Чувствам се като стара мома

• 25 756
  • 857
  •   1
Отговори
# 510
  • Paris, France
Скрит текст:
Жребче, хубаво не гледаш на жените като на жени за временно ползуване, обаче, доколкото си писал, не си бил женен и нямаш деца. Как гледаш е едно, а как процедирате повечето мъже е съвсем различно. Много мъже пишат същото като тебе и като тебе имат върволица връзки, но за никоя от тези жени не сте се оженили и нямате деца. Вярвам, че всичките жени са си променили отношението или са се запуснали, макар че по улиците не виждам много запуснати жени, а промяната в отношението обикновено идва след поява на детето (каквото в твоите връзки е нямало).

За 32г без деца, като авторката, такава връзка е загуба на време.
Една поправка в едно от изреченията ти: "Как гледаш е едно, а как процедират някои мъже е съвсем различно." Wink Мен няма нужда да ме вкарваш в този списък, тъй като съм на обратния полюс откъм поведение - винаги съм себе си, постоянен и не играя игрички, нито съм неориентиран в стремежите си.

Какво разбираш под "върволица връзки"? Simple Smile Не зная след какъв период е общоприето една връзка се счита за сериозна, но съм живял с 4 жени на семейни начала, като най-дългата ми връзка продължи 4 години, друга беше 2,5 години, една за 9 месеца и една за 3 месеца. Това, че не се е стигнало до дете, го отчитам и като плюс, предвид, че приключиха някои връзки в даден момент. Спестил съм си главоболия. Simple Smile Миналата година пък имах връзка с жена за половин година, но всеки си живееше поотделно. Всичките по-кратки връзки и излизания с жени в периоди на взаимно опознаване по кафенета, ресторанти, кина и разходки, без живот на семейни начала, едва ли се вписва в това понятие, но и няма нужда. Като е добре да спомена това, че няколкото такива по-кратки връзки или опити за връзки са били в последните 7 години, когато повечето време бях в чужбина и честите ми пътувания и отсъствия бяха и фактор за прекъсването на взаимоотношенията ни. Затова и не бих посъветвал авторката на темата да се връща в Англия, ако основната ѝ цел там ще е работата и не допуска да срещне мъж там. То и аз така си казвах, като бях на 33 години: "Ще ида навън да поработя малко и да изкарам някой лев, пък след 2-3 години ще се върна в България.". Само дето времето има странния навик да тече три пъти по-бързо, отколкото сме очаквали, и накрая останах там 6 години. Simple Smile

А колкото до това кога човек "трябва" да се чувства млад... Ами, няма такава зависимост. Всеки се чувства млад или стар според моментната си възраст. Като бяхме на по 14-15 години, учителят ни по физическо възпитание на възраст 25 години на всички ни се струваше вече чичко; само защото беше с около 10 години по-голям от нас. Smiley Също е важно и себеусещането на всеки човек. Едни на 30 години се чувстват престарели и закъснели за всичко и сами си задълбочават проблемите, други пък на 50 гребат с пълни шепи от живота. Плюс това, че е много важно и как човек се поддържа с храна и спорт, дали пуши и пипе прекалено, дали води нездравословен живот или обратното и т.н., тъй като всичките тези фактори обуславят и как ще изглеждаме и ще се чувстваме на определена възраст. Има хора, които със запуснатия си начин на живот изглеждат състарени с 1-2 десетилетия спрямо истинската си възраст; също и някои лачени каки на по 45-50, подир които и 25-годишните мъже се заглеждат на улицата.

Това, което се опитвам да обясня е, че мъже като тебе трудно стигат до брак и дете, а след 40г почти никога. Ти си точно типажа serial stringer, описан в линк, който вече бях сложила и бях превела част от него.  Ако си го пропуснал ти го слагам пак:

https://www.google.com/amp/s/www.today.com/today/amp/tdna74671

Иди направо на заглавието handling stringers. Има добър съвет за момите и той е да искат от мъже, които са живяли с жени, но никога не са се оженили за никоя и нямат дете с никоя точни срокове и ако до даден момент (препоръчаният е 6м) не получат годежен пръстен да късат.

