Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 33 281
  • 795
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
За конкретния случай в Габрово: не става ясен поводът за тестуване на учителите. Някой е имал симптоми и е решил да се тества? Някой е бил контактен на болен? Надали са си платили тестовете всички учители от училището. Вероятно някой е бил положителен, сериозно контактувал с останалите и се е тръгнало на масово тестуване. Броят е много впечатляващ. Доказва, че вътре в учителския колектив мерките са били минимизирани, да не кажа липсващи, вероятно по същия начин и в общуването с учениците. /това е и личното ми наблюдение и това на ученичката ми/.
Ученците са вкъщи, на ДО. Стоят плътно с възрастните - родители и баби и дядовци. В следващите 2 седмици се очаква от този първоизточник да тръгнат още нови случаи. Тенденцията не е ли вече ясно очертана?
Присъствено на всяка цена. Ето я цената. Въпрос на време да отчетем първият летален изход на заразен в училище. За разлика от болниците, в които няма опция за дистанционно лекуване, училищата имат такава.
Или е почерпка за 15ти или обучение или е "стаята за почивка". Така си мисля аз.
В нашата градина бяха на обучение. На закрито, без маски и снимки са пуснали.

Маските в учителската са задължителни, но е въпрос на директор.

# 466
  • София
ra2, разпространението на вируса в учителските колективи е като във всеки друг трудов колектив.

# 467
  • Бургас
ra2, разпространението на вируса в учителските колективи е като във всеки друг трудов колектив.
Все си мисля, че ако си спазват предписанията не е баш тъй. Нито работят с други учители в една стая, нито пък часове с колеги. Просто не са си спазили правилата. Вероятно и директора не е държал на това.

# 468
За съжаление, все още си чакаме ДО-то, за което съм подала заявление преди цели 2 седмици!
И понеже стана дума, че може би са били на семинар, та оттам е тръгнала заразата: на тоя семинар само габровци от едно училище ли са били? Надали. Значи от повече училища? От областта? от по-широка територия? Значи ли, че всяко училище в габровско има потенциално х16 заразени учители? И т.н. Това са тестуваните, а колко безсимптомно го разнасят, засега не можем да научим. Ще се чуе. Ако се отразяват събитията, защото очаквам голяма обраност откъм информация за положителни резултати в училищата.

# 469
В нашия трудов колектив се спазват абсолютно всички мерки, проверено е от практиката, че са ефикасни и действени. Имахме на 2х доказан от нас болен с ковид, и двамата болни лежаха в отделението до излизане на резултата- в единия случай 24 часа, в другия 48. Проба сме им взимали ние. Тестуваха ни и двата пъти след това- нито един от нас не излезе положителен. Та от колектив до колектив не е едно и също.

# 470
  • София
Любопитна съм да прочета указание/заповед учителите да са с маска в учителската стая.

Заповед № РД-01-354/22.06.2020 г. , т. 6

# 471
За съжаление, все още си чакаме ДО-то, за което съм подала заявление преди цели 2 седмици!

Ох, и при нас е така. Чувствам се в ужасна безизходица. Детето ми е 7ми клас и изпуска материал. Със страшна клизма имаме качени 3-4 задания в класрум и то защото едно дете е в карантина, а други 3-4 болни.

# 472
Защо не ги пускате засега присъствено?

# 473
  • Бургас
В нашия трудов колектив се спазват абсолютно всички мерки, проверено е от практиката, че са ефикасни и действени. Имахме на 2х доказан от нас болен с ковид, и двамата болни лежаха в отделението до излизане на резултата- в единия случай 24 часа, в другия 48. Проба сме им взимали ние. Тестуваха ни и двата пъти след това- нито един от нас не излезе положителен. Та от колектив до колектив не е едно и също.
От колектив до колектив има огромна разлика. Мога да говоря само за едно училище, защото им познавам директора Simple Smile Ученици без маски в коридорите няма, учители без маски няма, стая за почивка на учителите няма и в учителската са с маски. Дори и в един момент да имат заразен, то няма да разнесе по другите.

Когато работих в офис през лятото на нито една от колежките и не и пукаше дали е или не е с маска. С едната колежка се разбрахме да слага маска ако смята да пуска климатик. Е,другата я задушавало. Ми най - демонстративно си тръгнах. Мога да си позволя да работя на отворени прозорец и врата без пуснат климатик, защото има добра дистанция. Обаче да ме карат да затворя и да пусна климатик, без да благоволят да си сложат маски, ще ме извинят. Имат пълно право да се заразяват, но е и да ме карат да им дишам бацилите.

Дъждец, на мен първо ми предложиха да излезе детето в СФО и да присъства 3 от 5 дни. Това беше при разговори. Изчаках точно 2 дни, сканирах документите му и чрез системата за сигурно електронно връчване ги изпратих с копия. Помогнаха ми много и от една ФБ група, която се занимава с ДО.

# 474
Как изобщо ти хрумна тази ерЕтична мисъл 😂

# 475
Засега ходи, но предвид обстановката скоро няма да смея да я пускам и ще остане вкъщи, започнало-незапочнало ДО.
В нейното училище мерки на практика не се спазват. От учителите единици преподават с маска или шлем. Останалите карат на късмет.

# 476
  • София
Някой наистина ли мисли, че мерки се спазват? Тук-там в някое училище може и да се спазват.

# 477
То всички, които не сме по цял ден вкъщи, караме на късмет. Пожелавам и на вас.

# 478
То всички, които не сме по цял ден вкъщи, караме на късмет. Пожелавам и на вас.
Дай, Боже, всекиму. Да не ни се случва наистина. За страничните е статистика, ама на който му дойде до главата...

# 479
  • София
Когато работих в офис през лятото на нито една от колежките и не и пукаше дали е или не е с маска. С едната колежка се разбрахме да слага маска ако смята да пуска климатик. Е,другата я задушавало. Ми най - демонстративно си тръгнах. Мога да си позволя да работя на отворени прозорец и врата без пуснат климатик, защото има добра дистанция. Обаче да ме карат да затворя и да пусна климатик, без да благоволят да си сложат маски, ще ме извинят. Имат пълно право да се заразяват, но е и да ме карат да им дишам бацилите.

Не, всъщност НЯМАТ такова право. Имат - ако си ходят на гости... не и на обществено място, офисът се смята за такова. По същия начин нямат право да пушат в него, колкото и да им се пуши и колкото и да са се разбрали, че така им харесва.

Общи условия

Активация на акаунт