За 32г без деца, като авторката, такава връзка е загуба на време.
Мен няма нужда да ме вкарваш в този списък, тъй като съм на обратния полюс откъм поведение - винаги съм себе си, постоянен и не играя игрички, нито съм неориентиран в стремежите си.Какво разбираш под "върволица връзки"?
Не зная след какъв период е общоприето една връзка се счита за сериозна, но съм живял с 4 жени на семейни начала, като най-дългата ми връзка продължи 4 години, друга беше 2,5 години, една за 9 месеца и една за 3 месеца. Това, че не се е стигнало до дете, го отчитам и като плюс, предвид, че приключиха някои връзки в даден момент. Спестил съм си главоболия.
Миналата година пък имах връзка с жена за половин година, но всеки си живееше поотделно. Всичките по-кратки връзки и излизания с жени в периоди на взаимно опознаване по кафенета, ресторанти, кина и разходки, без живот на семейни начала, едва ли се вписва в това понятие, но и няма нужда. Като е добре да спомена това, че няколкото такива по-кратки връзки или опити за връзки са били в последните 7 години, когато повечето време бях в чужбина и честите ми пътувания и отсъствия бяха и фактор за прекъсването на взаимоотношенията ни. Затова и не бих посъветвал авторката на темата да се връща в Англия, ако основната ѝ цел там ще е работата и не допуска да срещне мъж там. То и аз така си казвах, като бях на 33 години: "Ще ида навън да поработя малко и да изкарам някой лев, пък след 2-3 години ще се върна в България.". Само дето времето има странния навик да тече три пъти по-бързо, отколкото сме очаквали, и накрая останах там 6 години.
А колкото до това кога човек "трябва" да се чувства млад... Ами, няма такава зависимост. Всеки се чувства млад или стар според моментната си възраст. Като бяхме на по 14-15 години, учителят ни по физическо възпитание на възраст 25 години на всички ни се струваше вече чичко; само защото беше с около 10 години по-голям от нас.
Също е важно и себеусещането на всеки човек. Едни на 30 години се чувстват престарели и закъснели за всичко и сами си задълбочават проблемите, други пък на 50 гребат с пълни шепи от живота. Плюс това, че е много важно и как човек се поддържа с храна и спорт, дали пуши и пипе прекалено, дали води нездравословен живот или обратното и т.н., тъй като всичките тези фактори обуславят и как ще изглеждаме и ще се чувстваме на определена възраст. Има хора, които със запуснатия си начин на живот изглеждат състарени с 1-2 десетилетия спрямо истинската си възраст; също и някои лачени каки на по 45-50, подир които и 25-годишните мъже се заглеждат на улицата.Това, което се опитвам да обясня е, че мъже като тебе трудно стигат до брак и дете, а след 40г почти никога. Ти си точно типажа serial stringer, описан в линк, който вече бях сложила и бях превела част от него. Ако си го пропуснал ти го слагам пак:
https://www.google.com/amp/s/www.today.com/today/amp/tdna74671
Иди направо на заглавието handling stringers. Има добър съвет за момите и той е да искат от мъже, които са живяли с жени, но никога не са се оженили за никоя и нямат дете с никоя точни срокове и ако до даден момент (препоръчаният е 6м) не получат годежен пръстен да късат.
Сам отчиташ нямането на дете от връзките като позитив, което показва, че подсъзнателно брак и дете не искаш. Мъже като тебе сте идеални за временно съжителство за някоя студентка от друг град, но за жена на 25+ не, при това това дори и да не иска деца.
Не случайно 30-35 годишните жени в Америка отбягват никога неженените 39+ годишни ергени. И мъжете на 35+ С поредици безплодни съжителства.
Точно от тебе желаещите брак и дете трябва да бягат с 200. Не, че си лош човек, а не си брачен материал.