Сам отчиташ нямането на дете от връзките като позитив, което показва, че подсъзнателно брак и дете не искаш. Мъже като тебе сте идеални за временно съжителство за някоя студентка от друг град, но за жена на 25+ не, при това това дори и да не иска деца.

Не случайно 30-35 годишните жени в Америка отбягват никога неженените 39+ годишни ергени. И мъжете на 35+ С поредици безплодни съжителства.

Точно от тебе желаещите брак и дете трябва да бягат с 200. Не, че си лош човек, а не си брачен материал.

# 511
  • France
Давах ти най много 35. Макс.
За 20 години си имал само 2 сериозни връзки, това обяснява защо понякога звучиш толкова далеч от реалността.

# 512

А колкото до това кога човек "трябва" да се чувства млад... Ами, няма такава зависимост.
Едни на 30 години се чувстват престарели и закъснели за всичко и сами си задълбочават проблемите, други пък на 50 гребат с пълни шепи от живота.
Така е. Аз например винаги съм се чувствала малко по-възрастна отколкото съм и вероятно затова рядко ми е интересна и приятна комуникацията с връстници или по-млади от мен хора.

# 513
Дракис, в София живея, аз лично не контактувам, но слушам какво говорят хората. И да не ми е добро мнението, но то си е мое.
Винаги ли си живяла в София от бебе? Имам чувството, че си се ограничила до определен квартал
(Люлин, Младост и т.н.) и не си излязла от него.
В София има няколко субкултури. А в другите градове са 2 субкултури.
Например Кубрат Пулев и аз нямаме нищо общо, различни вселени сме, въпреки че сме съграждани.

# 514
Жребчето накрая майка му ще го ожени.Познавам такива ергенчета, мама като види накъде отиват нещата , към 40 годишен неженен, мобилизира близки и познати.Обикновенно и госпожиците са 33-35, вече с желание за семейство и деца, та снижават изискванията.
Още като прочетох как винаги, ама винаги трябвало Жребчето да е на първо място, преди децата , пък госпожицата да прави усилия да го привлича, ама винаги, пък да е стройна , дебела неще, ясно стар ерген🤣.

# 515
Аз пък съм от дълбоката провинция, но съм се нагледала на такива "софиянци", че се чувствам класи над тях. Не мисля, че населеното място има чак толкова голямо значение. Възгледите на човек не се определят само от това.

# 516
  • на пъпа на Златията
Интересна тема .
А може ли да  разсъждаваме малко за културата на брачния живот??
Смятам че българските мъже са  разглезени от българките .
Какво ще кажете как е при американците  , руснаците , немците , ... а и  малко в миналото  на българите ?
Какво значи че  един българин  ще се стресне когато става въпрос за брак , деца когато е към  30 г ?

# 517
  • Агент под прикритие
Дракарис, ще ме прощаваш, но колко точно време си живяла в "дълбоката провинция", че тръгна да даваш и примери кое било характерно за там и кое не? Grinning

# 518
Една приятелка е женена за турчин и една друга в момента има гадже турчин и казва, че те са най-добри за брак

# 519
  • Пловдив
За 20 години си имал само 2 сериозни връзки, това обяснява защо понякога звучиш толкова далеч от реалността.
Явно не умееш да броиш или считаш за сериозни връзки само тези над 1-2 години. Броят връзки не е показател доколко един човек е кадърен за сериозни отношения или не. Има безброй семейства и двойки, които макар и да са заедно, са на доизживяване и често не могат да се търпят, но стоят заедно поради парични причини или защото не могат да си намерят по-добър заместник. Около мен имам няколко млади и недотам млади семейства, които са поредното доказателство за това. Според твоите разбирания, щом са семейство и с дете/деца, значи са по-кадърни, само дето не ти чуваш препирните им денонощно, нито ти ги виждаш как жените в някои от тези двойки (но не всички) са се занемарили във всяко отношение и мъжете до тях имат поглед на пребити прилепи, защото са нещастни в какво положение са се надробили. Иначе една от тях положи бая усилия да се стегне след раждането и мъжът ѝ цъфти до нея.
 Би следвало да си наясно, че понякога и късметът играе роля кога ще срещнеш подходящия човек. А и добави към това факта, че като мъж на 40 към мен има доста по-високи изсквания от страна на жените над 35-годишна възраст, отколкото имаха към мен жените, когато бях на 25-30 години. Simple Smile Други оказващи влияние фактори са липсата на шофьорска книжка (обстоятелство, силно променящо отношението на жените в момента, в който научат) и ръст, който не е например 185-190 см. Wink Хайде да не се лъжем, че тези изброени неща нямат значение за огромна част от жените.

