НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 136

• 37 734
  • 781
  •   1
Отговори
# 75
Джемма, Буболина, чета, че на вашата възраст 50-51 е почти невъзможно да се свалят кг или ще изглежда грозно. Не го казвайте това. Аз съм на 53 и свалих 30 кг (отне ми години), не с този режим, всъщност без режим, само контролиране на количества. Не изглежда грозно, когато се свалят плавно. Изглежда дори прекрасно - естетически и физически. Така че това е мит и предразсъдък, че в пре-и менопауза не можело да се сваля. С воля, мотивация и дисциплина, може.

# 76
Сигурният начин да си останеш с пристрастеността към сладкиши и печива. Това, че не вдига КЗ и инсулин, не значи, че е добре или полезно да се консумира.
За да е успешен един режим, човек трябва да си промени отношението и връзката си с храните и да преустанови старите навици. Това е моето виждане и не само по въпроса.

# 77
Аз, докато видя..., да това е ФБ групата за рецепти.
На мен ми е леко странно как постоянно се опитват да заместят тортите, пастите, тестените...с подобни, но режимни такива.Не го разбирам това, от една страна, от друга-явно им харесва на хората, щом им върши работа-супер.
Чак постоянно да се опитват да заместват - едва ли. Но пък особено хора дето сега започват и им липсват тези неща, те си се радват да намират алтернативи и ги споделят там. Другото е че тези пък които са свикнали с режима, споделят само каквото им се стори по-интересно, а не тривиални неща. На варени яйца или поредното парче месо с малко краставица отстрани какво да му публикува човек? Поне за повечето постове там май си важи това и изобщо не означава че тези хора все това ядат.
Няма да забравя когато аз се присъединих там, преди може би две години. Точно тогава всичко живо там изпробваше таханов хляб, пълно беше със снимки на хлябове и филии за известно време. Ама всеки втори пост. Викам си Божкее, къде попаднах?? На тия тука само хляб им се привижда! Grinning Но премина и това, а пък групичката там си е много стойностна и с приятна атмосфера.

# 78
Ааа, natka, интересни рецепти има определено. Даже днес палачинката с яйцата и крема сиренето пробвах.
Просто, не разбирам защо се опитват пак да се хранят с подобни неща, като преди-хляб, торти....Аз си мислех, че идеята е да свикнеш без тях, с този режим. Но...нито съдя, нито критикувам, всеки, както е щастлив.
 Радвам се, че има хора, които пробват различни рецепти и ги споделят.Така, такива като мен могат да научат нещо ново😁

# 79
Ами някои свикват по-лесно, други по-трудно, който както може. Има и такива които за себе си са свикнали, но правят за семействата си по нещо и нямат желание да ги хранят със стандартните варианти на сладкиши и прочие. Като им се яде и не им пречи на целите и здравето, нека ядат, какво толкова... Има хора дето само това ги спасява да не се чувстват ограничени, знаят че имат вариант ако им се прииска.
Аз самата не търся такива неща, понеже сладкото никога не ми е било слабост. На мен ми липсват ориз, картофи, тестени (солени), бира. Тях трудно ще ги заместя и обикновено не се и опитвам. То пък сякаш няма достатъчно други вкусни неща на тоя свят, не съм останала гладна и жадна я.
Ако толкова ми се прияде/припие, когато излизам с приятели използвам повода да си поръчам нещо извън режима, изяждам една порция за в момента и приключвам въпроса. Вкъщи такива неща не се готвят, аз ако сготвя ще го ям няколко пъти подред и това не ме устройва.
Ако съм на гости обикновено също ям каквото и останалите и не го правя на въпрос. За мен би било неуважително спрямо домакините и труда им, а пък и няма да ме събори като не е често.

# 80
Не виждам нищо лошо в това някой да яде нещо режимно което напомня/имитира вгх вариантите...щом това му ми помага да спазва режима. Естествено, не и ако от сутрин до вечер само това яде. Но да не забравяме, че е и много удобно да си вземеш за навън режимен хляб/гофрета...
На мен ми беше по-лесно да свикна като знам, че има алтернативи. Правих известно време "ленен хляб". От един момент нататък обаче вече нямах желание, а и мързелът надделя. Laughing В смисъл, че сега по-скоро пропускам закуската, отколкото да мажа нещо върху режимен хляб...някой път ще направя, но отлагам за момент когато ще ми се занимава Wink

# 81
Не се заменя нищо, просто нямат нови имена и за това пиша "мекици" и почти всичките тези неща са си най-обикновени омлети. И не слагаме мед на тях.
Тъпо е постоянни да се публикуват пържоли или кюфтета, набляга се на нещо различно.
На никой не му липсват торти и баници, но много често цялото семейство е на това хранене и има поводи/празници (о, как си позволяваме  да имаме поводи) и се търси алтернатива.
И в крайна сметка сме от много години на това хранене, имаме навици и живота ни е спокоен. Нямаме намерение да се превръщаме в секта и с ужас да гледаме морковчето в нечия чиния.
А да, щели сме да объркаме новите. Новите, които искат намират своя начин на хранене. Има предостатъчно информация вече.
И още: за повечето не е режим, такова ни е храненето. За които са на "режим" нямам идеи.

