Чувствам се като стара мома

• 25 789
  • 857
  •   1
Отговори
# 450
Аз пък мисля , че първите няколко месеца си приличава кой какъв е , повечето хора просто желаят да им се получат нещата и си затварят очите или попадат на актьори.
Както и не разбирам масовото желание да се “променя” мъжа-ами не се променят хората , може нещо малко да промени , но генерално-не мисля .

# 451
  • София
филомена, да, прилича на квота по млеконадоя, но отразява най-честото, което се случва между хората. Дори на нова работа да отидеш, за една година ти става ясно кой кой е и дали искаш да останеш.

# 452
Аз пък мисля , че първите няколко месеца си приличава кой какъв е , повечето хора просто желаят да им се получат нещата и си затварят очите или попадат на актьори.
В началото са много бурни нещата, поне при мъжът като се влюби. Хормоните удрят здраво и е хубаво да минат няколко месеца да се поуспокоят нещата, тогава да се направи по-трезва преценка. За други не знам до колко е вярно, при мен беше така. Между другото наистина с моята за няколко месеца бяхме си преценили, че ще сме заедно за напред като семейство, все пак по различни причини трябваше да изчакаме горе-долу две години.

# 453
Ххах, добре, Агенте.
Целта ми е - нормални отношения, прекарване на хубаво време.
Разбира се, че ако трябва да приемаме за "цел" сериозни отношения и адекватна жена по моите критерии, "образ и подобие" Animal Lion, така да бъде.

Но се започва от "кежуалното", без користни цели, и ако говоря за себе си никога не й казвам "искам сериозна връзка", защото това отблъсква, както тя да каже - "оплоди ме, прекрасен си, лягаме си довечера." JoySweat Smile
Това искам да кажа. Simple Smile

Криста, ок. Simple Smile
Пожелавам ти един ден наистина да намериш себе си, и абсолютното щастие и свобода, каквато искаш, защото дори да имаш "цялата картинка" в момента, знаем, че не е така.
А че си брутално противоречива в мислите си, разсъжденията, списванията, две мнения няма. Sunglasses
Иначе знаеш - откровеността и неподправеността ти винаги съм ги ценял.
Но не ме карай да се съмнявам дали е така. Stuck Out Tongue Winking EyeSmirk

# 454
  • Пловдив
При мен има доста голяма разлика между така искам и така трябва. В 9 от 10 случаи правя както трябва.

По принцип отговорният зрял индивид прави така. И, да, ако имаш деца, редно е да се съобразяваш с тях, а това често отнема възможността да правиш каквото искаш, когато искаш. Но щом си решил да станеш родител и искаш да бъдеш добър в това, децата (поне докато достигнат определена възраст) са основен приоритет.
Но не за сметка на горчивото усещане у единия или другия в двойката, че е постоянно пренебрегнат заради детето/децата. Ясно е, че следват съобразявания и от двамата родители, но това не значи, че те трябва да забравят за себе си и своите удоволствия. Хората не се събират само с цел да се оплождат и около това да се върти единствения смисъл на съществуването им, загърбвайки останалите радости в личния си живот.

# 455
  • София
Достатъчно е човек да слуша внимателно какво говори за предишните си връзки, как са се развили и става ясно, стига да иска да разбере каква е нагласата. Ясно е, че всеки представя себе си в по-положителна светлина и го играе "аз съм невинен, той/тя беше лош/ата", но пак се промъкват някакви  знаци и реплики какво е било тогава и какво очаква сега.

Хората се събират първо с цел да се оплодят, макар да го наричат удоволствия. Имането на деца гълта ресурси. Всякакви.

# 456
Няколко месеца съвместно съжителство са достатъчни да разбереш с какъв човек живееш. Не бих си губила времето две години да чакам някой да ми предложи. Точно това е губене на време: да не получавам това, което очаквам, да съм неудовлетворена.

# 457
Има голяма разлика между "искам сериозна връзка" и "искам сериозна връзка с теб". Принципно това съм търсил от 21 годишен, не си падам по кратките авантюри, но това не ми е пречело докато стигна до тази сериозна връзка да мина през много други несериозни. Според мен е добре да се уточни в началото кой какво търси и иска, щото един може да иска сериозно отношения, брак, дете, другия да търси временен кеф без ангажименти.

# 458
  • Агент под прикритие
ФФ, когато поканиш някой да живее у вас, целта е ясна каква е. Поне в повечето случаи.
Не е с цел удобство.
Допреди този момент, вие сте просто на кежуъл ниво и нищо повече.

