Чувствам се като стара мома

• 25 653
  • 857
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Скрит текст:
Невена, прощавай, не те разбирам?

Исках да кажа, че жена, която няма нищо против мъжът да няма кола и да не шофира може да се откаже от връзката като разбере, че мъжът не може да шофира, защото има хронична болест, която може да предаде на потомството.

Скрит текст:
Това беше единственият случай, с който съм излизал отново с моя бивша (същата, която 10 години по-рано ме наричаше "Неуморно жребче" и "На кака жребчето", което сигурно ще ти прозвучи познато отнякъде). Сещаш се, че отдавна ѝ е известен размерът на "самолета" и как се представя той по време на "полет", така че стреляш напосоки в предположенията си. Wink Тя е до болка откровена и когато иска да изтъкне истинската причина за нещо, го прави по възможно най-прекия начин и без да се съобразява дали ще прозвучи на отсрещния човек по един или друг начин. Просто го казва, за разлика от много други жени, които се чудят как да излъжат мъжа уж "от уважение" към него. Та, по принцип не моделът на Поршето беше чак такъв проблем, колкото липсата на каквато и да е кола, с която да я водя насам-натам. В началото това не ѝ липсваше, защото беше лято и ежедневно сме се разхождали по няколко км из доста горещия Пловдив, но покрай ветровете и дъждовете есента нещата се промениха. Изнерви се и заради това, че след няколко седмици трябваше да заминавам пак за чужбина и не успя да ме разубеди да се откажа от това, защото за нея часовникът тик-така ускорено и искаше дете на всяка цена още тогава. Затова реших да ѝ кажа, че няма смисъл да продължаваме при това положение, защото от днес за утре не се правят деца. Simple Smile

Еми какви ги дрънкаш тогава за колата? Жената е искала дете, а ти да емигрираш. Точно stringer си. На вечният временен съжител все нещо му пречи да задълбочи връзката и да остане с някоя. Раздялата ви няма общо с колата на бившия и.
Просто не знаеш за каква наточена, но дръзка кучка става въпрос. Тя е крайно откровена и като казва нещо, го мисли на 100% и със сигурност държи посланието ѝ да бъде разбрано недвусмислено. Много добре знае за цветната ми слепота от 15 години насам и е била с мен въпреки това. Но пак ти казвам, на сегашните ѝ години е станала доста по-нетърпелива и изискваща, отколкото беше на младини (като повечето жени над 35, всъщност).
 Пътуването ми беше ясно за нея още от първия ден, в който се засякохме случайно на улицата половин година по-рано от самото пътуване. Просто така се случи, че започнахме първо да се виждаме само на по кафе, после малко по малко нещата започнаха да придобиват по-сериозни измерения както си му е редът. Wink

bell_87, едно е да се интересува от коли, друго е да си избират мъжете според колите им.
Жребче, то излиза, че ти си я оставил. Кви поршета, к'ви пет лева! Май обичаш да го играеш многострадална Геновева.
Не съм я оставил, а ѝ казах, че след 40 дни ще се върна пак в България и може тогава да сме заедно за постоянно. Тя не пожела така, държеше си на своето и просто се разделихме.

# 616
  • Агент под прикритие
Оле, оле, оле.... Учените установиха, че в мозъчната кора и мозъчното вещество няма грам от ДНК-то на бащата, а всичко там идва от майката.
С такива разсъждения мога само да си представям какво ще е поколението. Какъв летящ старт ги чака... JoyJoyJoy

# 617
  • France
Да бе, Жребий, разбрахме я тази история, давай следващата.

# 618
Финикс, нИ сЪ прай, ми търси умна булка. Вярно е. Smiley

# 619
  • София
Какво за днк-то в мозъка? Ами, виж, и да има, и да няма нещо вярно за бащиното деенка в мозъка - пак жените печелим! Направо не ви завиждам на вас, мъжете  - сега трябва да търсите и умна жена да ражда от вас, че иначе какво поколение ще видите? Wink Каква стана тя - поколението е толкова умно, колкото умна е майка му!

# 620
  • Пловдив
Ще ми е любопитно да прочета умните съждения на специалистките тук относно авторката на темата.

# 621
  • София
Кои са специалистките? (леле, тази вечер само на глупости ме избива, без да извинявате Wink)

# 622
  • Пловдив
Кои са специалистките? (леле, тази вечер само на глупости ме избива, без да извинявате Wink)
Същите, които така разгорещено и самоуверено се правят на гадателки, предсказателки и психоаналитички в последните 2-3 страници. Wink Все пак са жени и като такива биха могли да изкажат малко по-близко мнение до случая на авторката, отколкото мъжете в темата.

# 623
  • Агент под прикритие
Финикс, нИ сЪ прай, ми търси умна булка. Вярно е. Smiley
То вярно, ама точно в това е проблема. Най-големите глупости идват точно от твърде много ум. Grinning

# 624
  • France
Признай си, че те кефи да си обект на внимание, било то и само виртуално. Докато си сам пред екрана.

# 625
Нямам никакъв проблем да кажа на мъжа ми, че умирам от скука с него или каквото и да е било. Той не трепва - изобщо не му дреме. Иначе иска да си купи скъпа кола ама аз не му давам щото няма да можем да ходим до БГ с нея. Странно колко сме различни хората.

# 626
  • Paris, France
Невена, като спомена за болести, сигурно ще кажеш и каква ще е точно тази болест, която ще попречи на жената да си извади книжка и да не разчита за това непременно на мъжа. Simple Smile

Много са, не е една и са същите като при мъжете - проблем с координация, прием на някои успокоителни, нарколепсия, която не се компенсира успешно с лекарства, влошено зрение, невъзможност да се разберат, научат и следват правилата за движение и много други.
Скрит текст:
Скрит текст:
Невена, прощавай, не те разбирам?

Исках да кажа, че жена, която няма нищо против мъжът да няма кола и да не шофира може да се откаже от връзката като разбере, че мъжът не може да шофира, защото има хронична болест, която може да предаде на потомството.

Скрит текст:
Това беше единственият случай, с който съм излизал отново с моя бивша (същата, която 10 години по-рано ме наричаше "Неуморно жребче" и "На кака жребчето", което сигурно ще ти прозвучи познато отнякъде). Сещаш се, че отдавна ѝ е известен размерът на "самолета" и как се представя той по време на "полет", така че стреляш напосоки в предположенията си. Wink Тя е до болка откровена и когато иска да изтъкне истинската причина за нещо, го прави по възможно най-прекия начин и без да се съобразява дали ще прозвучи на отсрещния човек по един или друг начин. Просто го казва, за разлика от много други жени, които се чудят как да излъжат мъжа уж "от уважение" към него. Та, по принцип не моделът на Поршето беше чак такъв проблем, колкото липсата на каквато и да е кола, с която да я водя насам-натам. В началото това не ѝ липсваше, защото беше лято и ежедневно сме се разхождали по няколко км из доста горещия Пловдив, но покрай ветровете и дъждовете есента нещата се промениха. Изнерви се и заради това, че след няколко седмици трябваше да заминавам пак за чужбина и не успя да ме разубеди да се откажа от това, защото за нея часовникът тик-така ускорено и искаше дете на всяка цена още тогава. Затова реших да ѝ кажа, че няма смисъл да продължаваме при това положение, защото от днес за утре не се правят деца. Simple Smile

Еми какви ги дрънкаш тогава за колата? Жената е искала дете, а ти да емигрираш. Точно stringer си. На вечният временен съжител все нещо му пречи да задълбочи връзката и да остане с някоя. Раздялата ви няма общо с колата на бившия и.
Просто не знаеш за каква наточена, но дръзка кучка става въпрос. Тя е крайно откровена и като казва нещо, го мисли на 100% и със сигурност държи посланието ѝ да бъде разбрано недвусмислено. Много добре знае за цветната ми слепота от 15 години насам и е била с мен въпреки това. Но пак ти казвам, на сегашните ѝ години е станала доста по-нетърпелива и изискваща, отколкото беше на младини (като повечето жени над 35, всъщност).
 Пътуването ми беше ясно за нея още от първия ден, в който се засякохме случайно на улицата половин година по-рано от самото пътуване. Просто така се случи, че започнахме първо да се виждаме само на по кафе, после малко по малко нещата започнаха да придобиват по-сериозни измерения както си му е редът. Wink

bell_87, едно е да се интересува от коли, друго е да си избират мъжете според колите им.
Жребче, то излиза, че ти си я оставил. Кви поршета, к'ви пет лева! Май обичаш да го играеш многострадална Геновева.
Не съм я оставил, а ѝ казах, че след 40 дни ще се върна пак в България и може тогава да сме заедно за постоянно. Тя не пожела така, държеше си на своето и просто се разделихме.

В дадения случай прекратяването на връзката няма общо с ръста, липсата на шофьорска книжка и кола, цветната слепота и даже кинти, както твърдиш непрекъснато. Предполагам и в останалите случаи е било същото.

Нямам никакъв проблем да кажа на мъжа ми, че умирам от скука с него или каквото и да е било. Той не трепва - изобщо не му дреме. Иначе иска да си купи скъпа кола ама аз не му давам щото няма да можем да ходим до БГ с нея. Странно колко сме различни хората.

А аз не давах на моя да ходим в България с колата. Не ща да си го причиня.

# 627
  • Пловдив
Да бе, Жребий, разбрахме я тази история, давай следващата.
Нека уважим правото на авторката да се пише по темата, зададена от нея. Вие сте жени и мисля, че можете да сте ѝ от полза, споделяйки вашия личен опит относно възрастта над 30 години и как стои въпросът с намирането на подходящ за нея мъж и с перспективите за дете някой ден.

# 628
  • на пъпа на Златията
Чак ми е неудобно да призная, че мъжете в моя живот съм ги избрала най вече по сексуално влечение. Някак си недалновидно ми звучи в сравнение с вашите истории.

Между другото, тук във Франция хората рядко се изхвърлят с големи коли. Предпочитат малки, градски и икономични. Да са им удобни като терлици и да не им треперят. По важно е в кой университет е взета дипломата и какъв потенциал има за кариера въпросният мъж.

+++

Ами просто - първичното!
Какво избира жената - да  роди и отгледа  здраво дете, да продължи здрава семка .Това е природта и задача. Мъж който може да няма пари , но да има ищах за образование , работа за да осигури материално .  семейството си .  Това  е природната  му задача.
Природата , първичното не може да се изключи , да се зачеркне , защото се стига до лудница . Но може да се  управлява .
Какво избира мъжът . Ми май нищо освен  ,  жена която да  буди  творческите му сили за това  , естествено чрез секса . . А и зестра избира,, за да прилага на нея творческите си усилия . Но понеже  живяхме в такова общество че  нямаше такова нещо , за това берем плодовете  на това общество сега . Жената няма зестра , . Днес  зестрата на жената е  образованието и  и социалната и активност да работи . А кой да и компенсира  прекъсването на кариера  поне за 15 г ?? Мисля че едно време  на запад като се разведат  мъжът трябваше да издържа жена си докато се омъжи пак . Вижте колко жени се оплакват омъжени за американци  че той определя какво да си купи и как да живее според неговите изисквания . Ще и купи ефффтина тениска за да може да иде на круиз .
Западняците се делят на касти  и се женят в кастата си по материален принцип . . 
За това  насочих  разговора по напред за културата  на  брака  за различните   нации. 
Българинът си дундурка децата докато умре . Западнякът ги изхвърля на улицата като станат пълнолетни .
И може после да завъди друго семейство .
Така че  някъде прочетох че  бъдещето ни е точно такова . по 2,3 брака през живота . .

# 629
  • София
Авторката няма проблем с връзката, а с това, че трябва наново да се впише в нова среда. А дори и родена тук, пак за нея е нова средата. Малко като с на Айнщайн експеримента с времето и остаряването - тя очаква да завари всичко така, както го е оставила. И в момента изненадата е неприятна - вече не сред свои, а е чужда. Трябва й време да смели промяната, още повече, че тя не е дошла от хубаво, а като последствие от връзка, която е приключила по кофти начин и тя на практика трябва да започне да гради всичко от нулата. Сдухващо е, изнервящо, отчайващо и всякакви негативни. Оттам идва и усещането за стара мома - не се чувства приета, чувства се различна. Ще мине, трябва време. Никой не се оставя винаги да е сдухан, адаптира се. До голяма степен си има и добра страна това да се започне отначало - на ново място с нови хора. Да, ще са досадни с въпросите "а ти защо се върна", но любопитство хорско, какво да ги правиш!

Общи условия

Активация на акаунт