Чувствам се като стара мома

• 25 618
  • 857
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Кой знае, може да ги сгодим двамата млади тук - имаме си авторка, вече си имаме и кандидат за запознанство.
Кой това?  Да нямате мен предвид? Аз не се запознавам по форуми, това от 20г насам. А и не съм млад Simple Smile
Но виж, писането е забавно Simple Smile

# 391
  • София
Не, май не беше ти, беше с друг ник младежът.
Мда, тук само лелки и чичковци се събрахме - поне да сгодим младите!

# 392
Да пише, ще измислим нещо.
Но без активно участие, за да я видя горе-долу, няма да стане.
Аз не търся и не пиша ЛС.
Вкл. и модераторите са ме "подстрекавали" и кандардисвали да не е "в темите".
Нещо много потребителки са се объркали.
Писал съм на изключително малко през всичките тези години, и то защото е имало нещо за казване.
Изключително рядко.
Това по темата.

# 393
  • Paris, France
Кой знае, може да ги сгодим двамата млади тук - имаме си авторка, вече си имаме и кандидат за запознанство.
Офф и за протокола - имало ли е вече бг-мамска сватба? Да знаят момите има ли смисъл да дращят тук или да търсят другаде и да идват направо в бременност, кърмене и пюретата като надуят корема?

# 394
  • София
не знам, и аз се опитах да се сетя по повод тази тема, ама нямам спомени, поне не съм чула. Може да пазят тайна.

# 395
  • Пловдив
Жените, които успяват да се оженят за мъже, които серийно са съжителствали дълго с жени без да се оженят (повечето мъже в Англия и България) са тези, които от самото начало поставят срокове и ако до срока не се получи развитие и предложение, просто късат.

Това обяснява защо бръмчалките и разпоретините имат по-лек живот на брачния пазар и се женят по-лесно от сериозно, морално момиче.
Те просто са по-хитри и знаят с какво могат да задържат дълготрайния интерес на някой мъж (без непременно той да е лесен за водене за носа). Защо? Защото също така дълготрайно му предоставят сравнително същите изживявания, както и в началото. Поради това и много от тях правят всичко възможно да са във форма и преди, и след раждането и мъжът да получава подобаващо внимание дори в присъствието на тяхното дете. А също и да има редовен полов живот, защото е обществена тайна, че това е много важно за много от мъжете. Почти изключено е такъв тип жена да се отпусне и да заприлича на нищо, тъй като много добре знае колко много това се отразява и на нейното самочувствие, и на желанието на мъжа до нея. Което не изключва важността на ума и готиното поведение на една жена, но само те не са в състояние да заместят липсата на женствено излъчване и онази тръпка, която е създала у мъжа усещането за желание в началото на познанството им.

От друга страна, много от така наречените "морални момичета" (всъщност жени) твърде много се вглъбяват в това да намерят татко на бъдещето си дете и по-малко мислят за личното си щастие като жени във връзка с мъж. Няма го това необременено наслаждаване на живота като двойка, а случи ли се да се прибърза с правенето на дете, понякога може от недостатъчно време за опознаване да се окажат с неподходящ човек до себе си. Тези по-бързащи за дете жени рязко променят отношението си към мъжа след известно време, особено когато родят и детето стане на възраст да е в ясли или на училище. Те поставят мъжа на по-задно място по твърде очебиен начин и правят грешката той редовно да чува "За теб не може", "За теб не остана", "Нямам време за теб" или "Детето е по-важно". А тези реплики не звучат кой знае колко добре в ушите на никой мъж; както и никоя жена не би ликувала мъж да ѝ казва редовно, че за него има по-важни неща от нея самата. А всъщност грижите и за детето (което е отговорност и на таткото), и вниманието към мъжа могат да се съчетаят.
 Много от тези "морални момичета" не правят и необходимото да поддържат фигурата си в дългосрочен план (дори и да нямат дете все още) и това също оказва влияние над начина, по който се чувства мъжът до нея. Те си казват "Той ще ме обича всякак" и ако си позволяват да се отпуснат поради такива самоуспокоения, обикновено след това нещата се влошават и за двамата.

# 396
  • София
тогава мъжете от какво се оплакват, че жените им били неверни и гледали само парите и благинките? Те сами си ги избират такива, защото мислят само за удоволствията, а не за това какво следва в ежедневието, особено пък, когато се появявят децата.
И, да, детето винаги е по-важно, най-малкото защото жената го ражда и на практика това е най-близкият й човек. Мъжете са преходни - днес ги има, утре ги няма. А и мъжете искат да се изживяват често като първото дете на жената и стават много ревниви, когато се появи реалното дете. Направо не могат да го понесат.

# 397
Анди, аз също не ги разбирам нито мъжете, нито жените. Искаш дете, намираш мъж, който харесваш и му казваш: на 32 г съм и искам дете. Разбирам, че не си готов, но ти давам 6 м, една година да решиш. Когато изтече срокът или малко преди това почваш да търсиш друг. Ми честно не мога да разбера да стоиш години в някаква връзка без развитие, тоест без дете, разбира се ако искаш такова.
Сега аз в тия любови, сродна душа, да чакаш теб да те поискат, да се борят за теб със зъби и нокти не съм го преживяла и за това и не го вярвам и разбирам.
Аз срещнах мъжа ми, аз го свалях, после той уж много се влюби, аз получих предложение за работа в чужбина и заминах, той рева по летищата. Аз не бях съвсем сигурна какво точно исках, ама къде под натиск, къде от несигурност се навих на брак и в крайна сметка се върнах. Факт е обаче, че ако нямахме дете, три години по-късно се появи възможност за Дубай и щях да си стегна багажа, тоя път с еднопосочен билет.
Към днешна дата не го мисля какво е щяло да стане ако живота се е развил по друг начин. Гледам само напред.

