Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 9

• 63 183
  • 790
  •   1
Отговори
# 555

Къщичката на смърфовете/там е живяло семейство джуджета/

Гьоврен-слънчевото село

# 556
На пръв поглед всичко изглежда поддържано и обещаващо.
Ние резервирахме апартамент с две стаи.С влизането забелязах, че всичко е потънало в прах. Завивките бяха с жълти петна и не бяха сложени в спалното бельо. Поизчистих с мокри кърпички и влязох да си взема душ. Банята е чиста, но няма душ кабина, параван или завеса и всичко се намокри. Няма дори моп за подсушаване. Водата се оттича бавно и е абсурд да се къпеш със силна струя. Ползвах кърпи, за да подсуша.
Леглата са от масивна дървесина и изглеждат в алпийски стил,  красиво, но като легнеш, при всяко движение скърцат, а матраците( тук е субективно, но е мое мнение) са изключително неудобни.
Мебелите са по- скоро за декорация, отколкото да изпълняват някаква функция.  Едно малко гардеробче в коридора, което е натъпкано със завивки, една табуретка, старинна ракла, която служи за маса, миндер потънал в праколяк и с петна , нощни масички( не шкафчета) и нещо като етажерка, на която няма рафтове. Това е обдавеждането на апартамента.
Подът скърца при всяка стъпка и се чува, дори когато съседите ходят. Терасите са с масички, но няма висок параван и по неволя се сприятеляваш с комшиите.
Стъклото на един от прозорците беше счупено и при един по- силен вятър става белята.
Нито един път не влязоха да изчистят или да изхвърлят боклука( едно малко кошче на терасата и едно в банята) или да сменят кърпите.

Дворът е поддържан, басейнът не се отоплява и по тази причина е почти неизползваем. Пейките  в градината на ресторанта са без облегалки и е доста неудобно да седиш повече от 15 минути. В менюто няма родопска кухня, с изключение на " пататник". Слагам го в кавички, защото към опитвала истински пататник на няколко места в Родопите, но тук беше приготвен като баница с картофи с готови фини кори.
Местоположението е вълшебно, но има много още какво да се желае от комплекса.
.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 15:43 от Biserka_a

# 557

Сърцето на Родопите 🙂❤️

# 558
  • Асеновград
На пръв поглед всичко изглежда поддържано и обещаващо.
Ние резервирахме апартамент с две стаи.С влизането забелязах, че всичко е потънало в прах. Завивките бяха с жълти петна и не бяха сложени в спалното бельо. Поизчистих с мокри кърпички и влязох да си взема душ. Банята е чиста, но няма душ кабина, параван или завеса и всичко се намокри. Няма дори моп за подсушаване. Водата се оттича бавно и е абсурд да се къпеш със силна струя. Ползвах кърпи, за да подсуша.
Леглата са от масивна дървесина и изглеждат в алпийски стил,  красиво, но като легнеш, при всяко движение скърцат, а матраците( тук е субективно, но е мое мнение) са изключително неудобни.
Мебелите са по- скоро за декорация, отколкото да изпълняват някаква функция.  Едно малко гардеробче в коридора, което е натъпкано със завивки, една табуретка, старинна ракла, която служи за маса, миндер потънал в праколяк и с петна , нощни масички( не шкафчета) и нещо като етажерка, на която няма рафтове. Това е обдавеждането на апартамента.
Подът скърца при всяка стъпка и се чува, дори когато съседите ходят. Терасите са с масички, но няма висок параван и по неволя се сприятеляваш с комшиите.
Стъклото на един от прозорците беше счупено и при един по- силен вятър става белята.
Нито един път не влязоха да изчистят или да изхвърлят боклука( едно малко кошче на терасата и едно в банята) или да сменят кърпите.

Дворът е поддържан, басейнът не се отоплява и по тази причина е почти неизползваем. Пейките  в градината на ресторанта са без облегалки и е доста неудобно да седиш повече от 15 минути. В менюто няма родопска кухня, с изключение на " пататник". Слагам го в кавички, защото към опитвала истински пататник на няколко места в Родопите, но тук беше приготвен като баница с картофи с готови фини кори.
Местоположението е вълшебно, но има много още какво да се желае от комплекса.
.
Стари времена имат нов собственик и сега се казват Родопски легенди. Аз се обърках в предния пост. В старите къщи съм отсядала много отдавна, когато тепърва комплекса прохождаше, и  нямаше басейн и триетажна хотелска част.

# 559
Много мразя гардероби, наблъскани със завивки и възглавници, бани с неудобни сифони и бутафорни етажерки и нощни шкафчета. Защо не ползват специалисти като тръгват да правят бизнес?