Има голяма разлика между "искам сериозна връзка" и "искам сериозна връзка с теб". Принципно това съм търсил от 21 годишен, не си падам по кратките авантюри, но това не ми е пречело докато стигна до тази сериозна връзка да мина през много други несериозни. Според мен е добре да се уточни в началото кой какво търси и иска, щото един може да иска сериозно отношения, брак, дете, другия да търси временен кеф без ангажименти.
Много хора не правят разлика между тия две изречения. Като им кажеш, че търсиш сериозна връзка, те решават, че я търсиш конкретно с тях. А това дали те самите стават за това, се пропуска удобно, защото по подразбиране си мислят, че стават. Grinning

# 459
Да, имах предвид и двамата родители. Когато има дете, двойката губи част от дотогавашната си свобода. Никой от двамата не бива да се чувства пренебрегнат, но това се постига, ако грижите и отговорностите са поделени. Отделен въпрос е, че единият може да ползва детето за оправдание, за да се отдръпне от другия.

# 460
  • Пловдив
Както и не разбирам масовото желание да се “променя” мъжа-ами не се променят хората , може нещо малко да промени , но генерално-не мисля .
По темата за промените, съм забелязал, че много жени пропускат да видят една простичка истина: Мъжете обикновено имат еднакви желания дългосрочно; не искат някой постоянно да се опита да ги променя; нито те искат да променят жената до себе си, след като веднъж вече са я харесали и са били впечатлени от нея. Това включва и задължителното постоянство в женското поведение, защото никой мъж не иска жената след три месеца, година или две да започне да проявява коренно различно отношение към него, включващо едно или няколко от следните неща: ограничения, импулсивности, рязко включване на прекомерни изисквания, свади, инатене, опити за натиск над него по определени начини и прочее.
 Точно там е същността на нещата. Ако една жена държи мъжът до нея да се чувства добре в нейната компания за години напред, то тя следва да разбере, че това би било следствие от нейното постоянство и като отношение към него, и като външност. Както никоя жена не иска запуснат мъж или мързелив такъв, така и никой мъж не иска жената до него да се отпусне духовно и телесно.

От друга страна, имаме желанието на много жени да моделират мъжа според своите очаквания, вместо да се съсредоточат над това, че щом са харесали избрали да са с един мъж, то той едва ли ще иска да бъде променян до неузнаваемост за в бъдеще. И често се случва точно такива жени, полагащи засилени опити да променят мъжа, после (след неговата промяна) да остават разочаровани от собствените си резултати и да им се иска да върнат предишното му Аз.

# 461
ФФ, омъжена съм, държа да съм такава и си налягам парцалите. При мен има доста голяма разлика между така искам и така трябва. В 9 от 10 случаи правя както трябва.
Ако обаче нямах деца, нямаше да съм омъжена и щях да се забавлявам на макс. За мен трети вариант няма или поне е скучен.
Невена, права си. Много съм далеч от идеална. Боря се със себе си и полагам усилия.
Никой не е идеален, но ти звучиш наистина обркано. От постовете ти не оставам с впечатление, че със съпруга ти те свързва някаква любов, но си напуснала мечтана работа, за да се омъжиш за него. После са ти предложили друга мечтана работа, но си я отказала, защото не е била подходяща за омъжена жена с дете. Та ти се съобразяваш с мъж, когото си даваш вид, че не обичаш повече от доста влюбени жени. Съмнявам се, че ти е бил единствената опция за  брак и деца.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 13:20 от +-123

# 462
Жребчо, първо е демо версията. После е истината. И в твоите истории има разни такива... походила на работа, пък спряла, чака вече на теб. Sunglasses

# 463
Има голяма разлика между "искам сериозна връзка" и "искам сериозна връзка с теб".
Ей това е същината, да.

Жребче, жените, които се опитват да променят мъжете си (както и обратното), не ги харесват чак толкова, да знаеш. Примерно тя търси 5 определени качества. Среща мъж, който има 3 от тях. Тя започва да се опитва да го промени, за да го доближи до своя идеал. Само че така не става. Ако изначално не харесваш човека какъвто е и/или не си готов да направиш компромис с някои негови качества (или липса на такива), по-добре изобщо да не се захващаш, ще бъде мъка и за двамата.

# 464
123, и аз си го задавах тоя въпрос, ама след като се омъжих ни един по-подходящ мъж не съм срещала.
Мъж не се намира под път и над път. Най-често е у дома в хола на дивана.

Общи условия

Активация на акаунт