Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 305
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ендокриноложката ми писа, че "+-" при кетоните не било проблем при бременност. Ще ги следя от време на време, като ми се налага да пускам и други изследвания.

# 541
Баба ми е на 95, с акъла си, и честно ви казвам, никога, ама никога не бих искала да доживея тази възраст. Само човек, който не е виждал подобна суперстарост, може да си мечтае и да се стреми към подобно дълголетие.

# 542
Дълголетни са западноевропейците, да. Но на каква цена. Мерси съм да живея до 80-90 с шепа лекарства и със замъглен мозък, болна и дебела. Прабаба ми живя до 90, умря заради счупен крак и залежаване. Беше суха като клонка и ядеше по кофичка кисело мляко и някоя паничка супа. То повече не трябва на тая възраст.
Дръжте си въглехидратите, пълнозърнестите и хапчетата. Ние тук ще мрем здрави.Grinning
А холестеролът пази мозъка от алцхаймер и старческо оглупяване. Ама опреснявайте си знанията, де.
А пък тая пропаганда с вредното месо и полезните растения.... то е смешно, но страшно вече. Колко трева трябва да изпасе един всеяден организъм, за да си набави нужното от парче месо? Около 20-30 кила? И какво ще усвои от тях? Почти нищо. Вярвайте си, че се отслабва заради глад и стрес с месо.

# 543
Здравейте, правих си изследвания и TSH ми е 2,1 а пикочната киселина 300(не помня мерна единица). Според вас високи ли са тези стойности? Имам още един въпрос - ядете ли плодове с нисък гликемичен индекс или в случая той няма значение и не трябва да се ядат никакви плодове. Благодаря предварително ❤️

# 544
Птиче, пожелавам ти и ти да стабилизираш КЗ под 5 Hug
Аз съм пример за човек с хубав холестерол, никога не ми е бил завишен, нито дори и близо до горна граница. Е, не ям и твърде много месо (макар че какво е много като количество/честота, зависи и от гледната точка), все пак и твърде много месо може да се мераболизира до глюкоза...И не на последно място, не съм заменила въглехидратите с много месо- ям си достатъчно зеленчуци, така че за сметка на някои видове въглехидрати увеличих малко белтъчините и някои мазнини. Идеята, че когато се намалят вгх то те се заместват с много месо просто в повечето случаи не отговаря на действителността... Simple Smile
Bebidigo, освен ТСХ е трябвало да  изследваш поне и Т3 и Т4, а ТАТ и МАТ се изследва, за да се изключи Хашимото. Така само по ТСХ е трудно да се предполага.

# 545
Ендокриноложката ми назначи само тсх и пикочна киселина, и ми се стори че неглижира положението и в случая може би трябва да си пусна изследвания "на своя глава" Grinning за тсх ми каза че е високо, а за пикочната киселина дори не каза нищо. Направи ми ехография на щитовидната жлеза каза че всичко е перфектно, предполагам затова поиска само тсх Thinking

# 546
jerami, би ли си показал кръвните изследвания? Специално захар и инсулин както и витамини и липиден профил. Мисля, че в тази тема ще си доста по-убедителен, отколкото тия чаршафи дето ги постваш.

bebidigo, симптоми някакви имаш ли? Пикочната ти е в норма мисля, ако мерните единици са mmol/L и ако нямаш някакви симптоми, които да свържеш, е ок.

# 547
Нямам никакви оплаквания освен че преди 2 месеца имах страшна умора, нямах енергия за нищо и по цял ден исках да спя. Тогава ми назначиха обременяване с глюкоза и ми откриха ИР. Започнах да се движа повече и тази умора отмина (разбрах че колкото повече се движа, толкова повече енергия имам) и в момента нямам оплаквания. Знам че при ИР има зрителни нарушения, аз имах такива от няколко месеца, но го отдавах на онлайн обучението понеже по цял ден сме пред компютрите и страшно ме боляха очите. В момента нямам други оплаквания, чувствам се добре. При мен проблема е с храната понеже не съм много наясно с позволените храни,затова понякога задавам малко тъпи въпроси, но съм нова Grinning

# 548
Bebidigo, мисля, че пикочната е ок, но зависи и от референтните стойности и мернара единица. Много съм учудена, че са ти казали, че ТСХ ти е високо-  в смисъл, може и да е по-добре да е под 2, но на мен при 4,160 (горна референтна 4,200!) ми се обясняваше колко чудесна ми била функцията на ЩЗ! Обикновено стойност под 2 се търси при планиране на бременност...и тогава обръщат внимание на стойности над 2. При теб такъв ли е случаят?

# 549
Не, в случая не се цели бременност. На 21 години съм между другото, не знам дали ще имам проблеми в бъдеще, не съм наясно с тези стойности. Предполагам че затова ми каза, че 2,1 е високо и е имала предвид че трябва да е под 2. За пикочната киселина горната граница е дадена 350, моята е 300.

# 550
  • София
Е да де, ама като си отишла с оплаквания и тестове, какво да те прави Simple Smile
Пак добре, че те изпраща, а не ти казва че нищо ти няма.

Ти, мисля, знаеш какво трябва да правиш. Никой не може да го направи вместо теб. Я да се стягаш! Един живот имаш и единствения човек способен да се справи с проблемите ти си ти. Стига си викала неволята, виждаш, че не идва. Действай, момиче!

Исках само да ме насочи колко витамин Д да пия. Не ми се разправя с лекари. Не ми се разправя с нищо честно казано. Загубила съм я аз тая битка с килограмите отдавна, не знам кого заблуждавам само.

# 551
  • София
Колко кг си, ако не е тайна? Според мен, ако наистина имаш желание ще се справиш. Аз преди да забременея с първото дете свалих 15 кг ( предимно със спорт), обаче като родих пак са забатачиха яко нещата. Имам доста примери около мен на пълни хора, които са отслабнали доста, но истината е,че трябва силна вътрешна мотивация, иначе не става.

# 552
Аз да ви разказвам ли за моята среща с ендото или тази история сте я слушали😂
Потвърди ми че имам ИР и ми прегледа жлезата на ехограф.Каза, че е ок и тук свършва полезното от срещата ни.
bebidigo докато не съм забравила.И аз не мога да си обясня защото ти е казала, че TSH 2.1 е високо.Дори за забременяване не е.Медицината не е математика.Условно казано за забременяване, трябва да е под 2.Някой казват дори 2,5 а  за твоята стойност не смятам, че някой изобщо би ти предписал лекарствата.Много ми е странно.
Та да се върна на ендото.Изписа ми метформин 2*500 .На въпроса ми трябва ли да спазвам диета каза Не ти си толкова слаба каква диета.Не прекалявай със сладкото все пак🤯
Отивам да си забъркам пържени картофи с бургер и да бодна една торта с чаша винце и да си изпия хапчето.😂Аз за себе си не съм открила още кой ще е моя режим до живот, но това днес ми прозвуча като безумието на безумията.Предиса ми и инофолик комби.Него го купувам още утре и ще го пия.За другото още не съм решила какво ще правя.Ще търся, ще ровя, ще събирам мнения.Изобщо не бих го почнала, но съм в дилема понеже може да ми оправи поликистозата и да си спестя още по-гадни хормони, които ще ми се наложи да пия, поради липсата на овулация.
Назначи ми хормони на щитовидната, пролактин и общ белтък, че последно ми беше завишен.Ще ги пусна тях и ще мисля какво още да изследвам и какъв път да подхващам...

# 553
Слушали сме я тая история, ама е полезно да се чуе отново и отново, че да се види на какво дередже е лечението на хората със здравословни проблеми и най-вече резултатите от такова.
Явно за някои лекари диета е равно на опит за отслабване.

Моето ТСХ преди режима беше 1,52 а наскоро беше станало 2,83. Сега не знам това нормално ли е, проблем ли е, но симптоми на проблем нямам и антитела нямам, така че не си го слагам на сърце.

# 554
Честно казано не очаквах че ще имам ИР и когато разбрах изпаднах в депресия и започнах да си мисля че имам още някакви заболявания за които не подозирам Grinning започна да ме гони параноята и може би на своя глава ще си пусна още някакви изследвания Grinning
За 2 месеца само със спорт успях да сваля малко инсулина и то без лекарства и това ме мотивира да продължа. Консултирах се с ендокриноложката дали може да продължа само с диета и спорт понеже не ми се иска да пия лекарства и тя беше съгласна каза няма проблем дори в случая е по-добре без лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт