Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 9

• 63 173
  • 790
  •   1
Отговори
# 360
Препоръчвам Махала Кочорите за настаняване в този район

# 361
Ние отделихме преди няколко години седмица на Девин и околностите /има много за ходене, прекрасно е/, а тази година - на Златоград за 4 дни. И двете места имат много интересни обекти и красиви местности. Човек трябва да има време и да им се наслади на спокойствие. Широка Лъка разглеждахме когато бяхме в Девин.

# 362
На мен в Девин въобщ не ми хареса, беше преди много години де, хотелът нещо беше кофти, наоколо ми се видя голяма скука. Сега се е попроменило, а и наоколо има интересни места.

# 363
О, изобщо не са еднакво отдалечени. Златоград е доста далече от Широка лъка, пътят е около 2 часа в посока. А Девин е на 30 мин....
И аз това щях да кажа. Смолян е по на средата, ако държат да ходят на разходка и до двете места. Из селата в района може би ще се намери самостоятелна вила, Момчиловци, примерно.

# 364
  • Пловдив
Ние миналата година посетихме Широка Лъка, а бяхме отседнали в Пампорово. Много красиво и приятно място е, жалко, че не работеше музея. Има много красива църква в градчето.

Предстои ни почивка на смолянски езера август месец. Освен еко пътека Невястата и каньон на водопадите имате ли препоръки за еко пътеки? Ще сме с бебе в ерго раница, така че предпочитам да избегнем екстремни изкачвания или лазене 😊🤣 ( сорт дяволска екопътека, която минахме, но ми се изправиха косите с бебето по едно време).

# 365
Ето линк с описания на всички маршрути в Смолянско (сайтът е много информативен и полезен).
https://tripsjournal.com/marshruti?category=&season=&are … =&difficulty=

# 366
Благодаря за насоките.
Били сме в Пампорово, във Форест Нук . Самостоятелна къщичка към комплекса. В Чепеларе- Родопски къщи. Много приятно местенце .
Смолян- една нощувка в хотел , без право на избор, защото решихме,че ще ходим на роженския събор в последния момент.🙂
Златоград отпада. Ще му отделим специално време защото искам да посетим и другите интересни места около него, за които съм чела.
Темата ми е интересна.

# 367
Здравейте!
Решила съм в средата на август да отделим една седмица за Западните Родопи и да покажем красотите им
на 8 годишната ни внучка. Смятам да направим 3 нощувки в района на Чепеларе или Пампорово и 3 около язовир Доспат. Според вас, какво непременно трябва да се види в района и достатъчно ли ще е като време да  го разгледаме. Приемам предложения за настаняване, като  искам да има закуска и вечеря.Обяда ще решаваме в движение.Държа да  е чисто и вкусно, не търся лукс.
Благодаря на включилите се!

# 368
Какяюво бихте препоръчали за 1 седмица, което да е свързано със стоене в китно селце, ходене но тип еко пътеки, като при Lore.lаy. Може и да е ходене от селце до селце, но пеша или макс 1 час с автобус. Опитвам се да направя програма, която е максимално близо до природата и да има и забележителности.

# 369
Няколко поста по-горе съм пуснала линк с интересните места за ходене в Смолянско. От същия сайт може със смяна на филтъра да разгледате за Доспат. За гледане - някои места са много лесно достъпни, други много трудни. Не е ясно какви са физическите ви възможности и планина ска подготовка. Също така какво желаете да гледате - природа или други забележителности.
Какяюво бихте препоръчали за 1 седмица, което да е свързано със стоене в китно селце, ходене но тип еко пътеки, като при Lore.lаy. Може и да е ходене от селце до селце, но пеша или макс 1 час с автобус. Опитвам се да направя програма, която е максимално близо до природата и да има и забележителности.
Май става дума за липса на кола... Това доста стеснява възможностите... Защото до много от родопските села от много години няма обществен транспорт.
Може би Широка лъка, ако все още има автобуси между Девин и Смолян.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 15:30 от Недоволна

# 370
Здравейте!
Решила съм в средата на август да отделим една седмица за Западните Родопи и да покажем красотите им
на 8 годишната ни внучка. Смятам да направим 3 нощувки в района на Чепеларе или Пампорово и 3 около язовир Доспат. Според вас, какво непременно трябва да се види в района и достатъчно ли ще е като време да  го разгледаме. Приемам предложения за настаняване, като  искам да има закуска и вечеря.Обяда ще решаваме в движение.Държа да  е чисто и вкусно, не търся лукс.
Благодаря на включилите се!
По пътя от Пампорово за Доспат - триградското ждрело - Ягодинска пещера, дяволското гърло. Там се намира и Орлово око. Около Доспат за нощуване препоръчвам комплекс Романтика в гр. Сърница.

# 371
Целта е детокс от техника и модерен начин на живот (освен gps), а за екскурзионно не ни приемат заради възрастта на детето. Затова си мислех някой и друг ден в едно място, да се разгледа там нещо интересно (музей не, но църквичка, някакво аязмо или нещо друго свързано с мястото), с раничката към другото и така.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 16:00 от Елфичка

# 372
  • София
За Доспат препоръчвам с две ръце хотел "Тихият кът". Закуската е включена в цената. Вечерята - не, но ресторантът е в самия хотел и може да си поръчвате, каквото искате.

# 373
# 374
  • София
За чудните мостове, бях писала скоро, пътя не е ок..
Луда съм и скачам да карам, ама и тогава бях ок, пътя с дупки до дупки, сега е супер зле..
Дано да го направят скоро, заслужава си похода.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 23:51 от Didolinaaa

Общи условия

Активация на акаунт