Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 355
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • Paris, France
Има и ВХ и ВХ. Не Е все едно дали оризът е кафяв, с всички витамини, които са нужни за усвояването му, киснат за да не се вари дълго и да изфирясват витамините или е бял. Същото с хляба. Зърна пшеница може да са пълни с витамини ако се покълнат, а може и да са ВХ без полезност ако от тях се направи бял хляб.

Ако се яде само индустриално месо трябва да се приема допълнително омега 3.

Витамините в месото са във вътрешните органи, но те не съдържат полезност ако животното е хранено със зърно.

ВХ от сурови моркови, краставици, червено цвекло си заслужават хрупането. Също от сготвени зеле, спанак, броколи, бамия, тиквички, патладжан.

Периоди на зеленчуци на пара, без добавена мазнина са ОК за повечето европейци, даже с лека ИР, ако спортуват след хранене и имат активен живот. Деси 123 яде някакви и КЗ и пада. Същото беше с моя инсулин. Е, ако по цял ден седим пред компа и лежим не са ОК.

Ако някоя от новите намери друг режим, който поправя ИР и сваля КЗ, споделете го!

Няколко пъти молих хора, които писаха, че са се излекували с веганска или някаква друга диета да опишат подробно какво са направили, от каква КЗ и какъв инсулин са тръгнали и как се е движил, но единствената, която е описала какво точно е яла и как е спортувала и какви стойности е постигнала май бях само аз и започнах WFPBD с дни на обикновено хранене след кетогенна и след като вече бях отслабнала и махнала всички излишни мазнини.

Давала съм линкове към един англо форум за диабетици с форуми за ВМ, вегетарианска, ниско калорични хранене. Само във ВМ има десетки страници и хиляди постове с успешни истории. Даже и нискокалоричните, повечето са се хранили кето, доколкото съм им гледала менютата. Във вегетарианската вегетират с леки подобрения ИР и диабет 2.

Не ми се търси пак, но ако някой се интересува, ще пусна линка за трети или пети път.

Ако по морални причини искате да се храните вегетариански и веган, ако имате висок кортизол и поради това резултати на кето не виждате, има специална тема за веге хранене при ИР. Елора може да сложи линка.

Няма да ви набием тук, в концлагера 🥳 ако изберете друго, а аз даже ще се зарадвам. Добре е да има ефект, все пак и да не ви влоши.

Ето, при Деси има резултат с кардио. Ако сте мотивирани и нямате затлъстяване, методът на отрицателните ВХ работи. Аз не мога да описвам КЗ като нея, защото моята не се променяше като започнах, независимо дали ходя или не.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 18:38 от Nevena Virolan

# 436
Майтап, майтап, ама наред с всичко друго, октакто спряха да ми растат косми по брадата, а се появиха нови на главата, знам че съм на верен път Nerd

На който му е интересно, може да хвърли едно око на лекции на Dr. Mike Eades за храненето на древните египтяни и други народи. Много интересно и подкрепено с много снимков и документален материал. Така настрани и за обща култура по въпроса за храненето.

# 437
Хич не е майтап това с космите. Преди докато си обръсна краката вече са поникнали отново 😀 Сега забелязвам значително редуциране на окосмяването. Не знам на какво се дължи.

# 438
На хормони предполагам. При мен има значително оплешивяване по ръцете и под мишниците. До някъде е от епилиране, но не само. Последните години освен по брадата бяха започнали да се появяват и единични косми около зърната. Те също спряха да се появяват откакто си промених храненето та при мен мисля, че е свързано с хормоналния баланс.
Някак си ми е трудно да повярвам, че диета която ми регулира хормоните ще ми докара коронарна болест на сърцето.

# 439
То и да е така, а аз силно се съмнявам, предпочитам евентуалният риск след време пред сигурните проблеми сега.
Но това са си думи хвърлени в нищото. Да беше метнал поне един линк към това проучване. Или да беше уточнил върху какво хранене е правено. Защото е едно да ядеш риба с естествени мазнини, а съвсем друго да ядеш пържена в слънчогледово олио риба..

# 440
Ще пусне (предполагам, до колкото съм запозната с писането му по другите теми) , но още преди да съм видяла какво пише, съм изключително скептична, защото вече 2 години проучвам и съм виждала и слушала анализ на десетки изследвания - и нови, и от преди 50-60 и повече години.
Всички са асоциативни, заключения вадени на база въпросници кой какво и колко от кое е ял миналата година (примерно). Да не говорим, че често заключението няма нищо общо с данните. Често въпросните изследвания са финансирани от заинтересовани бизнеси и самите изследвания са структурирани така, че да извадят желаните от поръчителите резултати.
Въобще такъв фарс е, че щеше да е смешно ако не беше трагично за здравето на много хора.

# 441
Аз лично ще си призная, че изпитвам голямо затруднение в намирането на тези чисти меса и диви риби за които говорите тук в БГ.🤔
Засега съм се снабдила само с черноморски паламуд, но ще е хубаво, ако и нещо друго свястно открия, което да е на достъпна цена.Че иначе ще се наложи да почна още една работа и от това ще ми се вдигне захарта😁

# 442
Стига бе, аз се чудя защо вече спокойно изкарвам месец и половина без обезкосмяване по краката. И пак са едни рехави, а аз съм изключително космато животно. Косата също ми е гъста, но сега спря да пада, като преди и не е такава суха и безжизнена. Даже успях да я пусна по-дълга - нещо, което не можех да направя от много години, щото ме изнервяше сухотата. А сега даже не цъфти!

# 443
Аз дива риба до сега не съм открила в бг, затова и в момента рядко ям, че още ме е страх и с този живак. А и мм не трябва да яде заради хиперфункция на щж никакви морски продукти, та ям само на някой по-нафръцкан ресторант. Пасищни животни -месо и яйца, има в разни фермерски магазини, но са рядкост

# 444
На мен ми е сравнително лесно да намирам що годе подходящи храни. Както споменах по-назад майка ми отглежда кокошки и патици. От там и месо и яйца. Живея в крайдунавски град и тук е лесно да се намери дива риба. Купувам си и от Кауфланд и Лидл дива сьомга. До колко е ок не знам, но нямам намерение да се задълбочавам чак толкова. Свинско взимам от една местна ферма. Сигурно и то не е перфектно, но е по-добре от престояло няколко десетилетия в някой фризер. Общо взето няма как всичко да е перфектно, но колкото е възможно, толкова.

# 445
  • Пеликания
Аз вчера бях при ендокринолог, и откровенно мога да кажа, че го намерих най-накрая Grinning Обясни ми всичко внимателно, кое как и защо се получава при мен и на език, който мога да разбера. И най-важното, не ми каза да продължавам да си ям каквото искам и да пия метформин. Имало вече достатъчно безвредни добавки, които правят същото (което вече го знам от Вас) Утре ще ходя да си пусна изследванията (най-накрая) и дано резултатите от 7 месеца режим да са налице. Минус 8кг съм, талията ми намаля доста, дано и инсулина се е стопил.

# 446
Аз лично ще си призная, че изпитвам голямо затруднение в намирането на тези чисти меса и диви риби за които говорите тук в БГ.🤔
Засега съм се снабдила само с черноморски паламуд, но ще е хубаво, ако и нещо друго свястно открия, което да е на достъпна цена.Че иначе ще се наложи да почна още една работа и от това ще ми се вдигне захарта😁
Аз ям основно от супермаркета, така че диви риби (не знам, може скумрията пък да е дива) и супер-дупер еко меса не ям и ям доста наситени мазнини и пак имам значително подобрение във всяко едно отношение и изследвания и усещане за физическа форма.

# 447
Мари, ще чакам да споделиш какви са изследванията Blush
Никого не искам да обиждам или да съдя, но ако някой се жалва на друг как ще трябва да яде месеци наред само мазно месо и зеленчуци...според мен този човек просто още не е готов за промяна. Иска му се, но е по-загрижен как ще кара месеци наред без любимата храна...А може просто да приеме ситуацията, да пробва и да види как ще се чувства след няколко месеца. Да, може и не на всеки да му е по вкуса, но повечето навици и вкусове могат да се променят с времето и с желание за промяна също.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 23:03 от dolce miele

# 448
  • София
Хм, и аз имам косми там където не трябва да имам, а уж хормоните са в норма. Сега това дето говорите, че ще ми изчезнат космите ме стимулира повече и от отслабването.

# 449
Еее Marie, недей така потайно, кажи го кой е този доктор, че превъртях интернета 😂Ако е тайна на лични😊
Значи който има възможност да отскочи до южното Черноморие 😁Риба сега има много и е на достъпна цена.Зависи с каква нагласа се събудят рибарите.Един ден беше 10, на следващия 6, после 8...Остава и да е полезна и всичко ще е чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт