Чувствам се като стара мома

• 25 591
  • 857
  •   1
Отговори
# 705
Двоен аршин е самият ти да си затлъстял с над 20 излишни килограма без да си раждал, но във всяко мнение да пишеш за физическо отпускане на жената. Ало, събуди се, смешно е.
Интересно, всички затлъстели жени ли са раждали? Защото такава статистика не съм виждал някой да се качил някъде. Simple Smile

При нула процента раждали мъже от онези дебелите и досадните на тема женски килограми... не виждам някакво утешение, че една част от жените не били раждали Simple Smile

Това дебел мъж - нямам предвид теб, - да раздава акъл как трябвало да изглеждат жените, дава повече информация защо е сам от оплакванията, че нямал пари и кола, а те го зарязвали заради нямането. Не, не са го зарязали за това. Той и преди това е нямал пари и кола.

# 706
Много правилно!

# 707
Много хора, които не ме познават добре, ме смятат за студена, свикнала съм. Колкото до това какво разбирам под чувствителност, на предната страница обясних, няма да се повтарям.
Аз смятам емпатията за черта, която ни отличава от бездушните хора. Докато чувствителността смятам за фина черта, която много лесно се чупи от жестокия свят около нас.
Емпатичните хора сме и чувствителни. Чувствителността е по-широкото понятие, базата.
Аз смятам обратното, затова ми скочиха за чувствителността.
Емоциите за мен са базата, докато чувствата са по-детайлно понятие.
Бъркаш емоциите с емпатия.
Емпатията е съчувствие.
Просто обяснявам защо съм подредила нещата така, че смятам чувствителността за по-фина черта от емпатията.
Емпатията е насочена към другите, докато чувствителността предполага богат вътрешен свят.

# 708
  • Агент под прикритие
Двоен аршин е самият ти да си затлъстял с над 20 излишни килограма без да си раждал, но във всяко мнение да пишеш за физическо отпускане на жената. Ало, събуди се, смешно е.
Интересно, всички затлъстели жени ли са раждали? Защото такава статистика не съм виждал някой да се качил някъде. Simple Smile

При нула процента раждали мъже от онези дебелите и досадните на тема женски килограми... не виждам някакво утешение, че една част от жените не били раждали Simple Smile

Това дебел мъж - нямам предвид теб, - да раздава акъл как трябвало да изглеждат жените, дава повече информация защо е сам от оплакванията, че нямал пари и кола, а те го зарязвали заради нямането. Не, не са го зарязали за това. Той и преди това е нямал пари и кола.
Това не променя нито въпроса, който зададох, нито отговора, който всички знаем какъв е.
Не знам защо реши да отклоняваш темата с тая пушилка. Явно отговорът на въпроса, който зададох, не е в нечия полза.... Simple Smile

Питах кратко, точно и ясно колко от затлъстелите жени са раждали, не глупости като колко мъже са раждали.

# 709
  • Paris, France
Танграта, двоен аршин спрямо възрастови разлики в двойката и дали мъж е сам или жена е сама има навсякъде и доскоро в България беше с обратен знак. Във форума сме събрани предимно женоря и разпускаме. Обръщането на палачинката се дължи на демографски процеси и това, че вече работим, печелим колкото вас, пътуваме.

Феникс, бременностите и ражданията предразполагат към надебеляване. Природата прави така, че майката да може да функционира с по-малко калории за да я спаси от гладна смърт. Понеже в днешно време глад няма и плюскаме перманентно, затлъстяваме. Да, има тлъсти нераждали в развития свят, но извън него са рядкост. Процентът затлъстели след раждания е по-висок от затлъстели без да са раждали. Е, затлъстяването предизвиква безплодие, та някои дебели жени не раждат по тази причина.

# 710

Това не променя нито въпроса, който зададох, нито отговора, който всички знаем какъв е.
Не знам защо реши да отклоняваш темата с тая пушилка. Явно отговорът на въпроса, който зададох, не е в нечия полза.... Simple Smile

Много сериозно си се взел. Това в тема, в която дебел мъж се оплаква, че жените надебелявали, а 40 годишен - че 10 години по-младите жени, били състарени и запуснати Simple Smile Липсва само онзи, дето мама му казала, че е като принц Чарлз, понеже и той живеел с майка си. Все неразбрани от жените ергенчета, изнервени от статута "безперспективен".

