Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 351
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Какво е мнението ви за червеното цвекло? Може ли да се консумира от време на време на салата с много магданоз и оцет? При положение, че от него идват единствените въглехидрати за деня.
Последно време се храня много нисковъглехидратно. Ям само месо със салата. Млечни ям веднъж или два пъти в седмицата по 30-40 грама сирене или няколко лъжици кисело мляко. Понякога не ям няколко седмици, въпреки, че не съм забелязала млечните да ми се отразяват зле.
Ядки съм яла 2-3 пъти от началото на режима по няколко ореха. И сега се чудя на това цвекло. Майка ми тази година е изкарала много хубава реколта и праща на ММ. Той си прави салата и на мен ми се дояжда.

# 361
HOMA индексът,който в моя случай показва висока чувствителност,явно не е показателен, резултатите от ОГТТ не са добри. Вече пристъпвам към най-важната стъпка-храната. Поради безброй изчетена литература и колебания в избора на храна, бях намалила драстично животинските, за сметка на въглехидрати. И това разбира се вдигна гликирания от 4,4 на 5,8. Мой избор/грешка, съзнателно направен, но.. убеждения. Благодаря ви за коментарите! Ще продължавам да уча.

# 362
Здравейте отново,

може ли да помоля за коментар върху моите изследвания (доколкото се самозапознах не са особено добре нещата):

Записах си час за ендокринолог, но чак в началото на ноември... според вас има ли нужда от допълнителни изследвания, които да си направя, за да съм напълно подготвена за прегледа?

# 363
Виж си вит. Д и Б12 и чети темата, ще ти е доста полезна и за пред ендокринолога и за здравето.

# 364
  • Швейцария
Менюто днес:
Закуска: мюсли с трици, ягоди, кисело мляко 1.5% и стевия
Обяд: Салата микс от плик, чери домати, пармезан, зехтин, балсамико + 2 парчета шунка с горчица
Следобед: 1 шепа ядки микс
Вечеря: шопска салата

КЗ: 5.4, минус 1 кг

# 365
Добре де, този протеин не е ли прекалено малко? То направо кажи-речи няма. Колко грама се събират, има ли 20-30?
Една идея е в киселото мляко и още една идея на обяд в шунката. Това ми прилича на остеопороза в проект честно...

# 366
  • Швейцария
В шопската има много сирене, в ядките също има протеин. Но да, може да е малко повече. Не съм голям фен на месото и ми е трудно да го ям на всяко ядене, иначе млечни обичам и хапвам доста.

# 367
А яйца, риба, не обичаш ли? В шопската върви яйце освен сирене и не се усеща прекалено натрапчиво, ако ти идва много и честото ядене на яйца.

# 368
  • Швейцария
Да, права си. Може да се сложи и яйце, а риба наистина би трябвало да се яде много по-често. И диетоложката това каза, ама аз с пустия страх да не надвиша 1600 калории, че имам да свалям още 20 кг...

# 369
Джени, а защо не пробваш един ден да си дори и над 1600 калории, а на следващия да си на по-малко? Не мисля, че ще е фатално...А и рибата не е нещо силно калорично, освен ако не е добавена още мазнина към нея.
Днес май източих последната вода, ще видим утре. Grinning

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 02:17 от dolce miele

# 370
  • Paris, France
Какво е мнението ви за червеното цвекло? Може ли да се консумира от време на време на салата с много магданоз и оцет? При положение, че от него идват единствените въглехидрати за деня.
Последно време се храня много нисковъглехидратно. Ям само месо със салата.

Много ми е добро мнението. За мене това е суперхрана, от корените, през стъблата, та до върха на листата.

Листата са много богати на антиоксиданти и витамини и супер полезни за ИР. Съдържат много витамини, А, В1, В2 и в 100 грама се съдържа 5 пъти дневната доза витамин К1.

https://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2352/2

Може са се накълцат стъблата в електрическа резачка и да се задушат в малко зехтин с лук и чесън. Става прекрасна гарнитура към месо, яйца и даже риба. Може и стъблата първо да се сварят ако ги искаме меки. Може и сурови в салатата.

В корените на червеното цвекло има много малко ВХ, около 9гр за 100г, но има много фолат, манган, които са полезни за ИР.

Съдържат много нитрати (да не се бъркат с вредните нитрозамини в месото). Отварят кръвоносни съдове, свалят кръвно и подобряват кръвообращението и оросяването на мозъка. Друго вещество, което прави същото е аргининът от бадеми. Третото е цитрулин от диня, примерно.

В малки количества спокойно се вместват в кетогенен режим, но са толкова вкусни и полезни, че си ги ям и на ВВ режим. Понякога ям само цвекло цял ден.

Можеш и да изядеш половин кило преди тичане и да ги изгориш

И, хм, ако решиш да не се тровиш с тях можеш да ми ги пратиш 😻.

И един въпрос - Може ли адреса на майка ти? Благородно ти завиждам.

Джени, наистина е малко протеинът. Сиренето е половината мазнина, че и наситена. Количеството храна е малко като Нюкасълската, ако не и още по-малко.

Джени, а защо не пробваш един ден да си дори и над 1600 калории, а на следващия да си на по-малко? Не мисля, че ще е фатално...А и рибата не е нещо силно калорични, освен ако не е добавена още мазнина към нея.
Днес май източих последната вода, ще видим утре. Grinning

И аз това щях да предложа.

Това за последната вода не го разбрах.

# 371
Невена, след първия учебен ден задържах ужасно количество вода за няколко дни...и оттогава я източвам. От няколко дни започнах пак магнезий и мисля, че и това оказва влияние. Просветна ми чак миналата седмица  (когато качих долната граница на кръвното до 93 и имах нетипично главоболие и др.), че имам всъщност симптоми на недостиг на магнезий... Grinning
И аз обичам цвекло и хапвам понякога. Изобщо не ме притесняват въглехидратите в него- не ям чак в такива сериозни количества. Simple Smile

# 372
  • Швейцария
Момичета, прави сте. Трябва рибата и яйцата да ги включа по-редовно. Цвеклото и аз много го тача. Невена е обяснила какво съдържа. Утре ще направя салата с цвекло, яйца и лук. Става супер. За вечеря сьомга с някаква салата. Абе хора, откакто съм на диета плащам двойно повече пари за храна. Но нищо де, нали е за здравето.

# 373
  • Paris, France
долче, ясно. Не знаех подробностите за кръвното.

Jenny, при нас на пазара цените са малко по-евтино от супермаркета. В Германия храната е евтина. При вас всичко е скъпо. Да, сьомгата, особено дива е скъпа, по 20€ килото цяла риба, но диви малки сардини са по 5€ килото тук Рибата от рибарници е вредна. Качественото сирене, особено вносно е скъпо, но имаме местни, които са евтини. Алкохолът е евтин, хи хи.

# 374
  • Швейцария
Невенче, ММ протестира, че само черните ми боровинки за седмицата са 25 франка. За салати, сирена, месо, риба, ядки да не говорим. Общо за двамата 800 CHF на месец за храна. Риба от рибарници тук не съм виждала изобщо, само дива е. А цените на пазара са двойни, там е само продукция от малки ферми, обикновено био. Но какво да се прави, няма да ядем боклуци. ММ трябва са свикне, че не сме на 20 и трябва да се грижим за здравето си.

Общи условия

Активация на акаунт