НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 136

• 37 699
  • 781
  •   1
Отговори
# 60
Таня, какви са тези моцарелени питки? Blush
Сардини и дребни консервирани риби нарочно избирам с костите и кожата, хем са по-евтини, хем ги считам и за по-полезни така. Но аз обичам риба и няма нужда да я ям със зор. Варена/печена тиква никога не съм харесвала например- някои близки пък обожават. Аз харесвам тиква на крем супи, в някой сладкиш (щрудел, крем карамел с тиква, кекс) донякъде...Но принципно ми е вкусна в солен вариант и ако може да е тип цигулка...

# 61
Долче, права си, има период на "промиване на мозъка" пък ако си чрувоугодник хич не е лесно. Съчувствам искренно на тези които се чувстват добре с храна която не обичат.

Аз мразя да готвя, винаги съм мразела, дори сега да кажеш готвене това което приготвям е силно казано - мятам в тавата и във фурната. Много рядко правя "манджи" и все са такива които сами се готвят в общи линии - яхнии или друсан кебап най-вече.

# 62
На мен никак не ми е трудно. Понякога включвам котлона, без изобщо да знам какво ще правя точно... Задушавам лук, чесън и почвам да изравям разни неща от хладилника - домати, чушки, гъби, яйца, кайма, пилешки филенца, сметана, броколи.... Съчетавам, импровизирам...и накрая излиза нещо вкусно и различно.

# 63
Моцарелени питки
200 г настъргана (зряла) моцарела
2 яйца
2 лъжици кокосово (бадемово,от сусам или лен) брашно.
Меси се "тесто", прават се топки и се пекат на хартия около 15 минути на 200°С
Да се наблюдават.
Слагала съм снимка в темата със снимките (хранителния дневник).
Всичко правя на крем супа и изглежда отлично, не си играя със застройки. Чушка придава страхотен вкус. Някоя и друга гъба. Тиквички, алабаш, праз, целина, глава целина, разни репи, спанак...Само 2-3 неща, де. Не всичко на веднъж. И карфиол става.
На мусаката отгоре слагам само яйца и настърган пармезан.

# 64
  • В полите на Пирин планина
Аз не слагам брашно в никакви манджи - за сгъстяване имам предвид.
Мляното месо за кюфтета сгъстявам с настърган кашкавал / пармезан. Винаги готвя нещо, което е режимно - моят вкус реално се промени и примерно към хляб просто не посягам, защото реално не обичам хляб, не ми се яде. Супа правя с много месо и зеленчук. Някой картоф в цяла тенджера не е болка за умиране - и аз си я ям. Фиде не слагам. Застройвам с яйце и кисело мляко. Опитвам се да привикна и домашните към това хранене, но умерено. Не се налагам, не дудна, правя и доста неща, които просто не ям - примерно пиле фрикасе е абсурд да хапна. Не го харесвам по принцип. Но си пека бутче отделно и си го ям със салата и готово.
Но аз обичам да готвя и вече отдавна ссвикнах да нагаждам домашната кухня към режима. Simple Smile

# 65
Здравейте.
Извинявам се, ако се повтарям, но понякога човек изпушва от многото инфо, та дали може линк към този хранителен дневник?
Благодарение на вас научих, че има ФБ кето група за рецепти, днес си правих обяда оттам-палачинки от 4 яйца с 1/2 крема сирене.Станаха по-добре от колкото си мислех, но...явно някаква асоциация със сладко прави моят мозък с тях, че ...после изядох 1 с.л.мед.Разтреперих се леко след като го изядох и получих сърцебиене....някой да е имал подобно преживяване?
Иначе...някак свикнах с режима и ...приемам го като постоянен начин на хранене, добре ми е, поне за сега...дано така продължи😁

# 66
Ако симптомите са се появили около час след яденето на меда, много вероятно е хипогликемия. Изобщо не е трябвало да го ядеш тоя мед.

# 67
Ако симптомите са се появили около час след яденето на меда, много вероятно е хипогликемия. Изобщо не е трябвало да го ядеш тоя мед.
Не, почти веднага, след като го изядох се случи.

Може така да се случва, ако от време на време хапвам сладко ли?

# 68
Ами не знам, на мен не ми се е случвало точно така, но при всички случаи значи, че не трябва да ядеш толкова сладко, особено мед. Той си е чиста захар.

# 69
Ами не знам, на мен не ми се е случвало точно така, но при всички звучаи значи, че не трябва да ядеш толкова сладко, особено мед. Той си е чиста захар.
Благодаря, ще отбягвам вече.

# 70
Силно вероятно е да е от меда.. Аз съм имала подобни симптоми които започват доста скоро след яденето на...каквото не е трябвало Grinning Мисля си, че е от бързото покачване на инсулина или КЗ...час след ядене вече съм се чувствала почти нормално. Откакто минах на режим обаче започнах да си давам сметка за тези усещания...
Таня, би ли се получило добре с кашкавал/гауда? Как мислиш?
Може ли линк към тази кето група?

# 71
Става, Долче.
Но тогава му казвам "паниран кашкавал или кюфте". Нали трябва разнообразие да има.
Ти за ФГ с рецептите ли питаш?
Ето тук е Хранителния дневник в снимки
https://m.bg-mamma.com/?topic=1032862.msg41392597#new

# 72
Таня, за фб групата питах, но благодаря и за другия линк! Hug Иначе...ако го метна в гофретника сигурно ще стане кашкавалена гофрета Thinking

# 73
Ето ФГ за рецепти. Мярнах в нея сутринта палачинки с 4 яйца и крема сирене.
https://m.facebook.com/groups/214621712291938?multi_permalinks=1 … 0&ref=m_notif
Трябва да станат в гофретника, но за него не трябва ли по-рядко "тесто"?
Аз утре ще метна в гофретника "мекиците" на Миленчето от ФГ, че с тигани не се разбирам. А и палачинките с яйца и крема сирене са супер в гофретника.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2020, 20:12 от tania6

# 74
Аз, докато видя..., да това е ФБ групата за рецепти.
На мен ми е леко странно как постоянно се опитват да заместят тортите, пастите, тестените...с подобни, но режимни такива.Не го разбирам това, от една страна, от друга-явно им харесва на хората, щом им върши работа-супер.

Общи условия

Активация на акаунт