Чувствам се като стара мома

• 25 583
  • 857
  •   1
Отговори
# 645
Така е, защото ги отбягват.
Няма как и не искам да се "приспособявам" към "кофти" хора.
В джънка, или ако нещо задължително преминава през тях, за да си свърша нещо мое, минавам, стискам зъби и кой откъде е.

# 646
Колкото си по-гьон сурат, толкова по-голям шанс за успех имаш.
Интелигентните и чувствителни хора по-трудно се приспособяват към кофти ситуации и хора.
Защо трябва да се приспособават!? За пръв път виждам някой да определя чувствителността като дефект. Чувствителността е част от емоционалната интелигентност на човека и има отношение към качеството на живот.

# 647
  • София
Е, не са касти, а са социални прослойки. Хората си намират партньори обичайно в своята социална среда, при това най-близката социална среда и хич не обичат мигрирането към по-ниска среда, както и трудно приемат мигриралия в по-висока среда. С две думи, държат се чуждите извън собствената среда, единствено се привества ако "наш" се качи по-нагоре. Това никога няма да се промени, не се е и променило дори по време на соца, когато уж всички бяха равни. Ми, не бяха равни, пак хората си гледаха традицията да се търси родата да е от сой. Различията не са само материални, а най вече културни.

# 648
Нямам никакъв проблем да кажа на мъжа ми, че умирам от скука с него или каквото и да е било. Той не трепва - изобщо не му дреме. Иначе иска да си купи скъпа кола ама аз не му давам щото няма да можем да ходим до БГ с нея. Странно колко сме различни хората.
Защо? Извинявай за любопитството, но причината за това сигурно е интересна...

# 649
  • Paris, France
Скрит текст:
Нямам никакъв проблем да кажа на мъжа ми, че умирам от скука с него или каквото и да е било. Той не трепва - изобщо не му дреме. Иначе иска да си купи скъпа кола ама аз не му давам щото няма да можем да ходим до БГ с нея. Странно колко сме различни хората.

Да не я откраднат и да седят без кола и да се чудят как да се връщат обратно. Застраховката я изплаща ако не се намери, но неудобството си остава. Другото е да не я видят пред дома на родителите и и да го окрадат, мислейки, че там живеят богаташи и има пари, злато и други ценности. Да не мислят родата, че в Скандинавието им падат кинти по главата и да почнат да искат заеми. Ей такива.

# 650
Скрит текст:

Да не я откраднат и да седят без кола и да се чудят как да се връщат обратно. Застраховката я изплаща ако не се намери, но неудобството си остава. Другото е да не я видят пред дома на родителите и и да го окрадат, мислейки, че там живеят богаташи и има пари, злато и други ценности. Да не мислят родата, че в Скандинавието им падат кинти по главата и да почнат да искат заеми. Ей такива.
За мен това са някакви останали от едното време предубеждения. Никога не съм имал подобни проблеми, в която и да е част на България ( е ако не броим драскането с ключ... Grinning ). Също така и никой от обкръжението ми не се е “събуждал” без автомобил. Не че няма кражби, има, но надали % в България е особенно по-висок.

# 651
Добре де, прочетох доста голяма част от темата. Питам се, ако живеят заедно, тя иска той да ѝ предложи и не просто му намеква, а му натъртва, а той казва да и аз искам и до там. Някога, в неопределен момент. Какво следва според вас? Ясно е, че на сила хубост не става. Трябва ли да се примири тя, че ще си стои мома, макар и в няколкогодишно съжителство, и да остави нещата както са?
А и мъжете не искали жените да се променят. Ами и жените не искаме мъжете да се променят. Много мъже правят голямата грешка да си променят отношението с времето, а романтиката, жестовете, желанието да останат далеч в миналото.

# 652

Между другото, в Канада май може да вземеш книжка и далтонист. Светофарите са им различни форми и точки. Имат ромбчета, квадратчета, кръгчета. Не съм 100% сигурен.
Освен това, имам един съученик, който е далтонист и има книжка. Говорел го е. Но не помня как каза, че я е взел. Май по-точно не каза как.

Защо само в Канада? В България не е ли разрешено?
Странно, едно 10% от мъжете са с този проблем, да не карат коли ли 2020 година...

# 653
  • Пловдив
Добре де, прочетох доста голяма част от темата. Питам се, ако живеят заедно, тя иска той да ѝ предложи и не просто му намеква, а му натъртва, а той казва да и аз искам и до там. Някога, в неопределен момент. Какво следва според вас? Ясно е, че на сила хубост не става. Трябва ли да се примири тя, че ще си стои мома, макар и в няколкогодишно съжителство, и да остави нещата както са?
А и мъжете не искали жените да се променят. Ами и жените не искаме мъжете да се променят. Много мъже правят голямата грешка да си променят отношението с времето, а романтиката, жестовете, желанието да останат далеч в миналото.
Именно! Когато една жена се промени по неприятен начин и вече няма нищо общо с жената, която мъжът е харесал навремето, няма как мъжът да се чувства добре в нейно присъствие. Същото се отнася и когато един мъж стане коренно различени спрямо преди, както ти спомена. И в двата случая обикновено тази пълна промяна в поведението вреди на връзката.

Скрит текст:
Между другото, в Канада май може да вземеш книжка и далтонист. Светофарите са им различни форми и точки. Имат ромбчета, квадратчета, кръгчета. Не съм 100% сигурен.
Освен това, имам един съученик, който е далтонист и има книжка. Говорел го е. Но не помня как каза, че я е взел. Май по-точно не каза как.

Защо само в Канада? В България не е ли разрешено?
Странно, едно 10% от мъжете са с този проблем, да не карат коли ли 2020 година...
7 вида цветна слепота са, като...
Скрит текст:
... най-леките от тях са по-разпространени и не са чак такъв проблем. Дори и за тях има ограничения какви категории да получават и с каква мощност на возилото (B1 може за коли до 550 кг; за B е малко по-сложно; може и AM за мотоциклети до 50 куб.см и ограничение на скоростта до 45 км/ч - това не зная дали е позволено на магистрала). Аз имам два вида цветна слепота едновременно и нещата са малко по-сложни, защото от общо 12 теста за цветоусещане с цветните точки със зор разпознавам само първата и ме водят "негоден" да разпознавам светофара. То си е така, де - светлините на светофара ги виждам нещо като оранжево, оранжево и мръсно бяло/сиво, а те по принцип трябва да са червено, жълто и зелено. А коли с много тъмно сива боя, почти черна, ги виждам като зелени или лилави, макар че хора с нормално зрение ме уверяват, че са почти черни. Някои по-тъмно зелени или сини коли ги виждам също лилави. Често не виждам правилно зелено, червено, оранжево, кафяво, синьо, лилаво, розово, сиво и ги мисля за други цветове, или 2-3 отсенки на един и същи цвят (като преливка от тъмно зелено към светло зелено) ги виждам като абсолютно еднакъв плътен цвят. Зависи от конкретния цвят и яркост. По-слабо яркото жълто го бъркам със зелено или бежово. Светнали задни стопове на кола ги виждам като различен цвят според яркостта им - един път зелено, друг път червено, трети ще е оранжево или жълто. За Драган и Петкан може все да са си червени, например, но за моите очи са различни. Виждам еднакво като цвят светлинните сигнали за мигач и спирачка, макар че пределно ясно зная кога една кола ще завива и кога спира. Но очният лекар от медицинските прегледи не се интересува от това. Simple Smile
 Преди 7-8 години преглеждащият очен лекар най-нагло си ми поиска подкуп, за да пише, че съм минал теста успешно. Естествено, не се съгласих. Ако знаех, щях да намеря начин да го запиша с диктофон и да подам оплакване, но така на думи никой нямаше да ми повярва. Пред кабинета преди това бях говорил с няколко човека и те са се явявали няколко пъти на очния преглед и ми казваха, че подкупите са редовна практика и някои склоняват на това, за да се домогнат по незаконен начин до СУМПС. Мой приятел с цветна слепота в по-лека форма в друга година при друг тест също беше получил предложение за подкуп, но накрая отиде да живее в САЩ и там без проблеми си изкара изпитите и не са му правили проблем за зрението. Обърни например внимание на втория абзац тук:
http://www.motoforum.bg/index.php?topic=77220.0
 Догодина мисля да се пробвам пак и дано не попадна на някой к*пелд@к лекар. Чета сега в Интернет, че в София в Транспортна болница по-лесно ставало, та може и там да ида, ако не стане в Пловдив.

# 654
  • София
такива с "да, и аз искам, ама не точно сега, дай да изчакаме, зле сме с парите..." са чисти използвачи. Няма да има сватба, няма да има бебе. Поне не с тази жена.

