Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 55 882
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
Днес мина и моето лапаро при д- р Минев, Селена гр. Пловдив. Сутринта ме приеха гладна и жадна и наобяд ме оперираха. Интубирането наистина не се усеща, но след това гърлото е раздразнено и имам усещане за хрипове, които не мога да изкашля. Не съм повръщала и нямам болки в раменете. Имам дренаж и катерът. И надявам се трите ми дупчици са симпатични. Цената е 1300 + 30 лв. за ковид тест. Успех!

# 616
Няма как да усетиш интубирането! То се прави едва когато си приспана.

# 617
Здравейте на всички.Предстои ми и на мен диагностична лапароскопия при д-р Д.Ставрев.Доктора каза, че на единия ден ме приема, на другия ме изписва.Как така за един ден ? Това ме навежда на мисълта, че явно ще е трансвагинална , нали така ? И той не ми даде много инфо, конкретно за процедурата.Каза да попитам на регистратура.Там зададох много въпроси, обаче никой не ми отговори.Казаха ми само преди датата да отида да направя консултация с анестезиолог и нищо повече.Нито кога се приема, нито какво трябва да нося 🙄
Отделно ме интересува цената (видях коментар, че е около 1000-1300) но е правена през коремната стена, и ако е така, на следващия ден ли ви изписват? Поема ли се нещо от ЗК, трябва ли да взимам направление от ЛЛ ???
Извинявам се , че пиша хаотично, но в главата ми още е каша.

# 618
При мен направленията за операцията ми ги издаде опериращия АГ и двата пъти. Операцията минава по клинична пътека, но има доплащане между 1000 и 2000лв в зависимост от клиниката. Втория път направо ме извикаха за деня на операцията, а на втория ме изписаха, но аз помолих да ме приемат от вечерта на предния ден, за да взема още един ден болничен, в който да си направя консултациите. Предни път 3 дни се водех в болницата и изследвания+консултациите с кардиолог и анестезиолог бяха 3 дни преди операцията. При мен и двете бяха оперативни. Аз си носих нощница, превръзки, чаша, лъжица, вилица, вода и черен шоколад. Успех пожелавам!

# 619
Няма нужда да си носиш нищо. Те дават нощница рокля. Дават храна и вода. Сутринта отиваш попълваш документите на регистратурата и се качваш на 3 етаж в приемния кабинет, дооправят се документите, правят ти тест за ковид и те приемат. Слагат ти абокат, мерят кръвно, взимат кръв, ЕКГ ии вече чакаш да те приемат. Мен ме приеха в 9, и в 11;10 ме вкараха в операционна. Операцията беше около 40 Мин. Не съм повръщала, имах газове веднага, което беше хубаво, защото ми дадоха да вечерям. Имах дренаж и катетър. Аз бях при доктор Минев, но момичето, което беше с мен в стая, беше при Ставрев. Цената е 1300 снаправление за хоспитализация от личния. Ще те питат номер за клинична пътека, обади се в болницата и питай, за да може да кажеш на личния. Операцията е много щадяща, за три четири дни всичко минава. А като махнах конците напълно забравяш. Точно така, днес те приемат и утре те изписват.

Здравейте на всички.Предстои ми и на мен диагностична лапароскопия при д-р Д.Ставрев.Доктора каза, че на единия ден ме приема, на другия ме изписва.Как така за един ден ? Това ме навежда на мисълта, че явно ще е трансвагинална , нали така ? И той не ми даде много инфо, конкретно за процедурата.Каза да попитам на регистратура.Там зададох много въпроси, обаче никой не ми отговори.Казаха ми само преди датата да отида да направя консултация с анестезиолог и нищо повече.Нито кога се приема, нито какво трябва да нося 🙄
Отделно ме интересува цената (видях коментар, че е около 1000-1300) но е правена през коремната стена, и ако е така, на следващия ден ли ви изписват? Поема ли се нещо от ЗК, трябва ли да взимам направление от ЛЛ ???
Извинявам се , че пиша хаотично, но в главата ми още е каша.

# 620
Много ви благодаря 🤗

# 621
  • до най-прекрасния мъж
През коремната стена е диагностичната лапароскопия. Дефакто правят 3-4 дупчици и от там си гледат с апаратурата. Приемат сутринта, не съм носила направление, те си ми издадоха каквото е необходимо. Приеха ме към 7, попълнихме документите в приемен кабинет, настаниха ме в стаята - сложиха ми абокат, ЕКГ, консултация с кардиолог, взеха кръв, направиха ми вагинална промивка и докато се усетя, ме взеха за операционна към 8. За 1 час всичко беше приключило, даже съм си поспала 15 мин след като са приключили. Болката в корема не е страшна. Аз имах силна в раменете и врата, която отмина след 2-3 дни. Също в гърлото от тръбата, която оправих с лукчета, които си носех в болницата. Като се освестиш от упойката, дават чаша със сламка и вода, добре е да имаш малко шишенце, санитарките са много мили и доливат, когато поискаш. Аз бях само с катетър, раздвижиха ме следобед, катетъра ми махнаха на сутринта и ме изписаха, веднага щом успях да се изпишкам сама. Носех малка хавлия, козметика, каквато си ползвам вкъщи, четка и паста за зъби, джапанки. Нощница ме посъветваха да не е моя, въпреки че носех. Цялата беше в йод след операцията.  Рехабилитаторките са много мили и ме придружиха да си измия лицето и зъбите на сутринта. Също още следобеда, като ме вдигнаха, ми помогнаха да се преоблека. До сутринта не трябва да ставаш и ходиш сама. Само около леглото. Храна дават вечерта, ако перисталтиката се е възстановила - кисело мляко с бисквити, също закуска и ако си още там до обяд, дават и обяд.
Успех.

# 622
Бейби, блазе ти... аз хем бях в частна болница и не дават нощница и вода. Дори лъжица, вилица и чаша трябваше да си нося. По-добре да се попита на място какво трябва да се носи, защото във всяка болница е различно.
blue.angel, моите лапароскопски бяха оперативни, а болките чудовищни. Въпреки всичко се възстанових изключително бързо. При диагностична със сигурност за една седмица няма да има и помен от операцията. Успех, Мери ❤️❤️❤️
ПП на мен ми дадоха да ям чак на следващия ден за закуска....направо ме умориха от глад(операцията беше много рано сутринта).Събраха ми се повече от 30часа без никаква храна. 😅

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 11:56 от Kactus

# 623
  • Сливен
Месец Юни бях за лапароскопията, при доктор Матев,Селена Пловдив. Тъй като не съм от Пловдив, още в Понеделник попитах и казаха че може да ме приемат.Макар че минах кардиолог в моят град, в Селена отново ме видя кардиолог.Също както са писали - анестезиолог, мерена на кръвно, абокат, всичко написано, от по-горен коментар. Дават ти нощница,вода има, имаш си прибори. След операция и след като пуснеш газове, ти дават за ядене,както са написали - мляко с бисквити. За закуската/В сряда когато ме изписаха /не съм сигурна какво беше, а обяда мисля че беше плешка супа. Само едни чехли и тоалетни принадлежности си взех. Операцията ми беше във Вторник - наистина е около 1 час, доста бързо се събудих, тъй като това ми е 2ра лапороскопия и знам от предишният път, че колкото повече дишам, по-бързо ще излезна от упойката.След няколко часа ме раздвижи ха, даже бяха впечатлени, че мога да обиколят цялата стая. Аз на своя сметка им казах, че имам "тренинг". 😁 На сутринта ме видя, казаха ми, че ще ме изпишат - чак не можах да повярвам. Казаха ми да пия много вода и след като успея сама да отида, да се "изпишкам", ще ме изпишат. И аз като не видя започнах да пия вода.😆 И така, някъде към 15:00 ме изписаха и си пътувах към родното място. 10 дни по-късно отидох за сваляне на конци и за епикриза.

# 624
Момичета, на мен ми предстои в Надежда. Може ли някоя от вас, ако е правила лапароскопия там, да драсне как протича цялата история. Може и на лични, може и тук, както ви е удобно Flowers Hibiscus
Интересувам се и дали има възможност за самостоятелна стая.

# 625
Днес мина и моето лапаро при д- р Минев, Селена гр. Пловдив. Сутринта ме приеха гладна и жадна и наобяд ме оперираха. Интубирането наистина не се усеща, но след това гърлото е раздразнено и имам усещане за хрипове, които не мога да изкашля. Не съм повръщала и нямам болки в раменете. Имам дренаж и катерът. И надявам се трите ми дупчици са симпатични. Цената е 1300 + 30 лв. за ковид тест. Успех!

И на мен ми предстои лапаро при д-р Минев.
Леле това с катетърът не го знаех, много ли боли.. това ми звучи по страшно и от самата операцията..А иначе съм направление, знаете ли каква част покрива от тези 1300лв.?

# 626

Леле това с катетърът не го знаех, много ли боли.. това ми звучи по страшно и от самата операцията..А иначе съм направление, знаете ли каква част покрива от тези 1300лв.?
Направлението не покрива част от тези. Вземат направление +1300 лв.

# 627
Катетърът се слага след като вече си приспана. Махането става преди да те изпишат. Не се усеща болка. Боли, когато мине  операцията. Мен лично доста ме болят все едно са ме оперирали отдолу, така да го кажа. Иначе като сложат обезболяващо през абокат, болката минава. Няма нищо страшно. Моя ужас беше от тръбата в гърлото ама и там не се усеща нищо. Само после имах леко болки в раменете и областта на гръдния кош, но Мина за 2-3 дни.
quote author=Vanchence link=topic=1253205.msg45561331#msg45561331 date=1668103110]

[/quote]

# 628
Момичета, темата за болката е много относителна. На мен ми махаха миомни възли. Близо 3 часа беше операцията. Освен дупките и разреза на корема, е рязана и матката ми. Боля ме само докато излизах от упойката. Поисках обезболяващо и спря. Повече не ме е боляло толкова, че да имам нужда от обезболяване... Така че, без страх Simple Smile

# 629
Не изобщо не боли. Като го махат ще ти кажат леко да напънеш, но не боли, просто ти става гадно като виждаш колко навътре е бил вкаран. Няма нищо страшно. Не се тревожи. От упойката няма да усетиш и помниш нищо. Все едно си мигнала и си се събудила. Аз също бях под голям стрес и изчетох де що има, но на страха очите са големи. Остава само притеснението. Знам, че няма да те успокоя, както и аз не се успокоих от прочетеното, но няма страшно. Стискам палци. Кога е операцията? Относно доктора сигурно вече знаеш, че не е много по приказките, но доста добри отзиви чух за него. Направлението не покрива нищо, цената е 1300. Ако нямаш направление от ЛЛ, те ти дават от там, но с него или без няма разлика.

quote author=baby96 link=topic=1253205.msg45561980#msg45561980 date=1668109785]
Катетърът се слага след като вече си приспана. Махането става преди да те изпишат. Не се усеща болка. Боли, когато мине  операцията. Мен лично доста ме болят все едно са ме оперирали отдолу, така да го кажа. Иначе като сложат обезболяващо през абокат, болката минава. Няма нищо страшно. Моя ужас беше от тръбата в гърлото ама и там не се усеща нищо. Само после имах леко болки в раменете и областта на гръдния кош, но Мина за 2-3 дни.
quote author=Vanchence link=topic=1253205.msg45561331#msg45561331 date=1668103110]

[/quote]
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт