Чувствам се като стара мома

• 25 603
  • 857
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Твоето обкръжение не е представителна извадка - ти си от умните и красивите.
Статистика вероятно има, но има и достатъчно косвени признаци и маркери и те са проучвани многократно. Жените са по-склонни и по-бързо намират работа, независимо от заплащането (затова имаме шивашки цехове в разни забутани села, те са емблематичен пример). Мога да разказвам още, но не е тук мястото. Културните особености имат много силна роля в самовъзприятието на мъжете и жените и очакванията им действията им относно работата и задълженията към изхранване на семейството и гледане на деца и домакинство. И хич не е красива картинката.

# 406
Ако семейството ще се издържа с една заплата на шивачка, горките деца...
Инак всеки труд е достоен.

# 407
  • София
Те са точно горките, няма какво да се лъжем. И от градината каквото изкарат за ядене. Мъжете може да са на гурбет, ама може и да не са. А градските мъже са най-мързеливи в това отношение - аз няма да ИМ работя за мизерната заплата. И лягат на дивана, а жената да му мисли какво ще има за вечеря.

# 408
Здравейте пак, бях се записала на една екскурзия почивните дни и ме нямаше, но наваксах с четенето на форума. Като нов член ще кажа какво ми направи впечатление, а и в някои страници беше повдигнато като въпрос. Наистина изглежда тук хората си знаят историите, като цяло вижданията и горе-долу мнението. Аз преди няколко страници зададох въпрос на Кристина и съвсем не с нападателна цел, а просто защото звучеше противоречиво и то после се завихри нещо срещу нея. После се оказа, че те си се знаели хората Grinning
Аз май съм на негативна вълна, първо малко се обандеждих във форума, че не съм престаряла, после от някои коментари , че на 32 и сами някои дами също биха се чувствали така и са прави. Трябва да се съсредоточа върху положителното. Може и да пусна тема дали някой си е намерил половинка и има деца след 32 (това е  малко на майтап, няма да спамя форума с моите неволи).
А за последните коментари за бръмчалките какво да кажа, има и мъжко мнение, че уж не биха си взели чак такава, но аз свободна бръмчалка не съм виждала, но свободно смястно момиче съм и то не едно. В офиса също всички ги обсъждат и малко с насмешка тая каква кифла/бръмчалка била, но ако им обърне внимание са първа писта наредени за внимание от такова момиче. Иначе много искали свястна, но така си ги държат за чисто приятелски отношения свестните. Това са моите наблюдения само

# 409
Много ми е интересно в каква среда пребивавате, та все се сблъсквате с трайно безработни и здрави мъже в трудоспособна възраст. Всичките, които разни клюкарки около мен са коментирали, са били или на свободна практика, или със сериозни заболявания, които не са благоволили да коментират с въпросните квартални клюкарки. Сещам се само за един съсед на нашите, който беше алкохолик и го уволниха, та нямаше постоянни доходи, но поработваше, когато изникваше възможност.

# 410
  • София
Греда, +-123, нещо удряш греда с опитите за уязвяване! Но иначе е забавно, с теб явно в момента си имаме наша си игра. Wink
Интересуваме се, някои това сме учили и продължаваме да се интересуваме от темата - трудов пазар, социални процеси, статистика, културни особености, семейна динамика, социални разделения и т.н.

Мирмар, голяма жена си - ако си харесваш някой мъж - вземИ си го. Много си се сдухала покрай житейските събития, които си преживяла. Карай по-отгоре, ти карай влака на отношенията! ЗабравИ за идеята за добрите и лошите момичета.

# 411
  • София
А за последните коментари за бръмчалките какво да кажа, има и мъжко мнение, че уж не биха си взели чак такава, но аз свободна бръмчалка не съм виждала, но свободно смястно момиче съм и то не едно. В офиса също всички ги обсъждат и малко с насмешка тая каква кифла/бръмчалка била, но ако им обърне внимание са първа писта наредени за внимание от такова момиче. Иначе много искали свястна, но така си ги държат за чисто приятелски отношения свестните. Това са моите наблюдения само
Това го има двупосочно.

Също така, човек трябва и да е откровен със себе си. Дали пък тая бръмчалка няма и други качества, външен вид и тн.

Съвсем отделно, има го и моментът, че емоциите затрудняват отношенията. Също така и ги подпомагат, де! Да кажем, позитивните емоции (и мотивации) подпомагат отношенията, но пък негативните ги затрудняват.
Та точно това има значение при "по-свестните" и от 2та пола. Много му мислят, циклят негативни мисли и емоции, включително и за морал (не казвам, че моралът е лошо нещо), включително и за емпатия към другия, включително и "какво си мислят другите" (приятелки, роднини и тн), и това затруднява "случването", а и "продължаването" на отношенията". Също затруднява и дребните неща, как се движиш, как се усмихваш, как флиртуваш и тн.
Също, има и значение до колко на сериозно се взимаш. Свестните често се взимат прекалено на сериозно. А това води до горните негативни мисли.

# 412
За да гледаш деца и да се чувстваш добе, включително и да имаш детегледачка, защото аз лично съм искала да имам такава, поради факта, че не можех да се справям сама с децата, ти трябва мъж със стабилни доходи, не фриилансъри или такива със заплата около минималната за страната.
Не е е невъзможно да си гледаш децата и без мъж или с такъв с ниски доходи или с такъв, който няма доходи, но просто трябва да си комбайнерка.
Аз лично искам деца и не ми пречи да съм комбайнерка. Така съветвам и хората около мен.

# 413
Толкова много хора познавам, които са създали семейство над 32, че темата ми се вижда някаква шега. В смисъл авторката преувеличава „проблема”.

# 414
  • София
Не е проблемът само създаването на семейство.
Проблемът е, че като си бил емигрант 10г си напълно откъснат от всичко и всички. Нямаш среда.
Едно е да имаш 100 приятели, да срещаш непрекъснато нови хора.
Второ е да имаш връзка и да си на 32.
Съвсем трето е да нямаш ни връзка, ни контакти и да си паднал от Марс (в случая от Лондон).

32г не е голяма възраст. Но лежерни препоръки, че "има много време" не мисля, че са добра идея.
Време за какво? То не е само "от вратата за краката" и да правим бебета. Понякога и така става, но .. доста рядко. В повечето случаи има някакъв процес. И докато се усетиш, минали още 5г. И тогава вече си на 37.

# 415
Andariel, последна грижа ми е уязвяването на нарчистичната ти душица, дори и не съм гледа кой ги пуска тия неадекватни коментари. Колкото и дипломи да имаш, аргументите ти по темата са като на махленска клюкарка.
Толкова много хора познавам, които са създали семейство над 32, че темата ми се вижда някаква шега. В смисъл авторката преувеличава „проблема”.
На мен ми се струва, че просто няма търпение. Ако правилно си спомням, се е върнала преди няколко месеца, необходимо е технологично време, за да се адаптира.

# 416
  • France
И аз така мисля.

# 417
Скрит текст:
Жените, които успяват да се оженят за мъже, които серийно са съжителствали дълго с жени без да се оженят (повечето мъже в Англия и България) са тези, които от самото начало поставят срокове и ако до срока не се получи развитие и предложение, просто късат.

Това обяснява защо бръмчалките и разпоретините имат по-лек живот на брачния пазар и се женят по-лесно от сериозно, морално момиче.
Те просто са по-хитри и знаят с какво могат да задържат дълготрайния интерес на някой мъж (без непременно той да е лесен за водене за носа). Защо? Защото също така дълготрайно му предоставят сравнително същите изживявания, както и в началото. Поради това и много от тях правят всичко възможно да са във форма и преди, и след раждането и мъжът да получава подобаващо внимание дори в присъствието на тяхното дете. А също и да има редовен полов живот, защото е обществена тайна, че това е много важно за много от мъжете. Почти изключено е такъв тип жена да се отпусне и да заприлича на нищо, тъй като много добре знае колко много това се отразява и на нейното самочувствие, и на желанието на мъжа до нея. Което не изключва важността на ума и готиното поведение на една жена, но само те не са в състояние да заместят липсата на женствено излъчване и онази тръпка, която е създала у мъжа усещането за желание в началото на познанството им.

От друга страна, много от така наречените "морални момичета" (всъщност жени) твърде много се вглъбяват в това да намерят татко на бъдещето си дете и по-малко мислят за личното си щастие като жени във връзка с мъж. Няма го това необременено наслаждаване на живота като двойка, а случи ли се да се прибърза с правенето на дете, понякога може от недостатъчно време за опознаване да се окажат с неподходящ човек до себе си. Тези по-бързащи за дете жени рязко променят отношението си към мъжа след известно време, особено когато родят и детето стане на възраст да е в ясли или на училище. Те поставят мъжа на по-задно място по твърде очебиен начин и правят грешката той редовно да чува "За теб не може", "За теб не остана", "Нямам време за теб" или "Детето е по-важно". А тези реплики не звучат кой знае колко добре в ушите на никой мъж; както и никоя жена не би ликувала мъж да ѝ казва редовно, че за него има по-важни неща от нея самата. А всъщност грижите и за детето (което е отговорност и на таткото), и вниманието към мъжа могат да се съчетаят.
 Много от тези "морални момичета" не правят и необходимото да поддържат фигурата си в дългосрочен план (дори и да нямат дете все още) и това също оказва влияние над начина, по който се чувства мъжът до нея. Те си казват "Той ще ме обича всякак" и ако си позволяват да се отпуснат поради такива самоуспокоения, обикновено след това нещата се влошават и за двамата.
Чудесен коментар, сега и ще добавя моите стотинки.
Не е идеята "фалшиво" да се поддържа интерес, бидейки друг, с маска (така, де, контекстът е друг, няма общо с Ковид Mask), а да си себе си, защото колкото и да е обиграна, след месец, два, шест, дори вече ако решим да "задълбаваме", промени ли нещо в себе си, отношението, което е декларирала в началото, всичко ще приключи, защото аз не се променям.

С Андариел с много неща не съм съгласен.
И жените са преходни, във връзка с горния ми коментар.
Променили се, дотук съм.
Под "промяна", нямам предвид само физическа, а и емоционална, сексуална, цялостно отношение.
Аз от домакиня и "втора майка" нямам нужда, напротив - от нея ще се иска да си гледа здравето, да се занимава с ангажиментите, които е имала преди връзката ни, работа, хоби, но връзката става приоритет, другото така и така си върви, да хубавее, и да се наслаждава на истинска и стойностна връзка.

Какво означава "по-делово"?
Ако ми се вясне на първа, втора среща, и ми заяви - всичките ми приятелки са с деца, само аз нямам, и почне да ми пририртва, няма да стане.
Това е процес, който съм описал в първия си пост в темата.
Дете се пожелава от двама зрели индивиди, обичащи се, искащи да са заедно и да имат дълга връзка, да са заедно, като семейство. А не, че "трябва да роди". Аз от "сделка" нямам нужда.

Отлични са на Танграта постовете, няма да цитирам.

С последния си пост, Авторката много лутаща и несигурна ми звучи.
Изобщо не се влияй кой, какво казал. Тук се бистри, да много хора се познават, някои са от 2-3-5 г., други от 10-15 г. във форума. Това съм го казвал на много новодошли и прибързващи.
Спри да плащаш "данък обществено мнение", чети, информирай се, анализирай, опознавай.
Не на последно място - без общуване и социална интеракция постоянна, няма да стане.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 11:29 от FragranceFanatic

# 418
Скоростно се регистрирай във всички възможни групи и сайтове за запознанства, спиид деитинг.... и почвай да търсиш, защото с времето става все по-трудно да си намериш мъж - все по-малко мъже ще те харесват и ти все по-малко мъже ще харесваш. Трудно е МНОГО търсенето и намирането на половинка (освен ако не ти се случи от самосебе си), но ако наистина ти е важно трябва да действаш. Тук никой не може да ти помогне - на теб ти трябва мъж, а не успокоения, че си млада, че ще се случи когато му дойде времето и т.н. Вземи в живота си в ръце и не питай околните.

# 419
Зависи какво иска, време има винаги. Ако е концентрирана и е фикс идея създаване на семейство и деца, ами може би на 32 би следвало да е по-зряла, организирана и с афинитет към сериозни връзки и мъже с подобни интереси на нейните. Ако е от типа "умна и красива", тогава и 35 ще са ѝ ранни за деца и семейство. Там ще ѝ е по-важна кариера, среда, публична изява, комуникации.
Авторката ми се струва плаха, скромно момиче, което сякаш досега е спало и една хубава сутрин се е събудила на 32 и е видяла, че всички около нея имат семейства и деца, а тя е на 32. Ами, това не става така от днес за утре, а е процес. Който ти или си проспал, или доброволно си избрал да следваш определено поведение.

Авторке, по-смело в живота. Свястно момиче/жена не означава залюпена, а по-скоро целенасочена и знаеща какво иска. За да си изясниш кое точно искаш за себе си, общувай с повече хора. През общуването с различните хора, ще намериш кое е добро за теб, какво/кого харесваш.

И аз казах по-напред или в другата тема, че мъжете са много по-толерантни към външност/качества на жената. Нямат такива високи прагове на критериите. Приемат и са ок с това, което имат насреща. В тази връзка съм напълно съгласна с мнението на Танграта. 

Общи условия

Активация на акаунт