата
Ауу, там пък като видях, че доматената и пиперковата салча са по 4-5 лв, а в Одрин бяха 1,80 лв... чак ми призля.
Ох, от такива като мен ще фалират тези магазини. Joy Joy Joy
Билета до там и биенето на път,едва ли излиза по- евтино?Колко може да пазаруваш 1сак покупки.Да евтино е много ,но да се убиеш от път мерси.

# 609
Благодаря!
Това с обслужването ми е ужас някакъв на повечето места - от към хигиена и от към опаковане (елементарно) и отношение "що си ми дошъл въобще". Не искам червен килим само нормалност.

# 610

Моите родители ходя 2/3 пъти в годината с колата. До там пътя е колкото до София. Аз не си представям пък да ходят с автобус- купиш си два големи пакета с прах за пране и дотам. 🤷 Те обикалят всички пазари + магазините Бим, 101, молове и т.н. Купуват неща за тях, за мен и за сестра ми и нямат място да се мръднат в колата. Последно ходиха края на ноември и накупиха работи за моите дечица(очаквам да родя март месец) и вземаха нещата, които са много скъпи тук, а там излязоха почти без пари. Давам пример: в новия детски магазин до КАТ комплект за изписване на бебе - 80лв, в Одрин 17лв. Двата комплекта 34лв. Само с тези две неща избиха пътя.

# 611
Нервен_Хамстер: ние ходим от много години в Одрин на пазар, но само със собствен транспорт. Преди ходихме два пъти годишно и едва се побирахме с багажа в колата. Сега повече. Купуваме прахове за пране, омекотители,препарати за домакинството, зехтин, подправки, лекарства, сирене, кашкавал, маслини, сладки изделия, варива, дрехи за детето почти само от там купувам винаги за предстоящия сезон, ризи, панталони от Пиер Карден и Поло за съпруга и за мен "имам" няколко 2-3 магазина. Бензинът в едната посока излиза безплатен /в момента/ и ето някой актуални цени - Мигрос маркет от настоящата брошура: Пронто за дървени повърхности под- 2.5 л- 4.40 лв, течен Первол 3л - 3,67, Доместос 1850 мл- 2.44 лв, омекотител Yumos 1440 ml - 3.34 лв. Тези продукти са на по-ниска цена от посочените на складовете, но качеството е значително по-ниско. Масово българите пазаруват от складовете заради още по-атрактивната цена. Сирена и кашкавали /при тях държавната субсидия е голяма, както и при зеленчукопроизводителите/ - неимитиращи продукти, имат много различни видове, съответно цени, но тип Дунавия например в момента - 1 кг - 6.20 лв, кашкавал - 8-9 лв за кг, други твърди сирена - краве или козе също има винаги по 6-7 лв за кг. Аспирин протект  е 0.70 ст за опаковка, вентолин за инхалации 20 дози- 3,23 лв, тантум верде спрей- 1.45 лв, нурофен колд- 2.66 лв. Плодовете и зеленчуците на пазара също - миналата седмица банани кг - 1-1.10 лв, домати - 0,65 лв за кг. Аз винаги вземам разни неща, които приятели са ми поръчали за тях. Така, че сметката винаги е излизала - поне при нас. Отделно си се разхождаме и хапваме вкусни нещица. Както казва viki_1974 "тръпка е" и при нас...

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 12:22 от domino56

# 612
  • Русе
Искрено ви се възхищавам, аз никога не съм ходила, пазарувам си разни нещица от тук, или поръчвам на хора, които с това се занимават. Но като цяло нямам ясна стратегия или визия какво точно искам. Споделяйте какво ви е харесало, ще ми бъде полезно да ви чета.

# 613
На мен ми се ходи на разходка. Да пия едно турско кафе Joy
Купувам си ядки и евентуално някой прах ако случайно на майтап го изпазаря. Бива ме в това Joy Кашкавал на конци от пазара вземах и ми хареса. Тоест аз почти не харча, но ако си направя сметка, то си избивам парите за автобуса. Пътят е около 4-5 часа в посока, според зависи колко се чака на границата. Обикновено спя. Искам с кола, но покрай мен няма друг луд И ваксиниран, който да ми се върже на лудостта Stuck Out Tongue Winking Eye

# 614
  • русе
От кой магазин си купувате халати за баня?

Общи условия

Активация на акаунт