Фермата сезон 6 Тема 3 / 20.09 - 27.09/

• 41 069
  • 1 027
  •   1
Отговори
# 435
Осипова след като не иска да си меша въшките с "недостойните", за чий е отишла във Фермата. Да беше си седяла на топличко/хладничко вкъщи. След като се е завряла там, естествено, че хората ще се държат с нея като с равна. Макар че според мен те дори я тертираха досега като бавно-развиваща и не й възлагаха никакви отговорни дейности. Един Боби реши ( наистина много тъпо, че ушите му пречели на някого - по-голяма небивалица от това не бях чела скоро) да я третира като нормален, възрастен човек, и нашата нададе вой до небесата.
Дана и Мария се излагат за мен.

Много беше смешно как във Фермата празнуват едновременно Богородица и Обединението на България, но...карай.
Към Йордан съм със смесени чувства. Наистина доста несериозен изглежда на моменти като за човек с такива сериозни проблеми. Но имайки предвид какво се случва най-често с майките на деца със специални нужди в БГ, може би неговия случай е доста типичен. Не смея да го съдя, защото той си знае какво му е, но и на мен ми поолекна с някои изказвания.
Даяна дотук го раздава много принципна жена. Да видим по-нататък ще спазва ли тази линия на поведение.

# 436
  • London
Само дето Йордан не е майката....щом се е оставил и в друга държава от детето  да живее, него виждам като основно сблъскващ се с трудностите му. Обаче това не му пречи да си прави ПР покрай историята за пред зрителите. Ако някой бих разбрала в тази история е майката на момичето.....той че щял да иде с нвео на море лятото, голяма работа. Много загрижен иначе от цвят на цвят хвърчи....отдадения татко. Приоритети какво да се прави. И като чух, че познавал Жаничка отпреди....ми стана вече съвсем ясен къде се движи и какво прави.

# 437
Голям смях с г-ца Осипова.Тва нЕма акъл за 5 ст.Аз много неща искам да напиша,ама  няма смисъл.Или ще ме изтрият, или ще  завиждам.Аха!!! Имам дъщеря на 22 г и много се радвам,че наливахме пари в школи и уроци,не в мигли и джуки.
   В момента, в който Ангел каза,че не се страхува от нищо , си помислих,че той няма за какво да се страхува.Това,което е преживял с детето си, мачка всички страхове.Хареса ми начинът,по който е приел да мисли за загубата,някак си смирено.Иначе човек ще откачи.На моменти ми харесва как реагира,в ситуация, на моменти не.За земята смятам като неговата баба.И моята така ми говореше,че пред земята се благоговее.В земята има съзидателна и унищожителна сила.Аз имам градина,в която влизам и работя с голям кеф.Обичам мирисът на пръст, обичам допирът със земята, но винаги е с почитание.
   Малко оф темата,обаче гледайки ги как се карат около мелниата за брашно ,се сещам за още нещо от баба.Тя винаги месеше хлябът с едно особено чувство ,което предаде и на мен.Не си позволявам да го правя,когато съм ядосана,тъжна,или с отрицателни емоции.Месейки,винаги си наричам някакви хубави неща,мисля си за хубави емоции.Абе,както е казал народът " Никой не е по-голям от хляба."

Продължавам да симпатизирам на Дана,въпреки пуберските изцепки.Трява да се науми да си подбира битките.
  Не ми пречат екстрите,които имат.Искам самите хора  да имат развитие.
   Нито ушаците на Боби ми пречат,нито джуките на русата,дразни ме липсата на мозък и сърце.
    Боби ме изненада с избора за ратай.
   В предишни сезони имаше наказание за ратаите,ако не изпълняват,за други непокорни също.Сега какво се случва ако ратай откаже да изпълни задълженията си?
   Аз не смятам,е Даяна е хлътнала по магьосника,или той по нея.Просто си допадат,добре им е заедно.Има време,ще видим.
   Дано Петър да се задържи на положение пред Осипова.

# 438
Общински съветник е Йордан, може да се надява пак да го изберат, като понабере популярност във Фермата.
На мене ми е малко... хм... смешно - общински съветник-илюзионист. Как звучи само... Simple Smile

Аз не помня някога да е имало наказания за ратаи, които отказват да работят.

# 439
  • Варна
"Все пак редакторите на двамата ортаци смятат да покажат, че и момичетата от еротичните списания могат да вършат селска работа, а не само да се гримират и да чупят стойки."
Тез' редактори значиии..

# 440
  • София
Всички хора, колкото и да са интелигентни, ако не са изчистили диалекта в говора, много простеят.

# 441
  • Варна
Всички хора, колкото и да са интелигентни, ако не са изчистили диалекта в говора, много простеят.

Моля?

# 442
В сезона ,в който участваше Калин Терзийски имаше някакви миски нещо си.Май тогава фермерът можеше да наказва.
   За диалекта - сега покрай ковид 19 дават интервюта с директори на училища в различни градове.Гледах с този на математическата в Русе и някакво в СТара Загора-мьеканье,ъъъ-кане.....ужасТ.Но участниците във Фермата не са с претенции за академици.Според мен Мария говори бързо и това засилва ефектът .И става още по-трудно разбираемо какво говори.

# 443
  • Вестерос
Тиф, дай по-подробно за делото, де, моля те! Simple Smile Интересно ми стана.
И аз бях чела,че е влезла да се спасява от дела.Имаше една статия в първата тема:
За съжаление нямам подробности, но и аз това бях чела.

# 444
Просветният министър говори много хубаво - изпицици, учиницици...

# 445
  • Велико Търново
Ето на тази страница има спойлер,обвързан с тази дата,която ще ни служи за опорна.
Е, за опорна можеше да служи и рождената дата на Даяна, примерно.

За диалектите - не е ли по-важно какво казва човек? Говорещите книжовно, а приказващи пълни глупости - с лопата да ги ринеш, ама не - диалектният говор бил равен на простеене. Що за отъждествяване?
И не, не става въпрос за министър, а за жена, която вероятно не е напускала родното си място и не ѝ се е налагало да говори книжовно. Няма как да се научи за един ден.

# 446
  • London
Говора може да се оправи и не иска кой знае колко много.... евентуално да идеш на уроци по дикция. Аз възприемам лек диалект според региона, но да си в някаква крайност ми идва в повече. Аз съм от шопския край, но не ''чекам'', не използвам думи като ''оти'', ''дека'', ''нема'' и тн. С какво точно съм по-различна? Щом аз мога да говоря доста нормално макар и твърдо, значи всеки може. Иска се дисциплина да не ти повлияе шоплъка и паразитните думи около него. Това  ''въй'' например няма как някой да ме убеди, че интелигентен човек би го ползвал.

# 447
За Жанетка - на жълтини не вярвам. Вадя си изводи от това, което виждам. Не съм казала, че е супер готин и ценен кадър, а че е интересна за гледане, за разлика от Даяна примерно. Кефи ме че се отстоява без значение какво точно. Кефи ме, че и стиска да си каже мнението, знае си интересите и се противопоставя на това, което не и изнася. Това всъщност е доста мъжка черта - има топки както се казва.
Даяна не знам кви принципи има ама знам, че толкова се старае да направи добро впечатление, че едва ли допусне да НЕ ви се хареса докато е в предаването. Това автоматично означава, че и се налага да е фалшива за целта. Мен що не ме харесвате? Щото не ми е целта в живота да ме харесва сульо и пульо. Който трябва ще ме хареса. Важното е аз да си се харесвам.

# 448
Не става дума само за Мария, Йордан също говори много меко, почти като Яни от трети сезон. Simple Smile Той ми беше любимец - въпреки мекия говор. Simple Smile
А при Мария е толкова силно - както когато някой се опитва да преекспонира мекото - как може да опитваш да омекотяваш и "И" - "разбЪраш ли" ... за мене е непонятно. Ей, била съм във Варна, Бургас - меко говорят, ама такова чудо чак...не съм чувала. Simple Smile Не искам да засегна никого, просто прави впечатление.

# 449
За Мария и Йордан не знам, но МиленчитУ го играе говорител на пловдивската адвокатска колегия,преди това на юристите в общината и на защитниците на кмета Тотев, а как говори....

Общи условия

Активация на акаунт