Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 481
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Напукването на петите и брадавиците по кожата, както явно и пигментирането по врата, под мишниците и интимната зона, също казват, че са част от проявленията на неконтолираната КЗ.

# 256
Невена, можеш ли да поясниш как се отразяват стероидите за разтваряне на дробовете на плода? На мен ми слагаха такива с малката дъщеря. На детето или на майката се отразяват?

# 257
  • Paris, France
Стероидите се отразяват и на фетуса и на майката. При фетуса развиват бял дроб, но и черва (започва да отделя фекалии преди да е роден), а при майката предизвикват ИР и качват КЗ. Много на брой и сложни са механизмите за предизвикване на ИР от глюкокортикоид, 10 страници няма да ми стигнат, а и не ги зная. Основният механизъм е, че карат черния дроб да изпуска непрекъснато глюкоза. Панкреасът вдига инсулина, който праща в кръвта, глюкагонът регистрира, че има повече инсулин и лара черен дроб да пуска още захар и останалото го знаете.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4515447/

Ефектът е временен. Всеки ден имах все по-ниска КЗ и в деня на секциото, тоест 4 дена след инжекцията КЗ беше нормална и даже ниска. Нормална беше и предния ден.

Миналата година след травма ми дадоха стероид. Измериха КЗ и инсулин и КЗ си беше нормална, но инсулин на гладно беше скочил до 18. Е, нарочно ядох боклуци за да видя какво ще стане. Месец по-късно се беше прибрал под 5. Явно зависи от доза и време, за което се приема.

Тук го дават на всяко покашляне и грип, заедно с антибиотик, като бонбонки. Вече знам и просто не го пия.

# 258
Нищо не са й давали. Не е била и на никакви медикаменти за тази кз по време на бременност. То преди 40 години се съмнявам да е било популярна практика да се дават стероиди.
Кучето ни от 3 месеца е на кортикостероиди, вече постепенно сваляме дозата. От тях е непрекъснато гладна до степен, в която си мисля, че и нас ще изяде,  даваме й допълнително, но умерено, хем да не стане 100 кила, хем да облекчим тази агония Sad младо куче е, на 2 г, беше много дива, тичаше като хала, сега се заморява, качила е за 3 м. Около 4 кг, като това е бая солиден % от теглото й (беше 19 кг) и почна да пръцка непрекъснато. С намаляване на дозата апетитът става по-умерен и става пак по игрива. Та да -яко бъркат в метаболизма стероидите.

# 259
И моят котарак е дебеланко (вече е почти 10 годишен) и без стероиди, но не иска да яде нищо друго освен сухата си храна, а тя е отвратителна като състав. Първа съставка ориз... Не яде човешка храна обаче никаква - нито месо, нито други неща, но налита на шоколад и сладкиши. Не му давам да яде разбира се. Ако можех, щях да го мина на сурово месо само, обаче не иска и не мога да го накарам. Стои гладен и толкова.

Те хората са си го казали, единствените животни при които се наблюдава затлъстяване са хората и домашните им любимци. В естествена среда няма да видиш нито едно дебело животно, защото наднорменото тегло е риск за оцеляването на индивида. С други думи не е генетично обусловена черта.

# 260
Нашата беше слабичка, още е що годе ок, и май ако спре лекарствата, ще се оправи. Предпочита всичко пред гранулите - месо най-вече. Ние й готвим и редуваме с гранулите. Преди слагахме и малко пълнозърнест ориз в месото и, но сега слагаме само месо и малко зеленчук (накрая)

# 261
Кучетата повече издържат на смесена храна, но котките са си 100% хищници и ВХ хич не им се отразяват добре пък то само ориза да беше, пълно е със соя и царевица - абсолютен джънк ама нищо не мога да направя.

# 262
Напукването на петите и брадавиците по кожата, както явно и пигментирането по врата, под мишниците и интимната зона, също казват, че са част от проявленията на неконтолираната КЗ.
За брадавиците и пигментацията на кожата бях чела някъде че са от високия инсулин. Като се замисля, при мен май започнаха да се проявават когато започнах да наддавам и на тегло полека-лека. Ама кой да ти знае тогава да обърне внимание, всеки ме убеждаваше че било от дезодорантите и нещо си в тях, от бръсненето и забравих каква още външна причина.

# 263
Да, да, права си, инсулин, не захар. Благодаря за поправката!

# 264
  • Paris, France
Деси, и преди 40 години са давали стероиди. Сега ги дават при висок риск от преждевременно раждане преди някаква седмица. Аз съм родена недоносени предииииииии, уф, 50 години стават във вторник, но понеже е било в 34 или 35 седмица и е имало контракция, на майка не са и били стероид. Преди 33та май слагат. Тогава ги даваха за астма, травми, на хора с присадени органи, в кремове за разни екземи. А майка ти вероятно е направила гестационен диабет, особено ако си била от втора бременност. Самият ГД е рисков фактор за развиване на ИР и диабет по-късно. Говори и по въпроса и я стягай да почва и тя. Франсоаз си излекува ИР с ВМ-НВХ и по някое време и изчезна и псориазиса. Не само тя, де.

Ох, моят котарак е на 10г, кастрирани и още втората година взе да прави струват. Преди месеци се запуши, та го катетеризираха. Има специална храна за котки без ориз и царевица. Е, доста е по-скъпа, нещо като 40€ за 3кг, но я има. Моят котарак има мазен черен дроб и все търси да яде и ме дере ако не му дам. Яде каквото намери. Заварвала съм го да ближе Нутела от филия хляб. Като беше в клиниката му правиха мониторинг на КЗ и нямал диабет, ама като знам референтните стойности за хора, нищо чудно да има ИР.

Миоки, има храна с ниска калоричност. Моят ботьо е на средни калории 2 пъти дневно и ниски ако иска повече.

Моят яде сурово месо, но иска и суха храна. Като живееше навън ядеше всичко. Брат му още е навън, и той е затлъстял, въпреки, че не е кастриран, защото целият блок го храни.

Нашият любим Филу:
Скрит текст:

А смесената храна не е добра и за кучета. Да, издържат я, но не е никак здравословна. Мои познати бяха взели 2 кучета от едно и също котило. Кучето, хранено с месо е още живо и здраво, а това, дето го хранила с кучешка храна заболя от артрит, диабет и умря.

Миоки, вашият Котьо ходи ли навън? Ние сме в апартамент и не го пускаме навън. Като млад скачаше на покрива на магазина под нас, и оттам на земята, но си загуби територията навън  другите котки почнаха да го бият и дерат и спря да излиза.

# 265
Невена, дай име марка да пробваме.

Моя има чувствителен стомах и преди време имаше една криза с повръщане. От тогава само веднъж се опитах да му сменя гранулите с някакви уж чисти и много пепоръчани в една ФБ група, обаче пак започна повръщане и явно имаше болки защото маучеше и се криеше. Оставих го 3 дни без храна и се върнахме на старата.
Наскоро пак повръща, но имам подозрение, че ми е пасал филодендрона, а той е отровен и беше от това.

Котан не ходи навън, не мърда от къщи. Винаги е живял в апартамент и не е пускан навън и него го е страх и мен ме е страх да го пускам.
Иначе е кастриран отдавна, и да чукна на дърво не се е запушвал, но съм имала случай със запушено коте, за съжаление не можахме да го спасим.

цуцуланьо 8кг е
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 20:19 от Миоки

# 266
Докато Ви изчета коментарите от последните дни, вие сте стигнали до храненето при животните.... Нещо доста се обърках с тези калории и въглехидрати, протеини и всичко ще напиша примерно меню от мои ден, ако може да ме ориентирате - правилно ли е, като за 2 седмици съм свалила 3кг., без да пия Глюкофажа , само Ревотрила /дано не бъркам името/ наобяд.
Закуска: 150гр. к.мляко с канела 1 лъжичка, кафе без захар, яйце, салата с айберг и чери домати, авокадо 150гр.
Обяд: Супа спанак 340гр. с к.мляко 50гр. и сирене 50гр., салата  айсберг с чери домати
Междинно: бразилски орех - 15-20гр.
Вечеря: салата айберг с чери домати, царевица, зелен лук, р.тон.
Да допълня започвам от 95кг., ако има значение масата

# 267
Миоки, трябва да го заставиш да яде беззърнена храна. Много пакости им прави боклучавата храна. Имала съм капризен котарак, беше свикнал да яде само Роял канин, а това е възможно най-гадната храна, която е и скъпа, уж висок клас, пристрастяваща, като макдоналдс за животни е. До такава степен се беше пристрастил, че надушваше отдалеч друга марка и не я поглеждаше изобщо. Еми стоя 3 дни гладен и прояде другата. После пък се научи на нея и ако пробвах да сменя, пак същите фасони ми правеше. Сурово, готвено месо, риба - абсурд. Нищо не признаваше, само неговите си гранули.
Но като почнах да чета какви боклуци съдържа Рояла (всички ветеринари тук него препоръчват, предполагам, че са на процент) и как им вреди, веднага го разкарах.

# 268
Just а Woman, според мен е прекалено малко храната. Царевицата не е ок и трябва да се избягва. Иначе имаш за деня само едно яйце, рибата тон какво е - консерва? Не е достатъчно.

# 269
Тая царевица какво ти търси в менюто, Just а Woman?

Arwen Amarantha, баш Роял яде. Знам че е боклук ама как да го накарам да яде друго? Държах го без храна само на мокра се опитах да го мина първоначално.
В началото ближеше само соса, после спря и него и само ме обикаля и мяучи че е гладен, а храната в паницата стои. Около 2 седмици се мъчихме. Sad Приемам всякакви съвети.

Общи условия

Активация на акаунт