Ама, като започнете с тези променяници, все едно слушам пубери на 13! Ама, той щял да се промени - тя щяла да се промени! Естествено, че ще се промени, нали влиза в нови отношения, в един момент се появяват новите житейски задачи, за които писах, двамата трябва да се напаснат или не могат да се напаснат, изникват някакви проблеми или радости, които трябва да се решават! То хубаво тя да не се променя, ама като вместо безметежна мома да си ходи където си иска трябва вечерта да се прибере вкъщи, а той колкото и да иска ди си спи на дивана трябва да изхвърли боклука? Тогава гледай какви драми стават - защо искаш да ме промениш, защо се променяш! Промяната е взаимна. В основата си човек не се променя, но се налага да се промени като поведение, особено с появата на дете. И подозирам силно, че хората, които не искат деца интуитивно усещат или рационално знаят какво следва и не искат това да се случва.

# 655
  • Пловдив
Скрит текст:
такива с "да, и аз искам, ама не точно сега, дай да изчакаме, зле сме с парите..." са чисти използвачи. Няма да има сватба, няма да има бебе. Поне не с тази жена.

Ама, като започнете с тези променяници, все едно слушам пубери на 13! Ама, той щял да се промени - тя щяла да се промени! Естествено, че ще се промени, нали влиза в нови отношения, в един момент се появяват новите житейски задачи, за които писах, двамата трябва да се напаснат или не могат да се напаснат, изникват някакви проблеми или радости, които трябва да се решават! То хубаво тя да не се променя, ама като вместо безметежна мома да си ходи където си иска трябва вечерта да се прибере вкъщи, а той колкото и да иска ди си спи на дивана трябва да изхвърли боклука? Тогава гледай какви драми стават - защо искаш да ме промениш, защо се променяш! Промяната е взаимна. В основата си човек не се променя, но се налага да се промени като поведение, особено с появата на дете. И подозирам силно, че хората, които не искат деца интуитивно усещат или рационално знаят какво следва и не искат това да се случва.
Твърде много залиташ към това да даваш някакви елементарни примери от битовизма с кофата за боклук или спането на дивана, докато аз по-горе съм писал за крайно голямата промяна в самото поведение на някои хора във връзката, което ги прави съвсем различни спрямо това, което са показвали в началните периоди на връзката. Касае се преди всичко за всеизвестното отпускане (като отношение, като фигура или и като двете едновременно) на някои хора и от двата пола, които се самоуспокояват, че щом веднъж са спечелили сърцето на човека до тях, то няма нужда да се стараят занапред и той ще си ги търпи независимо какви са. Добави към това и рязката промяна в половия живот или използването му като опит за натиск срещу мъжа да склони за нещо по принуда, което също е често срещан проблем при много двойки (без изобщо жената да е близо до бременност или да има здравословен проблем). И ако ти не си прилагала такива номерца и отричаш само въз основа на сравнение със себе си, то бъди сигурна, че много други ги прилагат.

# 656
Определено време след началото на връзката настъпва промяна у единия или и у двамата партньори. Отпускат се. Така в известен смисъл показваш на партньора, че се чувстваш удобно и уютно с него. Обаче някои чак прекалено се отпускат, решават, че другият вече няма къде да ходи и напълно спират да се стараят да го задържат до себе си.

# 657
  • София
Голямата крайна промяна започва с дребните неща. В началотое и като онзи от рекламата на дъвки - с пауновата опашка. Тя е като гаджето от рекламата - трепка с ресници и свенлива усмивка. После идва моментът на бързия кредит (искаш лесни отношения, но лихвата е висока), петната и прочие битовизми. И, ужас, идва и ред на децата и двамата трябва изведнъж да пораснат! Жените щат-нещат порастват, мъжете - рядко и не съвсем. И накрая простатата те алармира и горещите вълни. Хората не издържат на промените, защото те самите се страхуват. Затова не искат другия да се променя, защото трябва да погледнат в очите и собствената си промяна в огледалото.
сега се сетих за думите на един поет ли беше, писател ли, от класиците. Той казва нещо от сорта - "Не обвинявайте жена ми, че се е променила. Тя е добра, но се е променила, защото е живяла с мен."

# 658
Почти всеки в началото на връзката се старае да се покаже в добра светлина, затова е нужно време, за да видиш истинската същност и обективно да прецениш. Промяна с времето е неизбежна, изискват се усилия и компромиси и от двете страни, за да се нагодят към промяната и да си запазят връзката. И понеже стана дума и за чувствителността, по принцип не е лошо нещо. Много хора обаче сякаш я считат за слабост и недостатък.

# 659
Ами чувствителността води до психически проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт