Голямата тема за малките масла - 23

• 60 286
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
точно такива не съм купувала, но съм доволна от водите на ina essentials

# 661
  • Варна
Истинска българска розова вода си купих заедно с розовото масло от Карловски производител,безсмъртничето ми е от един господин от Аксаково-също производител. Флорална вода от безсмъртниче си взех пак от него,но не е моето тя. Ужасен смърдел е Grinning.
 Основно правило в ползването на етерични масла е ароматът да ни харесва,а на мен от тоя на водата от безсмъртниче направо ми се гади Anguished.
 Последното ми творение на тема обогатени кремове е NMF/хидратора на  THE ORDINARY / с ЕМ от Фенхел/копър/,иланг- иланг ,розово дърво и безсмъртниче.Ползвам го за нощен. Сам по себе си кремът ми е безумно слаб и нищоправещ,но с маслата става съвсем друго нещо.
За тяло пък съм си сътворила един глупав антицелулитен от ДМ отново с Фенхел,гераниум/здравец/, иланг-иланг,лимон и портокал. Ами страхотен стана. Кожата ми е като на бебе,a предвид факта,че първите три масла са силно хормонобалансиращи са ми и супер полезни за пустата пременопауза.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 10:33 от prinzesata

# 662
  • София
точно такива не съм купувала, но съм доволна от водите на ina essentials

На ina essentials им е много хубава флоралната вода от рози! Но не бих казала същото за тези от лавандула и маточина. Хич не ми миришат хубаво.

# 663
  • София
А какви масла ще ми препоръчате за арома лампа за грипния сезон? Понякога капя евкалиптово, ММ има хронична кашлица, задръства се със секрети и ми се иска да го облекча по някакъв начин, а парни инхалации отказва да си прави.

# 664
На Ина съм ползвала само водата от лайка и от смрадлика - доволна съм.
Алтея също имат флорални води.
Бюджетен вариант са био водите на Агива - ползвала съм лавандула и роза, харесаха ми, макар че лавандулата не е подходяща за моята кожа.

# 665
Розова вода и от лайка ползвам само на Алтея, очарована съм.
Лавандуловата отново от тях ми харесва най-много.
От Ина Есеншълс съм много доволна от водата от смрадлика и от бор - първата ми помогна при едно интимно възпаление, а и е супер като вода за уста, а тази от бор много ми успокоява гъбичките под ноктите на краката.

Вдъхновихте ме довечера да си разгледам книжките и да измисля комбинация за дифузер за облекчаване на симптоми на настинка. Довечера ще пиша.

Знаете ли от къде може да се вземе резервен кабел за лампите на арома мама? Кучето изяде моя, а не ми отговарят на мейлите.

# 666
Аз да попитам как използвате розовата вода - преди крема/маслото или самостоятелно и не нанасяте нищо върху нея?

# 667
Вероятно зависи от типа кожа. Моята е много суха, затова нанасям преди серум с ХК, после масло и крем.

# 668
Благодаря ви! Явно ще продължа да си ги поръчвам от франсетата. Като казахте за миризмата на флоралната вода от безсмъртниче, се сетих, че май бях поръчвала и от нея, обаче ми миришеше буквално на обор 🥴. Явно не е моята. (Тогава реших, че френската не ми харесва, но може да има друга с по-проятен аромат.).

И аз използвам иланг-иланг за ароматизиране и анти-ейдж, а последно си взех и нероли в кокос - много приятно ухае. Него с какво сте го комбинирали и в каква дозировка?

# 669
В Алтея има ли някакво намаление или код за отстъпка при поръчка ако се регистрираш за мейла им?
Тоест, искам да поръчам нещо, но ми се иска да ползвам и някаква отстъпка Simple Smile

# 670
Имам масло от магданоз 20 мл турско, два пъти го ползвах за лице , преди нощен крем, обаче чета в нета за вътрешен прием- за разни неразположения храносмил.система, антибактериално и т.н. Ако някой е приемал, да сподели с какво, по колко и има ли някакъв ефект. Иначе тези 20 мл мога и да ги измажа за месец, но ако е толкова полезно, да го пия.

# 671
  • Пловдив
В Алтея има ли някакво намаление или код за отстъпка при поръчка ако се регистрираш за мейла им?
Тоест, искам да поръчам нещо, но ми се иска да ползвам и някаква отстъпка Simple Smile

Има, но се ползва след направена 1 поръчка. Дано за ЧП има добри намаления, да си заредя масла и серум.

# 672
А каква е отстъпката след първата поръчка?

# 673
  • Пловдив
А каква е отстъпката след първата поръчка?

Мисля, че беше 10%
Кода ми беше WELCOME

# 674
А какви масла ще ми препоръчате за арома лампа за грипния сезон? Понякога капя евкалиптово, ММ има хронична кашлица, задръства се със секрети и ми се иска да го облекча по някакъв начин, а парни инхалации отказва да си прави.

Моят есенно-зимен бленд би бил
Балсамова Ела (или, алтернативно, всяко друго иглолистно)
Евкалипт Радиата (или, алтернативно, камфорово дърво)
Розмарин
Лимон
Мащерка

Като бих добавяла джинджифил и чаено дърво, ако някой се разболее. Количествата винаги ги нагласям спрямо аромата.

Според Полина Маркова, Балсамовата ела е едно от най-ефективните ЕМ при проблеми с дихателните пътища и простуда, а Евкалипт Радиата - за предпазване от настинки и вируси.
Всички иглолистни помагат (а освен че помагат на дишането имат и антидепресивни свойства), каккто и кипарисът; имуностимулиращи са ветивер, лаврово дърво; отхрачващи са джинджифил, лаврово дърво, манука, ниаули, розмарин, саро; за възпаление или инфекция на дихателните пътища  - джинджифил, мащерка, розово дърво, чаено дърво.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт