Чувствам се като стара мома

• 25 596
  • 857
  •   1
Отговори
# 630
Скрит текст:
А мъжете що се перчат с коли - с каквото се перчат, такива жени привличат! що не се перчат с ум, а с коли? Поне интелигентността се предава на поколението и има смисъл от нея.
Факт.
В това ми е силата, и цял живот на това разчитам, това е част от мен дълбоко, вродено, от което не мога да избягам.
Предполагам говориш общо, а не визираш Пирончо, мен, или др. мъже в темата и форума, защото лумпени и глупаци тук няма.

Иначе кола винаги ще имам. Дори по-късно "проимах" от моите набори, но лична, не на татко, мама, или служебна, както са масово.
Но това не ми е пречело никога за нищо.
Просто хоризонтът беше по-стеснен заради невъзможност да запаля и отида веднага независимо от всичко, където пожелая.
Вече без кола е невъзможно (поне за мен) и не желая. Няма да ми е добре.
По-натам със сигурност ще има нещо "луксозно" допълнително (а сегашната ще я поддържам и карам докато държи, защото вече няма такива коли, кефът от карането е невероятен), но честно не ме блазни, защото това, което карам сега, винаги ще искам да го карам, и ми е кеф, без значение, че е "по-старо" за "баровските стандарти". Даже постоянно ми се правят намеци за "ъпгрейдване", но не желая. Карам си като пич, и паркирам навсякъде без да ми пука. И не на последно място аз си се грижа за нея и харча по нея, не друг, или фирма.
Но скъпа кола за 100к само през фирма.

Примери около мен бол. И не е нужно да си толкова богат, за да го имаш.

Ламарини и вещи много, но други неща са важни.

Много ми е мъчно за Пирончо, че има заболяване на очите, и че не може да шофира заради това.
Но това не е никакъв проблем, защото вече 8 от 10 жени карат. Сега колко и как е отделна тема.
Но пък това не му е пречило да има жени около себе си.
На кой, когато му е писано.
Най-важното е да сме здрави и да сме хора.

# 631
  • София
Да, говоря като принципно положение.  При равни други условия умните родители раждат и умни деца. Може да не звучи много честно спрямо човечеството, но това е положението.

# 632
  • Пловдив
Средата на израстване на едно дете е много важна, но не по-малко значимо е и самовъзпитанието на човек след това. Примери за добри родители с кофти деца или лоши родители с прекрасни деца има колкото щеш.

# 633
  • София
Само че те са изключения. Много изкушаващи за даване на примери, но са изключения. Като цяло умни родители и добра среда са сериозно ве-нулево за едно дете.  Добри родители - лоши деца - случва се. Лоши родители - добри деца - още по-рядко се случва. Покрай протестите през 13-та година неслучайно излезе приказката за умните и красивите.

# 634
Simple Smile Чакайте вие от трънката да падне ананас...

# 635
  • София
Някъде бях гледал статистика, че самите мъже и жени са по-висок процент сред висшистите, отколкото при тези със средно образование.
Статистика на база интелект нямаше.

За какво ви е да са умни тия деца Simple Smile
Глупавите са по-щастливи.

Ее, изядохте го Жребчето. Нахвърлите му се и го наръфахте. Не заслужавате да ви споделя човек. Simple Smile

Между другото, в Канада май може да вземеш книжка и далтонист. Светофарите са им различни форми и точки. Имат ромбчета, квадратчета, кръгчета. Не съм 100% сигурен.
Освен това, имам един съученик, който е далтонист и има книжка. Говорел го е. Но не помня как каза, че я е взел. Май по-точно не каза как.

# 636
  • София
Няма да видиш статистика на база интелект, но се промъкват такива хипотези по въпроса с наследяването на типа нервна система, защо някои учат по-бързо и лесно и т.н. Крушката си има опашка, няма да се метне на гората, я!

не знам тук от мъжете кои сте женени и кои свободни, ама станахте форумски селебритита с тази тема. Wink

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 22:21 от Andariel

# 637
Според мен при децата и при възрастните най-лошо влияние има чувствителността, егото и ранимостта, страхливостта не толкова интелектът. Тоест ако преодолееш тези особености на характера има доста голям шанс за успех, дори и при по-нисък интелект.
Имаш и по-голям шанс да се омъжиш и да народиш 2-3 деца.

# 638
За съжаление, Тангра, много малко хора заслужават споделяне и куп други неща, но това е положението.
През годините съм изградил усет пред кой, какво, самосъхранение се нарича.
Разбира се, и аз съм се изпускал, не сме роботи.
Но реално точно в такива ситуации си проличават хората.

# 639
  • София
Скрит текст:
Няма да видиш статистика на база интелект, но се промъкват такива хипотези по въпроса с наследяването на типа нервна система, защо някои учат по-бързо и лесно и т.н. Крушката си има опашка, няма да се метне на гората, я!

не знам тук от мъжете кои сте женени и кои свободни, ама станахте форумски селебритита с тази тема. Wink
Andariel, нещо не мога да вдяна посоката на дискусията. Ама сигурно е у мен, де. Мойта нервна система не умее да учи много, много Simple Smile

Аз казвах, че интелектът има склонности да дефектира. Все едно има вирус. И да цикли. "Паразитно мислене", е един вариант да се опише. Лекува се с медитация, също и динамична медитация, спорт, изкуства, ползващи тялото и чист ум.

Докато при по-малко умните няма какво толкова да дефектира. Така и така не мислят ... Simple Smile

То и пиенето горе долу има същия ефект. Но има други негативи. Не че съм любител. Само отбелязвам асоциацията.

За съжаление, Тангра, много малко хора заслужават споделяне и куп други неща, но това е положението.
През годините съм изградил усет пред кой, какво, самосъхранение се нарича.
Разбира се, и аз съм се изпускал, не сме роботи.
Но реално точно в такива ситуации си проличават хората.
А не изгради ли усет в бг-мама да не споделяш, и да казваш, че не търсиш нищо?
Както забелязваш, изслушването и разбирането е от типа "що си със шапка, що си без шапка!?", "ето ти тук една дама, която си стои сама, и е +10години, но какво толкова, нали каза, че никоя не те искала!? А, не си ли го казвал. Не си казвал, но не може да е друго."
Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 22:27 от Танграта

# 640
А за последните коментари за бръмчалките какво да кажа, има и мъжко мнение, че уж не биха си взели чак такава, но аз свободна бръмчалка не съм виждала, но свободно смястно момиче съм и то не едно. В офиса също всички ги обсъждат и малко с насмешка тая каква кифла/бръмчалка била, но ако им обърне внимание са първа писта наредени за внимание от такова момиче. Иначе много искали свястна, но така си ги държат за чисто приятелски отношения свестните. Това са моите наблюдения само
И моите наблюдения са такива, за съжаление. Но да не се лъжем, подобно поведение го има и от страна на много жени - уж искат свестен мъж, пък само с "лоши момчета" се хващат.

# 641
  • София
Нищо му няма на интелекта. Само при психопатите дефектира.
По въпроса на авторката и дискусията - да го търси умен! 
За пиенето - може да прави простотии човек, ама някак по-умно ги прави. Wink

# 642
Според мен при децата и при възрастните най-лошо влияние има чувствителността, егото и ранимостта, страхливостта не толкова интелектът. Тоест ако преодолееш тези особености на характера има доста голям шанс за успех, дори и при по-нисък интелект.
Имаш и по-голям шанс да се омъжиш и да народиш 2-3 деца.
Я пак!

# 643
Колкото си по-гьон сурат, толкова по-голям шанс за успех имаш.
Интелигентните и чувствителни хора по-трудно се приспособяват към кофти ситуации и хора.

# 644
  • Paris, France
Скрит текст:
Чак ми е неудобно да призная, че мъжете в моя живот съм ги избрала най вече по сексуално влечение. Някак си недалновидно ми звучи в сравнение с вашите истории.

Между другото, тук във Франция хората рядко се изхвърлят с големи коли. Предпочитат малки, градски и икономични. Да са им удобни като терлици и да не им треперят. По важно е в кой университет е взета дипломата и какъв потенциал има за кариера въпросният мъж.

+++

Ами просто - първичното!
Какво избира жената - да  роди и отгледа  здраво дете, да продължи здрава семка .Това е природта и задача. Мъж който може да няма пари , но да има ищах за образование , работа за да осигури материално .  семейството си .  Това  е природната  му задача.
Природата , първичното не може да се изключи , да се зачеркне , защото се стига до лудница . Но може да се  управлява .
Какво избира мъжът . Ми май нищо освен  ,  жена която да  буди  творческите му сили за това  , естествено чрез секса . . А и зестра избира,, за да прилага на нея творческите си усилия . Но понеже  живяхме в такова общество че  нямаше такова нещо , за това берем плодовете  на това общество сега . Жената няма зестра , . Днес  зестрата на жената е  образованието и  и социалната и активност да работи . А кой да и компенсира  прекъсването на кариера  поне за 15 г ?? Мисля че едно време  на запад като се разведат  мъжът трябваше да издържа жена си докато се омъжи пак . Вижте колко жени се оплакват омъжени за американци  че той определя какво да си купи и как да живее според неговите изисквания . Ще и купи ефффтина тениска за да може да иде на круиз .
Западняците се делят на касти  и се женят в кастата си по материален принцип . . 
За това  насочих  разговора по напред за културата  на  брака  за различните   нации. 
Българинът си дундурка децата докато умре . Западнякът ги изхвърля на улицата като станат пълнолетни .
И може после да завъди друго семейство .
Така че  някъде прочетох че  бъдещето ни е точно такова . по 2,3 брака през живота . .

Това за изхвърлянето след пълнолетие не е вярно, поне за Франция. Не само не ги изхвърлят, ами им помагат да си купят или наемат жилище, с обзавеждане. Богатите им купуват жилища. В момента има тема за едни клети холандци, дето помагали на единия син с първоначална вноска, на другия с боядисване и местене в новата къща.

В северните държави се изнасят рано, но държавата помага на бедните с наем и и режийни, а и заплатите са високи.

И за кастите не е вярно. Кастите важат в западна Африка, в Индия, на запад няма.

На запад малко хора гледат зестри и имотно състояние, защото имат яка социална спасителна мрежа. Е, нормално е заедно да движат хора със сходен интелект и финанси, но не е решаващо. За 30 години на запад никой мъж не ме е питал имам ли кола, собствено жилище, колко печеля и подобни, ното богат и знатен, нито беден и долнослоен.

Скрит текст:
А за последните коментари за бръмчалките какво да кажа, има и мъжко мнение, че уж не биха си взели чак такава, но аз свободна бръмчалка не съм виждала, но свободно смястно момиче съм и то не едно. В офиса също всички ги обсъждат и малко с насмешка тая каква кифла/бръмчалка била, но ако им обърне внимание са първа писта наредени за внимание от такова момиче. Иначе много искали свястна, но така си ги държат за чисто приятелски отношения свестните. Това са моите наблюдения само
И моите наблюдения са такива, за съжаление. Но да не се лъжем, подобно поведение го има и от страна на много жени - уж искат свестен мъж, пък само с "лоши момчета" се хващат.

Много лоши момчета са кавалери и безумно мили, грижовни и щедри с жените. Много свестни мъже са изискващи, вечно недоволни и са скучни.

Щом и Жребчето призна, че няма да върне бръмчалка!

Бягам, бръм, бръм.

Общи условия

Активация на акаунт