# 560
Допускам, че не са искали да влизат в преразход, но от друга страна с това, което предлагат няма да генерират печалба, а по- скоро ще губят клиенти.
Когато съм в Родопите последното нещо, което търся е лукс. В същото време достатъчно уважавам себе си и семейството си , за да преглътна лош сън( такива скърцащи легла досега не бях виждала), мръсотия и дрехите ми да стоят в пътната чанта, защото няма къде да ги сложа. Поне можеха да изчистят, настанихме се в указаното време, така че колкото и да ми се иска, не мога да намеря оправдание за мързела или за липсата на персонал. Като правиш нещо , го прави както трябва или въобще не се захващай
Но пък Белинташ беше много вълнуващо преживяване.🙂

# 561
Допускам, че не са искали да влизат в преразход, но от друга страна с това, което предлагат няма да генерират печалба, а по- скоро ще губят клиенти.
Когато съм в Родопите последното нещо, което търся е лукс. В същото време достатъчно уважавам себе си и семейството си , за да преглътна лош сън( такива скърцащи легла досега не бях виждала), мръсотия и дрехите ми да стоят в пътната чанта, защото няма къде да ги сложа. Поне можеха да изчистят, настанихме се в указаното време, така че колкото и да ми се иска, не мога да намеря оправдание за мързела или за липсата на персонал. Като правиш нещо , го прави както трябва или въобще не се захващай

Последно това за Старите къщи, Стари времена или Родопски легенди се отнася, че се обърках...

# 562
  • Асеновград

Последно това за Старите къщи, Стари времена или Родопски легенди се отнася, че се обърках...
Отзива е за Старите къщи.
Стари времена -първото, най стария комплекс, в момента се нарича Родопски легенди.
Останали са Стари времена 3 като име.

# 563
Отзивът е за " Старите къщи" с. Врата.

# 564
  • София
Интересно, отзивите в Гугъл са подобни преди две-три години. Последните са все 5/5, много доволни. Как го правят, има ли начин за премахване на отрицателни отзиви? Или понякога е добре, понякога не?

Малко се замислих, защото и аз резервирах по мнения в Букинг и Гугъл, уж топ, ама да не се изненадаме и ние...

# 565
В Букинг са по- риалистични отзивите, защото трябва да си направил резервация чрез тях, да да можеш да оставиш отзив. В Гугъл всеки може да пише😉

# 566
  • софия
Никъде не намирам актуална информация за пътя към Кръстова гора...ако продължава да е в ремонт, поне в неделя е целодневно отворен, нали?

# 567
Никъде не намирам актуална информация за пътя към Кръстова гора...ако продължава да е в ремонт, поне в неделя е целодневно отворен, нали?
Кръстова гора е толкова комерсално и пренаселено място, че изобщо не заслужава да бъде посетено (поне от мене отново). Преди 15 години имаше само една нова църква, която не изглеждаше като храм. Както каза половинката - това храм ли е или кръчма? Много по-хубаво е параклисчето над село Борово по пътя към Кръстова гора.
Няколко години след това беше вече кошмар. Първо трудно намерихме място на паркинга, от църквата на горе настроени една камара "параклиси". Няма как да се разминеш с хора. Е, старият малък храм беше добър и запалиме там свещички. Най-хубавото от всичко бяха едни красиви нацъфтели цветя.
За съжаление много от известните манастири и други места за поклонение са тотално комерсиализирани. Като почнем от Бачковския и минем през Троянския, Гложенския (за него имам ужасни спомени, дори не влезнахме във вътрешния двор, защото в мъжкия манастир една тьотка ме нарече антихрист, младият игумен се хилеше напушен с трева) и куп други. От по-известните манастири само Роженският си е запазил чара и никой не се старае да съдере по няколко кожи от хората.
В Западните Родопи е пълно с чаровни малки параклисчета, където всеки може да влезне, да запали свещ и да се помоли.
А, и в Кръстова гора не усетих никаква енергия. А съм усещала на три места, обитавани от траките - Белинташ, Щутград и платото между Ковил и Джанка в Източните Родопи (тази енергия ме спаси и освести след като бях почти припаднала от топлинен удар на Шейтан дере).
Като написах Щутград - толкова много има изписано в темите за тази планина и какво заслужава да се види, а никой не споменава това уникално място, което е съвсем близо до Пловдив. А близко до него е Ситовския надпис, за който също никой не пише, а ние за съжаление не успяхме да видим.
За да ви зарибя, пускам линк към отдавна зарязан мой блог с описание на ходенето ни до Щутград.
https://beautybg.info/%D0%9D%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%81 … D1%80%D0%B0%D0%B4

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 21:18 от Недоволна

# 568
За Букинг съвсем наскоро разбрах, че има нелоялни собственици. Правят фалшиви профили, от които резервират една нощувка, след това плащат на букинг комисионната и си пишат отличен отзив. Затова е добре да се търсят места с много отзиви и да се гледа тези със суперлативите да са за повече от една нощувка.

# 569
Gigi- gaga, може и да има нещо вярно в това, защото бях резервирала апартамент с оценка 10 в Букинг, а реално не беше за 10. Сега ще прегледам отзивите за колко нощувки са. Усъмних се, как никой не беше писал за недостатъците, а само суперлативи за апартамента и за собственичката.

Недоволна, приказно място си показала! Благодаря!  Ще се посещава, това е ясно!Усещанията ни за гората в Белинташ се препокриват 🙂

Общи условия

Активация на акаунт