Боя за коса - Blond48 - Клуб на блондинките

• 49 188
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Кажи после какво са ти казали, ще ни е интересно да чуем 😊

# 391
  • София
Кажи после какво са ти казали, ще ни е интересно да чуем 😊
Дам, определено ми е интересно, какво ще кажат и какво биха могли да направят.

Момичета, я кажете за махането на боя с витамин ц, някой пробвал ли го е?

Не че съм тръгнала,  но ми е интересно, прочетох в нета как се прави, пише че пресушава косата и ми е чудно ако реша да го направя колко е увреждащо.

# 392
  • BG-DE
Аз съм го правила и то неколкократно, пресушава ми ако го смеся с шампоан, както е по рецепта, затова аз смесвам вит.Ц и каквато и да е маска за коса, ефекта е същия но косата ми се чувства по-добре 😊

# 393
  • София
Аз съм го правила и то неколкократно, пресушава ми ако го смеся с шампоан, както е по рецепта, затова аз смесвам вит.Ц и каквато и да е маска за коса, ефекта е същия но косата ми се чувства по-добре 😊

А колко време стоиш? Витамн Цто ми е на прах, ще чета колко да сложа.

# 394
  • BG-DE
Когато е на прах слагам 1-2 суп.лъжици на 4-5 маска нанасям на влажна коса, разтривам добре и седя около час.

# 395
С шампоан смесвах аз, беше на хапчета вирамин с, строших ги. Нищо не ми пресуши.

# 396
Menerva слагай син коректор и смесвай с нещо по-светло пепелно.Аз днес правих скоростно боядисване,9.0+10.1+0.00+9%+син коректор.Малко едно към гьотере ги измерих,че бързах и ме достраша да не стане много тъмно,но се получи доста добре.Забравила съм да поръчам боя,че смесвах девятки от две марки...пълна импровизация,но съм доволна,не успях да се окепазя за Нова Година.

# 397
Отидох в Inspire. Ситуацията беше : дай 280 лв., но не съм сигурна дали ще изсветлее толкова. 🤣 щяла да продължи с изсветляването и после в зависимост от това колко изсветлее мат с амонячна или безамонячна боя. Вбесих се питах я какво ще стане ако се неутрализира цвят минзухарът и тя много ще станеш тъмна. И така побесняла се прибрах, защото косата ми очевидно представлява сложен казус за всички, включително и Валентин Кирилов, който е от по-известните колористи във фризьорския бранш. Допитах се до кой ли не. /козметик съм и имам доста колеги познати фризьори/ не получих адекватна прогноза от никой - ще намажем ще видим, тест кичур, искат да ми мажат и корена и тн. Прибрах се и си смесих престиж 210 - 2 боички, неутрализирах си оранжа като пич и така. Прикачвам снимки - абсолютно сама се боядисах в 11ч, стоях обаче на горен пласт повече намазана и след обхождане на цялата коса стоях 50 мин. Не 30 както по опаковка, за да падне цялата ръжда. Доволна съм от резултата като за 1 път не хващала четка за себе си. Трябва ми още едно повтаряне със същата боя според мен след 15-20 дни, защото отзад където се прелива има още   леки ръжда участъци, които изискват друг човек да помогне. Ще си извадя и много тънки кичури, за да прелее по-добре. Чакам мнения и кога мога да включа по-светла боя очевидно е че ще поддържам косата си сама + помощ от приятелка. Разбирам да дам пари и да е това което искам, но при положение че и аз работя с клиенти и никога не си правя експерименти с тях няма да допусна да съм експеримент аз.

Пп. Косата ми е изключително мека и в добро състояние. Балсамчето на престиж е много добро, включено в опаковката

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 11:21 от Danchitka

# 398
  • София
Добър е резултата, до това което беше.
Имай предвид че доста често увреждането от изсветляване се усеща малко по-късно.
Сега може да пробеаш и да поддържаш цвета с тонера на престиж цвят перла.
Дано вс да е ок, моята приятелка си направи балеаж при фризьорка от кафява коса, първите няколко седмици беше ок и после косата и почна да се къса по дължините и се наложи да сложи екстеншън

# 399
Добър е резултата, до това което беше.
Имай предвид че доста често увреждането от изсветляване се усеща малко по-късно.
Сега може да пробеаш и да поддържаш цвета с тонера на престиж цвят перла.
Дано вс да е ок, моята приятелка си направи балеаж при фризьорка от кафява коса, първите няколко седмици беше ок и после косата и почна да се къса по дължините и се наложи да сложи екстеншън

О взела съм го вече хаха. Ама мисля че трябва да я сложа тази боя още веднъж, за да махне всичкото оранжево и после като се отмива ще става по-светла надявам се. Видяхте какво искам като краен резултат след време ще пусна нови много тънки кичури, за да прелива горе по-добре. Някой ако има и др идеи?!

# 400
  • София
Menerva слагай син коректор и смесвай с нещо по-светло пепелно.Аз днес правих скоростно боядисване,9.0+10.1+0.00+9%+син коректор.Малко едно към гьотере ги измерих,че бързах и ме достраша да не стане много тъмно,но се получи доста добре.Забравила съм да поръчам боя,че смесвах девятки от две марки...пълна импровизация,но съм доволна,не успях да се окепазя за Нова Година.

VanessaDE:  тези номера на коя марка боя са ?  Чисто любопитство Relaxed

# 401
Danchitka, eстественият ми цвят е много тъмно кестеняв, отне ми повече от половин година за да го бутна и да я изсветля, така че да не пострада косъма и да не изгори. Съвсем нормално е това което са ти казали колористите, че трябва първо тест и на етапи да се работи. Никой уважаващ себе си фризьор и най-вече такъв, който си разбира от работата няма да се съгласи да ти направи искания цвят от веднъж.

# 402
Danchitka, eстественият ми цвят е много тъмно кестеняв, отне ми повече от половин година за да го бутна и да я изсветля, така че да не пострада косъма и да не изгори. Съвсем нормално е това което са ти казали колористите, че трябва първо тест и на етапи да се работи. Никой уважаващ себе си фризьор и най-вече такъв, който си разбира от работата няма да се съгласи да ти направи искания цвят от веднъж.

Bels, имам вече 2 ходения и ме пускат оранжева и това не е нормално за мен. Като вчера се разбра, че е трябвало да е по-силен оксидантът, за да мина фаза оранжево още 1 макс 2 път. И щях да дам отново не малко пари без да ми гарантират желания резултат.

# 403
Момичетата тук ви дадоха много добри съвети и най-вече това, че боята Престиж няма да ви оправи положението. Фризьорката с 40 годишния опит, може да си скъса дипломата, ако изобщо има такава. 
Не пиша редовно в темата, писала съм веднъж за съвет относно боя и цвят, но всичко което прочетох беше много точно и правилно. Такъв цвят и балеаж не се постигат вкъщи с дрогерийни бои, просто е невъзможно.

# 404
  • София
Момичетата тук ви дадоха много добри съвети и най-вече това, че боята Престиж няма да ви оправи положението. Фризьорката с 40 годишния опит, може да си скъса дипломата, ако изобщо има такава. 
Не пиша редовно в темата, писала съм веднъж за съвет относно боя и цвят, но всичко което прочетох беше много точно и правилно. Такъв цвят и балеаж не се постигат вкъщи с дрогерийни бои, просто е невъзможно.

Tо момичето се отказа от балеаж, май ще става чиста блондинка Simple Smile

Има коси и коси, ако сложа престиж на моята тънка и мижава коса, най-много да опада, но момичето е с хубава здрава коса, дано да си остане така след толкова процедури.

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 00:40 от nad_tab

Общи условия

Активация на акаунт