# 82
За закуската определено съм облагодетелствана - никога не съм го уважавала това хранене, като малка ме натискаха да ям че трябвало ама сега няма кой и ми е добре Grinning А това с типичните за закуска храни винаги ми е било странно. Е що пък трябва да са задължително филии/макарони/мюсли и каквото се сетят хората?  Щом нещо става за обяд или вечеря, значи е ядливо и става и за закуска, те ще ми кажат че нямало какво друго да се яде.
За разнасяне наистина е по-лесно сандвич от режимен хляб, ама и това ми е по-скоро колкото да разнообразя чат-пат обяда за работа. Предимно си слагам в кутия каквото бих яла и вкъщи, най-много да спестя чесъна, ако е нещо с чесън. Ама това съм аз, има пък други хора дето супер се радват че е измислено 90-секундното хлебче, че да могат да закусват лесно и бързо всеки ден. Това му харесвам на нашия режим - всеки го кара както му допада и пак се получава.

# 83
Моля, припомнете ми рецептата за 90-секундното хлебче! Simple Smile С неговите пропорции стават и много хубави кексчета/понички за детето (но за нея слагам микс от обикновено и кокосово брашно). Аз си правех по едно време режимни мъфинчета по същата рецепта като добавях и нарязана шунка и кашкавал, маково семе/сусам и се получаваха много добре...

# 84
Бе може и да е удобно, ама аз навън храна не нося. Сега, ако съм на работа в офис, има един куп други неща които човек може да си носи, че и по-малко време ще отнемат за приготвянето.
Иначе тия печива са разнообразие и може би необходимост особено в началото за някои хора, ама честно казано, на мен нито едно, от които съм пробвала, не ми харесва.  И да, няма лошо, щом са от помощ за премиванаве в новия режим, но са нож с две остриета и трябва да се ползват като патерица, а не като заместител.

# 85
90-секундното хлебче мятам във форми за мъфини във фрайъра и си върша друго  (обикновено вечер). Когато са готови се самоизключват. Сутринта няма нужда да чакам да се охлаждат. Понякога ги правех когато ходех на изследване (след това се е случвало да огладнея)- там винаги минават по няколко часа, че хем не е до нас, хем се възползвам да посетя някои магазини Grinning

# 86
На мен много ми се иска да пробвам някое режимно печиво, но толкова ме мързи 😀

# 87
Не я знам рецептата,  Долче
Аз съм пристрастена към омлетите под форма на палачинки,гофрети,мекици и които " поддържат постоянно желанието ми за тестени неща" и ето вече 10 години не "мога да мина в новия режим".
Що ли се хабя

Последна редакция: нд, 20 сеп 2020, 09:01 от tania6

# 88
  • София
https://youtu.be/uysDM_92iUo Ето Долче,мисля че е това.

# 89
  • Балчик
Аз, докато видя..., да това е ФБ групата за рецепти.
На мен ми е леко странно как постоянно се опитват да заместят тортите, пастите, тестените...с подобни, но режимни такива.Не го разбирам това, от една страна, от друга-явно им харесва на хората, щом им върши работа-супер.
И аз така, изобщо не искам да имам нищо подобно е менюто си. Единствените десерти, които ям отвреме на време са боровинки и крем маскарпоне с разтопен шоколад 80-90% какао.

Днес имам минус 700 гр, 75,2 кг съм. КЗ 5,3, много ме зарадва глюкомерът. Кръвно118/78 пусл 68. Чувствам се прекрасно и след малко, пълна с енергия, ще използвам почивния денза домашно чистене. Simple Smile

pepa57, не, не да се свали изобщо. Аз казах, че бързото сваляне бързо ще ме сбръчка на тия години. Вчера дадох снимка, там, където съм с червеното сако съм 75 кг. Предишният път, когато бях свалила до 68 кг, накрая ми казваха, стига толкова, не изглеждаш добре. А при 70-72 кг ми правеха комплименти същите хора. Това при ръст 165 см. Така че, и сега целта ми е 69-68 кг,  но до Коледа. А, по принцип с каквато и да е диета свалям много бързо. Предишният път на този режим за 7 месеца свалих 26 кг.

Но пък и обратното важи. Склонна съм към депресии, при проблеми и също толкова бързо наддавам. Това ми е трето отслабване с по 20-25 кг
 Знам, ужасен стрес за организма! Но личните проблеми ме изкарват извън пътя.

Последна редакция: нд, 20 сеп 2020, 09:23 от Джемма

Общи условия

Активация на акаунт