Другата ти заблуда относно "звученето" произлиза от това, че:
1. Живееш извън България, сред коренно различна култура и общество с друг тип народопсихология;
2. Не се сблъскваш пряко с женското поведение на необвързаните българки пред необвързаните български мъже, проявявано само насаме от една жена пред един мъж (т.е. няма как да бъде проявявано към теб, бидейки самата ти жена);
3. Отдавна семейните хора (като теб) нямат непосредствен нов опит с необързаните хора от отсрещния пол и не попадат в положение да се сблъскват с едни поведенчески черти и случки, които не са присъщи за семейните двойки; като например нарочните тестове от страна на жената към мъжа.

# 520
Скрит текст:
ФФ как доста по-голяма от теб Кристина? Тя е на 40, ти не си ли на 35-40. Не ми звучиш като да си на 25. Прави впечатление, че и други потребителки ни мяташ към 50-те и отгоре. Малко е комично предвид, че ти си към 40-годишен. Нещо... Smile

Кристи си е най-добре. Влиза тук – пусне някоя безсмислица за разпускане от битието и после си се кефи. Ич даже не ѝ вярвам вече на написаното. Това тук е някакъв вид терапия от типа на "ако можех какво бих направила, ама все пак не мога и не искам". Simple Smile
Базила, сега ти видях поста.
5 г. разлика специално при нас би била много, поради много много фактори, а те наистина са много.
Давал съм пример с познати - 35 той, жената 40.
Специално при мен - аз съм от изключенията български мъж (сякаш и Кристина е някаква "странна", познавайки много юристки, всякакви 35-40 годишни бръмчалки и кариеристки) - като начин на живот, здравословно състояние, навици, мироглед, и т.н.; изключително младолик съм и т.н., писал съм.

Ок, съжалявам ако съм ви "мятал" и "състарявал преждевременно". Sweat Smile

По-скоро с момиче като Дракарис ще се хвана, а на нея няма да й е зле, и да съм й "голям", но това е друга тема.

А за Криста съм вече на твоето мнение от втория ти абзац, затова й и написах, че вече няма да я адресирам толкова, първо че на много от точните ми въпроси не отговаря, второ няма нужда от сконфузни ситуации.
Ако с нещо съм успял позитивно да я накарам да се замисли, за да й стане по-добър животът, чудесно, ако не здраве да е. Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 16:07 от FragranceFanatic

# 521
Една приятелка е женена за турчин и една друга в момента има гадже турчин и казва, че те са най-добри за брак

Добре ли плащат?

# 522
  • Агент под прикритие
Откога бройката на т. нар. сериозни връзки е критерий за каквото и да било?

# 523
Дракарис, ще ме прощаваш, но колко точно време си живяла в "дълбоката провинция", че тръгна да даваш и примери кое било характерно за там и кое не? Grinning
Точно. Стойностният човек може да е както от столицата, така и от село с под 100 жители. И обратното.

# 524
За мен много голяма разлика е тази "между ушите", но ти си знаеш. Simple Smile 5 години са ми перце на мен, нищо. Вече над 20 май ми идват и на мен множко.
Начин на мислене, светоглед, интереси, вкусове, чувство за хумор, ако щеш е друга тема. Проблем с години и разлики лично аз нямам. Бих била с мъж по-голям или по-малък от мен, стига да се влюбя в него, да ме вълнува и да трептим на една и съща честота. Затова се забавлявам с твоите "таргети", нямам за цел да те обиждам.

Общи условия

Активация на акаунт