# 711
  • Агент под прикритие
Невена, аз това много добре го знам. Очевидно спорещите с мен обаче не са чели предния ти пост, който подкрепям напълно. Simple Smile
А като гледам тенденцията сред младите, това, за което говориш, е на път да се промени.

Ема, имаш ли някакво конкретно питане към мен? Защото на празни приказки не съм много склонен да отговарям. Grinning

# 712
Скрит текст:
FF , много интересно и полезно пишеше в темата за застраховките, четях те с удоволствие, интересувам се.Пиши нещо.
Абсолютен спам ще е, какво да пиша, и във връзка с какво?
Ако има нещо, всеки ми пише на лично, и с каквото мога, съдействам.
Това е ясно от много години.
Но не ми е това целта и присъствието във форума.
Всеки случай, да, много неща знам, и не само по тази тема.
А и все пак да стоим по темата - нищо, че отдавна сме офф-топик, но поне дискутираме междуличностните отношения сингъл-сингълка.

Тангра, да, благодаря за уточненията, сега те разбрах.
Абсолютно точни добавки направи също. Simple Smile Hands Plus1
И всичкото ти изброено, и много други неща, са причина да не слушам, и да не се интересувам от "тенденции", и кой какво казал, или иска, гледам себе си, и ми е чудесно. Кръгът от хора е много тесен, и ми е добре.
От време на време се повявява някоя "нова звезда", дали в личен, или служебен план, "преслушваме" се, ако имаме допирни точки, добре дошло, ако не - отново, всеки си хваща пътя. Simple Smile
Връзката и всяко нещо в този живот "на всяка цена", никога не води до нещо добро.

# 713
  • Пловдив
Скрит текст:

Много сериозно си се взел. Това в тема, в която дебел мъж се оплаква, че жените надебелявали, а 40 годишен - че 10 години по-младите жени, били състарени и запуснати Simple Smile Липсва само онзи, дето мама му казала, че е като принц Чарлз, понеже и той живеел с майка си. Все неразбрани от жените ергенчета, изнервени от статута "безперспективен".
Ако успееш от тази тема да цитираш къде са писани всичките измислици, които ти сега изброи по-горе, ще затвърдиш твърденията си и на практика, а не само на фантазия. Smiley

# 714
Хайде хора, които не правят разлика между теза и аргументи и смятат, че десетократното повтаряне на теза я прави аргумент, да не говорят за доводи, че е смешно.

Phoenix Wright,
Цитат
Не, разбира се, че не всички дебели жени са раждали.
Разбира се, че има такива, които използват раждането, състояло се преди 7 години, като оправдание.*
Разбира се, че има такива, които "ядат за двама" - ама не двойно витамини и минерали, от каквито реално има нужда, а двойно тортички, толумбички, вафли и т.н.
Разбира се, че има такива, които се оправдават с ген.
Разбира се, че има такива, които търсят чай за отслабване вместо да приложат адекватни мерки.
Разбира се, че има такива, които ядат от скука, мъка, липса на воля.
Разбира се, че има такива, които откровено злобеят по адрес на слабите жени и си съчиняват как всички слаби са злобни, вечно на диета, как мъжете обичали да има какво да се пипне.
Разбира се, че има такива, които си обясняват как имали извивки и не правят разлика между извивка и гънка.
Всякакви има. Е?

*Освен примерите от реалния живот, аз лично цветно си спомням темата, в която един мъж дръзна да каже, че жена му е надебеляла жестоко и той няма желание да прави секс с нея. Имали близнаци, които бяха или на 5, или на 7 години към момента. Жив го изядоха човека. Какво очаквал, той да не бил фиданка, как можело да е такъв, манекенка ли искал, а дали помагал вкъщи, жена му сигурно преуморена била и т.н., сигурно му личало, че не я намира за атрактивна и жената се сдухвала още повече. От 10 кладенци вода извадиха.

