Голямата тема за малките масла - 23

• 60 388
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
В различни източници пише как да се направи масло от розмарин. Един път пише, че розмаринът трябва да е пресен и да се залее със зехтин. На друго място- розмаринът да е сух. С какъв розмарин да направя проба според вас?
Ти всъщност говориш за маслен извлек.
Аз си правя такива  и си ги приготвям с пресни цветове, които трябва да престоят на слънце около 1 месец. Тази година си направих от жълт кантарион, лайка, невен и лавандула.

# 586
Много странно. В статията пише да седи на тъмно.

# 587
  • София
Моето масло го купувам от Холанд енд Барет, но ми излиза скъпо, ако ще го ползвам всеки ден. На такива по българския пазар нямам вяра.

Въпросът е  за какво ще го ползваш.

Иначе маслен извлек може да се прави и от сухи и от пресни билки. Този от пресни, има по голяма вероятност да ти се развали, тъй като пресните билки имат влага в тях.

# 588
За косопад ми трябва.

# 589
Hoya, малко объркващо е, но дано да помогна.🌺
Ако в 15мл.има 100 капки масло, то 0,2 % ще бъде 2/1000 * 100капки= 1/ 5 капка.
Т,е във всички случаи, трябва да се знае колко е 1 капка.😀
Малко объркващо, но това е принципа.
Във всички случаи, ако трябва точен резултат, трябва да се измери, колко капки са в 15мл.😀
Струва ми се доста сложно, така че предполагам не е голям проблем,в случай че капнеш 1 капка.
Все пак е масло и няма да навреди.
Успех и дано съм била полезна🍀😀

# 590
  • Пловдив
Момичета, кои са най-добрите масла за подхранване на косата? Искам да оформя поръчка. Ползвам рициново, бадем, пшенично и арган. Чудя се има ли нещо по добро.

# 591
  • През девет планини в десета...
Момичета, кои са най-добрите масла за подхранване на косата? Искам да оформя поръчка. Ползвам рициново, бадем, пшенично и арган. Чудя се има ли нещо по добро.
зависи за какво ти трябва. Някои масла се слагат на скалпа, други по дължината. За косопад може розмарин да вземеш, но задължително разтворен в друго базово масло, по дължините кокосово, арган..

# 592
  • Варна
Моринга,Морски зърнестец/облепиха/-особено любимо,марула,баобаб.....много са,а ако добавим и етерични тук там става още по-голямо мазало GrinningGrinning.

# 593
  • През девет планини в десета...
dreamer заради теб в момента, съм с  3 супени лъжици бадемово масло, 10 капки розмарин и 10 капки безсмъртниче 😁, тази вечер ще преспа така и утре ще мия.

# 594
  • Варна
Умната с концентрацията на етеричните......Розмаринът е супер силно масло,безсмъртничето също.Аз слагам по 2-3  капки

# 595
Здравейте,
Извинявам се че нахлувам така в темата. Не съм много наясно с етеричните масла. Ползвам Вълшебството на Магнолия. След 3 месеца резултата е страхотен - косата ми расте по-бързо и имам много нови косъмчета.
Но май съм алергична към някоя от съставките. Ако попадне от серума по лицето ми веднага излиза подкожна пъпка. Въпросът ми е има ли как да тествам етеричните масла по отделно и трябва ли да ги разтворя в нещо?
Вълшебството съдържа следните ЕМ:
Безсмъртниче, лавандула, тамян и розово масло. Възможно ли е проблемът да е от някое от тях?
Благодаря предварително!

# 596
ЕМ се пробват като се разтворят в малко базово масло и се намаже някое сравнително нежно място- сгъвка на лакътя например. Да не би някое базово масло в тази комбинация да е отговорно за тази реакция? Някои базови масла са силно комедогенни.

# 597
  • Варна
Вълшебството е на основа флорални води не базови масла...... Вариантът за тест е тоя,който Ина е казала.

*Didi* аз съм си направила вълшебство и за лице и шия,но е без лавандулова вода и масло,че не го трая никак.

# 598
А в какво базово да разтворя?
Виждам резултат и не ми се иска да го спирам. Ще пробвам и без лавандулова вода и масло.

# 599
Здравейте,
Извинявам се че нахлувам така в темата. Не съм много наясно с етеричните масла. Ползвам Вълшебството на Магнолия. След 3 месеца резултата е страхотен - косата ми расте по-бързо и имам много нови косъмчета.
Но май съм алергична към някоя от съставките. Ако попадне от серума по лицето ми веднага излиза подкожна пъпка. Въпросът ми е има ли как да тествам етеричните масла по отделно и трябва ли да ги разтворя в нещо?
Вълшебството съдържа следните ЕМ:
Безсмъртниче, лавандула, тамян и розово масло. Възможно ли е проблемът да е от някое от тях?
Благодаря предварително!
Аз имах сърбеж по скалпа от Вълшебството.  След това сложих от безсмъртничето в крема ми и получих подкожни пъпки.
Или съм го предозирала, или съм алергична към него. Като се изключат подкожните пъпки, кожата ми беше много мекичка.

Общи условия

Активация на акаунт