Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 347
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз изискванията ги знам, но винаги съм си мислила, че ако известно време преди обременяването не се ядат ВХ, това по-скоро може да покаже, че няма проблем, а него да го има. Благодаря за разясненията.

# 346
  • Paris, France
Аз изискванията ги знам, но винаги съм си мислила, че ако известно време преди обременяването не се ядат ВХ, това по-скоро може да покаже, че няма проблем, а него да го има. Благодаря за разясненията.

И това е възможен сценарий.

лорелай, много е зле положението. На гладно захарта ти е диабетична. Инсулинът на гладно е ужасно висок, нещо като 8 пъти над норма. На първи и втори час също не е розово. Зле ти е холестеролът и затова трябва да намалиш наситените и омега 6, да увеличиш омега 3, ниацин ( Б3 витамин, но не никотинамид, а ниацин, йод). С прости думи да махнеш пълномаслените млечни и сиренето и да ядеш месо и яйца със зехтин, лешниково масло. Вътрешните органи са богати на ниацин.

Как ти е селена? Имаш Хашимото, предполагам. Болни зъби? Йодът е опасен при липса на селен.

Витамин Д го започваш още днес. С такава стойност не са необичайни резултатите.

Менопаузата влияе, но не чак толкова, колкото лакомията 🥳.

# 347
Здравейте. Да се оплача. От 10 дена съм на Глюкофаж 750 и се чувствах добре,от днес трябваше да увелича на 1000. Но снощи се прибрахме към 9 от пътуване и хем не бях гладна, но реших заради Глюкофажа да хапна домат, краставица и сирене. След час ми беше лошо на стомаха, а след два часа целия корем ме болеше, особено много ниско долу. Пих Нексиум, Спазмалгон, Дуспаталин, Неоренал и ме боли. Сутринта не пих кафе, а чай и сега пак ме боли, не знам дали да ям, какво ми става. Първо си помислих за ацидоза, защото в събота почти не пих вода и се стреснах доста. Дали от Глюкофажа ми е лошо, или съм раздразнила дебелото черво. Даже довечера мисля да не го пия. На някой да се е случвало такъв проблем?

# 348
  • Paris, France
Но снощи се прибрахме към 9 от пътуване и хем не бях гладна, но реших заради Глюкофажа да хапна домат, краставица и сирене. След час ми беше лошо на стомаха, а след два часа целия корем ме болеше, особено много ниско долу. Пих Нексиум, Спазмалгон, Дуспаталин, Неоренал и ме боли.

Заради Глюкофаж не се яде. Пием Глюкофаж за да можем да ядем. Грешка е, че в ден с пътуване и късно прибиране си увеличила доза.

Не съм имала проблем, но зная, че при някои хора има. Намали дозата до максималната поносима и пробвай пак да увеличиш ако искаш.

Можеш да помолиш да ти сменят лекарството. Аз пих Метфогама и нямах проблеми.

# 349
Невена, лакомия при мен няма. Според калкулаторите калориите, които приемам на ден са недостатъчни. От млечните консумирам единствено сирене на салата. Не приемам никакви лекарства за Хашимото и не знам да имам такова. Лекарката ми обясни, че един ден може и да има проблем, но засега няма.
Може би НВ ВМХ не е моето хранене...

# 350
  • Paris, France
Невена, лакомия при мен няма. Според калкулаторите калориите, които приемам на ден са недостатъчни. От млечните консумирам единствено сирене на салата. Не приемам никакви лекарства за Хашимото и не знам да имам такова. Лекарката ми обясни, че един ден може и да има проблем, но засега няма.

Сега не приемаш, защото TSH ти е ниско. Трябва да опиташ да вкараш ТАТ и МАТ в норма за да спреш разрушаването на железата. Селенът ти трябва да е в норма. Другото е режима. Останалото ФЕлора го знае 💐❤.

Виж си селен, б12! Важно е.

Щом ядеш малко, а дебелее има проблем. Може би надценява двигателната активност. Може да ти се е забавила обмяната на веществата пт диета, гладуване. Това се оправя с редуване на ден с повече калории и ден глад.

# 351
Лорелай, виж си стойностите на ТАТ и МАТ - виж колко са по-високо от референтните. Това са антитела и показват наличие на Хашимото. Това е автоимунен процес който "атакува" железата. Ако ендокринолог ти е казал, че всичко ти е ок с ЩЗ- аз бих потърсила второ, трето мнение. Има тема за Автоимунен тиреоидит на Хашимото, не е зле да питаш и там.
Невена, аз не разбрах да има дебелеене, а просто, че Лорелай е изненадана от наличието на ИР на фона на малкото калории...

# 352
Невена, мислех от днес да увеличавам дозата, снощи си бях на 750 и десет дена не съм имала проблеми с тази доза.
 А исках да ям заради Глюкофажа, защото го пия по време на хранене, не смея да го пия самостоятелно, без храна и затова трябваше да хапна.
 Сега хапнах 2 варени яйца с малко домат и кашкавал, да видим как ще е.

# 353
Лорелай, аз съм в същото положение, 2 месеца и половина на НВ и цъфвам с 6.7 захар.Някъде четох, че около менопауза кз играе много и се покачва, но не разбрах временно с- ние ли е и отшумява или се запазва като тенденция.

# 354
Ако ядеш толкова малко и предполагаемо здравословно, да не би да ядеш твърде много плодове, мед и др под “здравословни неща”? Споменаваш ябълка на закуска - познавам доста хора, които закусват системно само плодове, което от гледна точка кз-инсулин май не е никак добра идея . В тях има много захар и то фруктоза

# 355
Предполагам, че питането ти, Деси, е към мен. Отдавна не закусвам с ябълка 😁. Не съм голям фен и на плодовете. Прияждат ми се понякога, но изяждам по един, не по цяло кило 😁. Много им се чудя на моите резултати. Преди две години спазвах стриктно Вм Нвх. Свалих килограми, но после без промяна в храненето започнах да си ги връщам. Това ме наведе на мисълта, че нещо не е наред. Сега се храня по-либерално, но просто ми се повдига от яйца сутрин. Може би трябва да си купя глюкомер и на принципа проба - грешка да открия своята златна среда в храненето.

# 356
Лорелай, обърни внимание на ЩЗ/Хашимото- че заболяванията на ЩЗ често вървят "ръка за ръка" с ИР...При висок кортизол също се покачва КЗ, оттам и инсулин...

# 357
Здравейте! Чета ви от известно време, голяма част от вас ме вдъхновяват с волята си !Бих искала мнение за прикачените резултати. Със ПКЯ съм от 7години, 51кг, 158см.  Движа се, спортувам, вече ще променям и менюто си,то е ясно. Ще съм благодарна за ваше мнение.

# 358
  • Paris, France
Xelim, ПКЯ се дължи на ИР при тебе явно. Имах подобно, с нормален тестостерон. Инсулинът и КЗ са зле, но имаш голям късмет, че на гладно са  почти идеални и ако се сложиш на безвъглехидратна диета и почнеш магнезий, йод, фолат (виж кои храни са богати на тях) ще си оправиш ПКЯ-то за месеци. Изчети първия пост. Важен е. Имаш и късмет с килата, че не са много.  Нарушението все още е само в първа фаза. Някакъв период без ВХ ще ти се отрази добре, защото и КЗ скача доста.

Предполагам, че питането ти, Деси, е към мен. Отдавна не закусвам с ябълка 😁. Не съм голям фен и на плодовете. Прияждат ми се понякога, но изяждам по един, не по цяло кило 😁. Много им се чудя на моите резултати. Преди две години спазвах стриктно Вм Нвх. Свалих килограми, но после без промяна в храненето започнах да си ги връщам. Това ме наведе на мисълта, че нещо не е наред. Сега се храня по-либерално, но просто ми се повдига от яйца сутрин. Може би трябва да си купя глюкомер и на принципа проба - грешка да открия своята златна среда в храненето.

Може да ти се е забавил метаболизма, може след диетата да си качила рязко ВХ, преди да си се научила да ги толерираш. На твое място пак бих ги отрязала до КЗ стабилно под 5 винаги и бих ги включила, но увеличавайки бавно и след всяко ядене на ВХ бързо ходене докато видиш КЗ под 5 + още половин час. С времето ще ти трябва все по-мслко време до нормална КЗ. Не може да ядеш ВХ и да седнеш или да легнеш след това и да чакаш нормална КЗ.

Лорелай, аз съм в същото положение, 2 месеца и половина на НВ и цъфвам с 6.7 захар.Някъде четох, че около менопауза кз играе много и се покачва, но не разбрах временно с- ние ли е и отшумява или се запазва като тенденция.

Не, тръгне ли да играе няма отшумяват без интензивна диетична и двигателна намеса. 10г преди менопаузата намалява производството на тестостерон и естроген. Те пращат излишните мазнини на задник и бедра и държат мускулите в кондиция . След менопауза тенденцията е излишните мазнини да се слагат в корема.

Няма как на НВ да цъфва с КЗ 6.7. Трябва да спазваш правилото да не ядеш при КЬ над 5 и да изразходвал поетите мазнини и ВХ. Като се изпразни от глюкоза няма да виждаш КЗ над 5. Не се храниш правилно и ядеш прекалено много ВХ. Това като ядеш високо мазнинно е още по-вредно от ВВ хранене. Много хора намаляват ВХ, но не ги орязват до дъно, а в същото време увеличават мазнините. Мазнини докато не се опразниш от глюкоза не ти трябват извън максимум чаена лъжица на ден.

Ако преди ядене видиш КЗ над 5, спортуваш до под 5, ядеш, пак спортуваш за да я гориш. Другото е да не ядеш ВХ, нито над чаена лъжица мазнини на ден докато не видиш нормална КЗ.

Не става с половинчати мерки.

# 359
Xelim, гликираният ти е по-висок отколкото беше моя преди почти 2 години. И аз нямах наднормено тегло. 7г са си достатъчно време в туткане и чакане да мине само Simple Smile Взимай се в ръце.

Общи условия

Активация на акаунт