Казвам този пример като disclaimer да видиш, че съм максимално обективна. Също така няма да обяснявам в детайли, но по никакъв начин не съм засегната лично от темата за килограмите и атрактивността + изключително харесвам мъжете като пол, не съм мъжемразка, нито имам кой знае какъв лош опит и хиляди истории. И на този фон ти казвам абсолютно честно и непредубедено:

Много, много по-често се случва мъже в неособена (да не кажа лоша) физическа форма да държат сметка на жените за килограми и да ги "окуражават" да спортуват и да ядат по-малко, отколкото обратното. В пъти по-често.
И говорим за видими разлики в атрактивността между двамата, в полза на жената. Не са някакви 2 см мекичко около талията на мъжа. На мен ми става откровено гадно да чуя или да разбера за такива подмятания.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 10:32 от bambinnah

# 715
  • София
Танграта, двоен аршин спрямо възрастови разлики в двойката и дали мъж е сам или жена е сама има навсякъде и доскоро в България беше с обратен знак. Във форума сме събрани предимно женоря и разпускаме. Обръщането на палачинката се дължи на демографски процеси и това, че вече работим, печелим колкото вас, пътуваме.
Така или иначе, еснафщината, и упоритото самоцелно коментиране на другите и живота им е изключително присъщо за българите (е, може би и някои ориенталски култури, не съм много сигурен). За арабите и иранците съм почти сигурен.
Аз лично упорито защитавам българското и оплюването колко било зле българското, пък колко добро "западното". Но не мога да си изкривя душата по горното. При българите (в България и по света) е на светлинни години напред клюкаренето, одумването и ровенето в паницата и живота на другите, непознати, далечни познати, познати, приятели и роднини.
Сега, ако си роднина 1ва линия, брат, сестра, майка, баща, нормално е да имаш по-тежка дума и глас за съвет (разбира се, не те да решават вместо човека). Но одумване и клюкарене на съседи, далечни познати, това не го приемам. Безпричинната злоба и завист към непознати, също.
Това няма пряка връзка със форума и дискусията, принципно наблюдение е. Макар че, тук там се прокрадва и тук, както и навсякъде другаде.

Според мен 2ният аршин е последица от горното. Някак, не съм се сблъсквал с такова нещо, докато живеех в чужбина. Може и да си мислели нещо хората, но външно няма да го кажат и са били учтиви.
Това също важи и за колективите на работа. А съм работил в доста сериозни фирми и тук и в чужбина.

# 716
Мъжете избират жените по хубост, жените тях - по други качества.
Да изчезне хубостта е все едно той да фалира. Разочарование... JoyJoyJoy

# 717
Невена, аз това много добре го знам. Очевидно спорещите с мен обаче не са чели предния ти пост, който подкрепям напълно. Simple Smile

Ема, имаш ли някакво конкретно питане към мен? Защото на празни приказки не съм много склонен да отговарям. Grinning

Май ти имаше питане и отговорът не ти хареса?

В друга тема писах, но явно се налага да повторя - един красив мъж и приятен характер и с 0 лв. пак ще има опашка от кандидатки, включително да му раждат. Ама имало дебели, имало меркантилни - голяма работа, ти АКО си готин, имаш избор дали с тях, дали с красивите. Вече, когато нямаш избор и останат нежеланите от другите мъже, е кофти, ама тръшкането как били дебели не прави ергенина по-слаб и по-желан.

# 718
ФФ, не тук естествено, тук разпускаме женорята, както каза Невена .Просто споменах, че в темата Застраховане и финанси съм те чела, винаги с компетентни постове и на място.Бъди здрав.

# 719
  • Агент под прикритие
Бамбина, че ги има всякакви, има ги, ама това го обясни на тези, които са се познали в по-предния пост на Невена и първото нещо, с което скачат, е следродилното напълняване дори ако те самите не са раждали).

Защото който и да ти каже, че започнала да затлъстяваш, колкото и да се сърдиш, да тропаш с крак, да въртиш прожектора към други (че и те били такива), това няма да промени фактите, особено ако е и вярно. (не говоря за теб конкретно, а по принцип)

Ако не е вярно, там е ясно - в едното ухо и през другото. Simple Smile

Ема, не четеш. Не това питах. Ако имаш проблеми с четенето и разбирането на постовете, не мога да ти помогна. В основното училище се учи. Simple Smile
Ако това е единственото, което имаш да кажеш, то приключих с теб. Благодаря за участието, свободна си! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт