Подготовка за малкия човек - тема 12

• 51 601
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Къс ръкав,но си зависи и от времето. Аз моят го прегрях в началото и беше ужас - много гаден обрив получи. Юли беше на 2 месеца и вкъщи беше само по памперс

Здравейте мами 🌷 Включвам се с може би малко глупав въпрос 😊 Лятото,живот и здраве трябва да се роди първото ми бебче и се чудя много как трябва да го обличам с къс или дълъг ръкав? Някъде бях чела,че трябвало с дълъг защото то си било свикнало на по-топличко...все пак началото на юли си е доста топло.Да не го прегрея се чудя...🤷🏻♀

# 661
И моя термин е 07 и си мисля,че не е много удачно да ползвам климатика.Мислех и само да работи в другата стая и да оставя отворена вратата да влиза хлад но пък да не настине .Сложно е като всичко е за първи път  😂😂😂

# 662
В края на май родих,в родилното беше по ромпър и боди с къс ръкав на отворен прозорец.От края на юни  я извеждах само по боди навъ,преди това рокличка.Не сме спирали климатиците,щом не духа директно върху бебето не е проблем.Тя и по боди спеше ,никога не съм я претопляла.Температура над 25 градуса според мен не е добре вкъщи,и то 25 пряко сили,в нас климатиците са между 22 и 24 лятото.

# 663
Аз имам непоносимост към климатици и не ползвам за охлаждането у дома. Веднъж или два пъти съм прибягвала до услугите му , откакто ги има децата.

# 664
Аз имам непоносимост към климатици и не ползвам за охлаждането у дома. Веднъж или два пъти съм прибягвала до услугите му , откакто ги има децата.

Здравейте 😊 а как се справяте с жегата?

# 665
Аз съм чувала, че новороденото трябва да е с дълги дрехи в началото докато се климатизира, но пак си зависи от доста неща, по кое време през деня се излиза и тн. Аз бих се подготвила с къс и дълъг ръкав и да преценям вече в движение. Всяко дете си е различно, може да е по-зиморничево или пък да обича да му е по-хладно. 😊

# 666
  • Пловдив
Няма по-зиморничави и такива обичащи хладно...както го научиш. Моят е септемврийче и си свикна да е леко облечен, но никога не съм го навличала, увивала и т.н.

# 667
То колкото и да е зиморничаво, лятото на 30 градуса, едва ли има човек, на когото да му е студено по тениска 😅

# 668
  • София
Според мен зависи и от жилището, и от населеното място. В планината, в Смолян, юли месец такъв студ съм брала като завали...

За юли месец бих приготвила къс ръкав, но бих приготвила нещо, което да обличам отгоре в случай на нужда.

Аз с подготовката ми за пролетно бебе (с тънички дрешки, памучно одеалце) така стана, че я изписаха в един от най-студените априлски дни със супер студен вятър. При третия сняг през март ѝ купих едно чувалче за навън за всеки случай, защото реших че няма да ни се рязмине дъжда и вятъра. Добре че го направих.

# 669
Не мисля, че е както го научиш, но това си е мое мнение, не искам да споря 🙂

Иначе за дългия ръкав говорих за новородените, първите няколко седмици, че е добре да е с дълъг ръкав. До скоро са били на много топло и дори и на 30 градуса пак може да не се чувстват комфортно.

# 670
Момичета изпрах дрешките за бебо. На 30 градуса със Сано Максима. Според вас да ги пусна в сушилнята или да ги оставя на слънце да изсъхнат?

# 671
Ако не ти се глади - сушилнята

# 672
  • Германия
И да не ги гладиш, не е проблем да си съхнат на слънце

# 673
Зависи къде живеете. Аз на слънце ако оставя да съхнат, значи да се набият с прах и мръсотия докато изсъхнат, затова ползвам сушилня.

Моето бебе живот и здраве ще е юнче. Първоначално съм купила само бодита с дълъг ръкав от тези най-фините памучни, не плътна материя. Вече след първите 2-3 седмици вероятно ще купя с късо ръкавче. 🙂

# 674
Здравейте,
тъй като предстои да стана майка за първи път, не ми е ясен въпроса с пелените.
Ако смятам да ползвам памперси, ще ми бъдат ли необходими пелени. Ако да-с какви трябва да се снабдя (тензухени, бархетени, муселинови)?

Общи условия

Активация на акаунт