Чувствам се като стара мома

• 25 587
  • 857
  •   1
Отговори
# 675
Финикс, нали казват, че човек се учи докато е жив. Та още доста изумителни неща предстои да чуем и видим. Доста съм претръпнала и рядко нещо може да ме учуди, но не можех да не реагирам на твърдението, че чувствителността е предпоставка за психично разстройство. За мен тя съществува, за да отличава живото същество от бездушния предмет, но може пък и да греша.

# 676
Запусната жена след брак няма около мен. Има запуснати по принцип, константно положение им е. Аз след брака започнах са се коконясвам, дори повече Bowtie

# 677
  • Пловдив
Запусната жена след брак няма около мен. Има запуснати по принцип, константно положение им е. Аз след брака започнах са се коконясвам, дори повече Bowtie
Не зная къде живееш, но например подобни мнения са изказвали и някои софиянки, които насред почти 1 милион жени в столицата също "не са виждали около себе си" запуснати жени. Иначе, ако ги питаш, запуснати мъже около тях навсякъде. Smiley "Аршинче двойно, колко си ми сладичко и любимо".

# 678
Аз съм чела една статия, че чувствителните хора са по-уязвими за тревожността и депресията. А те не ли са психични разстройства?
Така че не е мое твърдение точно.

bell_87, толкова си претръпнала, че си станала безчувствена.😆

# 679
Имам приятел, щастливо женен за най-запуснатата жена, която може да съществува. Изглеждат много добре като семейство Simple Smile Някак си трябва да разберем, че не всичко е по правилата.

# 680
Много хора, които не ме познават добре, ме смятат за студена, свикнала съм. Колкото до това какво разбирам под чувствителност, на предната страница обясних, няма да се повтарям.

# 681
Не зная къде живееш, но например подобни мнения са изказвали и някои софиянки, които сред почти1 милион жени в столицата също "не са виждали около себе си" запуснати жени. Иначе, ако ги питаш, запуснати мъже около тях навсякъде. Smiley "Аршинче двойно, колко си ми сладичко и любимо".
Не живея в София, изобщо, какво значение има къде е жената Grinning  За мъжете не съм споменала нищо, ако си дочел. Вреден навик да “слагаш думи в устата на хората”, най- малкото, се изказваш неподготвен, което не съответства на ред претенции за зрял човек. Аз си харесвам мъжа, реклама няма да му правя, да не ми го щипне някоя Stuck Out Tongue Winking Eye

# 682
Не знам за вас, но аз прекарвам доста време по детските площадки. Самата аз не съм слаба. Но обикновено съм от най-слабите там. Relaxed
Има някакво право Жребчо за някои неща.

# 683
Скрит текст:
А не изгради ли усет в бг-мама да не споделяш, и да казваш, че не търсиш нищо?
Както забелязваш, изслушването и разбирането е от типа "що си със шапка, що си без шапка!?", "ето ти тук една дама, която си стои сама, и е +10години, но какво толкова, нали каза, че никоя не те искала!? А, не си ли го казвал. Не си казвал, но не може да е друго."
Simple Smile
Въобще не говоря за форума, а за обществото, като цяло, навсякъде е така.
В какъв смисъл да казвам, или не казвам, че търся и/или не търся нещо/нищо?
Лафим си.
Въобще не се впрягам. С който намирам общ език, идеално, с който не, ясно е.
И какво толкова пък съм споделял?
Коментирам общи постановки, а това, че някой се припознава, или, не, или че иска нещо, не е мой проблем.
Аз проблем нямам. Simple Smile
Няма как да съм с жена +10 г. Как си го представяш това?
На 45 тепърва, какво?
Обратното е много много различно.
Аз съм казвал, че "никоя не ме искала"?
Чел си някой друг. Simple Smile
Такова нещо не съм казвал никога и никъде.
По-скоро аз не ги искам, има разлика.
Естествено, че с много сме се "разминавали", но само да ми зачекне, че нещо нея "кефи", й казвам "ок" и повече не я търся, не гоня никой.
Усет имам за много неща, в повечето ситуации се забавлявам и не го мисля.
Непринудеността си личи, а който не го разбира, не е мой приблем.

Kiti, не говорим за житейски, физически и емоционални промени след 10-15-20 г. съвместен живот, човек не знае, и няма как да очаква, или не, каквото и да било, но за да се стигне до толкова дълга връзка, двойката се обича, подкрепя, и е изяла една торба сол. Логиката ми е да се влиза във връзка по любов. След това вече всеки "търпи и уважава" другия, както и да се подкрепят взаимно, че животът не е само цветя и рози.
Тук изключвам крайности, пороци и "залитания" - алкохолизъм, хазарт, скандали, психически тормоз, изневери, и др. В такава връзка нормален не седи.

Скрит текст:
Почти всеки в началото на връзката се старае да се покаже в добра светлина, затова е нужно време, за да видиш истинската същност и обективно да прецениш. Промяна с времето е неизбежна, изискват се усилия и компромиси и от двете страни, за да се нагодят към промяната и да си запазят връзката. И понеже стана дума и за чувствителността, по принцип не е лошо нещо. Много хора обаче сякаш я считат за слабост и недостатък.
Ахам. Wink

Скрит текст:
Ами чувствителността води до психически проблеми.
Сладурче.
До какви проблеми води?

Скрит текст:
Е, да. В България е много трудно да си чувствителен човек, защото е сурово и жестоко място. Трябва да си вълк, за да оцелееш тук.
Има го този момент.

Скрит текст:
Който го е страх от мечки не ходи в гората, седи си сам , защото другия може да се промени към нещо си, да надебелее😂, не дай боже да се разболее и ще ти създаде дискомфотрт, пък ти си си толкова важен да ти е спокойно на душичката.
Дискомфорт не създавам на никой, камо ли на човека до мен.
Точно обратното - във връзка, ако не ми е по-добре от сам, не седя.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 09:33 от FragranceFanatic

# 684
  • Пловдив
Скрит текст:
Не зная къде живееш, но например подобни мнения са изказвали и някои софиянки, които сред почти1 милион жени в столицата също "не са виждали около себе си" запуснати жени. Иначе, ако ги питаш, запуснати мъже около тях навсякъде. Smiley "Аршинче двойно, колко си ми сладичко и любимо".
Не живея в София, изобщо, какво значение има къде е жената Grinning  За мъжете не съм споменала нищо, ако си дочел. Вреден навик да “слагаш думи в устата на хората”, най- малкото, се изказваш неподготвен, което не съответства на ред претенции за зрял човек. Аз си харесвам мъжа, реклама няма да му правя, да не ми го щипне някоя Stuck Out Tongue Winking Eye
Писал съм за "някои софиянки", което - повече от очевидно - не се отнася до теб. Wink Успокой се и не търси неща там, където ги няма.

# 685
Много хора, които не ме познават добре, ме смятат за студена, свикнала съм. Колкото до това какво разбирам под чувствителност, на предната страница обясних, няма да се повтарям.
Аз смятам емпатията за черта, която ни отличава от бездушните хора. Докато чувствителността смятам за фина черта, която много лесно се чупи от жестокия свят около нас.

# 686
Бел, като кажеш, че не искаш и няма да поискаш деца, хората се стряскат. Права си за себе си, но създава такова впечатление.

# 687
чувствителността смятам за фина черта, която много лесно се чупи от жестокия свят около нас.
Донякъде си права. Но с възрастта човек може да се научи да владее чувствителността си така, че да вирее в жестокия свят.

# 688
Никой не е в къщата на запуснатите мечки и мечоци да знае какво е.Може да е запусната мечка/мечок ама си е неговата мечка, слоница или сушена слива🤣Възрастта не прощава, огледах критично моя мъж на плажа, коса, косми поддържани, фигура запазена, ама поувиснал, ама посбръчкан, тюю къде съм гледала преди 35 години, как може така да остарее, само на 60+, хахаха.

# 689
  • София

Твоето е развитие на личността и си станала по-изискваща към себе си и желаеща да надграждаш над някогашното си Аз, което е обратното на това някой да се запусне духом и тялом и да се самоуспокоява, че половинката ще търпи всякак. Simple Smile Точно в последното е проблемът при много двойки. Приемат човека до себе си за даденост и не полагат дори елементарни грижи нито за себе си, нито за него.
Аз познавам много, и ергени и моми, които крайно са се запуснали и духом и тялом и се самоуспокояват, ту, че бъдещета половинка ще ги търпи всякак, ту че няма да има бъдеща половинка.
Не че и твоето не е вярно, де.
Просто има някои по-мързеливи хора. Или пък супер заети. Също има мързеливи, които се оправдават, че са заети. Има хора, не свършват нищо извън работа, ни мъж/жена, ни деца, ни фитнес, ни разходка, ни домакинска работа, но като ги слушаш, все едно, че денонощно са копали на някоя нива и са все много уморени.

А другото, за което говориш, то може да се случва и много скоростно, буквално за месеци. Точно преди връзката е като демо версия, а после се оказва съвсем друго.

Общи условия

Активация на акаунт