Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 33 318
  • 795
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Работата на експертите занимаващи се със сигурност е да не позволят описаното. Освен, ако не си такъв, то ти казвам, че записи няма. И няма да споря. Това, че на теория нещо можело, не означава, че на практика е така. И не всеки може да го направи.
Банките минаха хоум офис. Кой нормален ще чини да “пробива” МОН, като сума банки работят от дистанция Simple Smile
С киберсигурност ли се занимаваш? Ако не, то няма да си говорим повече по темата. На мен ми е професия!
Ако аз за 10 мин мога да срина сайта с показания на въздуха в Бургас (примерно), то на дали всеки го може!

# 391
  • София
МОЖЕ - бъдещо несигурно събитие - не е нито нарушение, нито престъпление, нито основание за иск.

# 392
То не е за юрист работата.

# 393
  • Бургас
KatiABV, ти не си ОК. Всички тези неща са достъпни за можещи.
Разговора не е нормален в контекста на ситуацията. Просто не е!
Запиши ми чужд учебен час и ще си говорим пак!

# 394
  • София
То не е за юрист работата.
Абе и ти си прав. Joy Спирам!

# 395
  • София
Работата на експертите занимаващи се със сигурност е да не позволят описаното. Освен, ако не си такъв, то ти казвам, че записи няма. И няма да споря. Това, че на теория нещо можело, не означава, че на практика е така. И не всеки може да го направи.
Банките минаха хоум офис. Кой нормален ще чини да “пробива” МОН, като сума банки работят от дистанция Simple Smile
С киберсигурност ли се занимаваш? Ако не, то няма да си говорим повече по темата. На мен ми е професия!
Ако аз за 10 мин мога да срина сайта с показания на въздуха в Бургас (примерно), то на дали всеки го може!

Аз пък ти казвам, че аз - лично - с крайно елементарните си познания - МОГА да направя запис. Така че не ми казвай, че няма. Работата на специалистите по кибер сигурност беше да пазят и данните ти в НОИ, ама... не ги опазиха май.

МОЖЕ - бъдещо несигурно събитие - не е нито нарушение, нито престъпление, нито основание за иск.

Но незаконното снимане Е.

KatiABV, ти не си ОК. Всички тези неща са достъпни за можещи.
Разговора не е нормален в контекста на ситуацията. Просто не е!
Запиши ми чужд учебен час и ще си говорим пак!

Защо пък чужд!?
Не бих си дала данните на банковата сметка и достъп до интернет банкиране, примерно, ей така, "само" на класа. И не понеже мисля, че някое дете ще злоупотреби. А понеже ако го направи глупачката съм аз. Е, сигурността на детето ми ми е по-ценна от банковата сметка. Не бих я поверила на високия морал и добрите намерения на голяма група пубертети. И техните приятели. И техните познати. И неизвестните контакти в социалните мрежи на техните познати...

# 396
Приятелка, учителка по физическо, ми е споделяла, че са забранили камерите по време на час и трябвало да пишат оценки с тест, защото някое от децата давало кода за достъп на някакъв тип, които правел записи и се подигравал на децата. Но това няма общо със сигурността, понеже достъпът е даден доброволно, но и недоказуемо от кой.

# 397
  • София
Ама и на мен, както на Санака, ми е интересно, децата ви нямат ли профили в социалните мрежи, не позволяват и не се снимат с приятели...?
Това, че децата се сърдят, че родителите им са качвали бебешките им снимки, няма нищо общо с въпросите за сигурността.

# 398
Нищо не се е случило с данните в НОИ.
Някой по-запознат с възможностите във форума да ме светне имам ли възможност да блокирам потребител и да не му виждам постовете, че намразих синьото?

# 399
  • София
Ама и на мен, както на Санака, ми е интересно, децата ви нямат ли профили в социалните мрежи, не позволяват и не се снимат с приятели...?
Това, че децата се сърдят, че родителите им са качвали бебешките им снимки, няма нищо общо с въпросите за сигурността.

Не се снимат лица, не се снима дома. Точка. В социалните мрежи, точно както и тук, се ползват аватари. А бебешките снимки държа в албумчета. Най-много на масата да ги кача.

Някой по-запознат с възможностите във форума да ме светне имам ли възможност да блокирам потребител и да не му виждам постовете, че намразих синьото?

Моя грешка - НАП.
А иначе - не си длъжна да четеш - това, виж, го няма в Конституцията.

# 400
  • София
Май не може Frowning1

# 401
Аз също бих била против, ако има камера в класната стая за дете, което учи от вкъщи, тя да може да се върти и да се вижда детето ми. А пък ако камерата е само към дъската бих поискала детето ми да не бъде изпитвано на дъската. И съм убедена, че аз и моето дете имаме право на това.

# 402
Моето  няма телефон тип смарт, плейстейшъни и няма соц. мрежи.

Но съм дала съгласие детето ни да е снимано.

По време на ДО всяко дете си беше на екрана у дома си и не сме параноици кой ще види дома ни. Всички деца бяха с включени камери са часа Зуум среща с класната, защото ДО пред компютъра нямаше при нас.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2020, 18:25 от Анонимен

# 403
С тия реплики още малко ще поискате да не ви изпитват децата изобщо, че да не се излагат пред класа като не знаят...
В ТикТоците и фейса може да се чекнат, ама в час камера абсурд, как може...
То ако си мислите, че сега нямат профили, само малкичко още и дръж тия сайтове за запознанства...
Нямам идея какво си мислите, че постигате - но няма как под похлупак и с ферефже доживот. После избива здраво.

# 404
Май не може Frowning1
Жалко 😒 тендовагинит ще хвана да скролвам, много творчество, много нещо 😒търсех леснинка...

Общи условия

Активация на акаунт