# 398
  • София
така си е, на 32 по-делово по въпроса. Големите романтики и чакане са за 23-годишните - те време имат, заникъде не бързат, искат да се изучат, да поживеят, да си намерят работа, да станат самостоятелни. Ако един мъж протака и все не му е време за деца, значи не иска деца точно от тази жена и всичко го устройва, най-често да е първото дете на жената и да получава всичко без обвързване. Затова казвам, че жените сме често големи будали.

# 399
  • София
тогава мъжете от какво се оплакват, че жените им били неверни и гледали само парите и благинките? Те сами си ги избират такива, защото мислят само за удоволствията, а не за това какво следва в ежедневието, особено пък, когато се появявят децата.
И, да, детето винаги е по-важно, най-малкото защото жената го ражда и на практика това е най-близкият й човек. Мъжете са преходни - днес ги има, утре ги няма. А и мъжете искат да се изживяват често като първото дете на жената и стават много ревниви, когато се появи реалното дете. Направо не могат да го понесат.
Напротив! Гледаме да съчетаем някаква златна среда. Монахиня не ни трябва, нито другата крайност. Манекенка и модел също не ни трябва, но и другата крайност не ни трябва.
Докато жените са доста по-малко склонни на компромис и среда. Ако не е истински мъж, мускулест, треньор, шеф, богаташ, висок 2метра, шегаджия, разказвач, то непременно остава да е смотан, не-мъж, разплут на дивана, селянин-работник, висок 1.50, темерут и мълчалив. Че и безчувствен.
И забележи, че не най-готините, красиви и успели жени имат точно такива изисквания, а всички, независимо те къде са, кои са, какво предлагат, кои са им интересите, професията, тренировките, външния вид и хумора.
Каза се , дали в тая тема или друга, че всеки се цели в повече, от това, което заслужава и е той/тя.
Но май мъжете са доста по-склонни на компромис. И се примиряват по-философски с по-малкото. Дори и от тяхното ниво.
Simple Smile
Анди, аз също не ги разбирам нито мъжете, нито жените. Искаш дете, намираш мъж, който харесваш и му казваш: на 32 г съм и искам дете. Разбирам, че не си готов, но ти давам 6 м, една година да решиш. Когато изтече срокът или малко преди това почваш да търсиш друг. Ми честно не мога да разбера да стоиш години в някаква връзка без развитие, тоест без дете, разбира се ако искаш такова.
Съгласен, но забрави да кажеш, че и той я харесва. Иначе какви деца ще прави?

# 400
  • София
Да, бе, златната среда търсят - по-скоро търсят като в онази реклама "искам всичко". Не съм забелязала мъжете да са склонни на компромиси повече от жените. По0скоро обратното - всеки индивид от мъжки пол, независимо от личните си качества си мисли, че трябва да има всичко, друг въпрос е коя ще му върже. Иска компилация от майка и любовница. Между другото, много повече са мъжете, лежащи на дивана трайно безработни, все чакащи подходящата платена работа, докато жените правят компромиси, защото имат деца да хранят.
не го приемай като някаква атака срещу теб самия, тук си говорим обобщено.

# 401
Тангра, смятам, че като си във връзка, каквото и да значи това, включително и да спите заедно, то се харесвате взаимно. Чак пък да спиш с индивид, когото не харесваш, не мога да си го представя.

# 402
  • София
Не го приемам лично, но не съм съгласен.
Малко или много, за междуличностните отношения важат скачените съдове. Както при пазарите.
Ако масово мъжете са безработни, без никакви качества, то тия със 7 от 10 искани качества трябва да са ценени като злато. Да, ама не Simple Smile
Докато ако една жена има 7 от 10, ехее, ще обере цялото внимание на света.

Друго, което не проумявам (вече много години), защо жените се фокусирате толкова на това какво един мъж си мисли, че заслужава и на поведението му (доста често фалшиво), а не на реалните му качества.
Известен е лафа, "Никой не може да ти даде това, което мога да ти обещая!".

# 403
  • София
Къде писах за масово безработни? Прочети какво точно съм написала.
Между другото, много повече са мъжете, лежащи на дивана трайно безработни, все чакащи подходящата платена работа, докато жените правят компромиси, защото имат деца да хранят.

къде видя "масово безработни". Да обяснявам ли смисловата разлика между "масово" и "много повече"? Много повече са трайно безработните мъже в сравнение с трайно безработните жени.

# 404
  • София
Е, нямам такива статистики ...
Може и така да е.
Да не е статистиката на база на извадка от някоя тема, в която се оплакват от безработни мъже.
Не обвинявам, просто умувам за варианти.
Все пак, напоследък сме със страшно ниска безработица. Особено в София. Няколко %.
Аз лично в моето обкръжение нямам безработни.

Имай предвид, че за такъв извод някъде би трябвало да има статистика на безработните по пол и по семейно положение. Някак си мисля, че дори да има някакви мъже берзработни, то малка част от тях са семейни и гледат деца. Но наистина интересно дали има такава статистика.

Общи условия

Активация на акаунт