Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 9

• 62 571
  • 790
  •   1
Отговори
# 165
Ние миналата година бяхме в Моби дик. Мноооого ни хареса. Собственикът изключително любезен, храната вкусна, местоположението страхотно!

# 166
  • Панагюрище
Ето ме да дам отзиви, както обещах😊
Бяхме в околностите на Белинташ за два дни.
Отседнахме в къща за гости "Семана" в местност Кабата, село Врата
Местоположението на "Семана" е в подножието на Белинташ, Караджов камък и Кръстова гора, трите върха, опорни точки, които според легендите крепят България
Гледките са невероятни, подходящо е местото за отправна точка за маршрут, който да включи и трите места, поне местните така разказаха, че по билата се стига и до трите места
Ние ходихме само до Белинташ, защото нямаме физическа подготовка
Пътят до там се минава леко
Гледката, която се открива от върха не може ното да се хване на снимка, нито да се опише с думи, трябва да се види и усети магията на това митично място
Иначе в Къща за гости Семана е чисто и много удобно. Има всички условия, дворче, потънало в зеленина, външно барбекю, в къщичките оборудвани кухни с всички необходими съдове и уреди за приготвяне на храна
Дори подправки😊
Ние не готвихме. Хранихме се в "Кабата" - вкусно и не скъпо, ресторанта е разположен на панорамна тераса, до него има басейн.
На втория ден посетихме пещерата Добростански бисери
До нея има маркировка, пак се стига лесно
Разстоянието, което трябва да се измине е около 2 км
Село Добро стан е високопланинско село
Там е една друга паралелна на нашата реалност😊
Надявам се да съм била полезна😊😊😊

# 167
Момичета, имате ли скорошни впечетления от комплекс " Старите къщи" с. Врата и " Родопски легенди" с. Врата?

# 168
Здравейте, искаме да отидем през август в района на Девин, Пампорово, Смолян. Моля за вашите предпоръки за малък хотел с външен басейн в този район. Благодаря:)

# 169
Здравейте!
Темата ми е изключително интересна, но се загубих в морето от информация.
Търсим подходящо място за почивка в Родопите, с дете на 5 годинки сме. Държим на да има места за разходка из природата, борова гора или ако е възможно да е местенце сред гора. Спрели сме се на няколко места, но намирам противоречиви коментари.
1. Маунтийн лейк на Смолянските езера
2. Пампорово, без да имам в пред конкретно място за настаняване. Харесвам вили Малина, но чета, че са доста амортизирани и с миризма на мухал.
3. Туристически комплекс Андела на Юндола.

Някакви впечатления от тези места?
Приемам и други препоръки!

# 170
  • Пловдив
Маунтиин лейк-Препоръчвам!!! Последно съм била преди 2 години, но градината им е много хубава и особено като сте с малко дете!

# 171
  • Пловдив
Ние миналата година бяхме в Малина. Хареса ни, макар че за тези пари щяхме да сме на топ спа. Нашата къщичка беше изключително чиста, имаше всичко необходимо. Външните площи също се поддържат ежедневно. Персоналът е на ниво.
Неудобно е, ако се налага ходене до тоалетна през нощта, защото стълбите са.... убийствени Simple Smile
Иначе тишина, спокойствие, огнище с маси и пейка към всяко бунгало. Храната в ресторанта също беше добра.
Не ми е миришело на мухъл, но например дограмата беше стара и някои прозорци бяха леко изметнати.

# 172
moony26, уточнете какво точно място търсите - подобие на хотел с ресторант, или по-тихо и спокойно място, където вие сами да си приготвяте храната. Ако е вторият вариант и ви интересува, мога да дам подробна информация за много чисто и приятно място на яз. Доспат, близо до Сърница. Тоно до гората, има къде човек да се разхожда. Сравнително наблизо с кола са Триградското ждрело и Буйновското ждрело и Ягодинската пещера.
И доста по-евтино от прехвалената Малина.

# 173
  • у нас
moony26, уточнете какво точно място търсите - подобие на хотел с ресторант, или по-тихо и спокойно място, където вие сами да си приготвяте храната. Ако е вторият вариант и ви интересува, мога да дам подробна информация за много чисто и приятно място на яз. Доспат, близо до Сърница. Тоно до гората, има къде човек да се разхожда. Сравнително наблизо с кола са Триградското ждрело и Буйновското ждрело и Ягодинската пещера.
кое е мястото?

# 174
moony26, уточнете какво точно място търсите - подобие на хотел с ресторант, или по-тихо и спокойно място, където вие сами да си приготвяте храната. Ако е вторият вариант и ви интересува, мога да дам подробна информация за много чисто и приятно място на яз. Доспат, близо до Сърница. Точно до гората, има къде човек да се разхожда. Сравнително наблизо с кола са Триградското ждрело и Буйновското ждрело и Ягодинската пещера.
кое е мястото?
Почивна база Джасурови - малко семейно немутренско място. Определено много ни хареса. Има бунгала с една и две стаи, със санитарни възли и вила. Ние бяхме във вилата с едни приятели - абсолютно самостоятелен етаж, две стаи, всяка с конвекторни радиатори, санитарен възел и малко помещение, в което има малък хладилник, кухненска мивка, чинии, чаши, прибори, електрическа кана за вода. И голяма покрита тераса с пейки и маса от масивна дървесина. Всичко ново, добре изглеждащо и като дизайн.
Най-долният етаж от къщата е напълно обзаведен с всичко за готвене - голяма печка с керамичен плот и фурна, голям хладилник с фризер, мивка, тенджери, тигани, купи, чинии,чаши, прибори. Дори има олио, брашно и подправки. Няколко големи маси. На вън - барбекюта, само трябва да си носите въглища. Има малка полянка и люлки за децата. Само в активния сезон трябва поне месец по-рано да се направи резервация. Ето линк:
http://bungalasarnica.blogspot.com/

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 23:32 от Недоволна

# 175

При всички положения търсим на първо място тихо място с хубава природа, чист въздух и много възможности за разходки, по еко пътеки горски пътеки или природни забележителности. Можем да си приготвяме храната или да ползваме ресторант, ако има такъв. Може ли да споделите кое място имате в предвид?

В лутането си в момента набелязах и Равногор и конкретно Семеен хотел Атолука. Отзивите са повече от добри, но не познавам района.

# 176
moony26, точно преди вашия пост съм описала къде сме били миналата година, заедно с линк към мястото за настаняване. Ако решите да почивате там, мога да дам повече информация за места за разходки и забележителности в района.
А Западните Родопи са необятно място с много красива природа и много места за разходки и по-сериозно ходене. И безброй места за спане. Но за съжаление повечето не са много безопасни с оглед на гадния вирус - много от тях с общи санитарни възли, почти всички с общи помещения, където се събират много хора. За това миналата година избрах и харесах мястото, в което бяхме - напълно безопасно.

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 20:20 от Недоволна

# 177
  • София
За Сърница мога дс предложа две места, в зависимост от вашите възможности. Ендото място е мотел Сърница, намира се в края на селото, имат ресторант готвят страхотно и е много прилично към цени.
С компания бяхе в Вип Сърница, излизат в Букинг.
В Триград аз направих резервация за моите родители във вила Роси. Пратих ги на почивка, върнаха се супер очаровани. Частна вила е, жената им е готвила, запазила съм го тази година за нас в края на лятото. Ние ще правим доста голям тур из Родопите за 2 седмици.

# 178
moony26, точно преди вашия пост съм описала къде сме били миналата година, заедно с линк към мястото за настаняване. Ако решите да почивате там, мога да дам повече информация за места за разходки и забележителности в района.
А Западните Родопи са необятно място с много красива природа и много места за разходки и по-сериозно ходене. И безброй места за спане. Но за съжаление повечето не са много безопасни с оглед на гадния вирус - много от тях с общи санитарни възли, почти всички с общи помещения, където се събират много хора. За това миналата година избрах и харесах мястото, в което бяхме - напълно безопасно.

Благодаря Ви! Преди малко разгледах мястото, което сте посетили и много ми допадна. За мен също е по- спокойно да сме максимално изолирани, въпреки че вече доста претръпнах относно вируса. Ще го обсъдим в къщи и ако се насочим на там ще ви пиша да ми препоръчате някакви маршрути за обикаляне!

# 179
Здравейте!
Търся насоки за Родопите.
Семейство от  4ма с две тийнейджърки.
Самостоятелна къщичка.
Да има места за разглеждане и да не е дива пустош, защото двечките ми хубавици искат да са сред хората, за разлика от родителите им.Wink
Били сме в Триград,  Чепеларе-Къщи Родопски дом бяха перфектни. В края на града, но на нормално пешеходно място от центъра. На Пампорово във Форест Нук-също къщичка към хотела, но скука, ако не си в ски сезона.
Може и да не е в Родопите, но да е в комбинация от самостоятелна къщичка, забележителности и прохлада.
Благодаря предварително на отзовалите се!

Общи условия

Активация на акаунт